Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κάρτα του πολίτη ΟΧΙ Τσιπ ΟΧΙ


Διαβαστε περισσοτερα »

RFID


Διαβαστε περισσοτερα »

Διαφημιστικό σποτ RFID τσιπ-Η αγορά στο Σούπερ Μάρκετ.


Διαβαστε περισσοτερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Για όσους δεν κατάλαβαν:
1. Το 1974 μας έβαλαν στην ΕΟΚ ενώ δεν πληρούσαμε τις οιοκονομικές προδιαγραφές, για να μας χρησιμοποιήσουν για την μελλοντική κατάρευσή της.
2. Επί Ανδρέα Παπανδρέου, αρχίσανε να μας δίνουνε εφιαλτικά μεγάλα δάνεια για να διορίσουμε πάρα μα πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους και να δίνουμε συντάξεις από τα 35.
3. Ενώ το χρέος μεγάλωνε, μας έβαλαν στην ευρωζώνη, στην ομάδα κρατών με κοινό νόμισμα το ευρώ, με μία οικονομία φούσκα.
4. Η Ελλάδα έγινε ο πρώτος λαγός οικονομικής κατάρευσης μέσα στην ευρωζώνη και ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρευσης όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών μαζί με την οικονομία των ΗΠΑ απαιτεί μία παγκόσμια οικονομική λύση για να γλυτώσουμε δήθεν από τους τοκογλύφους που έδιναν εδώ και διακόσα χρόνιοα δάνεια στα κράτη όλου του κόσμου.
5. Στην τελευταία διάσκεψη των "ηγετών" της ευρωζώνης απευθύνθηκε, προς ποιούς άραγε, μήνυμα απελπισίας για μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, για να σωθούν οι λαοί όλου του κόσμου. Τα ΜΜΕ το απέκρυψαν ή άφησαν να περάσει στα ψιλά
6. Την ερχόμενη Τρίτη αποφασίζεται αν θα υποβαθμιστεί η οικονομία των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δανείζονται εύκολα χρήματα (Απορώ που βρίσκουν τα λεφτά για το στρατό τους σε όλο των κόσμο, ποιοί πληρώνουν το στρατό τους;).
Το άρθρο αυτό δεν γράφηκε για να αρχίσουν μερικοί να βρίζουν ή να ξαναμιλούν για προδότες κτλ.
Γράφηκε για να καταλάβουν ακόμη και οι κοιμισμένοι το τι έρχεται. Και αυτό που έρχεται είναι μία παγκόσμια χούντα που δεν θέλει από εμάς λεφτά, γιατί έχει ήδη όλα τα λεφτά.
Θέλει την οικειοθελή μας υποδούλωση και το σύρσιμό μας στα πιο χαμηλα στρώματα της απανθρωπιάς. Εκεί που ο καθένας θα πατάει επί πτωμάτων για να γλυτώσει τον εαυτούλη του. Εκεί που όπως λένε οι γραφές, θα σκοτώνει ο πατέρας το γιό και η θυγατέρα τη μάνα. Εκεί που ο Θεός δεν θα έχει καμία θέση στο μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων.
Αν δεν το καταλάβατε ακόμη, αν πιστεύετε ότι η παγκόσμια κυβέρνηση των πολιτικών (που θα αποτύχει και θα καταρρεύσει για να αναλάβει ο Αντίχριστος) είναι μακρυά, δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube, όπου ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδος, ξεκαθαρίζει την κατάσταση.   








πηγη
 
Διαβαστε περισσοτερα »

Έρχεται η ταυτότητα του ασφαλισμένου - Κάρτα υγείας θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς


Κάρτα υγείας η οποία θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς-ασφαλισμένου πρόκειται να καθιερωθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι «πιστωτική», δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο ποσό βάσει του οποίου θα μπορούν να κινούνται οι ασθενείς, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν κατά τον τρόπο αυτόν εξοικονόμηση χρημάτων. Ουσιαστικά όμως θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία). Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς.

Στον Οργανισμό θα «εγγραφούν» περί τους 18.000 γιατρούς. Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ. Θα μπορούν όμως να συνεργάζονται με τον Οργανισμό και ιδιώτες γιατροί. Ο τρόπος αμοιβής τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια σταθερή αμοιβή για όλους τους γιατρούς από 800 ως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Για την ενίσχυση του μισθού τους εξετάζονται τα εξής δύο σενάρια: * Κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών-πελατών που έχουν. Π.χ., για τους πρώτους 100 πελάτες ο γιατρός θα λαμβάνει από τον Οργανισμό δέκα ευρώ την επίσκεψη και για τους άλλους 100 που θα ακολουθήσουν πέντε ευρώ.

* Οσο περισσότερους πελάτες έχει ένας γιατρός τόσο μικρότερη θα είναι η αμοιβή του ανά επίσκεψη και το αντίθετο προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση των αμοιβών. Π.χ., αν ένας γιατρός έχει 1.000 πελάτες θα λαμβάνει για κάθε επίσκεψη πέντε ως δέκα ευρώ. Αντιθέτως, ο γιατρός που έχει 500 πελάτες θα λαμβάνει από 10 ως 20 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο είναι ως σήμερα το επικρατέστερο καθώς θεωρείται από τους αρμοδίους πιο δίκαιο. Οπως εξηγούν, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες με μεγαλύτερη ζήτηση από άλλες. Οι γιατροί θα δηλώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να τους επισκεφθούν στο ιατρείο τους θα καλούν για ραντεβού στην τηλεφωνική υπηρεσία του ΙΚΑ 184.

Οι γιατροί που θα μετέχουν στο σύστημα θα κάνουν όλες τις ενέργειες ηλεκτρονικά (συνταγογράφηση φαρμάκων, έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις κτλ.). Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ αλλά και για τους ιδιώτες οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Συνδεδεμένοι με το σύστημα μπορούν να είναι ακόμη και ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με τη διαφορά ότι δεν θα αμείβονται από τον Οργανισμό. Θα μπορούν όμως να εξυπηρετούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ασθενείς-πελάτες τους. Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα υπερσυνταγογράφησης, συζητείται να μπει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα δέχονται τον μήνα μέσω του συστήματος, καθώς και στις συνταγές που θα τους χορηγούν.

Αντιπαράθεση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας
Τα πρωτόκολλα θεραπείας διχάζουν τους ειδικούς
«Στον αέρα» βρίσκονται οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων οι οποίες εκπονήθηκαν από ομάδες ειδικών επιστημόνων έπειτα από πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Πρόκειται για οδηγίες οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και καλύπτουν μεγάλο φάσμα των ιατρικών πρακτικών, από τη διάγνωση μιας πάθησης ως τη θεραπεία της, τη μετεγχειρητική αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του ασθενούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συγκεκριμένες οδηγίες θα αποτελέσουν εργαλείο για τους γιατρούς όχι μόνο για την αντιμετώπιση παθήσεων αλλά και για την έγκαιρη και σωστή διάγνωσή τους. Παρά ταύτα, η συζήτηση για το θέμα των κατευθυντήριων οδηγιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων «πάγωσε» προ ημερών καθώς υπήρξαν διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Η ένταση που προκλήθηκε από μερίδα μελών, πρωτοστατούντος του χειρουργού, διευθυντή ΕΣΥ, κ. Β.Λαοπόδη (μετέχει ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), ήταν τέτοια ώστε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Ι.Δατσέρης και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ.Ι.Τούντας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει ξανά το ΚΕΣΥ στο τέλος Αυγούστου. Και αυτό τη στιγμή που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αν εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να επιφέρουν εξοικονόμηση 70 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν ολοκληρωθεί από τον ΕΟΦ από τον περασμένο Φεβρουάριο και εξετάστηκαν ενδελεχώς από τις αντίστοιχες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον κ. Δατσέρη, «κάθε σύγχρονο σύστημα υγείας οφείλει να τα εφαρμόζει καικάθε υπεύθυνος γιατρός οφείλει να προσαρμόζεται.Το πρωτεύον για την ελληνική πραγματικότητα είναι να προστατεύσουμε τους έλληνες ασθενείς από κακές ιατρικές πρακτικές» τονίζει. Από την πλευρά του, ο κ. Λαοπόδης θεωρεί αφενός ότι δεν είναι αρμόδιος ο ΕΟΦ να εκπονεί πρωτόκολλα αλλά οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες. Αφετέρου εκτιμά ότι, όταν οι κατευθυντήριες γραμμές παίρνουν τη μορφή ντιρεκτίβας, χάνεται και το τελευταίο «όπλο» των γιατρών αν βρεθούν υπόλογοι στο δικαστήριο. «Τη θεραπεία δεν την αποφασίζει ο υπουργός ούτε ο Θεός ο ίδιος. Την αποφασίζει μόνο γιατρός»δηλώνει ο κ. Λαοπόδης. «Αν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα είναι σωστά διαμορφωμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους γιατρούς» απαντά ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κ.Τσιούφης - συμμετείχε στην επιτροπή εκπόνησης πρωτοκόλλων για καρδιαγγειακές παθήσεις. «Σε όλες τις χώρες δίνουν τη γενική κατεύθυνση στον μέσο γιατρό προκειμένουνα χειρίζεται περιστατικά.Πρέπει όμως να είναι έτσι διαμορφωμένα ούτως ώστε νασυμβαδίζουν με την τρέχουσα επιστημονική γνώση,τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει μια χώρα ιδιαίτερα σε δύσκοληοικονομική συγκυρία» αναφέρει. Ανάλογη άποψη έχει και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χ.Πίτσαβος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής για την υπερλιπιδαιμία. «Και σήμερα,αν κάποιοι θέλουν να προσφύγουν στο δικαστήριο, άνετα μπορούν να το κάνουν. Αν βασιζόμασταν σε αυτό, κανένα κράτος καικανένα σύστημα υγείας δεν θα διέθετε κατευθυντήριες οδηγίες» επισημαίνει.     
  




πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ελληνοφρένεια - Αποστόλης : Είμαι από το ΠΑΣΟΚ, φύγετε


Διαβαστε περισσοτερα »

28-7-2011 ΓΑΠ : Παγκόσμια διακυβέρνηση το αίτημα της εποχής.

   

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΤΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ.



Διαβαστε περισσοτερα »

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι: Τώρα φτιάχνουν και αρχαία τουρκικά καράβια!

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα αρχαίο… τουρκικό πλοίο! Μην διερωτάστε που το βρήκαν οι Τούρκοι το αρχαίο πλοίο, αφού οι πρόγονοί τους ζούσαν στις στέπες της Μογγολίας… Το λογικό σας ερώτημα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού οι Τούρκοι προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να πείσουν ότι ζούσαν από πάντοτε στη Μικρά Ασία.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι οι σημερινοί «Τούρκοι» δεν είναι Τούρκοι, αφού η Τουρκία αποτελείται από 72 εθνότητες -στις οποίες έχει επιβληθεί με τη βία η τουρκική εθνική ταυτότητα (από τον Κεμάλ)-, οι οποίες όντως είναι αυτόχθονες πληθυσμοί: Ασσύριοι, Κούρδοι, Σύριοι, Κάρες, Λαζοί, Έλληνες και τόσοι άλλοι… Άλλο όμως να παραδεχτούν ότι δεν είναι «Τούρκοι» αλλά εκτουρκισμένοι πληθυσμοί και εντελώς άλλο να προσπαθούν να πείσουν τον πλανήτη ότι οι Τούρκοι είναι αυτόχθονες Μικρασιάτες. Οι γνήσιοι Τούρκοι, όσοι ήταν -μερικές χιλιάδες υποστηρίζουν οι ιστορικοί-, ήρθαν από τη Μογγολία πριν 9 αιώνες και δεν έχουν καμία σχέση με το Αιγαίο, τη Μικρά Ασία και τους αρχαίους πολιτισμούς της περιοχής. Και, φυσικά, οι Τούρκοι δεν είχαν ιδέα από καράβια…

Το αντίγραφο αρχαίου ελληνικού πλοίου, που οι Τούρκοι καπηλεύονται, συμμετείχε σε έκθεση με τίτλο: «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.», η οποία προσπαθεί να πείσει για την παρουσία Τούρκων στην περιοχή μας από την αρχαιότητα.
Πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY THΣ ΝΑMCO !

ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY THΣ ΝΑMCO !


Η μεγάλη επιστροφή  του «Pony» στην ΕλλάδαΗ μεγάλη επιστροφή του «Pony» στην Ελλάδα

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι.... έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Παρόλο όμως, που η Ελλάδα «πλήγωσε» στο παρελθόν την διοίκηση της εταιρείας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η «χώρα μας τρώει τα παιδιά της», καθώς με πολιτικές παρεμβάσεις χάριν σε πιέσεις ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία των Pony, οδήγησαν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σε λουκέτο, τα αδέλφια Κοντογούρη ετοιμάζονται να... ξαναζεστάνουν τις μηχανές παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Deal» το μόνο που περιμένουν είναι να ανάψει το «πράσινο φως» η Εμπορική Τράπεζα για την σύναψη ομολογιακού δανείου ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή της νέας γενιάς «Pony», μια επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και με προστιθέμενη ελληνική αξία 67%, οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000, ενώ ο Ελληνικός Στρατός, η αεροπορία και το Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα... άλογα των Pony, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πέντε εξ αυτών ήταν μικρότερο από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Ξεκίνησαν πριν από τριάντα χρόνια την κατασκευή αυτοκινήτων σε μια ρομαντική εποχή, όπου οι πολυεθνικοί κολοσσοί δεν είχαν αλώσει τον κλάδο και που η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία φαινόταν ικανή να διατηρήσει την αυτοχθονία της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη.

Μάλλον όμως, οι επικεφαλής της λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα πολιτικά προσκόμματα που έβαζαν κυβερνητικά στελέχη της εποχής κατόπιν πιεστικών αιτημάτων ανταγωνιστών εμπόρων και εισαγωγέων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία του θρυλικού Pony το οποίο είχε κατακλύσει τους ελληνικούς δρόμους και προμήθευε τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι πιέσεις ακόμη και υπουργών έγιναν αφόρητες, οι απεργίες στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όλο και συχνότερες, οι μηχανές έμειναν σβησμένες για πάνω από 120 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η μονάδα ελληνικής παραγωγής να μην είναι βιώσιμη και να κλείσει, βάζοντας μια ακόμη «ταφόπλακα» στο ελληνικό επενδυτικό όνειρο για τη δημιουργία μιας κραταιής εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ίσως ούτε και οι ίδιοι οι πολιτικοί να μην πίστευαν πως η «εθνικά υπερήφανη» κατά τ' άλλα Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει τα δικά της αυτοκίνητα. Διαφορετικά δεν εξηγείται, όταν κατασκευάστηκε στην τελική του μορφή το πρώτο Pony και η οικογένεια Κοντογούρη κάλεσε τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κωνοφάγο για να το δει, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα φτιάξει ποτέ δικό της αυτοκίνητο. Στη συνέχεια όμως, αφού ο ίδιος είχε εμπλακεί στο εργοστάσιο μπαταριών ΠΑΚ, πούλαγε στην μονάδα τα προϊόντα του.

Οι συνδικαλιστές

Μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της NAMCO ήταν και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έκαναν απεργία- κατάληψη, η οποία κράτησε 4 μήνες, ζητώντας αύξηση ημερομισθίων κατά 35%.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν την αρνήθηκαν, αλλά τους πρότειναν να δουν τι αύξηση θα τους έδινε ο κλάδος του μετάλλου. Όμως, εκείνοι επέμεναν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους «εδώ και τώρα», υποκινούμενοι και από ένα μετέπειτα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της Μακεδονίας, του οποίου ο ρόλος στην περίπτωση αυτή μάλλον ήταν «σκοτεινός», κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «το ότι παρακινείτο από ανταγωνιστικά της οικογένειας Κοντογούρη συμφέροντα».

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση γιατί οι υπάλληλοι δεν άφηναν να μπει κανείς στο εργοστάσιο, ακόμη και στους ιδιοκτήτες απαγόρευαν την είσοδο. Δεν επέτρεπαν ούτε καν να σταλούν τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα στους πελάτες της εταιρείας και άλλα 600 στον ελληνικό Δημόσιο τομέα. Τότε ανέλαβε δράση ο Πέτρος Κοντογούρης, ερχόμενος από τη Γερμανία, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα τους αποζημίωνε από πάνω, αρκεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Πράγμα που έγινε, αλλά μόνο για πέντε μέρες, καθώς μετά ζήτησαν να... πάνε διακοπές. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Πράγματι πήγαν τις διακοπές τους και μετά πέρασαν από την οδό Αγίας Σοφίας 26 για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Το εργοστάσιο είχε κλείσει.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/07/pony-th-mco.html#ixzz1TayaqkoJ                                                          
   


Διαβαστε περισσοτερα »

5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα!


Το ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα είναι γνωστό πολύ πριν ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Χαρδαβέλας ανακοινώσει μέσα από μία σειρά τηλεοπτικών του εκπομπών. Είχαν φροντίσει να ψάξουν και να βρούνε τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της πατρίδας μας τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επιστήμονες. Μέχρι και...
ειδικοί στρατιωτικοί επιστήμονες του Χίτλερ (κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την τότε κατοχή της Ελλάδας από τα στρατεύματα του Γ' Ράιχ) είχαν ψάξει και είχαν βρει υδρογονάνθρακες (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Για άγνωστους λόγους (λέτε να λένε τίποτε περί αυτού τα γνωστά Wikileaks;) όμως, το θέμα "ενέργεια στην Ελλάδα" θάφτηκε, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς, όσο και από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Σε ομιλία του που έγινε στην 26/7/2011 στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (αυτός που διώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ δήθεν επειδή έπαιζε "φρουτάκια", ενώ άλλοι παίζανε με τεράστιες μίζες π.χ. σε υποβρυχιάκια...) αναφέρθηκε εκτενέστατα στο συγκεκριμένο "καυτό θέμα".

Η ομιλία του κυρίου Χρυσανθακόπουλου

Μετά από δεκαπέντε χρόνια απραξία η Ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός φορέα ερευνών υδρογονανθράκων. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι θέμα το οποίο πραγματεύεται σε επίπεδο προσμονής όλος ο κόσμος μόνο, είναι θέμα καθοριστικό για την πορεία της ενεργειακής μας υποδομής σαν χώρα, της εσωτερικής κατανάλωσης και σαφώς προσδοκούμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των οικονομικών μας αναγκών.
Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προαναγγελίες των εταιρειών που έχουν κάνει έρευνες, η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά περισσότερο απ’ όλα διαθέτει φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο το προσδιορίζουμε περίπου στο 10% του αντίστοιχου 90% του φυσικού αερίου και αυτό είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ενεργειακή μας στρατηγική. Εκτός από κόμβος διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου, γινόμαστε -όπως προκύπτει- και παραγωγός στη συνέχεια, αλλά για να φθάσουμε εκεί, πρέπει να επιταχύνουμε. Ήδη στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, για το 2012 έχουν βάλει σκοπό να προχωρήσουν στην άντληση φυσικού αερίου και προχωρούν στις γεωτρήσεις.
Η Κύπρος το 2003 διακήρυξε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έκανε την οριοθέτηση με δύο κινήσεις και το 2007 με το Λίβανο και με την Αίγυπτο και, παρ’ ότι υπάρχουν στρατεύματα κατοχής, το Διεθνές Δίκαιο της αναγνώρισε δικαιοδοσία εν τω συνόλω και συνορεύει και αυτή με το Ισραήλ από κάτω, για παράδειγμα, ακριβώς γιατί θεωρείται ενιαίο κράτος, ανεξάρτητα αν δεν ασκεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση κυριαρχία και στο κατεχόμενο τμήμα στο οποίο προσωρινά υπάρχουν τα στρατεύματα κατοχής. Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη.
Εμείς αντιμετωπίζαμε μέχρι πρότινος προβλήματα. Και ο Καντάφι δημιουργούσε θέματα, διότι τα έβρισκε πολύ με την Τουρκία και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και η Αίγυπτος είχε αρχικά επιφυλάξεις. Στη συνέχεια η Αίγυπτος είπε πεντακάθαρα απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, με τον Άγιο Γεώργιο, τη Ρω, και τη Στρογγύλη ή Υψηλή και τη Μεγίστη είναι ελληνική κυριαρχία. Με την ανατροπή τόσο του Καντάφι, κυβέρνηση Βεγγάζης, όσο και των εξελίξεων στην Αίγυπτο, τα πράγματα ακόμα δείχνουν ότι τείνουν απέναντι σε αυτές τις δύο χώρες να είναι πάρα πολύ καλές οι εξελίξεις. Και αν δει κανείς την παγίδα στην οποία έχει πέσει η Τουρκία, η οποία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στη Μαύρη Θάλασσα, άρα έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο στη συγκεκριμένη δικαιοδοσία, μας επιτρέπει πάρα πολύ να προχωρήσουμε.
Επίσης, μετά την οριοθέτησης της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, είδαμε και τη δήλωση εκ μέρους του Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας που συνορεύει με την Κύπρο. Και εδώ τίθενται τα ζητήματα πλέον επί τάπητος. Το νομοσχέδιο αυτό σε δύο άρθρα, το 156 και 163, αναφέρεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε δυνητική αναφορά όσον αφορά την κυριαρχία που μπορεί να ασκηθεί από ελληνικής πλευράς, δηλαδή το μεν Λιμενικό Σώμα στα πλαίσια της ΑΟΖ έχει δικαιοδοσία, αλλά και ταυτόχρονα προσδιορίζεται η δυνητική αυτή εξέλιξη.
Μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα πρώτος ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γνωστοποίησε την ορολογία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Απαίτησε από την Κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει, πράγμα που δεν τόλμησε. Κατ’ επανάληψη σήμερα έχει ακουστεί από εμάς το ίδιο θέμα, αλλά και όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλέον το αναγνωρίζουν.
Θεωρούμε ότι μέγιστο θέμα για τη χώρα μας είναι η ταχύτατη αυτή ανακήρυξη. Θα πρέπει να γίνει στον ΟΗΕ. Είναι γνωστό το δίκαιο της θάλασσας. Θα πρέπει, βέβαια, και εμείς να ψηφίσουμε το σχετικό νόμο. Η οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει μισή.
Το λέμε αυτό γιατί οι έρευνες, ο ερευνητικός φορέας που θα κάνει τις αναθέσεις, που θα ζητήσει από πολλές χώρες να προχωρήσουν σε συνεργασία, αυτός ο ερευνητικός φορέας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έρευνα όχι σε περιορισμένη αναφορά, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η έρευνα και βγουν τα αποτελέσματα, τόσο πιο γρήγορα η χώρα μας θα αναβαθμιστεί από πλευράς ενεργειακών αποθεμάτων και υποδομών και θα καταλάβει μία ισχυρότερη θέση στο διεθνές παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο κατασκευάζεται το πρώτο εργοστάσιο υγροποίησης. Θα πρέπει αμέσως να ετοιμαστούμε και εμείς, ως δείχνουν όλα τα πράγματα, για την Κρήτη.
Και εδώ ακριβώς θέλω να πω ότι το νομοσχέδιο αυτό, του οποίου αναγνωρίζουμε θετικότατες αναφορές, είναι ημιτελές όσον αφορά τις δικές μας προσδοκίες σε κάποιους τομείς. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρ’ ότι όμως έχει ημιτελείς αναφορές, είναι στο δρόμο που οφείλει να προχωρήσει μία Κυβέρνηση για να κάνει το ιστορικό της καθήκον, διότι στην Κρήτη, για παράδειγμα, πρέπει από τώρα να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός χρήσης φυσικού αερίου. Όμως, πρέπει να ενταχθεί και η Δυτική Ελλάδα που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει εξαιρεθεί του σχεδιασμού.
Αν εμείς ταχύτατα προχωρήσουμε στην έρευνα, αξιοποιώντας επίσης και τη δυνατότητα της ανοικτής πόρτας, της άμεσης ανάθεσης εκεί που υπάρχουν ήδη δεδομένα για την εξόρυξη πετρελαίου, κυρίως και μετά φυσικού αερίου –αναφέρω το πετρέλαιο γιατί είναι για τη Δυτική Ελλάδα ήδη πραγματοποιημένες έρευνες- τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά για εμάς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε ως λαός να διορθώσουμε λάθη μας, δεν οφείλουμε να αποκτήσουμε μία εσωτερική συνοχή παραγωγική, δεν οφείλουμε να αναδιατάξουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερο πως όλη η Δυτική Ευρώπη με άλλους μισθούς, με άλλες απολαβές, αλλά με άνιση ανταλλαγή εμπορευμάτων με εμάς, κατάφερε να ζει σε υψηλό βιοτικό επίπεδο και εκεί στη δυτική Ευρώπη το ιδιωτικό χρέος είναι τεράστιο σε σχέση με την Ελλάδα, λογιζόμενο σε τρισεκατομμύρια για την ίδια τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις μεγάλες χώρες.
Εδώ είναι πολύ μικρότερο, που σημαίνει ότι στην πραγματική οικονομία μπορούμε να βγούμε από τα αδιέξοδα αν εμπιστευτούμε το ελληνικό εργατικό δυναμικό, τον ελληνικό λαό και αναστραφεί σύντομα η πορεία που σήμερα έχει ακολουθηθεί, αυτή της μονομερούς κατανομής βαρών σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δεν αντέχουν.
Έτσι, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στη Νορβηγία, στις 16 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Νορβηγία για τις έρευνες, κυρίως στο Ιόνιο, θέμα το οποίο δεν απασχόλησε τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν πήρε διαστάσεις. Ο κ. Στόλτεμπεργκ, ο Πρωθυπουργός, χαιρέτησε αυτή τη σχέση που ανοίγει με τη Νορβηγία, που σημαίνει ότι πράγματι με τη νορβηγική εταιρεία, την Statoilμπορούμε να συνεργαστούμε. Η Noble Energy έχει ήδη παρέμβει στη Μεσόγειο και έχει ζητήσει να προχωρήσουμε, όπως και η Γαλλική Total. Άρα, υπάρχουν έτοιμες εταιρείες.
Εμείς θα θέλαμε να σταματήσουν, βέβαια, όλες οι διαβουλεύσεις σε ένα επίπεδο μυστικής διπλωματίας, διότι όσο μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το θέμα, τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη αποκτά η χώρα μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Να πούμε ότι δεν πήγε χαμένη η θυσία, η αυτοθυσία της κυράς της Ρω, της Δέσποινας Αχλαδιώτη που κράτησε την Ελλάδα παρούσα γιατί ΑΟΖ σημαίνει ότι μπορεί να ασκηθεί σε κατοικημένα νησιά. Το τονίζουμε αυτό. Βέβαια, εμπερικλείονται και οι βραχονησίδες στο Αιγαίο, σε εμάς, διότι είναι η μέση απόσταση από την άλλη πλευρά.
Ακόμη περισσότερο ήθελα να πω εδώ ότι η εξέλιξη που εμείς προτείνουμε, της άμεσης δηλαδή ανακήρυξης της ΑΟΖ, έχει τεράστια πλεονεκτήματα να δώσει στη χώρα. Πρώτα απ’ όλα έχει να της δώσει διεθνές κύρος, να δυναμώσει δηλαδή τις συμμαχίες της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ και σαφώς να πρωταγωνιστήσουμε σ’ αυτές τις εξελίξεις.
Στα πλαίσια αυτά το υπόλοιπο νομοσχέδιο έχει ειδική βαρύτητα. Πριν όμως θέλω να κάνω μία σημαντική παρένθεση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε και ο Υπουργός στην Επιτροπή, ότι υπάρχουν εθελοντές Έλληνες επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και τεχνικοί. Μπορεί να μην έχουν επιστημονική γνώση, αλλά έχουν πρακτική γνώση. Και οι Έλληνες επιστήμονες όμως θα δέχονταν να μπουν σε αυτό που σας προτείναμε, σε ένα συμβούλιο για τα θέματα των υδρογονανθράκων, να εντάσσονταν τα πανεπιστήμια της χώρας μας με το δυναμικό τους ως επίσημοι σύμβουλοι της Κυβέρνησης και αυτού του Ταμείου Ερεύνης των Υδρογονανθράκων για να δημοσιοποιήσουν το συντομότερο με βάση το αρχείο που έχετε και τις δικές τους επιστημονικές έρευνες τα στοιχεία που οφείλουν να αξιοποιηθούν και να ευοδωθούν το συντομότερο δυνατό.
Το υπόλοιπο μέρος του νομοσχεδίου σκιάζεται, κυριολεκτικά, από αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή και εμείς περιμένουμε την ταχύτητα εφαρμογής των στόχων. Το λέμε γιατί για την Ελλάδα μπορεί να έχουμε επιφυλάξεις σε σχέση με την υπερεξουσία, τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που μπορεί να προκύπτουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κάποια ζητήματα, συμφωνώντας βέβαια τα μέγιστα στην προστασία του καταναλωτή που είναι μέγα μέρος αυτού του κεφαλαίου.
Το να προχωρήσουμε στον αγωγό Πύργος- Αλεξανδρούπολη που επιτέλους ξαναμπαίνει στο προσκήνιο, που σημαίνει ότι ίσως αρχίζουν να κάμπτονται και οι πιέσεις της αμερικανικής πλευράς για την γεωπολιτική αυτή εξέλιξη, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα μείνει στα λόγια. Δεν θα είναι ένα απλό άλλοθι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει έτσι.
Όσον αφορά το σκέλος που αφορά τη ΔΕΗ που τριχοτομείται, γνωρίζουμε ότι σχεδιάζεται να δοθούν οι επενδύσεις που αφορούν αυτή τη στιγμή το λιγνίτη σε τρίτους. Είναι μία κατεύθυνση που μπορεί να μας απαλλάξει από βάρη σε σχέση με το φόρο διοξειδίου του άνθρακος, τη συμβολή μας σε αυτή την αρνητική κατανομή κατ’ εμάς, διότι δεν μπορούν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απαλλάσσονται των συμφωνιών του Κιότο και εμείς, η φτωχή Ελλάδα, να πληρώνουμε.
Η τριχοτόμηση αυτή στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής κατεύθυνσης είναι σωστή. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει αποκρατικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, αλλά, όπως γίνεται, με την προοπτική της πλήρους παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες, εκεί έχουμε τις ενστάσεις μας.
Αυτό αφορά και το άλλο σκέλος. Ενώ το φυσικό αέριο θα δεσπόζει στην ενεργειακή μας υποδομή τα επόμενα χρόνια, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ πάνε προς πώληση. Είναι θέματα για τα οποία εμείς έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας. Όχι ότι δεν δεχόμαστε πως οι ΔΕΠΑ θα μπορούσαν να έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα, αλλά οι βασικοί φορείς -ο φορέας διαπραγμάτευσης που κλείνει τα θέματα βασικά της εμπορίας και των δικτύων- μπορεί να είναι διαφορετικοί, μπορεί να συμμετέχουν ιδιώτες μέσα, αλλά δεν θα έπρεπε να χαθεί ο κρατικός έλεγχος και μάλιστα με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ έκαστο.
Σκεφθείτε το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το Αζερμπαϊτζάν με ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θεωρείται μεγάλη ενεργειακή δύναμη. Σκεφθείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη λεκάνη του Ηροδότου που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, γειτνιάζει ακριβώς με την Κύπρο. Έχουμε τα κοιτάσματα που προσδιορίζονται ψηλά στο Φραγκοκάστελλο κάτω από την Κρήτη.
Έχουμε την κοιλάδα της Μεσσαράς, που μπορούμε να βγάλουμε και στην ξηρά φυσικό αέριο –αυτό είναι και μια αποκάλυψη στη συζήτηση- και έχουμε την περιοχή που συνορεύει με τη Βεγγάζη πλέον, μια και η Λιβύη είναι διχοτομημένη, όπου μπορεί να υπάρξει και εκεί συμφωνία.
Άρα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε σε διαφορετική βάση. Αυτά τα αποθέματα είναι από 3,5 μέχρι 5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έτσι λέει η επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον δεν φαίνεται να λανθάνει, διότι οι τρεις γεωτρήσεις του Ισραήλ βγάλουν 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά –με εκείνη του Leviathan να είναι η μεγαλύτερη.
Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε αυτό το νομοσχέδιο βρίσκουμε τα σκέλη που αφορούν την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγίες υποχρεωτικά –το καταλαβαίνουμε αυτό- θέλουμε όμως να παραμείνει –και αυτό είναι ένα θέμα για την Κυβέρνηση- η κρατική συμμετοχή. Ας φύγουν πακέτα μετοχών σε εταιρείες διαχείρισης, διανομής, όλα αυτά. Πρέπει όμως να παραμείνει η κρατική συμμετοχή γιατί είναι δεσπόζουσας σημασίας για εμάς και καθοριστική για το μέλλον μας.
Όλοι ξέρουν ότι τα δίκτυα δεν μπορούν να φύγουν. Ξέρετε ότι ακόμα και στους διαγωνισμούς τα δίκτυα αποκρύβονται από μεριάς δημοσιοποίησης γιατί είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και θέματα σε εκκρεμότητα που περιμένουμε για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου. Είχα κάνει και προτάσεις σε άλλες διατάξεις για τα λατομεία και όλα αυτά. Θα τα δούμε επί των άρθρων.
Όμως, εμείς επί της αρχής λέμε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Λέμε ναι και το λέμε με κριτική διάθεση, όχι ως προσχώρηση ούτε ως παραχώρηση. Πρόκειται για ημιτελές βήμα, δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά είναι στο δρόμο εκείνο που οφείλει να ακολουθηθεί, μια πολιτική που έχει να κάνει με τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας και την   ενέργεια στο σύνολό της.                                                   
   
                                 
Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Διαβαστε περισσοτερα »

Θεαματική υποδοχή ΓΑΠ στην Άρτα...


Διαβαστε περισσοτερα »