Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ;


papandreoyboylh_533_355_1Το καζάνι που ούτως ή άλλως έβραζε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πλέον έχει εκραγεί. Καταλύτης ήταν τα όσα έγιναν στις παρελάσεις. Δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής που να βρεθεί σε δημόσιο χώρο και να μην αποδοκιμαστεί, ενώ υπήρξαν ως και χειροδικίες. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συνέρχεται στις πέντε το απόγευμα για να ακούσει τον Πρωθυπουργό, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν βουλευτές που θα πάρουν το λόγο.
Φρόντισαν ωστόσο να στείλουν το μήνυμα. Η χώρα παρουσιάζει φαινόμενα ακυβερνησίας, το κόμμα πρέπει να αλλάξει γραμμή, χρειάζονται πρωτοβουλίες και προς τις δύο κατευθύνσεις, λένε οι βουλευτές που παρουσιάζονται ωστόσο διχασμένοι ως προς τις λύσεις που έχουν να προτείνουν. Άλλοι λένε πως ο τόπος πρέπει να πάει σε εκλογές. Άλλοι τονίζουν ότι οι εκλογές θα φέρουν ακυβερνησία και πως ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η τρίτη άποψη είναι πως πρέπει να γίνει ανασχηματισμός ώστε να φύγουν από τα υπουργεία εκείνοι που ευθύνονται για την εικόνα ακυβερνησίας.
Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου κρατάει όμως κλειστά τα χαρτιά του. Από το Μαξίμου λέγεται ότι θέλει να δώσει προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του φορολογικού νομοσχεδίου, την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και τα νομοσχέδια για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, το ασφαλιστικό και την αναδιάρθρωση του Δημίου Τομέα. Όλα αυτά όμως λένε κάποιοι απ' την κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να εγκριθούν από τους βουλευτές, να έχουν τη στήριξή τους και συμπληρώνουν με νόημα πως το Μαξίμου έχει ήδη προειδοποιηθεί την προηγούμενη φορά πως χρειάζονται αλλαγές.
Με δεδομένες πιέσεις όπως εκείνες της Β. Παπανδρέου και φαινόμενα όπως αυτό της Λ. Κατσέλη κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Πρωθυπουργού. Μια λύση στο αδιέξοδο θα μπορούσαν να είναι οι εκλογές αλλά οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ ακόμη και κάτω από το 15% δεν επιτρέπουν συζήτηση για πρόωρες. Άλλοι πάλι τονίζουν ότι ίσως δεν τις προκαλέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά θα αφήσει άλλους να αναλάβουν την ευθύνη και αυτό δείχνει μόνο προς την εσωκομματική κατεύθυνση.
Μια ακόμη πίεση, ένα ακόμη εκβιαστικό δίλημμα προς την κοινοβουλευτική ομάδα, ποιος θα πάρει την ευθύνη να... σύρει το κόμμα και τη χώρα σε εκλογές. Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα ακολουθηθεί η κλασική συνταγή αποσυμπίεσης που δεν είναι άλλη από τον ανασχηματισμό, αλλά και πάλι κάποιοι απαντούν ότι έτσι η κυβέρνηση δεν κερδίζει παρά μερικές ημέρες το πολύ εβδομάδες. Σήμερα και αύριο κάποιοι λένε με νόημα πως οι ημέρες είναι κρίσιμες, ειδικά ως προς το πως θα κινηθούν στο ΠΑΣΟΚ οι ισορροπίες.
newsit.gr  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:  ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"
Νέο "χτύπημα" του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, Τζέφρυ Παπανδρέου, αυτή τη φορά στο συνέδριο για την "Αραβική Άνοιξη", που διοργανώθηκε στην Κρήτη:
ΒΡΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΥΤΟΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Κ@ΛΟΣΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ  ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 100ΑΡΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ.
ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΙΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ένα πραξικόπημα θα έσωζε την Ελλάδα.


Ένα πραξικόπημα θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας , καθώς θα την οδηγούσε εκτός Ευρωζώνης αναφέρει σε άρθρο του, το περιοδικό Forbes .Ο αρθρογράφος Tim Worstall αναφέρεται σε...

 ένα όχι και τόσο αστείο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους κύκλους των οικονομικών αγορών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Γερμανία, σύμφωνα με αυτό, αντί να επιχειρεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα.
"Το λυπηρό -αν όχι πικρό- σχετικά με αυτό το αστείο είναι ότι, αν αγνοήσουμε το μικρό πρόβλημα του ότι θα είναι στρατιωτική δικτατορία, αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια καλή λύση για την ελληνική μιζέρια." Και γιατί θα ήταν μια καλή λύση; Γιατί, τονίζει ο κ. Γουόρστολ, "Οι Έλληνες απλώς δεν μπορούν υπό αυτές τις περιστάσεις να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, έτσι θα πρέπει να χρεοκοπήσουν. Αλλά μία χρεοκοπία από μόνη της δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο είναι ότι η ελληνική εργασία είναι θλιβερά μη ανταγωνιστική. Οπότε..." συμπληρώνει, "η λύση είναι να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, και γενικότερα το ελληνικό βιοτικό επίπεδο, ​​πρέπει να μειωθεί προκειμένου να γίνει αυτή η εργασία ανταγωνιστική" και προκρίνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, πράγμα που θα δημιουργούσε αναταραχή στην ΕΕ γιατί "με τον τρόπο που έχει συσταθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη, η έξοδος μίας χώρας από την νομισματική ένωση θεωρείται ως μια συγκλονιστική ήττα για το σύνολο του ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Επομένως, σύμφωνα με το σκεπτικό του μια ελληνική Χούντα θα διευκόλυνε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: "Αυτό που το στρατιωτικό πραξικόπημα θα επέτρεπε είναι, (όπως είπα ας αγνοήσουμε τη μικρή λεπτομέρεια οτι είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα), να γίνει αυτό που πρέπει πιθανώς να συμβεί και θα είναι σίγουρα ο πιο ανώδυνος τρόπος για την Ελλάδα: να ασχοληθεί με τα προβλήματά της: χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ..."
Διαβαστε περισσοτερα »

EUROSTAT: Λέτε ψέματα, η ανεργία είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα [ΠΙΝΑΚΑΣ - ΣΟΚ]




Απόκλιση πάνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας στο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο καταγράφουν τα στοιχεία της Εurostat σε σχέση με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Είμαστε πίσω από την Ισπανία, όπου εκεί, το σύνολο του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας είναι άνεργο (!)...




Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 17,6%, όταν η ΕΛΣΤΑΤ την τοποθετεί -για το ίδιο διάστημα- στο 16,5%.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο έφθασε τα 16,198 εκατομμύρια, (δηλαδή περίπου όσο είναι ο πληθυσμός της Ολλανδίας), σημειώνοντας νέα αύξηση σε ποσοστό ρεκόρ από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1998.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 10,2% επί του πληθυσμού της Ευρωζώνης και υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 10,1%.

Περίπου 188.000 άτομα ή και παραπάνω έχασαν τη δουλειά τους στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό από το αντίστοιχο δίμηνο του 2009. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ισπανία (22,6%).

Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σε χωριστή έκθεση η Eurostat.
Διαβαστε περισσοτερα »

Συγκινητική διαφήμιση για άτομα με ειδικές ανάγκες.



Μια συγκινητική και ιδιαιτέρως έξυπνη διαφήμιση του οργανισμού «Pro Infirmis», της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένας άνδρας στέκεται στο κέντρο μιας πλατείας στην Ελβετία ντυμένος (πανέμορφο) αρκουδάκι. Οι περαστικοί στην αρχή είναι διστακτικοί και ντροπαλοί και δεν τον πλησιάζουν αλλά μετά, ένας ένας όλοι αρχίζουν να τον πλησιάζουν και να τον....
αγκαλιάζουν. 

Δεν θα πω άλλα για το συγκεκριμένο διαφημιστικό, παρά μόνο ότι είναι πολύ ‘’ανθρώπινο’’ στις μέρες μας να αγκαλιάζουμε ένα λούτρινο αρκουδάκι και να γυρνάμε την πλάτη σε έναν άνθρωπο με ιδικές ανάγκες…   
 
 
                                              
Διαβαστε περισσοτερα »

Παπούλιας ο Ελληνάρας!

 
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ.....
Διαβαστε περισσοτερα »