Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βίντεο ιστορικό ντοκουμέντο του Άρτεμις-30 - Όταν οι Έλληνες θριαμβεύουν


Το παρουσιάζουμε βασικά για να καταδείξουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες μηχανικοί και η ελληνική αμυντική βιομηχανία, η οποία τότε παρουσίασε ένα σύστημα αιχμής για την εποχή εκείνη το οποίο πολεμήθηκε σφοδρά από ξένα συμφέροντα που ήθελαν το ARTEMIS-30 να σβήσει από τον χάρτη τόσο ως υποψήφιο για της ΕΕΔ όσο και ανταγωνιστικό σύστημα στις διεθνείς αγορές.
Αξίζει να προσέξουμε το πως κονιορτοποιείται όχι το παλαιό αεροσκάφος, αλλά το ΤΟΜΠ (APC) Λεωνίδας ΙΙ από τις βολές του πυροβόλου του ARTEMIS-30, το οποίο καταδεικνύει ότι εύκολα θα μπορούσε να τοποθετηθεί με ένα διαφορετικό πυρομαχικό (οι βολές είναι με το αντιαεροπορικό βλήμα και όχι με αντιαρματικό) σε ένα ΤΟΜΑ εγχώριας κατασκευής. 
Η  ξεχασμένη αυτή προσπάθεια της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο χάρις στο ενδιαφέρον πιθανών ξένων πελατών που φαίνεται να εκτιμούν τα ελληνικά προϊόντα περισσότερο από τους Έλληνες.
Το ενδιαφέρον των Ινδών για το ελληνικό ολοκληρωμένο αντιαεροπορικό σύστημα Αρτεμις-30 αλλά και των μονάδων πυρών του αποτελεί την δικαίωση των Ελλήνων μηχανικών και όσων πίστεψαν στο σύστημα αυτό που δεν έτυχε να έχει την υποστήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.
Επισημαίνεται ότι το σύστημα παραγγέλθηκε τελικά από τις ΕΕΔ το 1993 επί υπουργείας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και αφορούσε την αγορά 60 μονάδων πυρός με 30 ακόμα option για το μέλλον.   
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ινδικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος αναβάθμισης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων τους και για το λόγο αυτό αναζητούν από την διεθνή αγορά προτάσεις που να μπορούν να καλύψουν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες.
Οι απαιτήσεις των Ινδών αφορούν την απόκτηση ανεξάρτητων μονάδων πυρός με ηλεκτροπτικό σύστημα και Σύστημα Ελέγχου Πυρός ώστε το πυροβόλο να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα καθώς και ολοκληρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία θα περιλαμβάνουν Κέντρο Ελέγχου Πυρός διασυνδεδεμένο με αριθμό πυροβόλων και αισθητήρων.
Τα συστήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία στόχων όπως αεροδρόμια, ναυστάθμους, αποθήκες, υποδομές κλπ.  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβή πληροφόρηση για την τελική διαμόρφωση της ελληνικής πρότασης πάντως στο παρελθόν το πυροβόλο έχει εξοπλιστεί με ΣΕΠ διαφόρων εταιρειών όπως το σύστημα Gun King της Oerlikon και του οικονομικού P75/Vantha της Galileo, του LVS της εταιρείας Saab και το ολλανδικό LIOD, ενώ η μονάδα πυρός είχε δοκιμαστεί υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε συνεργασία με το κέντρο διοίκησης- ελέγχου Skyguard που διαθέτει η ΠΑ
Όποια και να είναι η τελική πρόταση της εταιρείας το γεγονός ότι οι Ινδοί προτίθενται να αξιολογήσουν το ελληνικό σύστημα των ΕΑΣ, αποτελεί μία εξέλιξη που μπορεί να ήρθε αργά όμως δεν παύει να έχει την αξία της.
Έστω και καθυστερημένα κυρίως λόγω της έλλειψης εξωστρέφειας της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και των αγκυλώσεων της ελληνικής γραφειοκρατίας, ένα νέο ξεκίνημα φαίνεται να γίνεται για μία από τις πιο αξιόλογες, αλλά ταλαιπωρημένες κρατικές βιομηχανίες όπως τα ΕΑΣ.
Ακολουθεί το αποκλειστικό βίντεο από τις δοκιμές του Άρτεμις-30.   

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Διαβαστε περισσοτερα »

Στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία - Στη Βουλή η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ!

Διαβιβάζεται στη Βουλή άμεσα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 της χώρας προκειμένου να επιβληθούν νέα επαχθή οικονομικά μέτρα και... να δικαιολογηθεί το Μνημόνιο, πιο γνωστή ως υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).


Τη διαβίβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη Βουλή είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, καθώς στην έρευνα που διενήργησε εντόπισε βαριές ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Η υπόθεση ανατέθηκε στον κ. Παντελή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να την μελετήσει και να αποφανθεί εάν θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή ή αν θα έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Τελικά, ο κ. Παντελής -που είναι και ο φυσικός προϊστάμενος του κ. Πεπόνη- θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και πιο συγκεκρικριμένα να πάρει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα είχε κληθεί ως ύποπτος, αλλά δεν κατέθεσε, κάτι που και ο ίδιος ζήτησε, με αναφορά του στον κ. Τέντε. 


defencenet
Διαβαστε περισσοτερα »

ΣΕΒΑΣ στην Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ο Γιώργος Παπανδρέου υποθήκευσε την δημοκρατία και έκανε την χώρα αποικία…



20120130-211539.jpg…πήγε με την σοσιαλιστική διεθνή να σώσει τον κόσμο!
Κόλαφος για άλλη μία φορά η Κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης που διέσυρε τον “μεγάλο στοχαστή”. Όπως το κάνει εδώ και δύο χρόνια. Όταν όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να μας πείσουν για τον “σούπερ πρωθυπουργό”, η...
Κατερίνα ήταν η φωνή της αλήθειας ενάντια στα καρναβάλια.
Επίσης είναι η μόνη που μίλησε για την απόλυτη απάτη της δήθεν 
διαπραγμάτευσης ή απαιτήσεων.
“Είναι μαριονέτες που παριστάνουν τους μαχητές για να κάνουν διαχείριση οργής στην κοινωνία”!
Τέλειωσε η Κατερίνα, ανοίξτε τώρα ένα βιβλίο.
Διαβαστε περισσοτερα »

Γιάννης Δημαράς: «Ίμια, δεκαέξι χρόνια μετά, οι ένοχοι κυκλοφορούν ατιμώρητοι και θρασείς».


Συμπληρώνονται δεκάξι χρόνια από την τραγική νύχτα των Ιμίων! Τη νύχτα εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θρήνησε τρεις νεκρούς ήρωες τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό, αλλά ...


συνάμα η Ελλάδα βίωσε τη νύχτα της ταπείνωσης, από τη στάση μιας ενδοτικής πολιτικής ηγεσίας. Και παρά τα χρόνια που πέρασαν κανείς δεν πλήρωσε ακόμη για την κρίση και το αίμα των ηρώων.

Οι ένοχοι της «ηθικής παράδοσης» και ηθικοί αυτουργοί της απώλειας των τριών αξιωματικών μας πρωταγωνιστούν και σήμερα στα πολιτικά πράγματα της χώρας περισσότερο θρασείς και εριστικοί από τότε.

Σήμερα η Ελλάδα, μας καλεί σε εγρήγορση για να την απαλλάξουμε, από την κηδεμονία της «δικτατορίας» των διεθνών τοκογλύφων.

Χρειάζεται να βρούμε την κοινωνική συνοχή που οι τότε και οι σημερινοί πολιτικοί υπεύθυνοι διέρρηξαν. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας, στο μέλλον των παιδιών μας.
Διαβαστε περισσοτερα »

Κατοχή: Τότε και σήμερα…


Ένα μικρό κολάζ που συγκρίνει την κατοχή τότε και την σύγχρονη κατοχή…Πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες αλλά η εποχή μας δυστυχώς μας διαψεύδει κατηγορηματικά…Η αύξηση των αστέγων,τα συσσίτια στα σχολεία,οι δυνάμεις της “ τάξης” που υπερασπίζονται ένα καθεστώς το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή θέληση και βούληση,η αύξηση των αυτοκτονιών που θυμίζει τις Γερμανικές εκτελέσεις ως αντίποινα ,τότε για την αντιστασιακή δράση, σήμερα για το χρέος…
Η θλιβερή πραγματικότητα σε ένα δυσσάρεστο φωτογραφικό ταξίδι με μόλις 70 χρόνια διαφορά….
Και τότε δοτό Πρωθυπουργό είχαν ορίσει οι Γερμανοί με στρατιωτικό επίτροπο…Σήμερα απλά ο Επίτροπος είναι οικονομικός…
Διαβαστε περισσοτερα »

“ Αστραπές” του Καμμένου: “ Δίνετε τον ορυκτό μας πλούτο για να τον κατασχέσουν τα αφεντικά σας της Τρόικας.”


Αυτό που πραγματικά σας είπε η Τρόικα να κάνετε, γιατί όλα τα άλλα τα κάνατε για δικούς σας λόγους, και ήταν το κερασάκι… ήταν να περάσετε τον ορυκτό πλούτο της χώρας στις διατάξεις εκείνες που θα τον χαρίσουνε σε αυτούς που θα ορίσουν οι δανειστές.
Αυτό είναι εθνικό έγκλημα. Αυτό το έγκλημα θα ανατραπεί όταν θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στη χώρα.
Την ώρα που έρχεται η Ισραηλινή εταιρία telex μαζί με την (δείτε το βίντεο “ φωτιά”)… Gazprom Ρωσική εταιρία και σας προτείνουν εξόρυξη πετρελαίου νότια της Κρήτης, που το λέει ο ίδιος ο Μανιάτης, χωρίς έρευνα και με δικά τους έξοδα και που θα λύσουμε το πρόβλημά μας… αντί να πείτε ναι κατευθείαν και να έχουμε και την ασφάλεια του Ρωσικού στόλου νότια της Κρήτης, του Αμερικανικού στόλου και της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, εσείς περνάτε την περιουσία του ορυκτού μας πλούτου σε ένα μόρφωμα που έχετε δημιουργήσει για να το κατασχέσουν αύριο τα αφεντικά σας της Τρόικας.
Της κυρίας Μέρκελ.
Του 4ου Γερμανικού Ράιχ..   
 

Διαβαστε περισσοτερα »

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Διαβαστε περισσοτερα »

Η απάντηση των ΠΑΟΚτζήδων στα... Σκόπια



Η δράση προκαλεί αντίδραση. Οι ακρότητες και οι γραφικότητες των Σκοπιανών με τις “κηδείες” της Ελλάδας και τα τεράστια αγάλματα του Μ.Αλέξανδρου,δεν... πέρασαν φυσικά απαρατήρητες και πρώτα απ΄ όλα βέβαια από τους Θεσσαλονικείς και ειδικά τους ΠΑΟΚτζήδες.


Απάντησαν λοιπόν μ΄ ένα πανό στο οποίο προτείνουν τη δική τους ονομασία για τα Σκόπια,(Kαρντάσια Μπράβο σας )
Διαβαστε περισσοτερα »

Ευρωπαίοι λεηλατούν το Άγιο Όρος και άλλα ελληνικά μοναστήρια

Ο Κυριάκος Σιμόπουλος στο βιβλίο του «Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων» και μάλιστα στην σελίδα 275, αναφερόμενος στους ξένους αρχαιοθήρες και αρχαιοκάπηλους, που ρήμαξαν την ελληνική γη και τα μνημεία της, γράφει: «Οι...
διπλωμάτες των μοναρχών της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη έχουν εντολή να συγκεντρώσουν αρχαιότητες για διακόσμηση των ανακτόρων», ενώ ο πρεσβευτής της Αυστρίας που προωθούσε τότε τα έργα στην Βιέννη έγραφε: «Έφερα μεγάλη ποικιλία αρχαίων νομισμάτων. Τα σπουδαιότερα θα τα παρουσιάσω στον αυθέντη μου. Έχω φορτώσει ολόκληρα αμάξια, ολόκληρα καράβια με αρχαιότητες και ελληνικά χειρόγραφα. Έστειλα 240 ελληνικά βιβλία για να τοποθετηθούν στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη. Δεν άφησα γωνιά που να μην ψάξω για να συγκεντρώσω ό,τι είχε απομείνει». Η υπόθεση αυτή εκτυλίσσεται εκατό περίπου χρόνια μετά την Άλωση της Πόλεως (1554-1562). To 1764 ένας μαρκήσιος από την Γαλλία, ο Ντε Νουαντέλ, επισκεπτόμενος την Αθήνα δεν αρπάζει μόνον γλυπτά από τον Παρθενώνα αλλά και πάμπολλα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα φορτώνοντάς τα σε αμέτρητα φορτία για να κοσμήσει την βιβλιοθήκη και τα γραφεία του Λουδοβίκου ΙΑ' και του Κολμπέρ. 1741. Οι Γάλλοι αρχαιοκάπηλοι φορτώνουν κρυφά ολόκληρες καραβιές μόνον από την Θεσσαλονίκη. Αλήθεια τι είχαν μέσα αυτά τα καράβια αφού όλοι οι αρχαιοκάπηλοι ξημεροβραδιάζονταν στις μονές του Αγίου Όρους όπου ως γνωστόν υπήρχαν τα πιο αρχαία ελληνικά χειρόγραφα; Την πληροφορία αυτή μας την δίδει ο Βενετός πρόξενος Maffio Ferro (25 Μαΐου 1741). Το 1788 επί Λουδοβίκου ΙΕ' καταφθάνουν στην Κωνσταντινούπολη δύο ειδικοί απεσταλμένοι της βασιλικής βιβλιοθήκης, οι κληρικοί Sevin και Fourmont, προς αναζήτηση βυζαντινών χειρογράφων. Ανάμεσα στους στόχους είναι οι βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους και των άλλων μοναστηριών, των δραγουμάνων κ.λ.π. Εφοδιάζονται με πλαστά διαβατήρια και εμφανίζονται ως μέλη της γαλλικής διπλωματικής αποστολής. Έχουν εντολή να δράσουν με μεγάλη μυστικότητα γιατί -όπως λένε- «οι Άγγλοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας προλάβουν». Στα μοναστήρια θα υποκρίνονται τους ταξιδιώτες - προσκυνητές που ενδιαφέρονται «για τους ένδοξους ιερούς τόπους και θα μεριμνήσουν για παροχή βοηθείας, στους φτωχούς αναχωρητές». Προσοχή, όμως. Μη δείξουν ότι ανυπομονούν για βιβλία και χειρόγραφα και προκαλέσουν υποψίες. Την υπογραφή την βάζει ο ίδιος ο Λουδοβίκος! Πόσο υποκριτής να ήταν άραγε ο Τόμας Ρόε που έγραφε τα εξής: «Πασχίζω να πείσω (τον Πατριάρχη) ότι τα βιβλία σκονίζονται και σαπίζουν στα χέρια των Ελλήνων, που δεν πρόκειται ούτε να τα χρησιμοποιήσουν ποτέ ούτε να τα καταλάβουν. Από την συζήτηση με τον Πατριάρχη διαπίστωσα ότι δεν έχει ιδέα για την αξία των θησαυρών της βιβλιοθήκης. Του πρότεινα να γίνει ανταλλαγή. Να μου δώσει τα παλαιά βιβλία και να του προσφέρω σύγχρονα διδακτικά. Υποσχέθηκε να μου παραχώρηση μερικά, αλλά εγώ τα θέλω όλα.»!! Άλλα και οι Ευρωπαίοι συλλέκτες - ηγεμόνες και μεγιστάνες- χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για ν' αρπάξουν από τα ελληνικά μοναστήρια αρχαία ελληνικά χειρόγραφα. Ο λόγιος Ιανός Λάσκαρις, ανέλαβε δύο φορές μυστική αποστολή, για λογαριασμό της αυλής των Μεδίκων στην ελληνική Ανατολή για να κλέψει όσα πολύτιμα χειρόγραφα μπορούσε από διάφορες βιβλιοθήκες. Έχοντας ειδικό φιρμάνι κατόρθωσε να συγκεντρώσει 250 πολύτιμα χειρόγραφα, τα περισσότερα από το Άγιον Όρος, ενώ στο τέλος του 17ου αιώνος ο Καρδινάλιος Μαζαρίνος εξαποστέλλει στην Ελλάδα τον Κύπριο Ουνίτη Αθανάσιο τον ρήτορα που θα καταρημάξει τις βιβλιοθήκες των Μετεώρων και πολλών μακεδονικών ή θρακικών μοναστηριών. Αυτός ο εξωνημένος Κύπριος, όπως γράφει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δωσίθεος, υποκρινόμενος τον Ορθόδοξο Χριστιανό εξαπάτησε δεκάδες μοναστήρια αγοράζοντας με την οκά μεγάλο αριθμό χειρογράφων και βιβλία. Ο Γάλλος Γκαλόντ θα γράψει: «Υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη και τους γειτονικούς τόπους αμέτρητα ελληνικά χειρόγραφα. Βρίσκονται στα χέρια Τούρκων που τα άρπαξαν από τους Έλληνες ή στα χέρια μοναχών και παπάδων. Και οι μεν και οι δε ενδιαφέρονται για την πώλησίν των», θα πει ο τότε Γάλλος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, εξαγωγές χειρογράφων σε Ευρωπαϊκές χώρες γίνονται και από διεφθαρμένους μοναχούς. Όπως γράφει ο ιησουΐτης Τζων Μπαπτίστ Σουσιέτ σ' επιστολή του από την Σμύρνη: «Μερικοί καλόγεροι του Αγίου Όρους έβγαζαν στο σφυρί τα χειρόγραφα των μοναστηριών. Ένας απ' αυτούς μετέφερε ολόκληρο φορτίο στο Παρίσι ενθυλακώνοντας άφθονο χρυσάφι». Αυτός ο ιησουΐτης πρωτοστάτησε στην λεηλασία των βιβλιοθηκών του Αγίου Όρους!

Λεπτομέρεια; Ό,τι θέλετε σκεφθείτε. Μόνον που δεν θα έπρεπε να λησμονήσουμε να πούμε ότι το 1801 ο Άγγλος Έντουαρντ Κλάρκ κατόρθωσε να απόσπαση από την βιβλιοθήκη της μονής Πάτμου πανάρχαια χειρόγραφα, πραγματικούς θησαυρούς, ανάμεσα τους και ένα γνήσιο πλατωνικό διάλογο(!) δωροδοκώντας τον ηγούμενο. Οι κώδικες μεταφέρθηκαν με μεγάλη μυστικότητα σ' ένα καράβι για να ξεσπάσει τότε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Και τούτο προκύπτει από το επίγραμμα που χαράχθηκε λίγους μήνες αργότερα στην βιβλιοθήκη της μονής. Είναι γραμμένο σε εξάμετρους στίχους δείγμα της υψηλής παιδείας και ελληνογνωσίας πολλών μοναχών: «Σ' αυτόν τον χώρο βρίσκονται ολόφωτα χειρόγραφα βιβλία. Για τον σοφό άνδρα είναι πολυτιμότερα από το χρυσάφι. Φύλαξέ τα λοιπόν με προσοχή περισσότερο και από την ζωή σου. Γιατί χάρι σ' αυτά έγινε περίλαμπρο το μοναστήρι»! Το 1958, ο βιβλιοθηκάριος της ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους, Ευθύμιος Διονυσιάτης, έκανε γνωστή την παρουσία εγγράφου που βρίσκεται στο αρχείο της μονής, και το οποίο αναφέρει τις άθλιες οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στις μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες ανάγκασαν τους μοναχούς να πωλούν στο εξωτερικό, κώδικες που βρίσκονταν στις βιβλιοθήκες των μονών... Το έγγραφο αυτό φέρει χρονολογία 1654 ή 1694, (δεν διακρίνονται καθαρά τα γράμματα).
Πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ


Διαβαστε περισσοτερα »

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ E SQUADRON ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


eidikes_dynameis-1-naiΕκτενές δημοσίευμα για τη μυστική δράση της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 στη Λιβύη φιλοξενεί το ΒΒC. Η λεγομένη Μοίρα Ε συγκροτήθηκε προ πενταετίας και συγκεντρώνει στελέχη από την αφρόκρεμα των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (SAS, SBS και Special Reconnaissance Regiment).
Τα 20 περίπου στελέχη της Μοίρας Ε που ανέπτυξαν δράση στη Λιβύη ήταν άριστα εξοπλισμένα με προηγμένα μέσα επικοινωνίας στη διάθεσή τους για τον συντονισμό με τους Λίβυους εξεγερμένους αλλά και αρκετά διαφορετικά διαβατήρια για τον καθένα.
Η παρουσία τους στη Λιβύη έγινε γνωστή στις αρχές Μαρίου 2011 κατά την αποστολή μεταγωγικού C-130Η της Βασιλικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό 150 εργατών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Zilla. Ακολούθησε η σύλληψη έξη μελών της από τους αντικαθεστωτικούς ενώ συνόδευαν δύο πράκτορες της ΜΙ6 στην ανατολική Λιβύη.
Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν το καθεστώς Gaddafi έδωσε στη δημοσιότητα μία υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του Βρετανού διπλωμάτη Richard Northern με μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με αίτημα την απελευθέρωσή τους. (Strategyreports)  

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ :ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ KAI ΠΟΛΛΟΥΣ  ΆΛΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ;.
Διαβαστε περισσοτερα »

Επιχείρηση απεγκλωβισμού του Δήμαρχου Στυλίδας Απ.Γκλέτσου [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]


Δείτε αποκλειστικές εικόνες του LamiaReport από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του Δημάρχου σε ορεινό χωριό του Δήμου Στυλίδας [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]...


Δυο μέρες τώρα ο Δήμαρχος Στυλίδας μαζί με την ομάδα του τρέχει από χωριό σε χωριό του Δήμου του για να μπορέσει να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Έτσι χθες το βράδυ βρέθηκε στους Μύλους Πελασγίας, όπου προσπαθώντας να φτάσει στο μοναστήρι και στα μαντριά που είναι πάνω από το χωριό, εγκλωβίστηκε σε ένα ανηφορικό σημείο με το αυτοκίνητο.

Όπως θα δείτε στο video του LR, οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο κυριολεκτικά έκαναν "τσουλήθρα".

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με τον Βαγγέλη Κουμπουρλή (στην κάμερα) κατάφεραν με δυσκολία, αφού σε πολλά σημεία ο δρόμος ήταν παγωμένος, να φτάσουν στο σημείο την ώρα της επιχείρησης.  


 
Διαβαστε περισσοτερα »

Γ.Καψής:"Τραγικό λάθος του Σημίτη το "ευχαριστώ τους Αμερικάνους" "


Δεκαέξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια όπου τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτήρισε το επεισόδιο ως...


 μία «μικρογραφία των επεισοδίου του 1987 με το τουρκικό Πίρι Ρέϊς». «Σχεδιάστηκε από κοινού από τους Τούρκους και τους Αμερικάνους αλλά περίμεναν τη νέα κυβέρνηση του Σημίτη για να κάνουν την κρίση» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καψής απέφυγε να επαναλάβει παλαιότερη δήλωσή του για τη... «σημαία και τον αέρα που φύσηξε και την πήρε» που αποδίδεται στον Θόδωρο Πάγκαλο, τον επέκρινε όμως για το «no ships, no flags» λέγοντας ότι το «όχι σημαία σημαίνει όχι κυριαρχία».

«Ήταν τραγικό λάθος του Σημίτη το 'ευχαριστώ τους Αμερικάνους' στη Βουλή» τόνισε ο πρώην υπουργός και επεσήμανε ότι στην κρίση του 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα σε δέκα λεπτά είχε δώσει εντολές για να αποκρουστεί η τουρκική ενέργεια και η Ελλάδα δεν έκανε ούτε ένα εκατοστό πίσω από τις θέσεις της.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ρωσική απάντηση στην ομπρέλα των ΗΠΑ : Οχυρώνει με S-400 την Eυρασία

 

Απάντηση στην αντιβαλλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει η Ρωσία με την εγκατάσταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη περιφερειακά των ρωσικής ομοσπονδίας ενός τεράστιου πλέγματος αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf (SA-21 Growler κατά το ΝΑΤΟ).
Με σταθερούς ρυθμούς η Ρωσία αναπτύσσει την αντιβαλλιστική της ομπρέλα περιμετρικά των συνόρων της, σε συνεργασία με την Λευκορωσία και το Καζακστάν με την παράδοση στις δύο τελευταίες χώρες νέων συστημάτων S-400 Triumf.
Μετά την παράδοση των πρώτων συστημάτων S-400 Triumf στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2007 και την συγκρότηση των πρώτων μονάδων περιμετρικά της Μόσχας, η ρωσική ηγεσία προχώρησε στην δημιουργία μίας εξωτερικής ζώνης άμυνας με την πώληση αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf στην Λευκορωσία και στο Καζακστάν.
Οι πύραυλοι S-400 Triumf θα αποτελέσουν μέχρι την έλευση των S-500 τον πυρήνα του ρωσικού συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας και όπως φαίνεται και των δύο γειτονικών προς την Ρωσία χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ της Λευκορωσίας, η πρώτη μονάδα S-400 Triumf θα παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το 2015, ενώ την ίδια περίπου περίοδο θα παραλάβει το σύστημα και το Καζακστάν.
Το σύστημα  S-400 Triumf μπορεί να εντοπίσει στόχους σε απόσταση 400 χλμ να παρακολουθεί το ίχνος 100 στόχων ταυτοχρόνως, και να αντιμετωπίσει μέχρι και 12 την ίδια στιγμή.  Το σύστημα μπορεί να αξιοποιήσει τρία διαφορετικά βλήματα το 40N6 με εμβέλεια 400 χλμ, το 48N6 με 250 χλμ εμβέλεια και το 9M96με εμβέλεια 125 χλμ.
Ένα Τάγμα S-400 Triumf  αποτελείται από τον αυτοκινούμενο σταθμό Διοίκησης 55K6E, το αυτοκινούμενο ραντάρ πρόσκτησης στόχου  96L6   το ραντάρ εμπλοκής 92N2E Grave Stone και 8 εκτοξευτές 5P85TE2 ο καθένας εξοπλισμένος με 4 βλήματα.  Το νέο αντιβαλλιστικό/αντιαεροπορικό σύστημα παραγγέλθηκε από την Λευκορωσία το 2011 στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση της χώρας με την Ρωσία το 1995 για την δημιουργία μίας κοινής αντιαεροπορικής αντιβαλλιστικής άμυνας των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ).
Η απόκτηση του συστήματος αυτού από την Λευκορωσία σε συνδυασμό με την ανάπτυξης μίας μονάδας του ιδίου συστήματος στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ δημιουργεί μία σύγχρονη προστατευτική αντιβαλλιστική ομπρέλα για την Ρωσία και την Λευκορωσία από τα δυτικά.
Η δε ανάπτυξη του συστήματος αυτού στο Καζακστάν, καλύπτει εκτός από την χώρα χρήστη και την ρωσική επικράτεια από τα νότια, ενώ η ανάπτυξη μονάδων S-400 Triumf στο σιβηρικό βορρά, στην Άπω Ανατολή και στις Κουρίλες νήσους ολοκληρώνει την περιμετρική αμυντική ομπρέλα της Ρωσίας, προστατεύοντας την χώρα έναντι οποιαδήποτε πυραυλικής απειλής.
Ουσιαστικά η Ρωσία αξιοποιώντας μία παλιά συμφωνία υπογεγραμμένη από τις χώρες της ΚΑΚ και την σύγχρονη τεχνολογία των πολεμικών της βιομηχανιών θα έχει πετύχει μέχρι το 2015-2016 να διαθέτει ένα
ολοκληρωμένο σύγχρονο αντιβαλλιστικό σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει 28 Συντάγματα S-400 Triumf, ενώ στην πορεία το ρωσικό οπλοστάσιο θα εμπλουτιστεί από 10 ακόμα μονάδες του υπό ανάπτυξη συστήματος S-500.

Η αντιβαλλιστική ομπρέλα της Ρωσίας και των γειτόνων της, θα αποτελέσει την απάντηση της Μόσχας στην αμερικανική-ΝΑΤΟική προσπάθεια να δημιουργεί μία αντίστοιχη ομπρέλα για την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας όπως φαίνεται τους ισχυρισμούς των Ρώσων αξιωματούχων για την τεχνολογική και επιχειρησιακή ωριμότητα της ρωσικής πρότασης έναντι της αμερικανικής.
Στην πραγματικότητα αυτό που η Ευρώπη βιώνει αυτή την περίοδο είναι ένας άτυπος ανταγωνισμός των δύο πλευρών Ρωσίας και ΝΑΤΟ να αναπτύξουν το συντομότερο χρονικό διάστημα την δική τους αντιβαλλιστική ασπίδα υπό το πρόσχημα της βαλλιστικής απειλής τρίτων χωρών.   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβαστε περισσοτερα »