Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θεοφάνους: Ο Εφραίμ είναι ο πνευματικός μου και χαρισματικός άνθρωπος


Θεοφάνους: Ο Εφραίμ είναι ο πνευματικός μου και χαρισματικός άνθρωπος
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, μίλησε για τη σχέση του με τον ηγούμενο Εφραίμ...
ο οποίος αποφυλακίζεται σήμερα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Ο Γιώργος Θεοφάνους, ήταν καλεσμένος σήμερα στη ραδιοφωνική «Γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου στον Flash και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ο Εφραίμ είναι πνευματικός μου, δεν μπορώ να τον κρίνω. Ως πνευματικός είναι χαρισματικός άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ».
Διαβαστε περισσοτερα »

Μήνυση Καμμένου κατά Λιάτσου για δημοσίευμα της «Παρασκευή +13»


Μήνυση Καμμένου κατά Λιάτσου για δημοσίευμα της «Παρασκευή +13»
Με μήνυση απαντά ο Πάνος Καμμένος κατά της εφημερίδας «Παρασκευή +13» που έχει αφιερώσει το σημερινό της πρωτοσέλιδο στον ίδιο, με τίτλο: «Π. Καμμένος: Επαιξε 9,5 δισ. δρχ. Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους» και υπέρτιτλο...
«Την εποχή της μεγάλης ληστείας στο χρηματιστήριο».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καμμένος που πρόσφατα ίδρυσε το κόμμα Ανεξάρτητοι Ελληνες αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δραχμών.
Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».
Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή του σύζυγο κυρία Ελένη Τζούλη για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών»
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου που είχε χαρακτηρίσει τον κ. Καμμένο «πρωταγωνιστή στη φούσκα της διετίας 1999-2000», όπως και το ότι το 1996 κατηγορήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση "Ελίντα".
Επιπλέον, σε ένθετο άρθρο γίνεται αναφορά σε «πτήσεις στην ομίχλη» για ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Καμμένος και το οποίο φέρεται να ανήκει σε κυπριακή οff shore.
Από τη δική του πλευρά η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν άμεση και σκληρή και ήρθε μέσω του facebook και του twitter. Συνοδεύει μάλιστα το κέιμενο με φωοτγραφία του εξοχικής κατοικίας που εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί στην βορειοανατολική Αττική ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
1. Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.
2. Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ. Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.
3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.
4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο Γκλέτσος θα μοιράσει δωρεάν ελιές και λάδι Στυλίδας στο Κερατσίνι


Ο Γκλέτσος θα μοιράσει δωρεάν ελιές στο Κερατσίνι [βίντεο]
Ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν ελιές και λάδι από τον τόπο του στους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας....

Ο δραστήριος δήμαρχος θέλοντας να προωθήσει τα προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη αποφάσισε να προσφέρει ελιές, καθώς και συσκευασμένο - πιστοποιημένο λάδι, από τους ελαιοπαραγωγούς της Ανατολικής Φθιώτιδας.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στις 12.00 στον Άγιο Φανούριο Δραπετσώνας.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ιδού το σχέδιο για την Ελλάδα! Κυνική παραδοχή της τρόικα ότι θέλουν να φτάσουν τους μισθούς στα 180 ευρώ! (Βίντεο)



Θα παρέμβει για αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση; Είναι όντως συμφωνημένο σχέδιο εν γνώσει του Μαξίμου;

Δείτε όλα τα βίντεο στο τέλος της είδησης

Σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.


Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μέσω του Μνημονίου, έχει αποτύχει πλήρως και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τρόικα να δεσμευτούν κατηγορηματικά, και να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι σκοπός τους να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Βουλγαρίας και την Ρουμανία.

Η απάντηση και των τριών εκπροσώπων της Τρόικα, ήταν κάθε άλλο παρά καθησυχαστική. Και οι τρεις (Ρέν, Άσμουσεν, Τόμσεν), όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες θυσίες του ελληνικού λαού και νέες περικοπές στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά αναγνώρισαν με απόλυτη σαφήνεια ότι η στόχευσή τους είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα το επίπεδο των μισθών που υπάρχει στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Δείτε την παρέμβαση του Ν. Χουντή:  
 

Η απάντηση του Όλι Ρέν:     

 

Η απάντηση του Γιοργκ Άσμουσεν:

 

Η απάντηση του Πολ Τόμσεν:


Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΕ... ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΤΕ



ΟΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και απευθύνονται με λόγια βαρύγδουπα στους αφελείς παρκαρισμένους ψηφοφόρους...


Και αυτή είναι η επιεικέστερη διαπίστωση που μπορεί να κάνει κανείς, αν ρίξει μια ματιά σε ορισμένες από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του «ευπατρίδη» που βάζει την υπογραφή του στα μπακαλόχαρτα της υποταγής, και εκ των υστέρων επιχειρεί να εμφανιστεί ως πολλά υποσχόμενος εθνικός ηγέτης.

Τι είπε χθες ο Αντώνης (της Μέρκελ)???
Ότι θα καταργήσει το χαράτσι στα ακίνητα και θα το αντικαταστήσει με έναν νέο ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Ήταν σαφής.

Για τον Αντώνη (της Μέρκελ) το πρόβλημα είναι η ονοματολογία του χαρατσιού και όχι η ουσία του. Το πρόβλημα είναι να συνεχίσει να το καταβάλει η κοινωνία, αλλά στα βαφτίσια του να συμπυκνώνεται ένα περισσότερο αναβαθμισμένο… σαβουάρ βίβρ.

Τι δεν είπε ο Αντώνης (της Μέρκελ)???...


Ότι από αυτό το φόρο κατοχής και ουσιαστικής δήμευσης περιουσιών που χτίστηκαν με ιδρώτα και αίμα θα απαλλαγεί οριστικά η πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών.
Ότι τέλος κατοχής για οποιοδήποτε ακίνητο δεν μπορεί να υφίσταται, και ότι το μοναδικό τέλος το οποίο μπορεί να επιβαρύνει τα ακίνητα είναι μόνο κάποιο τέλος εκμετάλλευσης εφ όσον ο ιδιοκτήτης το αξιοποιεί και προσπορίζεται οικονομικό όφελος.
Ότι το οποιοδήποτε τέλος κατοχής ακινήτου είναι ληστρικό και απαράδεκτο, από τη στιγμή που το ακίνητο είτε κατά την κτίση του, είτε κατά την κατασκευή του, έχει φορολογηθεί πολλαπλά από το κράτος δυνάστη.
Ότι θα επιστρέψει στους δικαιούχους τα τέλη που παρανόμως εισεπράχθησαν μέσω των λογαριασμό της ΔΕΗ και με τη δική του ανοχή.

Αυτά και πολλά άλλα δεν είπε ο τσάμπα μάγκας Αντώνης με το γνωστό καυχησιάρικο ύφος του κομψευόμενου πουλερικού…

Τι είπαν όμως για όλα αυτά τα …σπουδαία οι επαγγελματίες κλακαδόροι υπηρετώντας πιστά το πρωτόκολλο της πολιτικής εξαπάτησης???
Μίλησαν για «επαναστατικές» δεσμεύσεις Σαμαρά ενώπιον της Ελληνικής κοινωνίας. Και το σημαντικότερο…
Τόλμησαν να εμφανίσουν αυτές τις δεσμεύσεις (για τη μετονομασία των χαρατσιών) ως «πρώτα βήματα απεμπλοκής από το μνημόνιο». Τόσο θράσος…

Αυτό λοιπόν είναι το μνημόνιο??? Ένα χαράτσι για τα ακίνητα που αν του αλλάξουμε το όνομα θα απεμπλακούμε από αυτό???
Ούτε κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας είναι???
Ούτε τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού συνιστά???
Σταμάτησε να αποτελεί μια κατάπτυστη κατοχική συμφωνία σε βάρος του τόπου μας???
Δεν πρόκειται για πράξη εθνικής μειοδοσίας για την οποία υπάρχουν πρωταγωνιστές και ένοχοι οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά...
Δε συνιστά μια ντροπιαστική συμφωνία υποθήκευσης και ουσιαστικής εκποίησης της εθνικής μας περιουσίας???

Παιδιά ξέρετε ότι αυτό το παληκάρι υπέγραψε αιώνιους όρκους πίστης και αφοσίωσης γονυπετής στο συμβολαιογραφείο του Σουλτανάτου???
Προσπερνάτε αβασάνιστα το γεγονός ότι ο Ματίας (δηλαδή ο εκπρόσωπος των συμμοριών) ψήφισε Σαμαρά προκειμένου να εγγυηθεί πως τίποτε δε θα κλονίσει την κατοχική συμφωνία ντροπής σε βάρος του Ελληνικού Έθνους???

Και εν πάσει περιπτώσει έχετε υπ όψιν σας πως ότι υποστυλώματα κι αν χρησιμοποιήσετε, οι προσκυνημένες μαριονέτες δε γίνονται ήρωες ποτέ???

Διαβαστε περισσοτερα »

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...



Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ο ερχομός του νέου προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας στο Άγιον Όρος τις ημέρες του Πάσχα, στάθηκε η αφορμή να αποφασισθεί εσπευσμένα να αποφασισθεί η υπόθεση του Εφραίμ από το Συμβούλιο Εφετών και τελικά να αποφασισθεί η...

 αποφυλάκισή του. Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι υπήρξε έντονο πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο με παρεμβάσεις προκειμένου να ληφθεί η θετική απόφαση για την αποφυλάκιση, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρέμβασης του Ρώσου προέδρου με δηλώσεις του (είναι γνωστές οι σχέσεις του Πούτιν με τον Εφραίμ) γεγονός που θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Ποιος έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο; Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, ο υπ. Δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου και ο ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας...
πηγή
Διαβαστε περισσοτερα »

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

HΠΑ: «Φτιάξτε όσους αγωγούς θέλετε αρκεί να μην έχουν ρώσικο αέριο»


AOZ, Κύπρος, Ισραήλ, Τελ Αβίβ, Λευκωσία, Κύπρος, Τουρκοκύπριοι, Τουρκία, Ιράν, Ε
Με τις ευλογίες των ΗΠΑ εγκαινιάστηκε άτυπα το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Ωστόσο τα σενάρια είναι ανοιχτά και ρυθμιστής των εξελίξεων αναδεικνύεται η Κρήτη και τα πιθανά ενεργειακά της αποθέματα....

Το αμερικανικό «ναι» στα σχέδια των αγωγών ήρθε δια στόματος του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist. Οι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη δημιουργία του ενεργειακού τριγώνου που σχηματίζει η Αθήνα και η Λευκωσία με το Τελ Αβίβ, υπό την προϋπόθεση ότι...δεν θα μεταφέρει ρώσικο αέριο.
Φυσικά ο κ. Μόρνινγκσταρ κράτησε τις ισορροπίες τονίζοντας πως οποιαδήποτε εξόρυξη στην Κύπρο πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία πρέπει να πάρει αναλογικά το μερίδιό της.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν υπήρξε καμία επίσημη υπογραφή ενεργειακού μνημονίου μεταξύ των τριών χωρών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr που σημείωναν πως δεν είχαν ωριμάσει η συνθήκες που θα επέτρεπαν την υπογραφή ενός τέτοιου κειμένου.
Τελικώς για να κρατηθούν τα προσχήματα, υπεγράφη ένα μνημόνιο συνεργασίας και καλής πίστης μεταξύ τουΈλληνα υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ισραηλινού ομολόγου του Ούζι Λαντάου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις διαχείρισης υδάτινων πόρων.
Διπλωματικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι το ενεργειακό μνημόνιο δεν υπεγράφη λόγω του ανασχηματισμού της κυπριακής κυβέρνησης και της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εμπορίου από τον Νεοκλή Σιλικιώτη. Πράγματι, πηγές στη Λευκωσία αναφέρουν πως ο νέος υπουργός Εμπορίου επιθυμεί να έχει εκτενή και σε βάθος ενημέρωση σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία.
Άλλωστε η Κύπρος έχει ήδη ανοίξει τον β' γύρο αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα 11 οικόπεδα που βρίσκονται στην ΑΟΖ νοτίως του νησιού. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 78 εταιρείες από όλο τον κόσμο ενώ υπάρχει εκτίμηση πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί μέχρι την 11η Μαϊου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Στο πλαίσιο αυτό η Λευκωσία δεν επιθυμεί να φανεί προσδεδεμένη «άνευ όρων»στο αμερικανοισραηλινό άρμα και επιθυμεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής. Για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αγνοήσει το ρώσικο φλερτ της Gazprom και τις συνολικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η ρώσικη παρουσία στο Κυπριακό και την Τουρκία.
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει αναφορικά με τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τον «Λεβιαθάν» και το «Ταμάρ» προς την Ελλάδα. Τα σενάρια που μελετά το Τελ Αβίβ είναι τα ακόλουθα:
  • Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού 1.150-1.200 χλμ., που θα περνά από την Κρήτη και θα συνεχίζει προς την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ευρώπη. (ελληνική πρόταση)
  • Κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στο Ισραήλ. (εισήγηση της ειδικής ισραηλινής επιτροπής)
  • Μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω τερματικού σταθμού στην Κύπρο. (κυπριακή πρόταση)
Φαίνεται πως καταλύτης των εξελίξεων θα είναι η χώρα μας καθώς τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ περιμένουν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Ήδη από το περιβάλλον της Συγγρού διαμηνύεται αθόρυβα πως μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η επίσημη διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.
Είναι αντιληπτό πως σε περίπτωση που μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας γίνει με επίσημο τρόπο θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας, τις οποίες το Ισραήλ θέλει να μετριάσει λόγω του μετώπου του Ιράν.
Το κλειδί που κρατά στα χέρια της η Αθήνα είναι η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η επονομαζόμενη και «λεκάνη του Ηροδότου». Τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Λευκωσία αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στην περιοχή που θα καταδείξει εάν και πόσο αξίζει να γίνει μια μεγάλη επένδυση μεταξύ των τριών χωρών. Όταν μιλούμε για επένδυση βέβαια, πέρα από το αμιγώς οικονομικό κομμάτι αναφερόμαστε και στο διπλωματικό κεφάλαιο που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να επενδύσουν προκειμένου να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα γύρω από το Καστελόριζο.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ δεν επιθυμούν περαιτέρω διατάραξη των σχέσεων με την Άγκυρα και προφανώς μια τέτοιου βεληνεκούς υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματολογίας θα δημιουργούσε τριβές και κατασπατάληση πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου. Συνεπώς, αν η Κρήτη δεν διαθέτει τα επιθυμητά αποθέματα καμία χώρα δεν πρόκειται να υπογράψει (ή να υποστηρίξει) μια τέτοια μεγάλη συμφωνία.
Φυσικά οι ηγεσίες των τριών χωρών παρουσιάζουν ένα άκρως θετικό κλίμα, ενώ διαμηνύεται προς πάσα κατεύθυνση πως οι καθυστερήσεις είναι καθαρά διαδικαστικές. Η αλήθεια όμως πίσω από τα χαμόγελα των υπουργών, είναι ότι καμία χώρα δεν έχει καταλήξει ούτε στην τελική μορφή των κειμένων αλλά ούτε και σε μια καθαρή στρατηγική σε σχέση με τη μεταφορά του φυσικού αερίου. Τα σενάρια είναι ανοιχτά με όλες τις προτάσεις να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν στηθεί γεωτρύπανα στις τρεις περιοχές που διατίθενται για έρευνα, δηλαδή στα Ιωάννινα, στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά προχωρά στην άτυπη διακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Ήδη η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα προηγηθεί μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ήταν τόσο “πετυχημένο” το κούρεμα, που θα ξαναγίνει αναδιάρθρωση χρέους…


Η Ελλάδα μάλλον θα πρέπει
να αναδιαρθρώσει το χρέος της και πάλι 
και σε αυτό μπορεί να συμμετέχουν οι
δανειστές, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Moritz Kraemer, επικεφαλής
της πιστοληπτικής ικανότητας της Standard & Poors.
Μπορεί να υπάρχει “κάτω στο δρόμο”
Δεν προβλέπω σήμερα το πότε θα συμβεί, μια άλλη μεγάλη αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους”, είπε σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο αργά χθες.
“Εκείνη τη στιγμή ίσως οι επίσημοι πιστωτές θα πρέπει να μπουν στη βάρκα.”
Υ.Γ
Κατά τα άλλα και όπως διατείνονται οι συγκυβερνώντες το PSI ήταν πολύ επιτυχημένο και ελάφρυνε σημαντικά το χρέος μας…
Ρε τι παραμύθι μας πουλάνε….
Αλλά έχουμε και γνώση και κρίση και γνωρίζουμε πολύ καλά το πως και το γιατί θα τους κουρέψουμε στις εκλογές..
Διαβαστε περισσοτερα »

Θα τους ξαναψηφίσουμε;


Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι μας έσωσαν με το κούρεμα που έκαναν και ζητούν ξανά την ψήφο μας. Κομπάζουν ότι πέτυχαν το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει σε ανεπτυγμένη χώρα.
Το τελευταίο είναι αληθές, η σωτηρία όμως είναι τρίχες κατσαρές. Ακόμα και με την υπόθεση ότι θα δανειζόμαστε με ετήσιο επιτόκιο 3% θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6% για τα επόμενα 30 χρόνια μόνο για να διατηρήσουμε σταθερό το χρέος δεδομένης της προβλεπόμενης μείωσης κατά 0,5% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στις αγορές μπορεί να δανειστεί με 17%. Αλλά και η προβλεπόμενη μείωση του πληθυσμού υποεκτιμά την μείωση της ροής μεταναστών προς την Ελλάδα τώρα που οι ευκαιρίες του παρελθόντος έπαψαν να υφίστανται.
Συνεπώς η σωτηρία είναι ένα όνειρο απατηλό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αυτοί που ζητάνε τώρα την ψήφο μας αρνούνταν το 2010 οποιαδήποτε σκέψη για κούρεμα. Αν γινότανε τότε το ίδιο κούρεμα, το χρέος θα είχε μειωθεί στο 80% και τα περιθώρια ελιγμών θα ήταν απείρως μεγαλύτερα αφού αυτή την στιγμή έχει στερέψει εντελώς η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα.
Η κάθε λύση δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις χρονικές στιγμές και οι κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ότι άργησαν, άργησαν πολύ. Τόσο πολύ ώστε να καταδικάσουν τον Έλληνα σε αιώνια λιτότητα. Αυτοί λοιπόν τώρα ζητάνε την ψήφο του Έλληνα. Θα την πάρουν; Ίσως, αν κρίνει κανείς από την προσέλευση στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, όπου ο κόσμος προσήλθε για να ψηφίσει έναν μοναδικό υποψήφιο λες και φοβότανε μήπως και δεν εκλεγεί. Και σα να μην του έφταναν όλα τα χαράτσια πλήρωσε και 2 ευρώ. Μήπως τελικά έχουμε τους κυβερνώντες που μας αξίζουν; Μήπως δεν έχουμε τα κότσια των Ισλανδών που είπαν ένα γενναίο ΟΧΙ στην απαίτηση των Άγγλων να πληρώσουν τις αγγλικές τράπεζες κοστιζοντάς τους την εγγραφή τους στην ίδια λίστα με την Αλ Κάιντα;
Οι επόμενες εκλογές θα είναι το βαρόμετρο που θα κρίνουν την οξυδέρκεια ενός λαού να αντιληφθεί το προφανές. Δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Διαβαστε περισσοτερα »

Σας κάνει να γελάτε η διαφήμιση του Κίτσου και της Τασούλας;


Όπως πολλοί από εμάς, έτσι και εγώ παθητικά παρακολούθησα την πλέον γνωστή και ίσως….. επιτυχημένη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας.
Όμως με προσβάλει!!!! με προσβάλει συνέχεια και ακατάπαυτα!!
Τι παρουσιάζει δηλαδή; Ας το αναλύσουμε απλά…
.
Ένα Έλληνα νέο αγρότη εν έτη 2012 στην Νότια Ευρώπη που έχει μείνει αισθητικά και πρακτικά τόσο πίσω!!!!
Μια εικόνα της σημερινής Ελληνικής υπαίθρου και αγροτικής ζωής στοιχειωμένη με απολιθώματα γλωσσικά και οικιστικά, βιοποριστικά του παρελθόντος.!!
Δηλαδή… αυτή είναι η εικόνα του “μοντέρνου Έλληνα – ιθαγενούς” σήμερα με τετράποδο και ταμπλέτα πλοήγησης που χειρίζεται πρόσφατη τεχνολογία ασύρματων δικτύων κινητής τηλεφωνίας;;
Ακόμα μπορεί να πει κανείς ότι αυτή η ηθοποιός που υποδύεται την νέα της επαρχίας μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο… σήμερα με μια νέα του πιο απομακρυσμένου χωριού της πατρίδας μας;;
Αυτό είναι το κοινό που απευθύνεται για πωλήσεις ο Διαφημιστής;;;H μήπως περιμένει όλοι εμείς να ταυτιστούμε;; Aγοράζοντας υπηρεσίες της εταιρείας με αυτό το υποτιμητικό που προβάλει …..διαλύοντας ότι σήμερα προσπαθούμε να διατηρήσουμε παλεύοντας εναντία στην κρίση και ταυτότητα μας με Ελληνικά και όχι κατάπτυστα ξενόφερτα Greek English!!!!!
Επίσης πιο είναι τελικά το μήνυμα;; ….Ένας νέος αγρότης που εμψυχώνεται στο ρόλο μέσω ενός ηθοποιού που τον θυμόμαστε μέσα από ένα πολύ πετυχημένο σήριαλ, ένα Επιστήμονα Ιατρό με ήθος και υψηλά αισθήματα ευθύνης και ανθρωπιάς.!!
Ενώ… τώρα……παίζει διαφημιστικά μηνύματα υψηλής τεχνολογίας προϊόντων και υπηρεσιών που φαίνεται -ευτυχώς μόνο διαφημιστικά- να αγγίζουν εξαθλιωμένους Έλληνες και Ελληνίδες αγρότες/ισες που ονειρεύονται τάχα μου μοντέρνο τρόπο-Lifestyle- !!!.
Μάλλον ο φωστήρας διαφημιστής ξεχνά ότι σήμερα οι νέοι αγρότες κάνουν κοινωνικό έργο και μοιράζουν πατάτες χωρίς μεσολαβητές!!!!! Χωρίς γαϊδούρια και φανταγμένες με Greek English που πετάνε στα σύννεφα αγρότισσες. !!
Κατανοώ φυσικά ότι η εργασία των ηθοποιών είναι τέτοια να αλλάζει ρόλους, αλλά τέτοιο επαγγελματικό ολίσθημα αξιοπρέπειας έχει τελικά η κρίση στον καλλιτεχνικό κόσμο;;;
Έστω….ας είναι έτσι για τους επαγγελματίες …..αλλά αυτό το ΕΣΡ που βρίσκεται τελικά ;; Αλλά ξεχάσαμε…λογοκρισία έπεσε μόνο σε άλλη διαφήμιση…που προσβλήθηκαν οι τραπεζίτες όταν τους είπαν κλέφτες..Που είναι η προστασία του πολίτη από τέτοια άμεση υποβάθμιση της αξιοπρέπειας του και των δυνητικών καταναλωτών έστω και αγροτών από τέτοια διαφημιστική προσβολή Με ενοχλεί αφάνταστα ο σαρκασμός η ελαφρότητα εκτός εποχής και η ειρωνεία του διαφημιστή!! Με ενοχλεί αφάνταστα η υποκρισία των καναλιών που ελαφρά.. προκειμένου εισπράξουν διαφήμιση προσβάλουν τους Έλληνες της υπαίθρου κάνοντας τους μικρότερους και διαχωρίζοντας τους σήμερα το 2012 από αυτούς των πόλεων.!!!
Αυτό είναι τελικά το τραγικό !!! ότι μερικοί καταπίνουμε με φαιδρότητα σερβιρισμένη και αστειότητα την πολιτιστική μας ισοπέδωση.
πηγη
olympia.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Έχασαν τον φάκελο των γερμανικών αποζημιώσεων; ΉΜΑΡΤΟΝ!


Εφιαλτικά είναι όσα ακούστηκαν… δημοσίως (διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοια αποκάλυψη θα έχρηζε… συγκάλυψης, για να μη γελάει ο κόσμος… εκτός κι αν στην απώλεια του φακέλου πρέπει να βάλουμε εισαγωγικά…) κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο το ζήτημα των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των θηριωδιών που διεπράχθησαν από τους Ναζί στη χώρα μας…
Ο σχετικός φάκελος που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζητείται, η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Στην ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε πως αναζητεί το αρχείο που υπήρχε πριν από δεκαετίες στην Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους! Οι υπηρεσίες του υπουργείου τον ενημέρωσαν ότι επί μία ολόκληρη εικοσαετία, ουδείς ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό!
Στις τοποθετήσεις των βουλευτών, καταδικάστηκε η αμέλεια δεκαετιών του ελληνικού Δημοσίου, κάτι που ασφαλώς ακούγεται εξαιρετικά υποκριτικό, ιδίως όταν όσοι καταδικάζουν ήταν μέλη αυτού του Κοινοβουλίου για πολλά-πολλά χρόνια… Ωστόσο, ομόφωνη ήταν η υιοθέτηση της πρότασης του Παναγιώτη Κουρουμπλή και άλλων 37 βουλευτών, να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή για την τεκμηρίωση και προώθηση των ελληνικών αξιώσεων, να ζητηθεί από τη γερμανική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, η άδεια να εκθέσει δημόσια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τα επιχειρήματα της χώρας και να υπάρξει ειδική ημερίδα της Βουλής, με τη συμμετοχή των απανταχού ελληνικής καταγωγής βουλευτών, με θέμα «την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος».
Κάτι είναι κι αυτό…
Στα υπόλοιπα, ωραίες ήταν οι τοποθετήσεις όλων, μόνο που η δέσμευση για την έγερση των διεκδικήσεων όταν αυτό κριθεί σκόπιμο, πολύ μας θυμίζει βρε παιδί μου τη θέση της Ελλάδας για το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια… ιδίως η κριτική που ασκείται εγχωρίως, με το επιχείρημα ότι δικαίωμα που δεν ασκείται… «ξεθωριάζει»…
Διαβαστε περισσοτερα »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ


efraim_russia-1-naiΔικαίωση για τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πριν από λίγο την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με το βούλευμα οι περιοριστικοί όροι είναι η καταβολή εγγύησης 300.000 ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Οι εφέτες κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου ο γέροντας και διατάσσουν την αποφυλάκιση του με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.
Ο εισαγγελέας τήρησε ουσιαστικά την ίδια θέση με αυτήν που εξέφρασε από την αρχή, μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού.
Διαβαστε περισσοτερα »

«Άγκελα, μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα!»


ΤΡΙΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMBΣτο β' μέρος του «newsbomb “political x-ray” by alco» (Απριλίου) οι Ελληνες πολίτες επιλέγουν τα "ανεπιθύμητα πρόσωπα" μεταξύ των ξένων ηγετών.

Η οργή των Ελλήνων για την τιμωρητική συμπεριφορά που έχει επιφυλάξει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη χώρα μας, προσωποποιείται ξεκάθαρα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Οι απαντήσεις είναι χαρακτηριστικές της αντίδρασης του μέσου Ελληνα απέναντι στη στάση, της Ευρώπης κυρίως, που αντιμετώπισε τη χώρα μας σαν το μικρό παιδί το οποίο έσπασε το καλό βάζο και, για παραδειγματισμό, το αφήνει να πεθάνει της πείνας!
Ετσι, τέσσερις στους δέκα Ελληνες (39%) θα απαγόρευαν στην Αγκλελα Μέρκελ την είσοδο στην Ελλάδα –αν περνούσε από το χέρι τους. Είναι ενδεικτικό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει όλο το μένος του ελληνικού λαού, αφούδεύτερος persona non grata σε σειρά κατάταξης είναι μεν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά το ποσοστό του είναι μακράν χαμηλότερο (11%). Ακολουθούν ο «Mr Troika» Πωλ Τόμσεν με 5% και ο Γάλλος πρόεδροςΝικολά Σαρκοζύ (4%). Ασφαλώς, δεν πρέπει να αγνοηθεί και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που επέλεξε να μην απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.
Και, βέβαια, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της alco για το newsbomb.gr δίνουν εύγλωττα την απάντηση στην επιθυμία που είχε, έστω και θεωρητικά (γιατί κανείς δεν πίστεψε ότι το εννοούσε), εκφράσει προ ημερών –κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΓΣΣΕ, Γιάννη Παναγόπουλο- η κυρία Μέρκελ να επισκεφθεί τη χώρα μας… Τουλάχιστον, ευθύς αμέσως, είχε και την ευστροφία να αναρωτηθεί αν εμείς τη θέλουμε…
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:
ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:
NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:
ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:
1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:
TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:
ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:
20 - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ«POLITICAL X-RAY»
Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.
Διαβαστε περισσοτερα »

Αυτοπυρπόληση δύο ανδρών στην Ιταλία λόγω οικονομικής απελπισίας


Ένας άνδρας 58 ετών αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την υπηρεσία είσπραξης φόρων στην Μπολόνια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Σε ανάλογη πράξη απελπισίας προέβη σήμερα κι ένας μαροκινός εργάτης, 27 ετών, στην πλατεία του δημαρχείου στη Βερόνα.
Ο 58χρονος, οικοδόμος στο επάγγελμα, ο οποίος είχε ανοίξει μια μικρή εταιρία, την τελευταία περίοδο είχε μείνει άνεργος. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, με το οποίο, η αρμόδια υπηρεσία του κοινοποίησε ότι είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 105.000 ευρώ.

Ο Ιταλός οικοδόμος σήμερα στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων και πλησίασε, πεζός, στην είσοδο των γραφείων, όπου αυτοπυρπολήθηκε αφού περιλούστηκε με βενζίνη. Ένας αλλοδαπός ο οποίος βρισκόταν κοντά του προσπάθησε να τον βοηθήσει και να σβήσει τις φλόγες με την μπλούζα του. Μετά από λίγα λεπτά, κατέφθασε ασθενοφόρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε τρεις διαφορετικές επιστολές που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ο απελπισμένος οικοδόμος προσπαθεί να εξηγήσει την πράξη του: «είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους που όφειλε στο κράτος. Τώρα, όμως, δεν αντέχω άλλο», έγραψε, μεταξύ άλλων, στις επιστολές αυτές.

Φίλοι του και συνάδελφοι που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσαν ότι «πρόκειται για ακούραστο και πολύ εργατικό άνθρωπο, που είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση».

Σήμερα το πρωί, στην Βερόνα, ένας άλλος οικοδόμος, 27 ετών, αλλοδαπός, μετανάστης από το Μαρόκο, επίσης αυτοπυρπολήθηκε. Η κατάστασή του είναι σοβαρή --φέρει εγκαύματα στα πόδια και στο κεφάλι-- ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Mαροκινός εργάτης δεν πληρωνόταν από τον περασμένο Νοέμβριο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
  
Διαβαστε περισσοτερα »

Έντιμος δικαστής δεν υπάρχει σ'αυτό τον τόπο;



Σχετικά:
-  Όμως, ο Χριστοδούλου της Goldman Sachs βρίσκει πάντα τις σωστές «λύσεις» …με κατάλληλη αμοιβή
-  Πέτρος Χριστοδούλου: golden boy της Goldman Sachs, στέλεχος...
της Εθνικής την εποχή που έγινε η απόκρυψη χρέους με τα swaps, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους!
-  Εντατικές διεργασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον επονομαζόμενο “Σωτήρα της Ελλάδας”…

Αποκάλυψη: Δομημένη κερδοσκοπία εις βάρος των ταμείων
Έγγραφα που αποκαλύπτει το ΜΟΝΟ αποδεικνύουν ότι ο νυν διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου ως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας πουλούσε την ίδια ημέρα το ίδιο ομόλογο φθηνά στις τράπεζες και ακριβά στα Ταμεία.
Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι δίκες των περίφημων δομημένων ομολόγων και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής ερευνά τη διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το έτος 2009, στην οποία κατέθεσε και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, το ΜΟΝΟ φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα, τα οποία δείχνουν ότι ο...
 γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, διέθεσε δομημένα ομόλογα στα ασφαλιστικά ταμεία με υπερκέρδη (ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου ήταν γενικός διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης διαθεσίμων και χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας την επίμαχη περίοδο 2005-2007, ενώ το 2010 διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ).
Τα έγγραφα αυτά είναι του 2007 και συντάχθηκαν με αφορμή την διερεύνηση του σκανδάλου των ομολόγων από τις ανακριτικές αρχές. Οι ανακριτές ζήτησαν από την Εθνική Τράπεζα τις συναλλαγές που είχε κάνει με αντικείμενο δομημένα ομόλογα και έλαβαν απαντητική επιστολή την οποία υπογράφουν τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας, οι κ.κ. Πέτρος Χριστοδούλου και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Στο έγγραφο αυτό αποκαλύπτεται ότι η Εθνική Τράπεζα πούλησε δομημένο ομόλογο στη θυγατρική της Εθνική Ασφαλιστική με τιμή 97,5% και την ίδια ημέρα πούλησε το ίδιο ομόλογο στα ασφαλιστικά ταμεία πολύ ακριβότερα στο 100%, δηλαδή 2,5% ποσοστιαίες μονάδες ακριβότερα.
Στη ίδια επιστολή οι συντάκτες της επισημαίνουν προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή ότι «η τράπεζα δεν έχει κάνει άλλη συναλλαγή εκτός των προαναφερθεισών σε κανένα άλλο Δομημένο Ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε έχει διαμεσολαβήσει σε πωλήσεις προς άλλα ασφαλιστικά ταμεία».Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.
Οι τραπεζίτες απέφυγαν να δώσουν όλα τα στοιχεία στους ανακριτές. Αυτό το αντελήφθησαν οι ανακριτές και έκαναν δεύτερο αίτημα, ζητώντας τα πλήρη στοιχεία. Ακολούθησε δεύτερη επιστολή με συμπληρωματικές συναλλαγές στην οποία εμπεριέχεται και η αποκάλυψη ότι η Εθνική πούλησε την ίδια ημέρα στα ταμεία το δομημένο ομόλογο αποκομίζοντας ασυνήθιστα υψηλό κέρδος 5,45%. Στη συνέχεια, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας να καταθέσουν ενόρκως (κατάθεση έδωσε ο Λ. Φραγκιαδάκης). Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες δεν θεωρήθηκαν ούτε ηθικά, ούτε ποινικά κολάσιμες. Και ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στη συνέχεια από το ΠΑΣΟΚ στον ΟΔΔΗΧ.

Οι δύο επιστολές της Εθνικής προς τις ανακριτικές αρχές. Στην πρώτη αποκρύπτονται οι πωλήσεις δομημένων ομολόγων προς ασφαλιστικά ταμεία, στη δεύτερη, όμως, έπειτα από την επιμονή των ανακριτικών αρχών οι πωλήσεις… ομολογούνται.
Του Χρήστου Ιωάννου από το ΜΟΝΟ , μέσω "Το Γρέκι"
 sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
Διαβαστε περισσοτερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 38 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλήςμε τη συνυπογραφή 37 βουλευτών και σε συνέχεια σειράς σχετικών πρωτοβουλιών, κατέθεσε σήμερα επιστολή προς τους κ.κ. Πρόεδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Η...

επιστολή ανέφερε: «Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδροι, Ανεξαρτήτως της όποιας πρωτοβουλίας λάβει η Κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να αναδείξει και προβάλλει δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, την ως άνω εθνική υπόθεση.

Πρόκειται για αίτημα που σχετίζεται τόσο με τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που παράγονται από το διεθνές δίκαιο, όσο και με την ίδια την αξιοπρέπεια του λαού μας. Για τους παραπάνω λόγους οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούμε να τεθούν σε ψηφοφορία οι παρακάτω προτάσεις:

Η Βουλή των Ελλήνων δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας ζητά από το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως δοθεί η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και σε διακομματική επιτροπή βουλευτών, να παραστούν στα προαναφερθέντα κοινοβούλια προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματα της χώρας μας σχετικά με το γερμανικό κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές επανορθώσεις για τις υποδομές, τις αποζημιώσεις των θυμάτων και τη διεκδίκηση των ελληνικών θησαυρών.

Επιπροσθέτως θεωρούμε αναγκαία τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων και την τεκμηρίωση επιχειρημάτων που συνδέονται με το εν λόγω υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα.

Τέλος, αντιλαμβανόμαστε ως σκόπιμη και επιβεβλημένη τη διοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό κοινοβούλιο η οποία θα πλαισιωθεί με την παρουσία των απανταχού ελληνικής καταγωγής βουλευτών, με θέμα την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος».

Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τσίπρας Αλέξης, Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αμοιρίδης Ιωάννης, Βόζεμπεργκ Ελισάβετ (Ελίζα), Γαληνός Σπυρίδων, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζήση Ροδούλα, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Ιατρίδη Τσαμπίκα,
Καϊλή Ευδοξία(Εύα), Καραγκούνης Κώστας, Κασαπίδης Γεώργιος, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κιλτίδης Κων/νός, Κουράκης Αναστάσιος, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαγκούφης Χρήστος, Μανωλάκης Άγγελος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μουλόπουλος Βασίλειος, Παπαδημούλης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Πολατίδης Ηλίας, Σακοράφα Σοφία, Σκραφνάκη Μαρία, Σταμάτης Δημήτριος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τζαβάρας Κων/νός, Τζηκαλάγιας Ζήσης και Τσούκαλης Νικόλαος.

fimotro
Διαβαστε περισσοτερα »

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ετοιμάζονται για κάθοδο στην Περσία οι ΗΠΑ Το αεροπλανοφόρο «Enterprise» στον Πειραιά



Στο τελευταίο ταξίδι του πριν παροπλιστεί το πρώτο αεροπλανοφόρο, που κινήθηκε με πυρηνική ενέργεια, το «USS Enterprise» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ θα καταπλεύσει στον Πειραιά στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη.

Το «Enterprise», του οποίου η ναυπήγηση ξεκίνησε το...
1957 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε ηλικία αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντάχθηκε στην ενεργό δράση το 1962 και πραγματοποιεί τα τελευταία ταξίδια του πριν τον παροπλισμό του, ο οποίος προγραμματίζεται για την 1η Δεκεμβρίου 2012 και μετά από 3 χρόνια αφού απαλλαγεί από πυρηνικά και άλλα υλικά θα οδηγηθεί σε διαλυτήρια.

Το μήκους 342 μέτρων πλοίο, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα μπει στο λιμάνι του Πειραιά. Θα αγκυροβολήσει στον Φαληρικό όρμο και η διακίνηση των πληρώματος θα γίνεται με δικά του βοηθητικά σκάφη αλλά και με λάντζες.

ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Ζητιανεύει με το μωρό του στην αγκαλιά!




Φωτογραφίες που συγκλονίζουν και προβληματίζουν

Ακριβώς στη γωνία της οδού Σταδίου με την πλατεία Κοραή, σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει κι ένας επαίτης. Έτσι, σήμερα, μπροστά από την είσοδο γνωστού εμπορικού καταστήματος, ένας νεαρός άνδρας, κρατώντας το παιδί του στην αγκαλιά, ζητούσε χρήματα από τους περαστικούς. 

Οι εικόνες συγκλονίζουν και προβληματίζουν...






Διαβαστε περισσοτερα »

“Δάχτυλο” Καμμένου βλέπει ο Άδωνις πίσω απ’τις δηλώσεις της Άντζυ Σαμίου!

s Την δική της απάντηση στηνκόντρα που είχε μέσω Twitter με τον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε η Άντζυ Σαμίου.
Η τραγουδίστρια, εξήγησε γιατί του πόσταρε πως έχει πολλή πλάκα: «Το είπα επειδή εκείνος ενώ η Ελλάδα καταστρέφεται, κάθεται και βλέπει το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο και μιλά για τη γυναίκα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; έχουμε ένα πολιτικό πάνω στον οποίο στηρίζουμε το μέλλον της πατρίδας μας κι εκείνος κάθεται και σχολιάζει τη γυναικούλα του που κάνει χαζομάρες σε ένα κανάλι; δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!»
Στη συνέχεια, μίλησε και για το ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Ευγενία Μανωλίδου ως σύζυγος πολιτικού: «Είναι η θέση της αυτή; είναι παράδειγμα αυτό που μας δίνει σύζυγος πολιτικού; πρέπει να φέρεται ανάλογα! Ο κόσμος πενθεί αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι δικαίωμα μου να κρίνω αυτά που βλέπω! Εφόσον εκείνος λέει δημόσια την άποψη του σαν δυο λαλούν και τρεις χορεύουν, κι εγώ σαν πολίτης μπορώ να πω τη δική μου γνώμη».
star.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Μια ωραία ατμόσφαιρα

This
Μια ανακοίνωση της αντιπολιτευόμενης συγκυβέρνησης αποκαλύπτει την φιλοσοφία των δύο κομμάτων καταστροφής που κυβερνάνε την Ελλάδα.
Η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να κάνει προεκλογικές προσλήψεις μέσω του νεοδημοκράτη τσεκουράτου υπουργού.
Δηλαδή, ο νεοδημοκράτης Βορίδης θα κάνει προσλήψεις και η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ.
Το κακοπαιγμένο έργο το βλέπουμε χρόνια τώρα. Τα δύο κόμματα κάνουν προεκλογικές προσλήψεις όσο είναι στην κυβέρνηση και κατηγορούν το αντίπαλο κόμμα όταν είναι στην αντιπολίτευση.
Και από κεκτημένη ταχύτητα η ΝΔ παριστάνει την αντιπολίτευση στον εαυτό της.
Πήρε πίσω η κυβέρνηση το χαράτσι για τις σοφίτες και τα υπόγεια που έχουν μπει στην ρύθμιση της νομιμοποίησης.
Ο Οικονόμου είπε ότι το κράτος θα εμφανιζόταν αναξιόπιστο αν έμπαινε αυτό το χαράτσι.
Όπως όλοι ξέρουμε η πολιτεία είναι το υπόδειγμα αξιοπιστίας.
Είναι οριστική αυτή η απόσυρση; Βεβαίως. Είναι οριστική για τους επόμενους δύο μήνες. Μετά τις εκλογές, αφού ο λαός θα έχει επιβραβεύσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το εν γένει θετικό έργο της για τους πολίτες, το χαράτσι θα επιβληθεί. Αλλά θα έχει την νομιμοποίηση της λαϊκής βούλησης.
Ο αδιάβαστος Μιχαλάκης θα λύσει το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες. Θα στείλει γύρω στους χίλιους, από το ένα εκατομμύριο που είναι ο αριθμός τους όπως λένε, σε άλλες πόλεις.
Στην ίδια προεκλογική φιλοσοφία και οι πασόκοι. Αφού είπαν ναι οι υπουργοί του στο νομοσχέδιο για τα ταξί μετά από πέντε μέρες λένε όχι, ίσως, θα δούμε και τρία πουλάκια κάθονταν και έπαιζαν μαντολίνο.
Προεκλογικά θα δούμε πολλά. Ακόμα και οι τροϊκανοί παριστάνουν ότι δεν βλέπουν. Άμα δεν στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση οι τροϊκανοί, ποιος θα την στηρίξει; Ο συνταξιούχος που ψήφισε Μπένι;
Η εαρινή σύναξη των ακροδεξιών απόψεων στην εκπομπή του Τσε Πρετεντέρ. Βορίδης, Πλεύρης, Χρυσοχοϊδης και τσόντα ο κυβερνών αριστερός του κόμματος του πασοκοφώτη.
Βάλε και τον παρουσιαστή και μπορείς να φανταστείς πόσος μαζοχισμός χρειάζεται για να παρακολουθήσει κανείς το κρεσέντο δημοκρατίας…
Επανειλημμένα μέσω αυτών των κειμένων εξέφραζα τους φόβους μου για άνθηση του φασισμού. Και όπως δείχνουν οι δημοσκοπικές μετρήσεις, δυστυχώς επαληθεύομαι.
Και το κακό είναι ότι όσο η αριστερά είναι συντηρητική όχι μόνο θα συντηρείται και ο φασισμός αλλά θα δυναμώνει κιόλας.
Πολλοί μαϊμού ανάπηροι επιστρέφουν τα λεφτά που είχαν πάρει. Οι μαϊμού σωτήρες αντίθετα συνεχίζουν το φαγοπότι.
Αυξάνονται συνεχώς οι ευέλικτες θέσεις ανεργίας. Ναι, αλλά θα σωθεί η χώρα. Και το ευρώ.
Το σύστημα ΔΙΑΣ χρέωνε λεφτά αλλά το ΑΤΜ δεν έβγαζε χαρτονομίσματα. Ήταν μια σκηνή από το άμεσο μέλλον.
Μόνο θα μας χρεώνουν. Δεν θα μας πληρώνουν.
Αν για άλλη μια φορά ο λαός ψηφίσει με τα γνωστά του κριτήρια θα εμπεδώσουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι άχρηστες.
Θα έχουμε ξανά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με πιθανό πρωθυπουργό τον αχυράνθρωπο των τραπεζών και την συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής.
Είναι άραγε τόσο σημαντικό να γίνει αντιπολιτευόμενη συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ αντί της ΝΔ;
Θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Εκτός και αν για μια φορά ο καθένας μας σκεφτεί εκτός από την «ομάδα» και τα εφήμερα μικροσυμφεροντάκια και το μέλλον των παιδιών του…
Διαβαστε περισσοτερα »

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ (*) – του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Αγαπητοί φίλοι,
Η καταστροφή της Ελλάδας και πώς να την αποτρέψουμε. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης. Δεν μπήκε ούτε τυχαία, ούτε καθ’ υπερβολήν.
Η καταστροφή της χώρας μας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και είναι μόνο στην αρχή του. Οι τηλεοράσεις μας επικεντρώνονται τώρα στις δηλώσεις των πολιτικών μας, προσπαθούν να στήσουν ακόμα μια φορά την πλαστή εικόνα ενός δήθεν πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο κομμάτων που συγκυβερνούν και που, στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά απλοί διαχειριστές των εντολών της τρόικας. Ακόμα και για να κάνουν εκλογές, χρειάζεται να πάρουν την έγκριση της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και επειδή δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι παγκόσμιες τράπεζες και η Αμερική και πολύς κόσμος που κουμαντάρει τώρα την Ελλάδα, δεν μπορεί να είμαστε καν βέβαιοι ακόμα κι για το αν θα γίνουν εκλογές, όπως φαίνεται σήμερα πάντως το πιθανότερο.
Τη μια μέρα οι πολιτικοί μας λένε ότι ξεχάστηκαν και δεν διάβασαν το μνημόνιο, την άλλη έρχονται και ψηφίζουν ένα δεύτερο, ακόμα χειρότερο. Μερικοί βρίσκουν κακό το δεύτερο, αλλά καλό το πρώτο που ψήφισαν. Άλλοι ζητάνε συγγνώμη και συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική για την οποία ακριβώς ζητούν τη συγχώρεσή μας. Μας έλεγαν ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφή, τώρα την λένε θρίαμβο. Η χρεωκοπία και αυτογελοιοποίηση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ανθρώπων του δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Αν αφήσουμε αυτό το πολιτικό προσωπικό στη θέση του, ο αφανισμός του ελληνικού λαού και του κράτους του είναι θέμα χρόνου και μάλλον λίγου.
Περίπου πλήρης, η ηθική και διανοητική χρεωκοπία της ελληνικής ελίτ, του πολιτικού και μεγάλης μερίδας του κρατικού προσωπικού της χώρας ήταν ίσως ένας βασικός λόγος, μαζί με τη γεωπολιτική μας θέση, που η Ελλάδα επελέγη ως πρώτος στόχος της επίθεσης των αγορών κατά της Ευρώπης. Η Ιρλανδία είχε χειρότερα νούμερα το 2009. Αλλά εκεί, το πρόβλημα συνδεόταν άμεσα με τις τραπεζικές δραστηριότητες, δεν θα μπορούσε εύκολα να αποδοθεί, όπως έγινε στην Ελλάδα, στην κακή διοίκηση και τη διαφθορά. Από την άλλη, δεν υπήρχε εκεί μια απολύτως διεφθαρμένη, εκβιάσιμη και διαβρωμένη πολιτική τάξη όπως η ελληνική, όχι μόνο ανίκανη να προτάξει αντίσταση, αλλά και πρόθυμη, συνειδητά ή από βλακεία, να διευκολύνει τις αγορές. Οι τράπεζες ήξεραν με τι χώρα είχαν να κάνουν και είχαν πολύ καιρό πριν ετοιμάσει λεπτομερώς την επίθεσή τους και οικονομικά και πολιτικά και επικοινωνιακά.
Κάπου κάπου οι τηλεοράσεις μας διακόπτουν τη μετάδοση μιας αηδιαστικής πολιτικής ζωής, για να μας δείξουν κάποιες σκηνές από την πραγματικότητα της χώρας μας. Τους ηλικιωμένους που συνωστίζονται στα Κούλουμα για μια λαγάνα, τους θαλασσοδαρμένους συνταξιούχους που στέκονται με τις ώρες στον Οίκο του Ναύτου, τα κοράκια του Αγοράζουμε τον Χρυσό σας, τα κλειστά μαγαζιά, τους ανθρώπους που αυτοκτονούν, τους 300.000 συμπολίτες μας που σιτίζονται από την Εκκλησία και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Δεν το κάνουν για να θέσουν στη δημόσια ζωή του έθνους τα προβλήματα, να υποχρεώσουν το πολιτικό και κρατικό σύστημα να τοποθετηθεί. ‘Όχι, αυτό που επιδιώκουν είναι να τρομάξουν και να εκπορνεύσουν τους ‘Ελληνες, στα πλαίσια του πιο επεξεργασμένου ψυχολογικού-πληροφοριακού πολέμου στην ιστορία, που στηρίζεται στην προεξόφληση του θανάτου μας, ως κράτους και ως έθνους. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ότι το μόνο που μας έμεινε είναι να καθόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε το σταυρό μας, ελπίζοντας σε ένα θαύμα για να μας γλυτώσει. Αλλά μόνο εμείς θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε ένα τέτοιο θαύμα.
Αν στην αρχή μας είπαν ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα, θα μας σώσουν από τη χρεωκοπία και θα ξαναβγάλουν τη χώρα στις αγορές από το 2011 κιόλας, τώρα ούτε αυτό καλά-καλά δεν ισχυρίζονται. Απλώς επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αυτοκτονία και ότι πρέπει να τον ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος μοιρολατρικά. Μας καλούν να το δεχτούμε και να γίνουμε συνάμα τόσο αναξιοπρεπείς όσο και οι ίδιοι οι καταστροφείς μας, που ετοιμάζονται να παρουσιαστούν ως σωτήρες στις επικείμενες εκλογές, να μην τους ακούμε απλώς αδιαμαρτύρητα, αλλά να επαναλαμβάνουμε κιόλας μαζί τους ότι ο γάιδαρος πετάει.
Για δύο χρόνια μας έλεγαν ότι τα κάνουν όσα κάνουν για να αποφύγουν τη χρεωκοπία. Στην πραγματικότητα, καθυστέρησαν τεχνητά μια χρεωκοπία που είχε ήδη επισυμβεί τον Μάιο του 2010, για να την οργανώσουν προς ώφελος και με τους όρους των πιστωτών. Πολλαπλασίασαν το χρέος και το πέρασαν όλο στο αγγλικό δίκαιο που τους εξασφαλίζει. Το μετέτρεψαν από χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη, που είναι πολύ πιο δύσκολο να αμφισβητηθεί. Το παγίωσαν σε ευρώ, ώστε να μην έχουμε από τη μια κανένα πλεονέκτημα φεύγοντας από την ευρωζώνη, αλλά να είναι πιο εύκολο να μας πετάξουν έξω, αφού μια τέτοια αποβολή δεν θα επηρέαζε τις απαιτήσεις τους.
Με το δεύτερο μνημόνιο και την επικύρωση της δανειακής με την τυπική πλειοψηφία που χρειάζονται οι διεθνείς συμβάσεις, κατασκευάζουν το πρώτο ίσως «προτεκτοράτο των τοκογλύφων» στην παγκόσμια ιστορία, ιδιοκτησία των πιστωτών του, ένα υποτιθέμενο κράτος η θεμελιώδης συντακτική αρχή του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών και μαζί έναν αυτόμαχο μηχανισμό μεταφοράς της ελληνικής περιουσίας στους ξένους. Ότι μείνει από την εξυπηρέτηση του χρέους, και το πρόγραμμα είναι έτσι φτιαγμένο για να μένει όλο και λιγότερο, θα πηγαίνει σε ένα διαρκώς συρρικνούμενο κράτος, μια διαλυόμενη κοινωνία.
Το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού και τα δύο τρίτα των νέων είναι κιόλας έξω από την εργασία. Οι καλύτερα εκπαιδευμένοι και χρησιμότεροι ‘Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό, λύση που προέκρινε και ο Ντομινίκ Στρως Καν πέρυσι, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών. Από την «Ελλάδα στους ‘Ελληνες» μας πάνε στην «Ελλάδα χωρίς ‘Ελληνες».
Ομολογούν ότι θέλουν να μας πάνε στα επίπεδα αμοιβών και δικαιωμάτων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αν και μάλλον για ευρωπαϊκό Μπαγκλαντές θα πρόκειται, χωρίς μάλιστα το βαθμό ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του «κανονικού» Μπαγκλαντές. Οι τιμές μας βέβαια παραμένουν σε επίπεδα Λουξεμβούργου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές στην ευρωπαϊκή ιστορία και για ειρηνική περίοδο πείραμα ταχείας φτωχοποίησης μιας μοντέρνας κοινωνίας. Αλλά ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα πετύχει, αντίθετα από ότι μοιάζουν να πιστεύουν οι ανώτερες τάξεις της Γερμανίας και οι εγχώριοι υπάλληλοί τους, που διεκδικούν τώρα την ψήφο μας. Το πρόγραμμα συνεχιζόμενο θα προκαλέσει εμφύλια σύρραξη, αντιδημοκρατική εκτροπή, κοινωνική εξέγερση ή εξωτερικό πόλεμο.
Αυτό δεν είναι η σκοτεινή προφητεία κάποιου απαισιόδοξου. Είναι η πραγματικότητα που αναδεικνύεται με την ψυχρή γλώσσα των οικονομικών στατιστικών. Το οικονομικό κόστος της κρίσης και το ακόμα μεγαλύτερο, των προγραμμάτων σωτηρίας είναι ήδη εφάμιλλο ενός εμφυλίου πολέμου. Αλλά ακόμα χειρότερη είναι η δυναμική της ύφεσης που ξεπερνά πλέον σε διάρκεια όλα τα ιστορικά προηγούμενα, περιλαμβανομένου του κραχ του 1929 και της κρίσης της Βαϊμάρης. Η δυναμική δεν υποδεικνύει βαθιά οικονομική κρίση, υποδεικνύει απώλεια σημείου στήριξης, δηλαδή περιγράφει μια εθνική καταστροφή εντός του 2012.
Η παγκόσμια αριστοκρατία του χρήματος, ο νέος, κρυμμένος αυτοκράτορας του πλανήτη, δεν μας χρειάζεται ως προτεκτοράτο, όπως στο παρελθόν, χρειάζεται την καταστροφή μας. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που οι συμβιβασμοί δεν έχουν πολύ νόημα και δεν μπορούν να μας γλυτώσουν. Πέραν του ότι η Αθήνα δεν κάνει συμβιβασμούς, αλλά συνθηκολογήσεις. Γυρνώντας μας πίσω από το 1974 και πίσω από το 1821, το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, οι μεγατράπεζες επιδιώκουν να μας χρησιμοποιήσουν για να γυρίσουν όλη την Ευρώπη πριν από το 1945 και πριν από το 1789. Πρέπει να ματαιώσουμε το σχέδιό τους στην Ελλάδα, πρέπει να το κάνουμε και στην Ευρώπη.
Δεν αντιμετωπίζουμε απλά μια βαθειά κοινωνική αντεπανάσταση, όπως ήταν π.χ. ο θατσερισμός στην Αγγλία. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή για τους ίδιους τους όρους ύπαρξης του κράτους και του έθνους μας. Αν οι οικονομικές στατιστικές θυμίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες του 1929-1933 ή τη Γερμανία του 1930-33, η Ελλάδα δεν διαθέτει καν την ανεξαρτησία των ΗΠΑ ή τη σχετική αυτονομία της Γερμανίας του μεσοπολέμου ή της Ρωσίας του 1917.
Ελλάδα και ο πόλεμος στην Ανατολή
Είναι εδώ, στην περιοχή μας, που μπορεί να ενωθεί ο χρηματιστικός αναθεωρητισμός των αγορών με τον γεωπολιτικό αναθεωρητισμό της Μέσης Ανατολής. Πριν από μερικές μέρες, η στρατιωτική και διπλωματική παρεμβολή της Ρωσίας σταμάτησε μια επέμβαση τύπου Λιβύης στη Συρία. Και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, στην ίδια συνέντευξη στην οποία έκανε λόγο για στρατιωτική δικτατορία στον ορίζοντα της Ελλάδας, προειδοποίησε και για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν.
Απολύτως παραδομένες, και στον τομέα αυτό, Ελλάδα και Κύπρος εμπλέκονται όλο και περισσότερο τώρα σε αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια, έτοιμες να παραχωρήσουν στρατιωτικά αεροδρόμια στην αεροπορία του Ισραήλ και την ελληνική αεράμυνα, καρδιά όλης μας της άμυνας, στο αντιβαλλιστικό πρόγραμμα, την ίδια ώρα που η χώρα μας αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία και οδεύει προς ενεργειακό στραγγαλισμό.
‘Εθνος και κοινωνία
Τα λέμε όλα αυτά γιατί είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τη φύση και τον χαρακτήρα της απειλής, ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας της απειλής αυτής που δεν επιτρέπει στους ‘Ελληνες να υπερασπιστούν την κοινωνία, χωρίς να υπερασπιστούν το έθνος τους, να υπερασπιστούν το έθνος τους, χωρίς να υπερασπιστούν την κοινωνία τους. Είναι η μετατροπή του πολιτικού προσωπικού σε υπηρέτες της τρόικας και η φύση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που ξανακάνει επίκαιρο το συμπέρασμα του Δημήτρη Γληνού στο πολιτικό πρόγραμμα του ΕΑΜ: «Μόνο ένας λαός που αγωνίζεται για να βγάλει από πάνω του τον ξένο καταχτητή μπορεί να καταχτήσει και την εσωτερική λευτεριά “Εθνος και λαός τείνει και πρέπει να συμπέσουν” Δεν μπορεί να είναι εθνικό, ότι δεν είναι παλλαϊκό».
Το ένστικτο του ελληνικού λαού τον έκανε να νοιώσει πιο γρήγορα και πιο καλά τη φύση της απειλής, αυτή που ακόμα πασχίζουν να αναλύσουν ηγέτες και διανοούμενοι ή προτιμάνε ενίοτε να μη βλέπουν τα κομματικά επιτελεία, απρόθυμα να ανταποκριθούν στις τόσο εξαιρετικές απαιτήσεις μιας τόσο δύσκολης κατάστασης. Το ένστικτο οδήγησε αυθόρμητα τον ελληνικό λαό στις 28 Οκτωβρίου του 2011 να πάρει πίσω τα σύμβολα του Όχι του από τους πρωταθλητές του Ναι. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του κατά των Μνημονίων που έριξε τον Παπανδρέου. Τότε χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η δεύτερη γραμμή της προδοσίας, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσε να συνδράμει την καταρρέουσα κυβέρνηση, οργανώνοντας με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή, τον νομικό αφοπλισμό της Ελλάδας στον πόλεμο χρέους.
Σήμερα, ετοιμάζονται να αφοπλίσουν και πολιτικά τον ελληνικό λαό, να εκμεταλλευθούν τα στενά χρονικά περιθώρια ανάμεσα στην κατάρρευση των δύο πρώην κομμάτων εξουσίας και την αργή, βασανιστική ανάδυση ενός αντίπαλου δέους στο Μνημόνιο. Ξέρουν ότι τα μέτρα τους μπορεί να οδηγήσουν σε ξεσηκωμό τον ελληνικό λαό. Προτιμούν αυτός ο ξεσηκωμός να γίνει εναντίον μιας προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης. Η στρατηγική τους είναι, τηρουμένων των αναλογιών, η ίδια που ακολούθησε η Βρετανική Αυτοκρατορία εναντίον της ΕΑΜικής αντίστασης. Πρώτα την έβαλε να παραδώσει τα όπλα της στη Βάρκιζα, το αντίστοιχο των συμφωνιών Παπαδήμου για το χρέος και μετά την εξώθησε στην αποχή του 1946 και στον εμφύλιο.
Τι χρειάζεται ο ελληνικός λαός
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να το επαναλάβουν. Ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το αν το α ή το β κόμμα κερδίσει δέκα ή είκοσι έδρες παραπάνω. Δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καλά κόμματα στην αντιπολίτευση, ενδιαφέρεται να αποκτήσει πάλι τον έλεγχο του κράτους του, της χώρας του. Χρειάζεται ανθρώπους πατριώτες και τίμιους, ικανούς και αποφασισμένους να πάνε να ξαναδιαπραγματευθούν από μηδενική βάση τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα προγράμματα που καρατομούν έθνος και κοινωνία. Χρειάζεται αξιόπιστη εναλλακτική, μια ηγεσία ικανή να τον οδηγήσει σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, να τον εμψυχώσει και να τον προστατεύσει. Δεν καταλαβαίνει την απροθυμία των δυνάμεων που λένε ότι είναι αντίθετες στο Μνημόνιο ακόμα και να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι. Δεν καταλαβαίνει τη συστηματική απόρριψη κάθε είδους συνεργασίας από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, ούτε τους ηλικίας δεκαετιών λόγους που επικαλέστηκε μια μερίδα στελεχών του Συνασπισμού, για να διασπάσει το κόμμα της τη στιγμή ακριβώς που ο κόσμος της αριστεράς χρειαζόταν όσο ποτέ μάχιμη δύναμη.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά αποτελούν την τρίτη, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, γραμμή προδοσίας της Ελλάδας, ότι δηλαδή με αυτούς τους τρόπους επιχειρεί να στηριχθεί, δια της απουσίας ικανοποιητικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, ένα καθεστώς που έχει ήδη καταρρεύσει. Ο ελληνικός λαός διερωτάται προς τι η ύπαρξη περισσότερων αντιμνημονιακών κινήσεων κι από γλυκά στο ζαχαροπλαστείο, όπως είπε μια μέρα ένας δημοφιλής ραδιοσχολιαστής.
Αριστερά και Δεξιά
Προγραμματίζοντας αυτή την εκδήλωση απευθυνθήκαμε και στην αριστερά και στην αντιμνημονιακή δεξιά. Καλέσαμε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μανώλη να έρθουν. Και η αριστερά και η δεξιά δέχτηκαν, τελικά μόνο η αριστερά είπε το ναι, σε μια εκδήλωση που επεχείρησε, με την υπέρβαση, να δείξει τον ευρύτατο, πανεθνικό χαρακτήρα της απειλής κατά του λαού και του κράτους. Δυστυχώς ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε ο κ. Μανώλης μπόρεσαν να είναι σήμερα μαζί μας. Αρχικά είχαν συμφωνήσει, τελικά ασχολίες σχετικές με τη δημιουργία του νέου κόμματός τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν. Ελπίζουμε ότι θα είναι μαζί μας μια επόμενη φορά και τους περιμένουμε. Παίρνουμε, θέλουμε να παίρνουμε και ελπίζουμε να μην είμαστε μόνο εμείς που παίρνουμε, τις διακηρύξεις όλων μετρητοίς και αναμένουμε τις πράξεις να τις επιβεβαιώσουν. ‘Ενας βασικός λόγος άλλωστε που αυτή η κοινωνία δυσκολεύεται τόσο να προτάξει τώρα αντίσταση στο πρόγραμμα της καταστροφής της, ήταν ότι μάθαμε πολύ καιρό να λειτουργούμε σε ένα σύστημα άλλα να λέμε, άλλα να σκεφτόμαστε και άλλα να κάνουμε. Μια ηθική και διανοητική επανάσταση είναι η απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για την σωτηρία μας.
Αρκετοί ξαφνιάστηκαν με το εύρος της πρόσκλησης που απευθύναμε. Δεν είναι ότι αγνοούμε τις διαφορές ή δεν έχουμε κι εμείς τις προτιμήσεις μας. Η επιλογή μας να απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις που διακηρύσσουν ότι αντιστρατεύονται το Μνημόνιο δεν προκύπτει από επί μέρους, τακτικές, ή πολιτικές, ή ιδεολογικές προτιμήσεις και υπολογισμούς. Προκύπτει από τη διαπίστωση ότι εδώ δεν πρόκειται μόνο για ένα πρόγραμμα καταστροφής των φτωχότερων και πιο αδύναμων Ελλήνων, αλλά για ένα πρόγραμμα πολύ ευρύτερης καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. Προκύπτει επίσης από την πεποίθησή μας ότι είναι οι ίδιες οι προϋποθέσεις επιβίωσης του ελληνικού λαού, κράτους και έθνους που απειλούνται. Δεν μας ενδιαφέρει από πού έρχονται όσοι αγωνίζονται να σταματήσουν την καταστροφή, μας ενδιαφέρει που πάνε. Και ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι το κριτήριο της πράξης. Μπουχτήσαμε από λόγια σε αυτή τη χώρα.
Δεν αρκεί φυσικά η πολιτική ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Χρειάζεται και η κοινωνική δυναμική που θα την στηρίξει. Οι νέες κοινωνικές συλλογικότητες που ξεφυτρώνουν τώρα σε όλη την Ελλάδα θα εξελιχθούν, ελπίζει κανείς, σταδιακά στο έμβρυο νέων κοινωνικών και κρατικών θεσμών στην υπηρεσία του λαού μας.
Ενόψει των εκλογών
Ξαναγυρνώντας στο θέμα των εκλογών, απευθύνουμε και πάλι έκκληση σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ιδίως αυτές που εκπροσωπούνται στο ΕΛΑΔΑ, να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να σταματήσουν τις κωλυσιεργίες και να συμπήξουν άμεσα ένα νικηφόρο μέτωπο που να διεκδικήσει την εξουσία στη χώρα. Σε μια στιγμή όχι λιγότερο δραματική απ΄τη σημερινή, μέσα στο σκοτάδι της τριπλής γερμανικής, βουλγαρικής και ιταλικής κατοχής, ο Δημήτρης Γληνός έγραφε στο «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», στο πολιτικό πρόγραμμα δηλαδή του πιο σημαντικού και του πιο μαζικού κινήματος αντίστασης κατά του Χίτλερ, που εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη:
«Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»
(*) Ομιλία του γραμματέα του Κ.Α.Π. , Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στο Πολεμικό Μουσείο, που οργάνωσε το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα», στις 23 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα και του γιατρού Γιώργου Βήχα, από το Μητροπολιτικό-Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Διαβαστε περισσοτερα »