Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Blogs vs ΜΜΕ: Μια που τ’ αναφέραμε, αρχή διαλόγου κάνουμε… (και ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  


 Καλά που υπάρχει και το Διαδίκτυο (ελεύθερο προς το παρόν…)και μπορούμε να διασταυρώσουμε απόψεις. Διαφορετικά ημαύρη προπαγάνδα των διαπλεκόμενων και παρωχημένων ΜΜ’Ε’ θα μεσουρανούσε. Όμως, οι παλιές εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο Τύπος δεν έχει πια το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Πλέον έχει μόνο το μονοπώλιο της προπαγάνδας. Τα λάθη του παρωχημένου Τύπου παιδαριώδη. Οι σκοτισμένοι υπηρέτες του κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να συσκοτίσουν την κρίση των πολιτών. Ο πανικός τους είναι
φανερός. Παρουσιάζουνδήθεν διαλόγους, που είναι μονόλογοι. Λασπολογούν με δήθεν αποδείξεις, που είναι προϊόντα χαλκείου, ψευτιές! Εφαρμόζουν ξεδιάντροπα «πολυφωνική» μονοφωνία. Λογοκρίνουν καικατακρίνουν τους μη αρεστούς, ενώ προωθούν τους αρεστούς του συστήματος ή/και τους προδότες. Τα blogs και οι bloggers είναι το αντίπαλο δέος στον αντιδημοκρατικό μονόλογο. Ειδικά αυτές τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές οι bloggers οφείλουν να έχουν ανοιχτά τα σχόλια των blogs τους. Για να διευκολυνθεί ο διάλογος! Bloggers, βοηθήστε τη δημοκρατία. Δώστε τη δυνατότητα του διάλογου και στους αναγνώστες, μέσω των σχολίων. Οι ώρες είναι κρίσιμες και ιστορικές! ——————————— Σημείωση: Το λογοπαίγνιο του τίτλου, μόνο κακεντρεχείς θα το συσχετίσουν με το όνομα της Διαμαντοπούλου. Το blog δεν φέρει καμία ευθύνη.
ΠΗΓΗ

Διαβαστε περισσοτερα »

Άλλοι 40 πολιτικοί θα έχουν τη μοίρα του Τσοχατζόπουλου!


you will never walk alone...

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα βρίσκεται για πολύ καιρό μόνος του στην 6η Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτό που κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει, με σθένος, δημοσιεύοντας πάμπολες περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών στο planet-greece, έρχεται να υποστηρίξει...



με δημοσίευμά της η "Καθημερινή". Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία της Αθήνας επικεντρώνει από καιρό τις έρευνές της γενικότερα στην αναζήτηση εκείνων που μετείχαν σε πράξεις πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Μία ομάδα νέων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας κ. Ελένης Ράικου, δουλεύουν συστηματικά τους τελευταίους μήνες, ερευνώντας κάθε εμπεριστατωμένη καταγγελία για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με «βετεράνους».

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για έρευνες, οι οποίες τους επόμενους μήνες θα έχουν αποτέλεσμα και θα προκαλέσουν αίσθηση.Όπως ανέφεραν στην «Κ» ανώτατες δικαστικές πηγές, ερευνώνται κατ' εξοχήν τα εξοπλιστικά προγράμματα σε βάθος χρόνου, αλλά και οι προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων, όπου τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για «πάρτι» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να έχουν σπαταληθεί.

Ανάλογες έρευνες από συγκεκριμένους εισαγγελείς αφορούν δημόσιες συμβάσεις που υπογράφηκαν τα τελευταία χρόνια και ελέγχονται για παρασκήνιο που σχετίζεται με μαύρο χρήμα και διαδικασίες βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον.Στο μεταξύ, οι φάκελοι του κ. Τσοχατζόπουλοι παραμένουν ανοικτοί, καθώς ερευνώνται όλες οι πτυχές τους.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ν.Παπανδρέου: "Υπογράψαμε το μνημόνιο χωρίς να ξέρουμε το οικονομικό περιεχόμενό του"


Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το ΔΝΤ χωρίς τα κατάλληλα στελέχη.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ν. Παπανδρέου στην «Οικονομική Επιθεώρηση» Μαΐου 2012, η Τρόικα είχε στείλει στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση οικονομολόγους και εμείς διαπραγματευτήκαμε με… δικηγόρους.
Ουσιαστικά από αυτά που αναφέρει ο Ν. Παπανδρέου η κυβέρνηση του αδελφού του, παρέδωσε την χώρα αμαχητί στην ΤΡΟΙΚΑ αφού δεν υπήρχαν τα κατάλληλα στελέχη από ελληνικής πλευράς για να διαπραγματευτούν προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.
Και συνεχίζει ο Ν. Παπανδρέου, «δεν υπήρξαν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μπορούσαν να απαντούν με στοιχεία και να αντιπαρατίθενται, όταν προκύπτει η ανάγκη, προς τις ξένες ομάδες οικονομολόγων από το ΔΝΤ και την Ευρώπη, που μας ‘‘επισκέπτονται’’».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος θέτει και το εύλογο ερώτημα που αποκαλύπτει στην ουσία την γύμνια του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, «γιατί άραγε να μη διαθέτουν και τα δικά μας υπουργεία Έλληνες οικονομολόγους από το ΔΝΤ;».
Για να ακολουθήσει μια πιο αποκαλυπτική διαπίστωση για το παρασκήνιο των πολυδιαφημισμένων σκληρών διαβουλεύσεων με την Τρόικα: «Έτσι ώστε όταν οι ξένες οικονομικές αποστολές επισκέπτονται τη χώρα να βρίσκουν μπροστά τους ‘‘τους δικούς μας’’ που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και που θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται καλύτερα στις πιέσεις που μας ασκούνται έξωθεν;»!  
Με λίγα λόγια αυτά που ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια “φώναζε” δηλαδή γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα τα ελληνικά συμφέροντα,  τελικά φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού ο ίδιος ο αδελφός του πρωθυπουργού ομολογεί την προχειρότητα και την αδυναμία, για να μην υποθέσουμε κάτι άλλο, της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να βρει τα κατάλληλα καταρτισμένα στελέχη που θα υπερασπίζονταν τις ελληνικές θέσεις.
Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα ερωτηματικά για το “έργο” των πρώην υπουργών Εθνικής Oικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου  οι οποίοι επέβλεπαν αυτές τις διαπραγματεύσεις και οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό αναφερόντουσαν στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι οποίες τελικά όπως αποδεικνύονται δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας περίπατος των τροικανών οι οποίοι από θέση ισχύος λόγω τεχνικής κατάρτισης μπορούσαν να επιβάλουν τις θέσεις τους.
Διότι ακόμα και αν η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν διέθετε τα κατάλληλα στελέχη σύμφωνα με τον Ν. Παπανδρέου ποιος εμπόδιζε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο να προσλάβουν τους καλύτερους
Έλληνες οικονομολόγους με διεθνή εμπειρία, για την πραγματοποίηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα;
Ποιος ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την χώρα αμαχητί στις ορέξεις των  τροϊκανών σπέρνοντας την καταστροφή και την δυστυχία στους Έλληνες την στιγμή που όπως φαίνεται δεν είχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες διαπραγματεύσεων. 
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις είναι εθνική ανάγκη η κατάργηση του μνημονίου και η καταψήφιση των υποστηρικτών του μνημονίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο "ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ" ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το θλιβερό σαράβαλο του ΠΑΣΟΚ Σημίτη υπάρχει ακόμα . Απόσυρση τώρα και για πάντα !....

[Το στηρίζουν οι συντεχνίες του Δημόσιου τομέα.]

Έσκασε μύτη ο "Αρχιερέας" μέσα στις εκλογές....κι' ο Βενιζέλος "αφελώς", νομίζει ότι "κρατάει" το "τιμόνι" του ΠΑΣΟΚ !...


Ευάγγελε, είσαι ο τελευταίος τροχός στην "πράσινη σακαράκα", άλλες σκοτεινές δυνάμεις -όπως πάντα- κρύβονται στα "σκουριασμένα γρανάζια" και "συνθλίβουν" τους πολίτες, "ροκανίζοντας" ότι ακόμα απέμεινε στην έρμη την Χώρα μας.

Την πάτησες φίλε, εκμεταλλεύτηκαν την "βαβούρα" σου για πολιτική ανέλιξη, σε χρησιμοποίησαν κανονικά -αν είχες "αγαθές" προθέσεις- και τώρα σε πάνε στα αζήτητα.... στον "παλιατζή" της ιστορίας.

Έτσι μαζί με σένα, μας παίρνει ο διάολος -και μας "σηκώνει"- κι' εμάς το λαό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/695538/Article.aspx

Η Ελλάδα πράγματι πυροδότησε την κρίση στην ευρωζώνη, δεν ήταν όμως η αιτία της, υποστηρίζουν σε άρθρο τους στην Guardian ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο οικονομολόγος και καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως τονίζουν, η αιτία της κρίσης βρίσκεται στο γεγονός ότι η ευρωζώνη είναι μια πλήρης νομισματική ένωση, αλλά μια ατελής οικονομική και δημοσιονομική ένωση κρατών-μελών με διαφορετικές δομές. [Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Να τους εκτελέσουμε ή να τους φυλακίσουμε;

Ένας αναγνώστης αναφέρεται στο δίλημμα της αυτοδυναμίας με το οποίο μας εκβιάζουν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ο φίλος, λοιπόν, θέτει το δικό του δίλημμα…

Διαβάστε την επιστολή του και θα καταλάβετε:..


«Αυτό είναι το δίλημμα στο οποίο θέλουν να απαντήσουμε με την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές Σαμαράς και Βενιζέλος…

Και ζητώντας θρασύτατα αυτοδυναμία ο ένας ή πρωτιά ο άλλος, πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν τουλάχιστον με ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν ότι στην πραγματικότητα και οι δύο, επισείοντας μας τον φόβο της ακυβερνησίας, προσπαθούν να μας κάνουν συνένοχους στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην Εθνική προδοσία που προσυπέγραψαν πριν από μας για μας.

Προσπαθούν να διαιωνίσουν την στυγερή, φασιστική και ανάλγητη κυβερνησιμότητα τους στηρίζοντας την πάνω στους τάφους των 2000 μέχρι τώρα αυτόχειρων, στην απελπισία του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, στα δεκάδες χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων, προσπαθούν λυσσαλέα να διατηρήσουν αυτήν την απάνθρωπη κυβερνητική τους μονομανία αδιαφορώντας για τα θλιμμένα βλέμματα των νηστικών παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα και την εξαθλίωση στα σχολεία-κρεματόρια της ερειπωμένης από το 4ο Ράιχ χώρας, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση, την ανέχεια και τον εξευτελισμό 10 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Μα δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο εκτός από την καρέκλα τους;; Νοιάζονται για τις τράπεζες, νοιάζονται για την διατήρηση των προνομίων της κάστας τους, νοιάζονται για τα συμφέροντα των πολιτικών η άλλων φίλων τους που κάθε φορά τους εξασφαλίζουν την συνέχεια και το μέλλον.



Και για να μας πείσουν να συμμετέχουμε στο έγκλημα χρησιμοποιούν τον φόβο…

Τον φόβο για τον αν ο συνταξιούχος την επόμενη μέρα των εκλογών θα πάρει σύνταξη για τα φάρμακά του, τον φόβο για το αν οι όποιες πενιχρές οικονομίες των λαικών στρωμάτων θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν η θα χαθούν σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία. Δεν μας λένε όμως ότι βάζοντας πλάτη εμείς με την ψήφο μας, ώστε να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση, θα πρέπει να πληρώνουν επί σειρά ετών

-50 τουλάχιστον-γενεές και γενεές Ελλήνων τα δάνεια που οι ίδιοι καταχράστηκαν και σήμερα μας ζητούν νομιμοποίηση των χειρισμών τους προς εξόφληση.

Ε λοιπόν ΟΧΙ… το δίλημμα για μας πρέπει να είναι:



«Να τους ΕΚΤEΛΕΣΟΥΜΕ ή να τους ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ;;»



Αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο δίλημμα.

Κι έπειτα τι έχουμε τάχα εμείς να φοβηθούμε από το Χάος;; ΤΙΠΟΤΑ…

Γιατί ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται… και στο κάτω κάτω ας μην ξεχνάμε πως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι το Χάος είναι η μήτρα της ΑΛΛΑΓΗΣ και η αφετηρία της ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Το λέει και η ΒΙΒΛΟΣ:

«ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΧΑΟΣ».»
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκαστος με τη σειρά του .....


Διαβαστε περισσοτερα »

Γιατί ρε Πύρρο;


Σε θαυμάσαμε να σηκώνεις ψηλά την πατρίδα...

Σε αγαπήσαμε σαν τον ήρωά μας σε δύσκολες στιγμές...
Σε βάλαμε στο ψηλότερο σκαλί της καρδιάς μας σαν έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες...


Και ήρθε μια κακή επιλογή σου να τα καταστρέψει όλα....
Από εκεί που ήσουν ο Πύρρος μας, ο δικός μας Πύρρος, έγινες ένα με τους χειρότερους προδότες του Γένους μας.... Ζεις κι αναπνέεις τον ίδιο αέρα με εμάς.
Πως είναι ποτέ δυνατόν να μην αντιλήφθηκες ποιός καταξευτίλισε την αγαπημένη μας πατρίδα;
Πως είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκες ποιό κόμμα διέλυσε τα πάντα κι έφερε στο χείλος του ολέθρου τις ελληνικές οικογένειες;
Πως είναι δυνατόν εσύ ο ήρωας που δεν λύγισες μπροστά στα βάρη και τα σήκωνες "για την Ελλάδα" να μην κατάλαβες ότι πας να μπείς σε ένα κόμμα ραγιάδων και γραικύλων που σκύβουν το κεφάλι στα καθάρματα της Ε.Ε. και της Τρόικα;

Γιατί μας πρόδωσες Πύρρο;

Τι σου έλειπε κι αποφάσισες να μπεις στην πολιτική και μάλιστα στο χειρότερο και προδοτικότερο κόμμα της νεότερης ιστορίας μας;

Δεν ξέρεις ότι άνθρωποι σαν κι εσένα είναι κατά πολύ υπεράνω και του πιο ειλικρινούς και καθαρού, αδιάφθορου πολιτικού;
Κι όμως αποφάσισες να συστρατευθείς με τα χειρότερα αποβράσματα αυτού του είδους επαγγελματιών που λέγονται πολιτικοί.... Με ανθρώπους που η ιστορία θα τους γράψει με τα μελανότερα χρώματα μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση....
Και τώρα πρέπει να ανεχτούμε να βλέπουμε και το δικό σου όνομα μέσα στις λίστες της προδοσίας;

Γιατί μας πρόδωσες ρε Πύρρο;

Κάποτε κάποιο κόμμα πλησίασε τον μεγάλο ρεμπέτη μουσικό μας τον Τσιτσάνη και του πρότεινε να μπεί στα ψηφοδέλτιά του. Η απάντηση όμως του μεγάλου μας ρεμπέτη ήταν:
"Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων δεν μπορώ να γίνω ο Τσιτσάνης του ενός και του άλλου".

Κι εσύ Πύρρο είχες πολλαπλάσιο δικαίωμα να αρνηθείς με την ίδια δικαιολογία....
Γιατί είσαι πάνω από όλα αθλητής και μάλιστα Ολυμπιονίκης. Ησουν ο αγαπημένος ΟΛΩΝ των Ελλήνων.
Ο απλός αλλά ταλαντούχος Τσιτσάνης είχε το μυαλό να αντιληφθεί γιατί του έγινε μια τέτοια πρόταση από τους πολιτικούς....
Εσύ δεν το κατάλαβες;

Σε έβαλαν μάλιστα για να σε δελεάσουν και να μας δουλέψουν οι επαίσχυντοι προδότες στην πρώτη "τιμήτική" κι εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.....
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Πύρρο; Οτι θα μπείς σαν Ελληνες βουλευτής σίγουρα στην αυριανή νέα βουλή....
Και τότε θα κληθείς να εξευτελιστείς ακόμα περισσότερο ψηφίζοντας νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ψηφίζοντας την οριστική διάλυση της ελληνικής οικογένειας, Ψηφίζοντας ότι επιτάσσει η τρόικα.... Ψηφίζοντας ότι θα σου λέει το κάθε ανδρείκελο αρχηγός του τιποτένιου, προδοτικού κόμματος....

Κι εσύ σαν παλικάρι (κι αν καταλάβεις το λάθος σου) τότε μπορεί να πείς ΟΧΙ κι αυτό θα σημάνει την αποχώρησή σου αλλά η ρετσινιά του ήρωα που εξυπηρέτησε απλά, τους Εφιάλτες του Γένους μας για να ξαναεκλεγούν, θα σου έχει μείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Και ξέρεις τι λέει ο λαός μας;
"Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα"
Και ποιό όνομα ..... στην προκειμένη περίπτωση του προδότη!!!!!

Δεν μπορώ να το καταλάβω.... Το σκέφτομαι και τρέλαινομαι....
Ζήλεψες τα γιούρτια και τον εξευτελισμό του Νταλάρα που δεν σεβάστηκε το ότι τον αγαπούσε σαν λαϊκό τραγουδιστή ολόκληρη η Ελλάδα και με τις προδοτικές δηλώσεις του πέρασε για πάντα στην μνήμη μας σαν το λιγότερο ένας "βλάκας" κι "επιπόλαιος" τύπος......

Αλλά εσύ τον ξεπέρασες.....
Ούτε ο Νταλάρας δεν το έκανε αυτό που έκανες εσύ....
Αποδέχτηκες την χειρότερη πρόσκληση που μπορούσες...
Καλύτερα θα ήταν να έλεγες "Εντάξει ρε παιδιά δεν θέλω να είμαι Ελληνας θα είμαι Αλβανός...."
Γιατί ο Αλβανός είναι απλά ένας αλλόφυλος....
Ο προδότης είναι τρείς φορές χειρότερος.....

Μαύρισες τις καρδιές όλων των αδερφών μας βορειοηπειρωτών και τις καρδιές όλων των υπολοίπων Ελληνων.


Κρίμα.


Διαβαστε περισσοτερα »

Καταργούν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.


120 χρόνια μετά την πρώτη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα και 126 από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο, έπειτα από... δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου (και λόγω ακριβώς αυτής της εκλογικής διαδικασίας), έρχεται να ...


δώσει το τελειωτικό (σημειολογικά) χτύπημα κατα των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή, αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης), καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα δουλέψουν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Ξηρός και απευθύνεται στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τους περιφερειάρχες, και τους αντιπεριφερειάρχες, «ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, και με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση τόσο των εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής και των υπηρεσιών για τη διενέργεια των εκλογών όσο και γενικότερα των εκλογέων, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες για τη διενέργεια των εκλογών υπηρεσίες σας θα μείνουν ανοιχτές το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου.




Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας...

»Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Τρίτη 1η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οι ανωτέρω υπηρεσίες, με την παρουσία του απαιτούμενου για την κάλυψη των αναγκών τους προσωπικού.

»Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους».
Διαβαστε περισσοτερα »

Τελικά οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν από κάτω προς τα πάνω


To κάλυμμα πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής (κόκκινο) υποχωρεί κατά 7 μέτρα το χρόνο
Οι τεράστιες κρηπίδες πάγου που περιβάλλουν την Ανταρκτική δεν συρρικνώνονται λόγω του θερμού αέρα, αλλά λόγω του ζεστού νερού που τις κατατρώει από τη βάση τους, αποκαλύπτει μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικά δεδομένα. Το φαινόμενο δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή, δείχνει όμως ότι η άνοδος της στάθμης των ωκεανών μπορεί να είναι ταχύτερη από ό,τι προβλεπόταν μέχρι σήμερα....


Η Παγοκρηπίδα της Δυτικής Ανταρκτικής, ένα στρώμα πάγου που επιπλέει στο Νότιο Ωκεανό, υποχωρεί κατά περίπου επτά μέτρα το χρόνο, και οι επιστήμονες προβληματίζονταν για το κατά πόσο η υποχώρηση αυτή οφείλεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο Nature, η παγκόσμια θέρμανση παίζει έμμεσο μόνο ρόλο.

Ο Χάμις Πρίτσαρντ της βρετανικής αποστολής στην Ανταρκτική (BAS) εξέτασε δορυφορικά δεδομένα της NASA και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του αέρα δεν επαρκεί για να εξηγήσει την υποχώρηση των πάγων.

Μια πιο προσεκτική εξέταση έδειξε ότι 20 επιμέρους κρηπίδες πάγου δείχνουν να λιώνουν λόγω θερμού νερού. Οι άνεμοι που πνέουν έξω από τη Δυτική Ανταρκτική δείχνουν να έχουν αλλάξει και να ωθούν αυτό το σχετικά θερμό νερό κάτω από τους επιπλέοντες πάγους.

Η μεταβολή των ανέμων πιθανότατα οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως οι φυσικές διακυμάνσεις των καιρικών συνθηκών, η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική, αλλά και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Όποια κι αν είναι η αιτία, το φαινόμενο απειλεί να επιταχύνει την άνοδο της στάθμης. Σε κανονικές συνθήκες, οι κρηπίδες πάγου είναι αρκετά παχιές ώστε να συγκρατούν τους παγετώνες της ξηράς. Καθώς όμως λεπταίνουν και υποχωρούν, μεγάλες ποσότητες πάγου κυλούν όλο και ταχύτερα στη θάλασσα.

Αυτό σημαίνει ότι η άνοδος της στάθμης μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη και ταχύτερη από ό,τι θα ήταν αν οι πάγοι έλιωναν λόγω του θερμού αέρα.

«Σημαίνει ότι οι παγοκρηπίδες είναι ευαίσθητες ακόμα και σε μικρές μεταβολές του κλίματος λόγω της επίδρασης των ανέμων» αναφέρει ο Πρίτσαρντ.

Αυτό που συμβαίνει στην Ανταρκτική, επισημαίνει, «ενδέχεται να έχει ήδη πυροδοτήσει μια περίοδο ασταθούς υποχώρησης των παγετώνων».

Προηγούμενες μελέτες εκτιμούσαν ότι, αν λιώσει όλος ο πάγος που βρίσκεται πάνω στην ξηρά της Δυτικής Ανταρκτικής, κάτι που θα χρειαζόταν δεκαετίες ή αιώνες για να ολοκληρωθεί, η στάθμη θα ανέβαινε κατά πέντε μέτρα.
Διαβαστε περισσοτερα »

Η γυναίκα του Καμμένου έβαλε τελικά χειροπέδες στον Λίατσο.έστειλε τελικά τον Λιάτσο στο


Για παραβίαση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων συνελήφθη τελικά ο Αιμίλιος Λιάτσος.Τα ασφαλιστικά μέτρα είχε...


 κερδίσει εναντίον του η σύζυγος του Πάνου Καμμένου ,Έλενα Τζούλη κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» για την απαγόρευση αναφοράς του ονόματός της.
Η κυρία Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια
Ο Αιμίλιος Λιάτσος βρίσκεται στο ΑΤ Συντάγματος και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.  
 
 
 






Διαβαστε περισσοτερα »

Άδωνις: «Ο Καμμένος κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του και λέτε εμένα μπουμπούκο;»


Με πικρόχολα σχόλια μέσα από το λογαριασμό του στο twitter αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου.Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε για τη σύλληψη μετά...


 τη μήνυση από τη γυναίκα του Πάνου Καμμένου: «Κρύβεται πίσω από την γυναίκα του και έχετε το θράσος να με λέτε εμένα μπουμπούκο; Η μήνυση δεν έγινε καν για το περί Γεωργαλά δημοσίευμα. Είναι η πρώτη φορά που πολιτικός ζητά σύλληψη δημοσιογράφου για δημοσίευμα!».


πηγή:iefimerida.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Εκπληκτική η Πόπη Τσαπανίδου, ισοπέδωσε την Γεννηματά: Εσείς ανοίξατε την κερκόπορτα της Ευρώπης στο ΔΝΤ!

Εκπληκτική η Πόπη Τσαπανίδου, ισοπέδωσε πριν από λίγο την Φώφη Γεννηματά, όταν η τελευταία τόλμησε να δικαιολογήσει την υπαγωγή στο ΔΝΤ λέγοντας “ΜΑ όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο ΔΝΤ”… Ναι αλλά εσείς ανοίξατε την πόρτα, κάνοντας μας πειραματόζωα! Απάντησε η ...
αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος της πρωινής ζώνης, υπενθυμίζοντας μάλιστα τις συνομιλίες Παπανδρέου με Στρώς Καν αλλά και το μέγα σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ! Η Φώφη έσκυψε το κεφάλι μπροστά σε μία αρχόντισσα της δημοσιογραφίας. Είναι σίγουρο ότι η Πόπη Τσαπανίδου όπως και η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα είναι ο προπομπός της επόμενης ημέρας, διότι ήταν οι μόνες που μίλησαν όταν βασίλευε το απόλυτο σκοτάδι…olympia
Διαβαστε περισσοτερα »

Θα ψηφίσουμε για τα δικά μας συμφέροντα ή για τα συμφέροντα των οικονομικών δολοφόνων;

Με επαναληπτικά μπαράζ δηλώσεων και "οδηγιών", τόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο "πολύς" επικεφαλής της Κομισιόν Μπαρόζο προσπαθούν απεγνωσμένα να "καθηλώσουν" το ρεύμα ανατροπής των...
μνημονιακών "πολιτικών" που διαμορφώνεται στη χώρα μας μπροστά στις επερχόμενες κάλπες. Τα γεράκια του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, τα κοράκια των διαφόρων "οίκων", οι γύπες των μεγαλοκερδοσκοπικών "παιγνίων" αντάμα με τους πάντα αδηφάγους μεγαλοτραπεζίτες συνεχίζουν να εκβιάζουν, να απειλούν και να απαιτούν υποταγή διαρκείας στα κελεύσματά τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από αδιέξοδες και κοινωνικά εξοντωτικές "πολιτικές".

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο πληθαίνουν οι έξωθεν παρεμβάσεις και υποδείξεις προς τους Έλληνες πολίτες για το τι πρέπει να ψηφίσουν την 6η Μαΐου.

Μόλις προ ημερών, στις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος» της EE και του ΔΝΤ στη χώρα μας, εκδηλώνοντας τη δυσφορία του ουσιαστικά για τη διενέργεια αυτής της… ενοχλητικής διαδικασίας! Σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε με σαφέστατο τρόπο τους Έλληνες να υπερψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ίδια πολιτική!

«Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί.Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτούς τους στόχους. Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να πετύχουν αυτούς τους στόχους» δήλωσε επί λέξει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Όποιος κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει απόλυτα το πρόγραμμα!» τόνισε κατηγορηματικά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να εκβιάσει τον ελληνικό λαό να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν μετατραπεί σε τυφλά όργανά του.

Δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα πετύχει ο εκβιασβιασμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως και των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόvo οι κάλπες θα το δείξουν αυτό – τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν μπορούν να ισχυριστούν πως δεν ξέρουν τι τους περιμένει, αν δώσουν με την ψήφο τους τη δυνατότητα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσουν και πάλι τη χώρα.

Δύο ερωτήματα μόνο:

Πως ανέχεται η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια των Ελλήνων να του υποδεικνύουν οι ξένοι τι να κάνει και να μην αντιδρά;

Πως μπορεί να είναι κοινά τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με τα συμφέροντα των οικονομικών δολοφόνων;

Και μόνο αυτό, θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε επιλογές εντελώς αντίθετες από αυτές που μας υποδεικνύουν.
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ! ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ FUND! ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΧΩΡΑ, πως “αρνήθηκαν” στον ΠΟΥΤΙΝ την επίσκεψη!



Πατήστε στο διαβάστε περισσότερα για να διαβάσετε το άρθρο...

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Η πρόκληση και η περιφρόνηση του λαού δεν έχει τελειωμό...

Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) 

Κούφια λόγια, ήχοι τριγμών κατάρρευσης στη χώρα των λωτοφάγων...
Λόγοι άξεστοι, προκλητικοί, απρεπείς, σε μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ στην ανυποληψία...
.
Αστέρες της πολιτικής ντροπής  και της δημοσιογραφίας του τίποτα σέρνονται σαν τα ερπετά στους βάλτους των συμβιβασμών, της ανοχής και της υποταγής, της πολιτικής ασχήμιας και του ασύστολου ψεύδους...
Περιφρουρούν τα ιερά και τα όσια της διαπλοκής, τα άνδρα των στρατευμάτων κατοχής, τα κατάλοιπα της ματαιοδοξίας και τη αλαζονείας τους.
Δεν έχει τέλος η υποκρισία, η πρόκληση και η περιφρόνηση του λαού δεν έχει τελειωμό, η αναίδεια δεν έχει μέτρο!
Ανεβασμένοι στο «πατάρι» των ατάλαντων, στην ομιχλώδη σκηνή της προδοσίας, σαν τα αγρίμια επιτίθενται με παραινέσεις, εκβιασμούς και υποσχέσεις, ζητώντας την κεφαλή του τελευταίου επαναστάτη βαπτιστή επί πίνακι...

Γι αυτούς η παράσταση θα τελειώσει όταν τα αποθέματα της οργής των υπηκόων εξαντληθούν, όταν θα μετατραπούν σε  προφερόμενες υπάρξεις ζωντανών νεκρών οι στρατιές των απελεύθερων και των επαναστατημένων, όταν σβήσει και η τελευταία φωνή διαμαρτυρίας... Όταν συμβιβαστούν οι «άτακτοι» και οι «ανυπάκουοι» με το μαρτυρικό τέλος των ιδεών της ελευθερίας και της φιλοπατρίας.
Πρέπει το προϊόν να εκτεθεί «προς πώληση», πρέπει οι μεταπράτες και οι τοκογλύφοι να «ικανοποιηθούν» και υπόγειοι πολιτικοί διαδρομιστές να εισπράξουν τα «αργύρια» της εξουσίας.
Να τους, που παρελαύνουν κάτω από χειροκροτήματα της αμάθειας, μικροπρεπείς και ασήμαντοι, κάθιδροι, πεντάρφανοι οράματος και πατριωτισμού, άμορφα απολιθώματα μια εποχής άλλης, χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνιας για τον συνάνθρωπο τους!
Να τους, που δίνουν τη μάχη της ύπαρξής τους με στρατευμένες συκοφαντίες, με εκβιασμούς και φοβέρες, με λόγους παραπλανητικούς.
Γνωρίζουν το τέλος τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποφύγουν. Η μεγάλη μπόρα, όμως, πλησιάζει και έχουν εικόνα γυμνή μπροστά στα μάτια τους, ως εφιάλτη, τον ανεμοστρόβιλο της δικαιοσύνης των ανθρώπων που στροβιλίζεται και εξακοντίζει στην ανυπαρξία σαπισμένες συνειδήσεις, σκύβαλα επίορκων, αιμορραγικά καθεστώτα ντροπής και ανελευθερίας.
Είθε η 6η Μαΐου να ξημερώσει μέρα γιορτής στην πολύπαθη αναμονή του ονείρου των προδομένων και ο σπόρος των Ελλήνων να ανθίσει δέντρο καρποφόρο στη χώρα του λοιμού και των δακρύων...
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Ιβάν Σαββίδης: "Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πατριώτης - Την Ελλάδα την πούλησε"! (βίντεο)


Σε συνέντευξή του στην Κρήτη ο Ιβάν Σαββίδης μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είχε προταθεί στον Γιώργο Παπανδρέου η έκδοση ομολόγων στη Ρωσία για να χρηματοδοτηθεί το ελληνικό χρέος και αυτός ούτε καν απάντησε, αλλά προτίμησε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ!
Ο Ιβάν Σαββίδης αναφερόμενος στην περίεργη συμπεριφορά του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου κατά το ταξίδι του στη Μόσχα, δεν δίστασε να πει ότι «Πατριώτης ήταν ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτός  (ο Γ. Παπανδρέου) δεν ήταν. Έκανε ό,τι του έλεγαν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί», ενώ όπως συμπλήρωσε στην συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΡΗΤΗ TV, «στην Ελλάδα η κυβέρνηση σήμερα είναι των Γερμανών και η Μέρκελ πέτυχε ό,τι δεν είχε πετύχει ο Χίτλερ, για να την κατακτήσει και να πάρει τα πετρέλαια που έχει η νότια Κρήτη». 
Για να δώσει έμφαση για το ρόλο που έπαιξε ο Γ. Παπανδρέου στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης δε δίστασε να πει ότι, ακόμα και χωρίς κανένα επιτόκιο δανεισμού από τη Ρωσία, πάλι θα έμπαιναν εμπόδια στη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τη χώρα αυτή, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ήθελε αποκλειστικά και μόνο να αποφύγει τον εξαιρετικά χαμηλότοκο δανεισμό από τους Ρώσους για να κάνει το χατίρι στους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μη δυσαρεστήσει έτσι και τους Μέρκελ και Σαρκοζί.
Επιπλέον ο Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει μία ακόμη άγνωστη πτυχή του ελληνικού οικονομικού δράματος, αφού σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και την έκδοση ομολόγων από τους Έλληνες της διασποράς στη Ρωσία: «Δεν είπε ο Γ. Παπανδρέου ξεκάθαρα το "όχι" στα ομόλογα. Απλά δεν απάντησε ποτέ !», ενώ σημείωσε ότι η αρνητικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε αφορούσε την Ρωσία  ήταν τέτοια που μέχρι και στο αίτημά τους για αγορά των ελληνικών εργοστασίων ζάχαρης η τότε ελληνική κυβέρνηση απάντησε αρνητικά. 
Αναφορικά με το μέλλον των ελληνο-ρωσικών σχέσεων ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε ότι «η Ελλάδα 
έχει χάσει την ευκαιρία που είχε τότε».
Όπως είπε στη συνέχεια, «σήμερα υπάρχει ακόμα δυνατότητα να γυρίσει η Ελλάδα στο κύκλο των επενδυτικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα περιέχει περιορισμούς για τη σύναψη συμφωνίας οικονομικής χρηματοδότησης με τρίτους.
Σχολιάζοντας μάλιστα τις εξελίξεις στις γαλλικές εκλογές και την ήττα Σαρκοζί, είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι προς όφελος της Ελλάδας.  Όσον αφορά τις εκλογές ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αναδείξει πατριωτική κυβέρνηση που να προχωρήσει σε συνεργασία με τη Ρωσία και τότε η Ελλάδα θα έχει μεγάλο κέρδος. Όμως ξεκαθάρισε ότι τα περιθώρια που υπάρχουν για μια τέτοια συμφωνία δεν είναι μεγάλα, αφού δεν ξεπερνούν τον ενάμιση χρόνο.   
  
 
 
 
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες αποκαλύψεις "φωτιά και λάβρα" από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή Ιβάν Σαββίδη κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010, όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Β. Πούτιν ο Ρώσος πρωθυπουργός του είχε προτείνει την χρηματοδότηση των ομολόγων που έληγαν το Μάϊο των 15 δισ. ευρώ, με χαμηλότοκο δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ.


Διαβαστε περισσοτερα »

Πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες πριν τα αρπάξει η τρόϊκα"!





Σε μία 100% αντισυνταγματική απόφαση προχωρά η τρόϊκα με το να δώσει εντολή στο υπουργείο Οκονομικών να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαρισμούς των πολιτών σε περίπτωση που κριθεί από την εφορία ότι ότι φορολογούμενος φοροδιαφεύγει!

Το αντισυνταγματικό έγκειται στο ότι δεν θα ενημερώνεται καν ο φορολογούμενος, αλλά θα κατάσχονται αυτόματα οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Πρόκειται για μια απόφαση που καθαρά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού για πρώτη φορά το κράτος ανεξέλεγκτα θα μπορεί να δεσμεύει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών χωρίς καν να τους ενημερώνει.
Και όταν μιλάμε για κράτος και την ποιότητα του κράτους της τρόϊκας, είναι εύκολα αντιληπτό το τι εννοούμε "Να εντοπιστεί φοροδιαφυγή": Θα αρπάζουν όσα τους λείπουν.
Σε όποιον κρίνουν ότι δεν τους αρέσει ή ότι πρέπει να τον τιμωρήσουν, του κατάσχουν τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς καν να δίνουν εξηγήσεις για ποιο λόγο γίνεται αυτό πριν του αρπάξουν τις οικονομίες!
Πρόκειται για μία φασιστικής έμπνευσης κίνηση, μια απόφαση που υπογράφηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στενό συνεργάτη του Ε.Βενιζέλου και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση των καταθέσεων, "για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου" που αυτοί θα κρίνουν ποια είναι, χωρίς την παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας και εν συνεχεία εντός 15 ημερών θα επιδίδουν στον υπόχρεο κλήση προς επιγενόμενη ακρόαση για τις διαπιστώσεις που καταγράφηκαν στην Ειδική Έκθεση Ελέγχου.

Με την κλήση ο υπόχρεος καλείται, εντός δέκα ημερών, να παράσχει εγγράφως τις απόψεις του επί των διαπιστώσεων της Ειδικής Εκθεσης Ελέγχου, προσκομίζοντας και κάθε αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών του. Και όποτε θέλουν και αν θέλουν θα του δίνουν κάποια από τα λεφτά του πίσω.

Μόνη λύση και αντίδραση σε αυτή το "οργουελικό" μέτρο είναι η άμεση απόσυρση των χρημάτων των πολιτών από τις τράπεζες και η διοχέτευσή τους στο εξωτερικό ή σε καλά φυλασσόμενα μέρη. Σε διαφορετική περίπτωση, ότι τους λείπει, θα το παίρνουν άμεσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς "επί δικαίων και αδίκων"!


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο Χατζηνικολάου καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε το Alter!


Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου άσκησε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο παρουσιαστής ούτε λίγο ούτε πολύ κατήγγειλε πως υπεύθυνος για το λουκέτο στο Alter είναι ο τέως πρωθυπουργός. Με πλήρη συναίσθηση των όσων προσεχτικά διατύπωσε, υποστήριξε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ενοχλούνταν έντονα από την κριτική που ...
το κανάλι του Μπουρναζίου ασκούσε στο ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο προσωπικά αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού έρχονταν συχνά πρώτο σε τηλεθέαση. «Ο Παπανδρέου έκλεισε το κανάλι... H απόφαση να κλείσει το Alter ήταν πολιτική, δεν χρωστούσε περισσότερα από άλλα ιδιωτικά κανάλια» ανέφερε στον ραδιοφωνικό αέρα ο έμπειρος δημοσιογράφος. Την ίδια τακτική των «βαριών» καταγγελιών ακολούθησε όμως και ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, φωτογράφησε μέσω της εκπομπής του τον τραπεζίτη Προβόπουλο ως υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση του σταθμού του Μπουρναζίου. «Γνωστός πολιτικός, δοσίλογος και πράκτορας πήγε τρεις φορές σε μεγάλο τραπεζίτη των Αθηνών, η τράπεζα του οποίου είχε δώσει δάνεια στο Alter του Κουρή και απαίτησε να αλλάξει η αντιπολιτευτική στο ΠΑΣΟΚ γραμμή του καναλιού», δήλωσε ο Τράγκας. newpost
Διαβαστε περισσοτερα »

Στελέχη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.υποκλίνονται στην TEVA




Στελέχη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.υποκλίνονται στην TEVA
Την ώρα που ο μέσος Έλληνας οδηγείται κάθε μέρα και πιο κοντά στο γκρεμό, κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν πάρει κανένα μάθημα από τα χαστούκια που τους ρίχνει ο ελληνικός λαός.Είναι χαρακτηριστική η «μύηση» που έλαβε χώρα, πριν από λίγες μέρες,σε μασονική στοά των...
Αθηνών. Εκεί όπου οργιάζει το πολιτικο-οικονομικό παρασκήνιο, συναντήθηκαν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ένας του ΠΑΣΟΚ και ένας της Ν.Δ. Αντικείμενο της συζήτησής τους;Πώς θα προωθήσουν, με κάθε τρόπο (πάνω και κάτω από το τραπέζι…) τα συμφέροντα της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας Teva, που θέλει να αλώσει την ελληνική αγορά με τα σκευάσματά της –τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ- εις βάρος του Έλληνα πολίτη.
Ποια είναι, όμως, η ισραηλινή εταιρεία για τα συμφέροντα της οποίας κόπτονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο κομμάτων;
Διαβαστε περισσοτερα »

TIMES: «Απειλή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη το κόμμα του Καμμένου»!



TIMES: «Απειλή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη το κόμμα του Καμμένου»!Απειλή για την Ελλάδα και ολόκληρη την… Ευρωζώνη θεωρούν οι Times το κόμμα το Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Οι Times τον περιγράφουν ως μέρος του λαϊκιστικού κύματος στην Ελλάδα που εξεγείρεται κατά της αυστηρής λιτότητας που επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες και πιο ιδιαίτερα από τη Γερμανία. Οι Times σχολιάζουν ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Έλληνες «θέλουν και την πίτα γεμάτη και το σκύλο....
χορτάτο«. Η μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ, αλλά όμοιο ποσοστό των πολιτών αντιτίθεται στους όρους της διάσωσης, αναφέρει το thestival.gr. Κόμματα και της δεξιάς και της αριστεράς υποστηρίζουν ότι αυτό είναι δυνατό, προσθέτει το δημοσίευμα. Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των αντιμνημονιακών κομμάτων, καθώς τα τρία κόμματα της αριστεράς δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, πόσο μάλλον να ενωθούν με τη δεξιά.

ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ψήφο αποδοκιμασίας έβγαλαν οι κάλπες στη Γαλλία


Διπλή ήττα υπέστη ο Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες ούτε για τον δεύτερο.

Ο Νικολά Σαρκοζί ήρθε πίσω από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,08% έναντι 28,6%. Πρόκειται για την πρώτη φορά που απερχόμενος πρόεδρος χάνει στον πρώτο γύρο. Η διαφορά τους μπορεί να μην ξεπερνά το 1,5%, ωστόσο οι προβλέψεις για το δεύτερο γύρο δίνουν καθαρή νίκη στο σοσιαλιστή υποψήφιο.
Παράλληλα, ο Σαρκοζί φαίνεται πως παγιδεύτηκε στην ίδια του τη στρατηγική. Η στροφή στη δεξιά ρητορική που στόχευε να σαγηνεύσει τους οπαδούς του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου με εθνικιστικές κορώνες φαίνεται πως λειτούργησε υπέρ της Μαρίν Λεπέν, η οποία και αποτέλεσε την έκπληξη του πρώτου γύρου, συγκεντρώνοντας 18,1%.
Αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό του υποψηφίου του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν. Ο Μελανσόν πήρε 11,5% και παρά το γεγονός ότι το ποσοστό του ήταν μικρότερο των δημοσκοπήσεων θα παίξει ρόλο-κλειδί στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου. Ήδη κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ανταποκριθούν στη μάχη για να νικηθεί ο Σαρκοζί, μιλώντας χθες το βράδυ στην πλατεία Στάλινγκραντ.
Τα βλέμματα πέφτουν τώρα στον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τα ινστιτούτα Ifop, Ipsos και CSA προέβλεπαν άνετη νίκη του Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό ανάμεσα στο 54% με 56%. Το επιτελείο Σαρκοζί γνωρίζει καλά ότι δεν πρέπει να ελπίζει και πολύ στη στήριξη ψηφοφόρων από άλλα κόμματα. Ήδη η Μαρίν Λεπέν υπέδειξε στους οπαδούς της το λευκό για το δεύτερο γύρο.
Η γραμμή του Σαρκοζί μέχρι τις 6 Μαΐου θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των αδυναμιών του Ολάντ. Ο Σαρκοζί ζήτησε τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ με θεματική τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και την κοινωνία, αντί του ενός όπως είθισται. Σε κάθε περίπτωση ο διευθυντής ερευνών των Επιστημών Πολιτικής των Παρισίων (Cevipof) Πασκάλ Περινό θεωρεί ότι η χθεσινή νίκη Ολάντ προαναγγέλλει την ήττα των συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Διαβαστε περισσοτερα »

Σαμαράς: Λέω ψέματα λόγω… εκλογών! (βιντεο)



Με αφορμή τις σημερινές υποσχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δείτε ένα παλαιότερο βίντεο που θα σας λύσει αρκετές απορίες.. Δικό σας!  








                                             ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβαστε περισσοτερα »

Τα καλά του ευρώ και η ανάγκη για εθνικό νόμισμα



Ένας παλιός, μακαρίτης τώρα, καθηγητής της δημόσιας οικονομικής μας έλεγε ότι το εθνικό νόμισμα για μια χώρα είναι σαν την σημαία της. Η στάση μας απέναντί του θα πρέπει να είναι ανάλογη με την στάση μας απέναντι στη σημαία. Επομένως η απαξίωση του εθνικού νομίσματος είναι ευθέως ανάλογη με την απαξίωση της σημαίας, του εθνικού συμβόλου. Δεν είχε άδικο αυτός ο παλιός καθηγητής. Διότι η ύπαρξη του εθνικού νομίσματος, όπως και της σημαίας, του εθνικού συμβόλου, συνδέεται άρρηκτα με την εθνική κυριαρχία και ....
ανεξαρτησία μιας χώρας. Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς τι μας ενδιαφέρει η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μιας χώρας; Και όντως το λένε αρκετοί. Από τους υστερικούς νεοφιλελεύθερους της δεξιάς έως τους «διεθνιστές» κοσμοπολίτες της αριστεράς που έχουν υιοθετήσει ανοιχτά την αρπακτική λογική του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο θέλει να οικοδομήσει μια ενιαία αγορά χρήματος, προϊόντων και εργασίας παγκόσμια. Μόνο ο εργαζόμενος λαός έχει σήμερα ανάγκη την εθνική ανεξαρτησία της χώρας του. Αντιπροσωπεύει τον μόνο βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο για να προστατεύσει και να θωρακίσει τα κοινωνικά, εργασιακά και πολιτικά του δικαιώματα απέναντι στην λαίλαπα των αγορών. Άλλωστε το εθνικό νόμισμα δεν επινοήθηκε από τους ισχυρούς, αλλά από τις μικρές και αδύναμες οικονομίες. Η πρώτη πράξη εθνικής κυριαρχίας στα δημοσιοοικονομικά της μικρής απελευθερωμένης Ελλάδας του Καποδίστρια ήταν η προσπάθεια να εκδοθεί εθνικό νόμισμα, ο Φοίνικας. Από τότε οι μεγάλες δυνάμεις, που ταυτόχρονα ήταν και οι βασικοί δανειστές της Ελλάδας, έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να μην αποκτήσει η εθνική οικονομία βιώσιμο και σταθερό εθνικό νόμισμα. Η εξάρτηση, η υποτέλεια, η οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού κράτους εκφραζόταν πάντα από την εξάρτηση των συναλλαγών του από κάποιο διεθνές ισχυρό νόμισμα. Στον 19ο αιώνα ήταν το χρυσό γαλλικό φράγκο μέσα στην Λατινική Νομισματική Ένωση. Μετά την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου το 1898 κυριάρχησε σχεδόν απόλυτα η χρυσή βρετανική λίρα. Ύστερα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό εμφύλιο η ένταξη της Ελλάδας στο σύστημα Μπρέτον-Γουντς εξασφάλισε την παντοκρατορία του δολαρίου. Κάθε φορά το βασικό επιχείρημα ήταν ένα: η υιοθέτηση, ή η εξάρτηση από ένα ισχυρό ξένο νόμισμα προσδίδει κύρος στην ελληνική οικονομία και της εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, κυρίως για χαμηλότοκα δάνεια. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν σχεδόν πάντα το ίδιο: επίσημη χρεοκοπία. Η ένταξη της Ελλάδας στην Λατινική Ένωση του 19ου αιώνα οδήγησε στην επίσημη χρεοκοπία του 1893. Η παντοκρατορία της χρυσής λίρας οδήγησε στην επίσημη χρεοκοπία του 1932. Ενώ η παντοκρατορία του δολαρίου λίγο έλλειψε να οδηγήσει σε μια νέα χρεοκοπία στη δεκαετία του ’70, την οποία τελικά απέφυγε η ελληνική οικονομία χάρις στην περιορισμένη αναδιανομή εισοδημάτων μετά την πολιτική μεταβολή του 1981. Το να εκχωρήσει λοιπόν ένας λαός και μια χώρα το εθνικό του νόμισμα σημαίνει σημαντικές παραχωρήσεις στην άσκηση της εθνικής του κυριαρχίας. Για να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πολύ σοβαρά, ισχυρά και απτά αντισταθμιστικά οφέλη. Ποια ήταν τα οφέλη που εξασφάλισε με το ευρώ; · Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στην περίοδο του ευρώ έπεσε στο 40% της ανταγωνιστικότητας που είχε με την δραχμή. Αυτό φαίνεται και από την πρωτοφανή εκτίναξη των εξωτερικών ελλειμμάτων, αλλά και από την αποσάθρωση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής καθ’ όλη την περίοδο του ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος μας δουλεύει λέγοντας ότι τώρα τα μνημόνια η Ελλάδα αγωνίζεται να κερδίσει το έδαφος στην ανταγωνιστικότητα που έχασε από την εποχή της δραχμής. Κι αυτό υποτίθεται ότι είναι επιχείρημα υπέρ του ευρώ! · Η εκτίναξη της ανεργίας στα υψηλότερα μεταπολεμικά επίπεδα ακόμη και την περίοδο πριν την επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιβολή των Μνημονίων της ύφεσης. Ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι και η ανεργία στην νεολαία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για ολόκληρη την περίοδο του ευρώ. Η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η καταστροφή της παραγωγής αποτελεί τους κύριους τροφοδότες της ανεργίας όλο αυτό το διάστημα με το ευρώ. · Η πρωτοφανής περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού κάτω από το επίσημο όριο της απόλυτης φτώχειας. Στην περίοδο του ευρώ ένα 20% του πληθυσμού ήταν μονίμως κάτω από το επίσημο όριο της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης. Περίπου το διπλάσιο από την περίοδο με την δραχμή. Η ποιότητα ζωής και εργασίας για τον μέσο Έλληνα επιδεινώθηκε δραματικά φτάνοντας στο σημείο να δουλεύει σκληρότερα και περισσότερες ώρες από τον μέσο Ευρωπαίο, να κερδίζει πολύ λιγότερα από την εργασία του και να έχει τις χειρότερες κοινωνικές απολαβές. · Η ροπή προς αποταμίευση του μέσου νοικοκυριού την περίοδο του ευρώ ήταν διαρκώς αρνητική σε αντίθεση με την περίοδο της δραχμής. Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού να βάζει κάτι στην πάντα αφού καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ήταν όχι μόνο ανύπαρκτη, αλλά και αδύνατη. Το αρνητικό πρόσημο, που συνήθως παρατηρείται σε συνθήκες πολύ βαθιάς ύφεσης, σημαίνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου νοικοκυριού όχι μόνο δεν φτάνει για τις βασικές ανάγκες του, αλλά χρειάζεται να τραβήξει από τα έτοιμα – αν διαθέτει αποταμιεύσεις – είτε να προσφύγει στον δανεισμό. Γι’ αυτό και ο ιδιωτικός δανεισμός εκτινάχθηκε την περίοδο του ευρώ. · Το συνολικό ελληνικό δημόσιο χρέος που είχε συσσωρευτεί ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο έως 31/12/2001 ανερχόταν σε 122 περίπου δις ευρώ. Από την 1/1/2002 έως 31/12/2009 το ελληνικό δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε κατά 176 δις ευρώ! Μέσα σε μια οκταετία, στην περίοδο του ευρώ, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε 2,4 φορές σε σχέση με ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο που υπήρχε δραχμή. Κι όχι μόνο αυτό. Την εποχή της δραχμής πάνω από 80% του δημόσιο χρέους ήταν δραχμικό, ενώ με την ένταξη στην ευρωζώνη μετατράπηκε στο σύνολό του σε ξένο σκληρό νόμισμα, κυρίως ευρώ. Αυτή ήταν η χαριστική βολή που έκανε το ελληνικό δημόσιο χρέος μη διαχειρίσιμο και άνοιξε τον δρόμο για την χρεοκοπία. Τι μας έλεγαν οι οπαδοί του ευρώ; Ότι με την ένταξη στην ΕΕ και την ευρωζώνη, οι Έλληνες θα συγκλίνουν σε αποδοχές και επίπεδο ευημερίας με τους Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς. Αντί γι’ αυτό σήμερα μας λένε επίσημα ότι για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που έχασε με το ευρώ, θα πρέπει να συγκλίνει με τον πάτο και τον απόπατο της Ευρώπης. Δηλαδή πρέπει να πέσει πολύ πιο κάτω από την Πορτογαλία – που ιστορικά πάντα υστερούσε έναντι της Ελλάδας – και να κατέβει στο επίπεδο της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, κοκ. Με άλλα λόγια να καταλήξει με μισθούς και συντάξεις πείνας, συνθήκες εργασίας αληθινού μεσαίωνα, πρωτοφανή μόνιμη ανεργία και ολοκληρωτική αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού. Ζήτω το ευρώ! Ωστόσο, οι οπαδοί και τα παπαγαλάκια του ευρώ επιμένουν ότι έτσι και τολμήσουμε να αποκτήσουμε την ελευθερία μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, την βάψαμε. Έτσι και τολμήσουμε να ανακτήσουμε το εθνικό μας νόμισμα και πάρουμε στα χέρια μας την οικονομία και τα δημοσιονομικά μας, τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε. Χίλιοι σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί πρόκειται να επιπέσουν στο ποίμνιο του Υψίστου. Θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή, θα στερέψουν τα ύδατα της χώρας, θα πεθάνουν τα ζώα, θα γίνουν στέρφες οι Έλληνιδες και γενικά θα γίνει της Αποκάλυψης. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να λυτρωθεί αυτός ο τόπος και ο λαός του εκτός από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Εγκαινιάζοντας αυτή την στήλη, θα απαντάμε από εδώ και μπρος σε όλα τα βασικά επιχειρήματα εκφοβισμού της προπαγάνδας του δοσιλογισμού σχετικά με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Μπορείτε να στείλετε σχετικά ερωτήματα για να απαντηθούν και προβληματισμούς. Δημοσιεύτηκε στο Χωνί στις 8/4/2012
Διαβαστε περισσοτερα »

Απλά τα πράγματα...



Διαβαστε περισσοτερα »

Πότε θα κάνει ξαστεριά



Διαβαστε περισσοτερα »

Διώχτους τώρα



Διαβαστε περισσοτερα »

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πάνο Καμμένο ο Δημαράς ψήφισε τον νόμο για την απόδοση Ιθαγένειας στους Λαθρομετανάστες...


Σύμφωνα με τα Πρακτικά της Βουλής Συνεδρίαση ΠΑ’, Τετάρτη 10.03.2010, σελίδες 4846-4849, στην ονομαστική ψηφοφορία...
ψήφισαν συνολικά 269 βουλευτές, ΝΑΙ 170 ΟΧΙ 96 και ΠΑΡΩΝ 3
1η Σημείωση: Ο τότε Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νυν Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών Ιωάννης (Γιάννης) Δημαράς, Πρόεδρος του Κόμματος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν παρών και ψήφισε ΝΑΙ...
Τα έμαθες τα νέα Παναή;
2η Σημείωση: Ο τότε Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νυν Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλειος (Βασίλης)
Οικονόμου, Πρόεδρος της Πολιτικής Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, που συνεργάζεται εκλογικά με το Κόμμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ http://www.oikonomoub.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3015 ήταν παρών και ψήφισε ΝΑΙ
3η Σημείωση: Η τότε Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νυν Ανεξάρτητη Βουλευτής Β’ Αθηνών Λουκία Ταρσίτσα (Λούκα) Κατσέλη, Πρόεδρος του Κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ήταν παρούσα και ψήφισε ΝΑΙ, όπως ήταν παρών και ψήφισε ΝΑΙ ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νυν Ανεξάρτητος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος (Χάρης) Καστανίδης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
4η Σημείωση: Οι τότε Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και νυν Ανεξάρτητοι Βουλευτές του Κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Β’ Αθηνών Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης και Γρηγόριος Ψαριανός, Αττικής Αθανάσιος Λεβέντης και Αχαΐας Νικόλαος Τσούκαλης, ήταν παρόντες και ψήφισαν ΝΑΙ
Οι παρόντες 170 ψηφίσαντες βουλευτές ΝΑΙ στο Νόμο 3838/2010προέρχονταν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
ΠΗΓΗ

Διαβαστε περισσοτερα »

ΜΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ​​...ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ !


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ


Δεν είναι μόνο... ότι δημοπρατείται αύριο το κύπελλο του μαραθωνιοδρόμου Σπύρου Λούη με τιμή εκκίνησης τις 160.000 Αγγλικές Λίρες από τον οίκο Κρίστις εθνικά απαράδεκτο γεγονός για την χώρα μας, αλλά έχουμε και το Γερουλάνο να δηλώνει ότι: "το κύπελλο του Σπύρου Λούη δεν....
αποτελεί έργο Εθνικής κληρονομιάς"!

Επομένως... το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τους απογόνους και κατόχους του επάθλου ώστε να γίνει εθνικό κτήμα!


Μαθαίνουμε όμως ότι... ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι παρών στην αυριανή δημοπρασία. Με την ευχή να φέρει πίσω ένα έπαθλο που δεν ανήκει μόνο στο Δήμο που γεννήθηκε ο Σπύρος Λούης, αλλά και στον τόπο που δόξασε με την νίκη του στο πιο επίπονο και ιστορικό άθλημα της κλασικής απόστασης του Μαραθωνίου!

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν... ότι και ο όμιλος Λάτση ενδιαφέρθηκε να χρηματοδοτήσει κατά 300.000 ευρώ την επιστροφή του κυπέλλου στην χώρα μας για να μην βρεθεί σε ξένα χέρια!

Σημαντική είναι... και η παρέμβαση του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη και πολιτευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών ο όποιος δήλωσε ότι "Αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση ηχηρό ράπισμα και προσβολή για την Ελλάδα και τους φορείς πρωτίστως, του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος οδήγησε τους απογόνους του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας, στην απόφασή τους να δώσουν στον Διεθνή Οίκο, τα δικαιώματα δημοπράτησης του περίφημου και για την καλλιτεχνική του αξία κυπέλλου". και συμπλήρωσε εν όψι και προεκλογικής περιόδου:

"Η Ελλάδα που δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει το πολιτιστικό της έργο και την αρχαία κληρονομιά, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε με τις κλοπές στην εθνική μας Πινακοθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ολυμπία τώρα δεν μπορεί να δαπανήσει ποσό της τάξεως 150 – 200.000 ευρώ, ώστε ένα ιστορικό αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς να παραμείνει σε ελληνικό Μουσείο"!

Το κύπελλο... πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνει στην Ελλάδα αφού κανένα οικονομικό αντάλλαγμα δεν αποτιμά την αξία του λέμε εμείς...

Για να δούμε...όσο για το κύριο Γερουλάνο εκτίθεται ανεπανόρθωτα συνεχώς ΝΤΡΟΠΗ !
ΠΗΓΗ

Διαβαστε περισσοτερα »

Ολόγραμμα του Tupac τραγουδά “live” στο φεστιβάλ Coachella


Μπορεί ο Tupac (ή 2Pac) να έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών το 1996, όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας επέστρεψε για μια “live” εμφάνιση στο Φεστιβάλ Coachella 2012 στην California σαν… ολόγραμμα, μαζί με τους ολοζώντανους Dr Dre και Snoop Dogg. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.     

 

 
Διαβαστε περισσοτερα »

Σοκ: Ετοιμάζονται για πυρηνική δοκιμή στη Βόρειο Κορέα! - Έχουν 20-50 κεφαλές ήδη!



Η (νέα) ηγεσία της Βόρειας Κορέας, σε μια αιφνιδιαστική της κίνηση διέκοψε κάθε διαπραγμάτευση με τη Δύση, αναστέλλοντας ταυτόχρονα το μορατόριουμ απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών που τηρούσε με αντάλλαγμα την αποστολή τροφίμων από τις ΗΠΑ, αφού πρώτα οι τελευταίες διέκοψαν το πρόγραμμα λόγω της εκτόξευσης του πυραύλου το περασμένο Σάββατο.

Η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αρνητική, καθώς οι Βορειοκορεάτες, όπως πάντα, δείχνουν "ικανοί για όλα". Και δεν είναι περίπτωση Ιράν, που ακόμα δεν έχει πυρηνικά και δέχεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη. Έχουν πυρηνικά όπλα (υπολογίζεται ότι έχουν 20-50 κεφαλές) και έχουν και διάθεση να τα εκτοξεύσουν αν νιώσουν ότι απειλούνται! 
Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε μέσω του κρατικού κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA (Korean Central News Agency ) πως «η χώρα είναι ελεύθερη τώρα να λάβει μέτρα αντιποίνων ύστερα από την αναστολή της βοήθειας των 240.000 τόνων τροφίμων», για να συμπληρώσει: «Οι ΗΠΑ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για ότι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama είχε πιέσει την Β Κορέα να εγκαταλείψει την εκτόξευση του βαλλιστικού της πυραύλου η οποία πραγματοποιήθηκε αν και ανεπιτυχώς – καθώς ο πύραυλος διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του- στις 13 Απριλίου  λέγοντας πως θα αναγκαστεί να ακυρώσει τη συμφωνία της 29ης Φεβρουαρίου όπου οι ΗΠΑ θα παρείχαν τρόφιμα με αντάλλαγμα την αναστολή των πυρηνικών δοκιμών αλλά και των εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.
Είναι βέβαιο ότι η Β. Κορέα οδεύει προς μια νέα πυρηνική δοκιμής  - τρίτη κατά σειρά μετά από αυτές του 2006 και 2009 -  σε αντιστάθμισμα τόσο της αποτυχημένης εκτόξευσης του πυραύλου όσο και της μορφής αντιποίνων προς τις ΗΠΑ, για τη διακοπή της επισιτιστικής βοήθειας. Και πιθανότατα θα δοκιμάσει την κεφαλή που θέλει να τοποθετήσει στον πύραυλο που είχε δημιουργήσει κατάσταση συναγερμού για άλλη μια φορά στην κορεατική χερσόνησο και όχι μόνο, την περασμένη εβδομάδα. 
«Θα υπάρξει μια περίοδος ψύχρανσης όπου ΗΠΑ και Β. Κορέα θα κατηγορούν η μια την άλλη», δήλωσε ο ειδικός επί των βορειοκορεατικών θεμάτων   καθηγητής Yang Moo Jin στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ «Εξαρτώμενου του ρόλου που θα παίξει η Κίνα στην όλη διαδικασία αυτό μπορεί να καταλήξει σε δύο εκδοχές: ή στην επανάληψη των συνομιλιών ή σε περαιτέρω προκλήσεις από το καθεστώς της Pyongyang και αυτές μπορεί να είναι μια νέα πυρηνική δοκιμή ή και λιγότερο πιθανό, μια επανάληψη της εκτόξευσης ενός νέου πυραύλου», συμπλήρωσε ο Νοτιοκορεάτης καθηγητής.
Η αμερικανική αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπο  του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Mark Toner ο οποίος σχολιάζοντας την βορειοκορεατική ανακοίνωση δήλωσε πως αυτή «δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της πρόσφατης συμπεριφοράς» της. Σε ερώτηση αν έχει κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για τον η Pyongyang πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια νέα πυρηνική δοκιμή ο εκπρόσωπος του State Department είπε: «υπάρχει αυτό το προηγούμενο αυτής της κακής συμπεριφοράς εάν θέλετε. Δεδομένου αυτού και στο σημείο που είμαστε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».
Νωρίτερα το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοίνωση της 16ης Απριλίου είχε περιγράψει την εκτόξευση «ως σοβαρή παραβίαση των ψηφισμάτων του» τα οποία μεταξύ άλλων απαγορεύουν στην Β. Κορέα τη χρησιμοποίηση της βαλλιστικής της τεχνολογίας προσθέτοντας στην ‘ίδια ανακοίνωση πως θα υπάρξει νέα αναθεωρημένη λίστας των αγαθών στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις προς εξαγωγή στη Β. Κορέα.
Για να περιπλακεί ακόμη περισσότερο η όλη κατάσταση, η Κίνα ο μοναδικός σύμμαχος της Pyongyang ανακοίνωσε πως αναστέλλει  προσωρινά την έκδοση στην Β. Κορέα των φυγάδων, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημα της Νότιας Κορέας που το ζητούσε εδώ και πολύ καιρό, απομονώνοντας ακόμη περισσότερο τη Β. Κορέα. Και η απομόνωση της Β.Κορέας μόνο άσχημες και απρόβλεπτες εξέλίξεις μπορεί να σηματοδοτήσει...
Το παραπάνω έχει σχέση με την εκτόξευση του πυραύλου καθώς η Κίνα δείχνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι η Β. Κορέα απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες της εκτόξευσης, κάτι που το Πεκίνο "θεώρησε ως έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη φίλη Κίνα" έκανε γνωστό Κινέζος αξιωματούχος. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβαστε περισσοτερα »

Έχτισε παραμυθένιο σπίτι με 3.400 ευρώ


O Σάιμον Ντέηλ, ένας νέος Ουαλλός, έχτισε το σπίτι του σε τέσσερις μήνες με κόστος μικρότερο από 3.500 Ευρώ, ενώ απαιτήθηκαν 1000 με 1500 εργατοώρες. Πρόκειται για μια κατοικία φιλική προς το περιβάλλον που μοιάζει με τα σπίτια των χόμπιτ, των μικρών πλασμάτων που εμφανίζονται στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» του Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν.

Όπως αναφέρει ο Ντέηλ στην ιστοσελίδα του, η κατασκευή με φυσικά υλικά εξοικονομεί κόστος, ενώ γλυτώνουμε από τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα σύγχρονα δομικά υλικά.
Το σπίτι είναι υπόσκαφο σε πλαγιά ώστε να αποτελεί ιδανικό καταφύγιο και να μην αλλοιώνει το φυσικό τοπίο.
Πέτρες και χώμα από το σκάψιμο χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη των τοίχων και των θεμελίων.
Το πλαίσιο του σπιτιού είναι από ξύλα που συλλέχθηκαν από το παρακείμενο δάσος.
Οι τοίχοι, τα πατώματα και η οροφή είναι καλυμμένα με καλάμια για ευκολία κατασκευής και πολύ καλή μόνωση.
Η οροφή είναι επίσης επενδεδυμένη με πλαστικό και λάσπη/τύρφη, ενώ στους τοίχους υπάρχει ασβεστοκονίαμα το οποίο δεν επηρεάζει το αναπνευστικό και απαιτεί λίγη ενέργεια στην κατασκευή σε σύγκριση με το τσιμέντο.
Τα πατώματα έχουν επενδυθεί με απορρίμματα ξυλείας.
Η θέρμανση γίνεται με ξυλόσομπα, το ψυγείο λειτουργεί με κρύο αέρα προερχόμενο από τα θεμέλια, στο σπίτι εισέρχεται φυσικό φως από ηλιοροφή, ενώ ηλεκτρική ενέργεια παρέχουν φωτοβολταϊκά πάνελ.
Το νερό προέρχεται από την παρακείμενη πηγή, η τουαλέτα λειτουργεί ως κομποστοποιητής, ενώ τέλος συλλέγονται τα όμβρια ύδατα από την οροφή για το πότισμα του κήπου.
ΠΗΓΗ: econews.gr
Διαβαστε περισσοτερα »