Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τούρκοι κατάσκοποι (ΜΙΤ) εναντίον Ρωσίας σε κυπριακό έδαφος!


Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κύπρο, ως βραχίονας υλοποίησης των πολιτικών αποφάσεων του τουρκικού κράτους. Η δράση τους αφορά στην επίμαχη υπόθεση της αξιοποίησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων…
Ακολουθεί το πολύ ενδιαφέρον ρεορτάζ:

Διπλωματικό πόλεμο έχει εξαπολύσει η Τουρκία, για να ανατρέψει τον προγραμματισμό που γίνεται για άτυπη αλλά εξαιρετικά σημαντική συνάντηση, υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων και επιχειρηματικών του τομέα της ενέργειας από Ρωσία και Κύπρο, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ξενοδοχείο «Άνασσα» στις 8 Ιουνίου.
Σε αυτή θα συμμετάσχουν από κυπριακής πλευράς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο υπουργός Εμπορίου και μικρός αριθμός κοινοβουλευτικών παραγόντων, που ασχολούνται με θέματα ενέργειας και οικονομίας. Από ρωσικής πλευράς, αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υψηλόβαθμοι παράγοντες από την Δούμα και τα ανώτατα στελέχη της Gazprom Bank, της Gazprom της Novatek και άλλων μεγάλων ρωσικών εταιρειών ενέργειας διεθνούς εμβέλειας, όπως και σειρά Ρώσων πολυεκατομμυριούχων παραγόντων του τομέα.
Η Τουρκία, που μέσω των κατασκοπευτικών της δομών παρακολούθησε τις εξελίξεις αυτές, άσκησε τις τελευταίες μέρες ισχυρές πιέσεις που έφτασαν διά της διπλωματικής οδού και στα όρια των άμεσων απειλών κατά των οικονομικών συμφερόντων των Ρώσων επιχειρηματιών του τομέα της ενέργειας, ώστε να αποτρέψει την πραγματοποίηση της συνάντησης. Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, απειλήθηκε ακόμα και ακύρωση σημαντικών υφιστάμενων συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ το θέμα έφτασε και στο Γραφείο του Ρώσου προέδρου.
Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τις πληροφορίες, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι του έχει απευθυνθεί πρόσκληση για τέτοια συνάντηση. Οι πληροφορίες του «Φ» από Μόσχα και Λευκωσία, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται λόγω των εξαιρετικά ισχυρών τουρκικών πιέσεων, που έφτασαν και σε ισχυρά τελεσίγραφα για αποχώρηση της Novatec από τον β’ γύρο αδειοδότησης, να αποφασιστεί αναβολή στην ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης στο «Άνασσα», ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της τουρκικής επίθεσης.
defence-point.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Είμαστε χαμένοι από χέρι, όχι κάποιου πολιτικού, αλλά από το δικό μας

Τι σχέση μπορεί να έχει ο κουρασμένος όχλος ενός τρόλεϊ με τους ένοχους πολιτικούς της σημερινής Ελλάδας;
Μεσημέρι καθημερινής. Σε ένα τρόλεϊ, κάπου στη Σταδίου. Γεμάτο κόσμο. Ζέστη αποπνικτική.
«Θέλετε να κλείσουμε τα παράθυρα, θα ανοίξω το air-condition να δροσιστούμε καλύτερα όλοι!» ακούω να λέει ο οδηγός. Την αμηχανία διαδέχτηκαν η σιωπή και η αδιαφορία. Οκ, δεν έβγαλε και ντουντούκα, ακούστηκε όμως σχεδόν από όλους. Σε λίγο το επανέλαβε πιο επιτακτικά. Το βλέμμα παράκλησης μέσα από τον εσωτερικό καθρέφτη τα μαρτυρούσε όλα. Είχε σκάσει ο άνθρωπος, όπως και οι περισσότεροι εκεί μέσα. Αδιαφορία και πάλι.
Είπα να κάνω δειλά-δειλά τα πρώτο βήμα. Οπλίστηκα με… θάρρος, βγήκα στο προσκήνιο και τα έπαιξα όλα για όλα! Έκλεισα δύο παράθυρα! Τότε είδα και έναν άλλο επιβάτη λίγο πιο μέσα να κάνει το ίδιο πράγμα. Το αυτονόητο δηλαδή, που όμως φάνταζε σαν πράξη υψίστης τόλμης μέσα σε ένα τιγκαρισμένο τρόλεϊ γεμάτο ζευγάρια μάτια να σε κρίνουν αυστηρά.
Σχεδόν ένιωσα ένοχος. Βρήκα όμως τα λόγια να ζητήσω από κάτι κυρίες με μαλλί λάχανο και ψεύτικες πέρλες στο λαιμό να κλείσουν και αυτές με τη σειρά τους το παράθυρό δίπλα τους. Με κοίταξαν σα να τους ζητούσα να ξυρίσουν το κεφάλι τους και να γλωσσοφιλήσουν η μία την άλλη. Η πρώτη, η πιο κοκέτα, μου γύρισε την πλάτη «φτύνοντάς» μου την απαξίωση της. Η δεύτερη μου χάρισε την κλασσική ελληνική κίνηση με το χέρι, αυτό το «ωχ μωρέ» (έχουμε και άλλα βάσανα). Η τρίτη όμως ήταν και η φαρμακερή (έπρεπε να το ξέρω), αφού μου σέρβιρε την αποστομωτική απάντηση «ναι, καλά και μετά να μη μπαίνει αέρας». Η επεξήγηση ότι εδώ και λίγη ώρα το air-condition είναι ανοιχτό, δεν στάθηκε ικανή να συγκινήσει τα μπλε βαμμένα βαριά βλέφαρά της αφού προφανώς μέσα στο μυαλό της είχε απόλυτο δίκιο ή και να μην είχε λίγο την ένοιαζε γιατί πάντα είχε, no matter what.
Κοίταξα στο βάθος. Κόσμος από όλα τα ηλικιακά γκρουπ, από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Κουρασμένοι και ιδρωμένοι (helloooo κλείστε το γ ….. ο το παράθυρο μη φύγει η δροσιά του air condition!!!). Ανάμεσά τους και ένας τύπος που λίγο πριν στην στάση είχε αρνηθεί να δώσει το –μόλις αναμμένο- τσιγάρο του σε έναν άστεγο που τον παρακαλούσε προτιμώντας απλά να το πετάξει κάτω επιδεικτικά, αλλά και μία κυρία που αντέδρασε σαν κάποιος να ήθελε να τη βιάσει όταν ένας νεαρός, που εκείνη τη στιγμή τελείωνε τη διαδρομή του, της προσέφερε ευγενικά το εισιτήριό του.
Στάση. Οι πόρτες άνοιξαν και μπήκανε και άλλοι. Ένας ηλικιωμένος καλοντυμένος κύριος που καθόταν κάποια καθίσματα πιο πέρα, στη μέση περίπου, γύρισε στους από πίσω του και επανέλαβε με μία δόση απελπισίας στην φωνή του και για τέταρτη φορά συνολικά νομίζω, τα λόγια του οδηγού. Το πιο ενδιαφέρον- από κοινωνιολογικής άποψης – ήταν ότι σε άκουγαν, σε κοιτούσαν μέσα στα μάτια, σε άφηναν να τους το πεις ξανά και ξανά και μετά απλά γυρνούσαν – ενοχλημένοι (;) – το βλέμμα αλλού. Κανένα άλλο παράθυρο δεν έκλεισε μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου λίγες στάσεις πιο μετά.
Θα μπορούσε να ήταν ένα ακόμα καθημερινό τυχαίο γεγονός. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που έμπαινα σε τρόλεϊ, ούτε η πρώτη που αντιμετώπιζα ένα τέτοιο σκηνικό. Ίσως να έφταιγε η ζέστη, το timing ή η δική μου διάθεση αλλά αυτή τη φορά με ενόχλησε πιο πολύ από ποτέ. Κατά έναν τρόπο ένιωσα θεατής σε ένα interactive θεατρικό έργο βασισμένο στη μαγιά του σύγχρονου Έλληνα. Του βασανισμένου Έλληνα της κρίσης, της αυστηρής φορολογίας, των μειωμένων συντάξεων, της αδικίας. Του κουτοπόνηρου Έλληνα, της εύκολης λύσης, του συμφέροντος, της προσωπικής του καλοπέρασης και βολής. Των νέων παιδιών που βλέπουν τα όνειρά τους να πληρώνονται 300 ευρώ. Των εργαζόμενων που γυρνάνε σπίτι μετά από ένα κοπιαστικό 10ωρο. Των κουστουμαρισμένων 80άρηδων που θυμούνται με νοσταλγία μία άλλη Ελλάδα, πιο τίμια. Των όμορφων κοριτσιών που κοιτάνε τους μετανάστες με τρόμο στα μάτια και μία μόνιμη σκέψη καρφιτσωμένη στο μυαλουδάκι τους «αχ μη τυχόν με ακουμπήσει αυτός ο βρωμιάρης και μόλις τέλειωσα λούσιμο/βαφή!», άσχετα αν ο λόγος ύπαρξης τους ήταν πιθανότατα ο παππούς τους που βρήκε κάποτε ένα καλύτερο αύριο σαν μετανάστης στην Γερμανία ή την Αμερική του 1950.
Σκέφτηκα ότι την ομορφιά μιας χώρας δεν την φτιάχνουν μόνο τα βουνά και οι θάλασσές της, ούτε το ένδοξο παρελθόν της, αλλά κυρίως οι άνθρωποί της. Οι σημερινοί, όχι οι αρχαίοι, και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων της συγκεκριμένης χώρας θεωρεί το φιλότιμο βλακείατην κουτοπονηριά αρετήτο να μην περιμένεις στη ουρά της τράπεζας ένδειξη μίας πολύ ανώτερης ευφυΐας. Τουλάχιστον αυτό έμαθα μεγαλώνοντας στην Ελλάδα των τελευταίων τριάντα χρόνων. Έτσι και τώρα, αν παρατηρούσες προσεκτικά τους επιβάτες αυτής της διαδρομής, θα μπορούσες να διακρίνεις πάνω από τα κεφάλια των περισσότερων να αιωρείται η σκέψη «Χα, σιγά και γιατί να το κλείσω εγώ, άσε καημένε, φτάνω σε 2-3 στάσεις, ας ασχοληθεί άλλος».
Όπως φαντάζομαι σε πολλούς πολιτικούς κάποτε αιωρούνταν μία, παρόμοιας λογικής, σκέψη. Μόνο που τότε δεν είχε να κάνει με το παράθυρο του τρόλεϊ αλλά με τα δανεικά εκατομμύρια «Έλα μωρέ, φάε εσύ τώρα που μπορείς, τι σε νοιάζει για το τι θα γίνει μετά; Αυτό είναι πρόβλημα του επόμενου». Τι σχέση έχει ο κουρασμένος όχλος του τρόλεϊ με τους ένοχους πολιτικούς; Ίσως και καμία, όμως όλοι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τις «ηθικές» αξίες του ίδιου τόπου. Και αν για κάποιον είναι μαγκιά να περνάει με κόκκινο τα φανάρια χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις, άλλο τόσο μαγκιά είναι και για κάποιον άλλον που έχει τη δύναμη, να σου γ@μ@ει τη ζωή με μηδαμινές τύψεις. Το μόνο που αλλάζει είναι τα μεγέθη, η πράξη όμως και κυρίως η σκέψη από πίσω της είναι ίδιες.
Εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές και δικαιολογίες άλλες τόσες. Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχα όρεξη για δικαιολογίες. Το να βλέπεις τέτοια απάθεια και ωχαδερφισμό μαζεμένο μέσα σε ένα μικρό τυχαίο τρόλεϊ με έκανε να νιώσω αυτό το περίεργο αίσθημα – αυτό το χαρακτηριστικό ανάμεσα σε θυμό, απογοήτευση και ντροπή. Όχι που είμαι Έλληνας, αλλά που είναι πολλοί από αυτούς.
Γιατί άραγε μας αρέσει να επιδεικνύουμε ανά πάσα καθημερινή στιγμή ότι απλά δεν μας νοιάζει τι συμβαίνει τριγύρω μας; Ή μήπως αυτό μπορεί να φανεί μόνο σε κάτι πολύ σημαντικό και όχι σε μία στιγμή ρουτίνας; Σε μία χώρα όπου η ομαδικότητα και ο συλλογικός νους απλά δεν υφίστανται – ας το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους – είμαστε χαμένοι από χέρι, όχι κάποιου πολιτικού, αλλά από το δικό μας, ναι αυτό το ίδιο που δε λέει να κλείσει ένα παράθυρο. Και αυτό είναι μάλλον το πιο δυσάρεστο αλλά και το πιο δύσκολο να αλλάξει από όλα τα παραπάνω.
Όσες εκλογές και να γίνουν.
Διαβαστε περισσοτερα »

Πώς ο Τσοχατζόπουλος σχεδίαζε να αποκαταστήσει την εικόνα του

Ανοιχτή επιστολή στον Κεντρικό Τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν! Τι έλεγε η Bundesbank το 2009 και γιατί έφερε την … καταστροφή το 2010;
Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, βλέπει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα γίνει στις 2-3 Ιουνίου και μάλιστα σχεδιασμένα.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται κάποιο εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε μεταξύ των γραφείων των οικονομικών αναλυτών της μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας «Tokyo Mitsubishi-UFJ».
Επίσης η ε/φ Telegraph, γράφει μεταξύ άλλων, πως κάτι τέτοιο συμπεραίνεται, και από τα όσα ειπώθηκαν κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως και να συζητήθηκε αυτό το «σενάριο», καθώς αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου την Τετάρτη, το ευρώ σημείωσε απότομη πτώση στα διεθνή χρηματηστήρια, και την επομένη κυκλοφόρησαν σχόλια της Bundesbank ότι η Ελλάδα παραβιάζει το πρόγραμμα διάσωσης.
Η παρατήρηση της ε/φ «Daily Telegraph», ότι στα σχόλια της Bundesbank εμπεριέχει σοβαρή υπόνοια περί της αλλαγής στάσης της Γερμανικής Τράπεζας, σε ότι αφορά την παραβίαση του προγράμματος διάσωσης απο μέρους της Ελλάδος, παρ’ότι η ΕΕ απεφάσισε μονομερώς να “καθυστερήση” την εκταμίευση ποσού ενός 1 δισ πρός την Ελλάδα, πρός το παρόν, είναι αξιοσημείωτη!!!
Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρίες θα διέπρατταν “σοβαρό λάθος” εάν δεν προετοιμάζονταν για μιά έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο Didier Reynders, ο αντιπρόεδρος του Βελγίου.
Μιλώντας στο European American Press Club στο Παρίσι, ο κ. Reynders δήλωσε πως “Δεν υπάρχει οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι κάνουμε (εάν αποχωρήσει η Ελλάδα), τώρα, εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προετοιμάζονται για αυτό το σενάριο, τότε διαπράττουν σοβαρό επαγγελματικό σφάλμα”.
Σύμφωνα με το Reuters, πρωταγωνιστές στον σχεδιασμό του σεναρίου “Σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”, είναι οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale. Η πρόσκληση του ηγέτη του νέου Γαλλικού Κόμματος της Ελλάδος, κ. Βενιζέλου, απο τον Φρανσουά Ολάντ σε κοινή “διαβούλευση”, φαίνεται ότι περιείχε και επιπλέον “οδηγίες” πρός “ναυτιλομένους”.
Σχέδια έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρονται, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το Reuters, να καταρτίζουν οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες έχουν σημαντική έκθεση, σε ελληνικό χρέος.
Τις προετοιμασίες έχουν εντείνει, σύμφωνα με την πηγή, ιδιαίτερα τα τρία μεγαλύτερα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale.
Οι τρεις τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.
«Κάθε τράπεζα έχει μία ομάδα εργασίας αυτή την περίοδο που εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις μίας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα», δήλωσε η πηγή στο βρετανικό πρακτορείο Reuters.
Ο αναλυτής Θεμιστοκλής Φιοτάκης, και ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη, Χιου Πιλ, σε μία από τις κύριες επενδυτικές τράπεζες της Γουόλ Στριτ, την Goldman Sachs, γράφουν, σε ένα σημείωμά τους, το οποίο τιτλοφορείται, «Τα σφάλματα μιας ελληνικής εδόξου: «Η εισαγωγή διαφορετικού νομίσματος δεν αποτελεί εύκολη επιλογή για την Ελλάδα», και ότι, η υπόθεση πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα χρειαστεί «μερικούς μήνες, αν όχι εβδομάδες» αγνοεί σημαντικές πραγματικές παραμέτρους, για τις δυσκολίες μιας εξόδου της Ελλάδας, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Στην πραγματικότητα λένε ότι η νομισματική υποτίμηση δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει. Έτσι, υποστηρίζουν «ότι το κόστος της εισαγωγής ενός καινούργιου νοσμίσματος είναι τόσο μεγάλο, και το οποίο θα λειτουργεί, ως ισχυρό αντικίνητρο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, σε μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση στο προσεχές μέλλον.
Το αν η Ελλάδα εγκαταλείψει “ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ” το ευρώ, σύμφωνα με τούς “αναλυτές” και τούς “οικονομολόγους” της Goldman Sachs, θα εξαρτηθεί κατά πολύ, από το κατά πόσον οι τοπικοί “άρχοντες” και κυβερνώντες στην Ελλάδα, θα πάρουν μονομερή μέτρα κατά των διεθνών τοκογλύφων-πιστωτών μας.
Ο “εκβιασμός” τον οποίον εμπεριέχει η εν προκειμένω οικονομική ανάλυση της Goldman Sachs, αναδυκνείει μεγαλοπρεπώς και το μέγεθος του “φόβου” των τοκογλύφων-πιστωτών μας, απο τυχόν αποχώρηση της χώρας απο το Ευρώ.
Βέβαια η ανάγνωση και η αποτύπωση αυτού του ¨φόβου” δεν αποτελεί κριτήριο αποφασιστικό, ή απλά κριτήριο, σύμφωνα με το οποίο ο Ελληνικός λαός, άκριτα θα προχωρήσει στην “αυτοχειρία” του.
Το εθνικό συμφέρον ενός λαού συνίσταται σε ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο πλέγμα μερικών συνισταμένων συμφερόντων, δυναμικά εξελισσόμενων, πάντα όμως εν ισσορροπία και σε πλήρη στόχευση της επίτευξης των στρατηγικών στόχων του Εθνους.
Τέσσερα σενάρια για το τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, παρουσιάζει σε έκθεση της η Morgan Stanley, εξετάζοντας τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις χώρες της περιφέρειας.
Ο αντίκτυπος στην οικονομία της Ελλάδας, από την εφαρμογή ενός ή συνδοιασμού κάποιων εξ αυτών των σεναρίων, θα είναι ολέθριος, κατά την Morgan Stanley.
Για χάρη του κ. Γενς Βάιντμαν, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτόν ακόμη τον “μεγάλο” κ. Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είδε τον νεαρό οικονομολόγο να αναλαμβάνει τα ηνία της Μπούντεσμπανκ.
Ο ίδιος όμως να μην μετακινείται στη θέση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως του είχε υποσχεθεί παρασκηνιακά η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Έκτοτε, όλοι γνωρίζουν πως, όταν μιλάει ο σημερινός πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ κ. Γενς Βάιντμαν, ακούγεται ο “αντίλαλος” των απόψεων και των επιθυμιών της ίδιας της κ. Άνγκελα Μέρκελ.
Ο νεαρός κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, κ. Γενς Βάιντμαν, έστειλε αυστηρό μήνυμα πρός την Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας ότι, στην περίπτωση κατά την οποίαν η κυβέρνηση η οποία θα εκλεγεί από την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, επιλέξει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες απορρέουν από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, θα διακοπεί άμεσα η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της μη τήρησης όρων της δανειακής σύμβασης.
Σάς υπενθυμίζω παρακάτω τί δημοσίευε το Υπουργείο Οικονομικών σας κ. Γενς Βάιντμαν, την 01-01-2010, σε επίσημη έκθεσή του για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
Παρακάτω φαίνεται τι περιελάμβανε η έκθεση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών για το Κρατικό Δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ονομαστικού ΑΕΠ
ανά κράτος, κατά το 2009 (2008) :
Ιαπωνία 189,8 % (173,1 %), Ελλάδα 115,2% (105,8 %), Ιταλία 114,61% (99,2 %), Βέλγιο 97,2 % (89,8 %), Γαλλία 76,1 % (67,4 %), Γερμανία 73,1 % (65,9 %), Ευρωζώνη 73,0 % (61,5 %), Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσος όρος) 72,6 % (61,5 %), Αυστρία 69,1 % (62,6 %), Ηνωμένο Βασίλειο 68,6 % (52,0 %), Ιρλανδία 65,8 % (44,1 %), Ηνωμένες Πολιτείες 65,2 % (70,7 %), Ολλανδία 59,8 % (58,2 %), Ισπανία 54,3 % (39,7 %), Σουηδία 42,1 % (38,0 %), Ελβετία 41.3 % (2008), Λουξεμβούργο 15,0 % (13,5 %), Εσθονία 7,4 % (4,6 %).
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Έκθεση Δεκεμβρίου 2009, δημοσιευθήσα στίς 01-01-2010).
Σε ότι αφορά την Ελλάδα το ποσοστό του Δημόσιου Χρέους ήταν 115,2 % του ΑΕΠ, σύμφωνα με την δική σας έκθεση, του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, μικρότερο δηλ από αυτό το οποίο η κ. Μέρκελ διακυρηγμένα θεωρεί ώς όριο βιωσιμότητος, δηλ. το 120 % του ΑΕΠ, της Ισπανίας ήταν 54,3 % και της Ιταλίας 114,61 %, κτλ.
Τί συνέβη, και ξαφνικά το 2010 ανακαλύψατε όλοι εσείς οι Ευρωπαίοι, ότι, το χρέος της Ελλάδος, ήταν μή βιώσιμο, μή εξυπηρετήσιμο, και ότι η χώρα μου έπρεπε να είναι υπό την Επιτροπεία σας, και υποτελή σας, υπο την κατοχή σας ώς νεοαποικία σας ;;;
Μήπως ο ανταγωνισμός των υδρογονανθράκων της περιοχής μας, και φοβηθήκατε “τυχόν” συμφωνίες του Ελληνικού κράτους με Ρώσσους και Κινέζους, οπότε αυτόματα εθίγοντο τα μακροοικονονομικά και γεωπολιτικά σας συμφέροντα ώς Γερμανικό Κράτος και ώς ΕΕ ;;;
Γιατί καταστήσατε την χώρα μου, “προτεκτοράτο” σας, σχεδιασμένα και μεθοδικά, υπό την κατοχή σας, ανενδοίαστα και προκλητικά, φτωχοποιώντας τον λαό της, μόνον και μόνον επειδή θέλετε να καταληστεύσετε τον πλούτο της ;;;
Η συνειδητή και εντέχνως, μετατροπή της εικόνας μιας χώρας, ότι δήθεν βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ ευρώ και δραχμής, ευρωπαϊκού η τριτοδρομικού-τριτοκοσμικού προσανατολισμού, είναι αποτέλεσμα των δικών σας πρακτικών και επιλογών των δύο τελευταίων ετών.
Όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι βασική Εθνική στρατηγική επιλογή της Ελλάδος, και πάντως όχι άκριτα.
Ύστερα απο τα “αίσχη” της “διαφθοράς” και των “σκανδάλων”, των συμπατριωτών σας, των παγκοσμίως γνωστών πλέον, κύριε Γενς Βάιντμαν, σε αγαστή συνεργασία με τούς ντόπιους “δωσίλογους” και προστατευόμενους του Γερμανικού κράτους, των οποίων τα αποτελέσματα σήμερα πληρώνει και βιώνει ο Ελληνικός λαός, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μάς “κουνάτε” το δάκτυλο κύριε “Μπούντεσμπανκ”.
Αρκετά με τίς υποδείξεις περί των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων του Ελληνικού κράτους, των Ελλήνων, τίς οποίες, να είστε βέβαιος ότι, οι Ελληνες θα τηρήσουν έως “κεραίας”, παρότι γνωρίζουν, και το γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά, άπαντες, ότι το περιβόητο “χρέος”, δεν αντιπροσωπεύει πραγματικό χρέος, αλλά παράνομες προμήθειες, μίζες, και τοκογλυφικά εξοντωτικά επιτόκια, μεσαζόντων και “λαμόγιων” του δικού σας “συναφιού”, και βέβαια τεχνηέντως διογκωμένο, εξυπηρετώντας ευρύτερους σχεδιασμούς σας.
Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι είναι προφανές, ότι μιά “υποχρεωτική” έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ, θα μπορούσε να συμπαρασύρει σε ακύρωση κάθε συμφωνίας εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ή άλλου ορυκτού πλούτου της Ελληνικής επικράτειας με τίς εταιρείες συμφερόντων σας, τίς οποίες (συμφωνίες), σπεύσατε να “υπογράψετε” με τούς ΓΑΠ και Παπαδήμο.
Μην μας κουνάτε λοιπόν κύριε Γενς Βάιντμαν, το δάκτυλο.
Είμαστε “μαθημένοι” και στα “πολλά” και στα “λίγα”.
Η πρόσφατη Ιστορία μας θα σας ενημερώσει !!!
Διαβαστε περισσοτερα »

ΣΟΚ στο Πανελλήνιο!!!! Εθνική απώλεια η η απόσυρση Πετσάλνικου απ’την πολιτική!!!


Αποσύρει την υποψηφιότητα του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος.
Την απόφαση του αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος σε συγκέντρωση περίπου 200 πολιτικών του φίλων στην Καστοριά, όπου εξήγησε και τους λόγους που τον οδήγησαν να την λάβει.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κ. Πετσάλνικος δεν εκλέχθηκε βουλευτής στην Καστοριά και όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν στην ηγεσία του κόμματος στην Αθήνα να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για να μπορέσει να κερδίσει πάλι τη βουλευτική έδρα το κίνημα.
“Επειδή δεν είμαι γαντζωμένος σε καμιά καρέκλα κι εφόσον έτσι επιμένουν και για να μην υπάρξει πρόβλημα και να επιτευχθεί η πανστρατιά του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καστοριάς, να μην θεωρήσει κανείς ότι επιμένω να είμαι υποψήφιος, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος και θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όποια μορφή κι αν πάρει” δήλωσε.
Διαβαστε περισσοτερα »

ALBERT ALERT: Μην τους ψηφίσετε πάλι !!!


Έκληση σε κάθε εχέφρονα Έλληνα!

Έλληνίδες ,Έλληνες... 
Αν ακόμα η φτώχεια,η πείνα ,η ανέχεια ,η αναξιοπρέπεια δεν σας έχουν στερήσει το μυαλό,για να μην τρελαθούμε τελείως ,αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΤΕ !


Κάνουμε μια ύστατη έκληση !

Πώς τολμούν Σαμαράς,Μπακογιάννη,Βενιζέλος,Γεννηματά και τόσοι άλλοι που μας έφτασαν ως εδώ να ζητούν να τους ψηφίσουμε για να μας ξανα-σώσουν!

Είδετε χθες με τι θράσσος ο Βενιζέλος υποσχέθηκε από το Ίλιον ,ότι θα μας βγάλει από το μνημόνιο;
Πόσα ναρκωτικά παίρνει ο τύπος;
Ποιός μας έβαλε; Αυτός ως βουλευτής ,υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ψήφιζε ναι σε όλα;
Διαβαστε περισσοτερα »

Αγίου Νικοδήμου τού ‘Αγιορείτου : Λόγος κατά τών μαγικών ειδών. (Μαγεία, Μαντεία, Γοητεία, Φαρμακεία, Οιωνοσκοπία, ‘Αστρολογία, Φυλαχτά, Κλήδονες).


Προοίμιο Ταιριάζει σε όσα θα πω παρακάτω, να δανεισθώ το θρηνητικό εκείνο ρητό του προφήτη Ιερεμία και να φωνάξω κι εγώ με οδύνη:
“Ποιος θα βάλει στα μάτια μου πηγή δακρύων, για να κλάψουν πικρά το λαό των Χριστιανών μέρα και νύχτα;” Γιατί ποιος μπορεί, αλήθεια, να μην τον κλάψει, όταν σκεφθεί πώς, ενώ ο Υιός του Θεού νίκησε με το σταυρικό Του θάνατο όλους τους δαίμονες, οι Χριστιανοί τους αναδεικνύουν πάλι νικητές και τροπαιούχους με τις διάφορες μαγείες τους; Και ποιος μπορεί να μη χύσει πικρά δάκρυα, όταν συλλογισθεί πώς, ενώ ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός απάλλαξε από την τυραννία του διαβόλου τον κόσμο και τους Χριστιανούς, αυτοί, με τη μαγεία, τον ξαναφέρνουν στον κόσμο και τον ξανακάνουν τύραννό τους;
Είναι ή δεν είναι, λοιπόν, για κλάματα η τωρινή κατάσταση των Χριστιανών, αφού, με τα μαγικά καμώματα και σατανικά τεχνάσματά τους, αναβιώνουν στην ουσία τη λατρεία των δαιμόνων; Ενώ δηλαδή φανερά λατρεύουν τον αληθινό Θεό, κρυφά τον αρνούνται και λατρεύουν το διάβολο. Το μεγαλύτερο μάλιστα κακό είναι τούτο : Μολονότι χρησιμοποιούν ένα σωρό μαγικά, ούτε που καταλαβαίνουν πώς αρνούνται έτσι το Θεό, καταφρονούν το Χριστό και αγκαλιάζουν το διάβολο. Τι μεγάλη πλάνη! Κρυφή και απατηλή, ψυχώλεθρη και θανατηφόρα!
Γι αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να ελέγξω την πλάνη και ν’ αποδείξω ότι οι Χριστιανοί ούτε μάγοι πρέπει να γίνονται ούτε κανένα είδος μαγείας να χρησιμοποιούν.
 Τα είδη της μαγείας είναι πολλά.
Αφού ο διάβολος χωρίστηκε από τον ένα Θεό, έπεσε στα πολλά κι έγινε “ποικίλος και πολυμέριστος”. Έτσι και τα είδη της κακίας και των μαγικών, που επινόησε και έσπειρε στους ταλαίπωρους ανθρώπους, είναι ποικίλα, σχεδόν αναρίθμητα.
Και να τα βασικότερα είδη :
1. Η καθαυτό μαγεία. Είναι, θα λέγαμε, μια τέχνη, με την οποία καλούνται οι δαίμονες και ερωτούνται και απαντούν, φανερώνοντας άλλοτε κρυμμένους θησαυρούς, άλλοτε ερμηνείες ονείρων και άλλοτε άλλα απόκρυφα. Όσοι ασκούν αυτή την “τέχνη” ονομάζονται μάγοι, και ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τρεις τάξεις δαιμόνων· οι εναέριοι, που τους θεωρούν αγαθοποιούς· οι επίγειοι, που τους θεωρούν και καλούς και κακούς· και οι κάτω από τη γη, που τους χαρακτηρίζουν ως κακοποιούς. Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλοι οι δαίμονες είναι κακοί και κακοποιοί, ποτέ αγαθοποιοί.
2. Η μαντεία. Ασκείται από τους μάντεις. Αυτοί υπηρετούν τους δαίμονες, χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού τους ή κάποιες θυσίες ή απατηλά έμπλαστρα ή άλλα παρόμοια μέσα. Οι μάντεις λένε ότι μπορούν να γνωρίσουν το μέλλον.
3. Η γοητεία. Ασκείται από τους γόητες. Ονομάζονται έτσι από τους “γόους” (θρήνους), που κάνουν στα μνήματα, όταν επικαλούνται τους δαίμονες και τους ζητούν να βλάψουν έναν άνθρωπο – να τον παραλύσουν, να τον τυφλώσουν, να τον αρρωστήσουν γενικά. Αυτοί, επίσης, καμώνονται πώς βγάζουν και νεκρούς από τον Άδη! Στους γόητες ανήκουν κι εκείνοι που “βλέπουν” διάφορα φαντάσματα στους τάφους και ανοίγοντάς τους, καίνε δήθεν τους βρυκόλακες! Μία κατηγορία αυτών των ανθρώπων, που λέγονται γητευτές, μαζί με τις επικλήσεις των δαιμόνων ανακατεύουν ψαλμούς του Δαβίδ και ονόματα αγίων, του Χριστού, της Θεοτόκου.
4. Η φαρμακεία. Οι φαρμακοί κατασκευάζουν κάποια “φαρμακερά” ποτά είτε για να θανατώσουν κάποιον είτε για να σκοτίσουν το νου του είτε για να τον ελκύσουν σε σαρκικό έρωτα. Αυτά, κατεξοχήν, χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να “πλανέψουν” και να τραβήξουν τους άνδρες που θέλουν.
5. Η οιωνοσκοπία. Οι οιωνοσκόποι προλέγουν δήθεν τα μέλλοντα από τον τρόπο που πετούν τα πουλιά, από τις φωνές των ζώων κ.λπ. Τέτοιοι, ουσιαστικά, είναι και οι προληπτικοί : Αυτοί προσέχουν ποιους θα συναντήσουν, όταν μάλιστα πρόκειται να ταξίδεψουν ή να ψαρέψουν ή, τέλος πάντων, να κάνουν κάποια εργασία. Επίσηςπιστεύουν στη μοίρα, στην τύχη (το “ριζικό”, το “γούρι”), σε οιωνούς, σε ποδαρικά και όνειραΘεωρούν άλλες ημέρες καλές και άλλες κακές, όπως λ.χ. τις Τρίτες, και φοβούνται ν’ αρχίσουν οτιδήποτε τις “κακές” ημέρες. Το χουν “γρουσουζιά” να δώσουν στους γείτονες φως και φωτιάΠροσκυνούν το νέο φεγγάριΠιστεύουν σε νεράιδες και καλλικάντζαρουςΠεριεργάζονται τις φυσικές αντιδράσεις του σώματός τους και λένε ότι το τάδε θα τους συμβεί, επειδή λ.χ. τους τρώει το χέρι τους ή παίζει το μάτι τους ή βουίζει τ αυτί τους κ.ο.κ. Όταν θεμελιώνουν σπίτι ή αρχίζουν τη ναυπήγηση πλοίου, σφάζουν στα θεμέλια ή στην καρίνα έναν πετεινό ή πρόβατο ή άλλο ζώο, προσφέροντας έτσι θυσία στο διάβολο.
6. Η αστρολογίαΟι αστρολόγοι λένε ότι οι κατά προαίρεση ενέργειες των ανθρώπων ορίζονται από την κίνηση των άστρων. Στ αστέρια αποδίδουν τις ορμές της ψυχής και στους σχηματισμούς τους τα διάφορα γεγονότα της ζωής. Απ αυτά, και με τη συνέργεια των δαιμόνων, μαντεύουν δήθεν το μέλλον, αντιμετωπίζοντας έτσι τ αστέρια σαν ιδιότυπους “θεούς”.
7. Τα φυλαχτά. Τα χρησιμοποιούν οι φυλαχτάρηδες, τυλίγοντας σ αυτά μεταξωτή κλωστή και γράφοντας ονόματα δαιμονικά. Πολλοί τα κρεμάνε από το λαιμό ή το χέρι τους για να τους φυλάνε από το κακό. Όμοιοι μ αυτούς είναι κι εκείνοι που φτύνουν στον κόρφο τους, για να εμποδίσουν τάχα με το φτύσιμο τη βασκανία.
8. Οι κλήδονες. Με τους κλήδονες προσπαθούν να “μαντέψουν” δήθεν το μέλλον και το “ριζικό” κάθε ανθρώπου με διάφορους λόγους, κλήσεις και άλλα παρόμοια. Κλήδονες γίνονται μέχρι σήμερα σε πολλούς τόπους, και μάλιστα στα νησιά, στο Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου (24 Ιουνίου). Συνήθως συνδυάζονται και με φωτιές, που τις ανάβουν οι άνθρωποι μπροστά στα μαγαζιά τους και τις περνάνε από πάνω.
Αυτά είναι τα κυριότερα είδη της μαγείας. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Τα περισσότερα αναφέρονται στην Αγία Γραφή και σε κανόνες ιερών Συνόδων, (κυρίως της ΣΤ ´ Οικουμενικής).
Γιατί ο Θεός απαγορεύει τα μαγικά;
Καιρός είναι τώρα να πούμε, πώς είναι εντελώς απαράδεκτο να γίνονται από τους Χριστιανούς όλ’ αυτά τα είδη των μαγικών. Γιατί αν αυτά απαγορεύονται στους Εβραίους, που ήταν πνευματικά νήπιοι, πόσο μάλλον απαγορεύονται στους Χριστιανούς, τα τέκνα της αλήθειας και της χάριτος του Ευαγγελίου;
Στο Δευτερονόμιο ο Θεός πρόσταζε τους Εβραίους·: “Να μη βρεθεί σε σένα (Ισραήλ) κανένας, που να μαντεύει μαντείες, που να προβλέπει τα μέλλοντα με φωνές (κλήδονες) και παρατηρήσεις σημείων (οιωνών)· μάγος, που ν ασχολείται μεεπαοιδία· εγγαστρίμυθος και τερατοσκόπος, που να καλεί τους νεκρούς” (Δευτ. 18:10).
Στο Λευϊτικό, μάλιστα, προσθέτει να μην πλησιάζει κανένας εκείνους που κάνουν αυτά τα πράγματα, για να μη μολυνθεί: “Να μην προσκολληθείτε (σε μάγους) και μολυνθείτε απ αυτούς · εγώ είμαι ο Κύριος και Θεός σας!” (Λευϊτ. 19:26, 31).
Ο Θεός απαγορεύει τα μαγικά, επειδή οδηγούν τόσο εκείνους που τα χρησιμοποιούν, όσο και εκείνους που τα ζητούν, στην προσκύνηση και τη λατρεία των δαιμόνων. Γι αυτό και αποτελούν θανάσιμη αμαρτίαΑπό την άλλη, πάλι, τα μαγικά δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά ωφέλεια.
 ”Οι μαντείες και οι οιωνισμοί και τα όνειρα είναι μάταια“, λέει η Γραφή (Σειράχ 34:5).
Γι αυτό το λόγο οι άγιοι Απόστολοι δίνουν εντολή στους Χριστιανούς να μη χρησιμοποιούν κανενός είδους μαγικά·
 ”ου μαγεύσεις, ου φαρμακεύσεις” (Διαταγ. 7,3)·
 ”φεύγετε…..επαοιδάςκλήδοναςμαντείαςκαθαρισμούςοιωνισμούς,ορνιθοσκοπίαςνεκρομαντείαςεπιφωνήσεις” (δ.π. 2,62)
Σκεφθείτε, Χριστιανοί, πώς όταν λάβατε το άγιο Βάπτισμα, σάς ρώτησε ο ιερέας – ή μάλλον ο ίδιος ο Χριστός: “Αποτάσση τώ σατανά και πάσι τοίς έργοις αυτού και πάση τη λατρεία αυτού και πάση τη πομπή αυτού;”. Και ο καθένας από σάς, με το στόμα του αναδόχου του, απάντησε: “Αποτάσσομαι”. Όχι μόνο το σατανά, αλλά και όλα τα έργα του και τη λατρεία του και την πομπή του. Αλλά ποια είναι η λατρεία του σατανά;
Ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων απαντάει, πώς είναι οι μαντείες, οι φαρμακείες και όλα τα άλλα είδη των μαγικών, που απαριθμήσαμε.
Και ποια είναι η πομπή του; Ο ιερός Χρυσόστομος λέει, πώς είναι τα θέατρα, οι ιπποδρομίες, οι κλήδονες και κάθε αμαρτία.
Δεν καταλαβαίνετε λοιπόν, αδελφοί, πώς για εκείνη την ομολογία και υπόσχεσή σας την ώρα του αγίου Βαπτίσματος, θα σάς ζητηθεί λόγος την ημέρα της Κρίσεως; Δεν ξέρετε ότι πρέπει να τηρήσετε απόλυτα τη συμφωνία, που κάνατε με το Θεό; Πώς αφήνετε το Χριστό και πηγαίνετε στους μάγους και τις μάγισσες, δηλαδή στον ίδιο το διάβολο;
Αυτός ο λόγος “αποτάσσομαί σοι, σατανά, και πάση τη λατρεία σου και πάση τη πομπή σου”, ας είναι πάντα στο στόμα σας και στο νου σας, σαν χαλινάρι και εμπόδιο από κάθε είδος μαγείας. Αυτός ο λόγος θα σάς κάνει να μη φοβάστε τα “κακά συναπαντήματα”(!) των ανθρώπων, ούτε κρωγμούς και πετάγματα πουλιών και άλλα παρόμοια, όταν βγαίνετε από το σπίτι σας. Αυτός ο λόγος, συνδυασμένος με το σημείο του Σταυρού, θα σάς κάνει να μη φοβάστε ούτε τον διάβολο με όλη του τη δαιμονική παράταξη. Μόνο μην παύετε να τον επαναλαμβάνετε παντού και πάντοτε, όπως συμβουλεύει η χρυσόλαλη γλώσσα του αγίου Ιωάννου: “Παρακαλώ να μένετε καθαροί από την απάτη της μαγείας, έχοντας σαν στήριγμα αυτό το λόγο. Και όπως δεν θα πηγαίνατε ποτέ στην αγορά χωρίς ρούχα ή παπούτσια, έτσι να μην πηγαίνετε πουθενά και χωρίς να λέτε, ξεκινώντας, τη φράση: “Αποτάσσομαί σοι, σατανά, και τη πομπή σου και τη λατρεία σου, και συντάσσομαί σοι, Χριστέ“. Ποτέ μη βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου χωρίς τα παραπάνω λόγια. Γιατί είναι το στήριγμά σου, το όπλο σου, το άπαρτο κάστρο που σε περιτειχίζει. Παράλληλα σφραγίσου και με το σημείο του Σταυρού. Έτσι, όχι μόνο άνθρωπος, μα ούτε κι αυτός ο διάβολος δεν θα μπορέσει να σε βλάψει, βλέποντάς σε παντού μ αυτή την πανοπλία“.
Γιατί οι Χριστιανοί έπεσαν στα μαγικά.
Η αιτία που οι σημερινοί Χριστιανοί έπεσαν στα έργα του διαβόλου, και μάλιστα στα μαγικά, είναι το ότι δεν συλλογίζονται τις υποσχέσεις εκείνες που έδωσαν στο Χριστό όταν βαπτίσθηκαν, αλλά τις ξέχασαν και τις έσβησαν τελείως από τη μνήμη τους και την καρδιά τους. Γι αυτό και πραγματοποιούνται σ αυτούς τα λόγια που είπε ο Κύριος: “Όταν το ακάθαρτο πνεύμα (το δαιμόνιο) βγει από τον άνθρωπο, περιδιαβαίνει σε τόπους άνυδρους ζητώντας ανάπαυση, μα δεν βρίσκει. (Γιατί ανάπαυση βρίσκει μόνο όταν κυριεύει τον άνθρωπο και του κάνει κακό). Τότε λέει: “Ας γυρίσω πάλι στο σπιτάκι μου (δηλαδή στην καρδιά του ανθρώπου), απ όπου έφυγα”. Κι όταν έρθει, βρίσκει το σπίτι αφύλαχτο, σκουπισμένο, στολισμένο, έτοιμο. (Βρίσκει δηλαδή τον άνθρωπο αμέριμνο και διατεθειμένο να τον δεχθεί πάλι). Τότε πηγαίνει, φέρνει κι άλλα επτά δαιμόνια, πονηρότερα μάλιστα, μπαίνει μαζί τους στην καρδιά του ανθρώπου και κατοικεί εκεί μόνιμα πια. Έτσι η κατάσταση του ανθρώπου γίνεται τελικά χειρότερη απ ό,τι ήταν πριν (κι από το Βάπτισμα!).” (Ματθ. 12:43-45).
Όσοι λοιπόν Χριστιανοί ασχολούνται με τα μαγικά, διώχνουν από τις καρδιές τους τη θεία χάρη, το Πνεύμα το Άγιο, και βάζουν μέσα τους το ακάθαρτο πνεύμα, το δαιμόνιο. Με τη δαιμονική ενέργεια τότε, κάνουν κάθε τι σατανικό και περίεργο.
Πώς μπορούν, επομένως, όσοι ασχολούνται με τα μαγικά, να είναι ή να λέγονται Χριστιανοί; Χριστιανοί και μάγοι; Χριστιανοί και δαιμονολάτρες; Ανήκουστο! Αδύνατο! Πώς να συμφωνήσουν το φως με το σκοτάδι, τα τέκνα του Θεού με τα τέκνα του διαβόλου;… Μάταια λένε αυτοί οι άνθρωποι πώς είναι Χριστιανοί. Με τα λόγια μόνο είναι Χριστιανοί, μα με τα έργα τους προδότες του Χριστού, ασεβείς ειδωλολάτρες και σατανολάτρες.
Οι δαίμονες δεν θεραπεύουν αλλά θανατώνουν.
Αλλά τι προφασίζονται μερικοί Χριστιανοί;
Εμείς, λένε, καταφεύγουμε στους μάγους (δηλαδή στους δαίμονες!) επειδή
α) βρίσκουμε γιατρειά στις αρρώστιες μας,
β) μαθαίνουμε το μέλλον και άλλα κρυφά πράγματα,
γ) φοβόμαστε τους δαίμονες και θέλουμε, διαμέσου της μαγείας, να τους εξευμενίσουμε.
Απαντούμε λοιπόν σ αυτά:
α) Μόνο ο Θεός θεραπεύει αληθινά.
Ανόητε άνθρωπε, καταφεύγεις στους μάγους για να γιατρευτείς; Και πιστεύεις, πώς ο διάβολος θα γιατρέψει πραγματικά την αρρώστια σου; Εκείνος “ανθρωποκτόνος ήν απ αρχής” (Ιω. 8:44), και θανάτωσε όλο το γένος των ανθρώπων. Πώς τώρα θα γίνει γιατρός σου; Δεν είδες, που οι δαίμονες δεν μπόρεσαν να γιατρέψουν ούτε τους δικούς τους μάγους από τις πληγές που τους προξένησε ο Μωϋσής στην Αίγυπτο; (Εξόδ. 9:11). Και τώρα θα κάνουν καλά εσένα; Και αν οι δαίμονες δεν λυπούνται την ψυχή σου, πώς θα λυπηθούν το σώμα σου; Αστεία πράγματα! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα γλυκύτερο για το διάβολο από το να τυραννάει τον άνθρωπο με κάθε τρόπο. Ευκολότερο είναι να δώσει κρύο η φωτιά και φλόγα το χιόνι, παρά να γιατρέψει ο διάβολος πραγματικάΟύτε μπορεί ούτε θέλει ούτε ξέρει πώς να γιατρεύει. Αλλά κι αν υποτεθεί ότι και μπορεί και θέλει και ξέρει, όμως αν δεν του επιτρέψει ο Θεός, από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Πίστεψε λοιπόν, αδελφέ, ότι μόνο ο Θεός είναι ο αληθινός γιατρός ψυχών και σωμάτων. Οι μάγοι και οι δαίμονες γιατρεύουν όχι στ αλήθεια αλλά φανταστικά. Μά κι αν θελήσουν να γιατρέψουν το σώμα σου με παραχώρηση του Θεού, να ξέρεις ότι το γιατρεύουν με σκοπό να θανατώσουν την ψυχή σου. Πώς; Τραβώντας σε από την πίστη του Χριστού και πείθοντάς σε να πιστεύεις σ εκείνους. Ποια λοιπόν η ωφέλειά σου, αν εδώ έχεις πρόσκαιρη υγεία, εκεί όμως κολαστείς αιώνια; Να χαθεί τέτοια υγεία! Να χαθεί τέτοια ζωή!
Ο διάβολος, αδελφοί μου, είναι ένας ψαράς πολύ πανούργος. Βάζει μικρό δόλωμα και θέλει να πιάσει μεγάλο ψάρι. Με χαρά σάς δίνει λίγη υγεία, μόνο και μόνο για να σάς στερήσει τον παράδεισο, για να σάς κολάσει αιώνια!
Πώς μπορείτε λοιπόν, για το παραμικρό πρόβλημα, να εγκαταλείπετε το γλυκύτατο Χριστό – τον ποιητή, το λυτρωτή, τον αληθινό γιατρό σας – και να πηγαίνετε στον καταραμένο διάβολο – το φονιά και τύραννό σας; Πώς σάς κάνει καρδιά να καταφρονείτε τόσους αγίους, που είναι φίλοι και ευεργέτες και θεραπευτές σας, και να καταφεύγετε στους μάγους και τους δαίμονες, που είναι οι πιο άσπονδοι εχθροί σας;
Μα πιστεύετε στ αλήθεια, πώς αυτά που κάνει μια αλλοπαρμένη κακόγρια, μια τσιγγάνα, μια μάγισσα, δεν μπορεί να τα κάνει και ο Χριστός; Πιστεύετε πώς με τα κάρβουνα και τα πέταλα και τα διαβολικά φυλαχτά δεν έχουν ίση τουλάχιστο δύναμη ο Σταυρός, ο αγιασμός και τα άλλα σωτήρια ιαματικά μέσα της πίστεώς μας; Αχ, αχάριστα πλάσματα! Αχ, γενεά άπιστη και σκληρόκαρδη! Πόσο δίκιο έχει ο Χριστός μας να λυπάται και να φωνάζει παραπονετικά μαζί με τον προφήτη Ησαία: “Άκουε, ουρανέ, και ενωτίζου, γη… υιούς εγέννησα και ύψωσα, αυτοί δε με ηθέτησαν” (Ησ.1:2).
Για να μη λυπάται λοιπόν ο Ιησούς εξαιτίας σας, για να μη φαίνεστε κι εσείς αχάριστοι στο μεγάλο αυτό Ευεργέτη σας, σάς παρακαλώ αδελφοί μου, μην πηγαίνετε σε μάγους και μάγισσες και τσιγγάνες. Κι όταν αρρωσταίνετε, να προστρέχετε στο Χριστό με ζωντανή πίστη και να ζητάτε απ Αυτόν τη γιατρειά σας. Γιατί Αυτός είναι ο φιλόστοργος πατέρας σας. Κι αν σάς έδωσε την αρρώστια, σάς την έδωσε για να δοκιμάσει την υπομονή σας, για να σάς στεφανώσει περισσότερο και για να δει αν τον αγαπάτε γνήσια. Να προστρέχετε ακόμα στην Κυρία Θεοτόκο, που θεραπεύει τους ασθενείς και παρηγορεί τους λυπημένους. Να προστρέχετε, τέλος, στους αγίους Πάντες και να τους παρακαλείτε με θέρμη. Έτσι θα πετύχετε την αληθινή θεραπεία σας.
Κι αν όμως δεν βρείτε την πολυπόθητη υγεία, κι αν ο Θεός σάς αφήσει να ταλαιπωρείστε, επειδή αυτό συμφέρει την ψυχή σας, και πάλι πρέπει να στέκεστε ανδρείοι και στερεοί στην πίστη. Χίλιες φορές να προτιμήσετε το θάνατο, παρά να καταφύγετε σε μάγους και ν αρνηθείτε έτσι το Χριστό.
β) Μόνο ο Θεός γνωρίζει τα απόκρυφα.
Όσοι θέλουν να μάθουν το μέλλον ή διάφορα κρυφά πράγματα, ας γνωρίζουν, ότιμόνο ο Θεός ξέρει όλα τα απόκρυφα και μόνο ο Θεός προγνωρίζει τα μέλλοντα.Οι άγγελοι και οι άνθρωποι γνωρίζουν κάποτε τα μυστικά αυτά πράγματα, όχι όμως από μόνοι τους, αλλ’ από αποκάλυψη του Θεού. Οι μάγοι και οι δαίμονες, πάντως, επειδή είναι σκοτισμένοι και δεν έχουν το φωτισμό του Θεού, δεν μπορούν να γνωρίζουν τίποτε κρυφό, ούτε τι μέλλει να συμβεί στον κάθε άνθρωπο. Γιατί ο άνθρωπος είναι αυτεξούσιος. Αν θέλει, κλίνει στο καλό · αν δεν θέλει το καλό, κλίνει στο κακό. Άρα είναι άγνωστη η εξέλιξη και κατάληξή του. Γι αυτό και ο Θεός περιγελά τη Βαβυλώνα, που οι κάτοικοί της πίστευαν στους αστρολόγους και στους δαίμονες, και της λέει: “Ας σε σώσουν τώρα οι αστρολόγοι, ας προβλέψουν τι πρόκειται να σου συμβεί!” (Ησ. 47:13).
Προγνωρίζουν, βεβαία, πολλά οι δαίμονες, αλλά τα εξωτερικά και φυσικά, συμπεραίνοντας τα γεγονότα από τους νόμους της φύσεως. Όπως, άλλωστε, και πολλοί άνθρωποι σοφοί και επιστήμονες. Αυτά όμως που βρίσκονται στο βάθος της καρδιάς του ανθρώπου και εξαρτώνται από την προαίρεσή του, μόνο ο Θεός τα γνωρίζει με ακρίβεια. Εκείνοι συμπεραίνουν μερικά από τις κινήσεις του σώματος και την εξωτερική συμπεριφορά του ανθρώπου. Έτσι, και όσα φαίνονται να προγνωρίζουν, τα γνωρίζουν σκοτεινά, ασαφή και λοξά. Γι αυτό και οι χρησμοί των μαντείων ήταν διφορούμενοι, και μπορούσαν να ερμηνευθούν και έτσι και αλλιώς.
Ας έρθουν τώρα εδώ οι Χριστιανοί, που πηγαίνουν στους μάντεις και τις μάντισσες είτε για να τους πουν το μέλλον είτε για να τους εξηγήσουν τα όνειρά τους είτεγια να τους φανερώσουν χαμένα πράγματα ή κρυμμένους θησαυρούς. Ας έρθουν, λέω, για να τους πω ό,τι είπε και ο προφήτης Ησαίας κάποτε στον Ισραήλ:Ανόητοι άνθρωποι, ως πότε θα κουτσαίνετε κι από τα δυο σας πόδια; Ως πότε θα πιστεύετε και στο Χριστό και στους μάντεις, δηλαδή τους δαίμονες; Γιατί αν πιστεύετε πώς ο Χριστός, ως Θεός που είναι, γνωρίζει τα πάντα και τα φανερώνει σε όσους Εκείνος θέλει, πώς τρέχετε στους μάντεις; Αν, αντίθετα, πιστεύετε πώς οι μάντεις έχουν την γνώση της αλήθειας, πώς προσκυνάτε το Χριστό και ονομάζεστε μάταια Χριστιανοί; Δεν ξέρετε, πώς δεν μπορείτε να δουλεύετε σε δυο κυρίους;
Γιατί όμως, θα ρωτήσετε, κάποτε βγαίνουν αληθινά μερικά πράγματα, που προλέγουν οι δαίμονες;
α) Επειδή δεν πιστεύετε ακράδαντα στον Κύριο και μόνο, αλλά και στους δαίμονες. Έτσι, για την απιστία σας, ο Θεός παραχωρεί να γίνονται αυτά που εκείνοι προλέγουν.
β) Επειδή, πηγαίνοντας στους δαίμονες και ζητώντας την βοήθειά τους, γίνεστε μόνοι σας δούλοι του διαβόλου, μπαίνετε κάτω από την εξουσία του. Έτσι, μπορεί πια να σάς κάνει ό,τι θέλει. Άρα, ό,τι σάς πει το πραγματοποιεί κιόλας, όπως ένας κακούργος που σκλαβώνει κάποιον άνθρωπο· αν του πει ότι θα ζήσει, θα ζήσει· αν του πει πώς θα πεθάνει, θα πεθάνει. Γιατί είναι στο χέρι του κακούργου να κάνει είτε το ένα είτε το άλλο. Λέει σχετικά ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: “Ας υποθέσουμε, πώς ένα βασιλόπουλο εγκαταλείπει το παλάτι του, πάει σε τόπο έρημο και μπαίνει θεληματικά κάτω από την εξουσία ενός λήσταρχου. Πες μου, μπορεί αυτός ο λήσταρχος να του πει από πριν με βεβαιότητα αν θα ζήσει ή θα πεθάνει; Και βέβαια μπορεί! Όχι όμως επειδή προείδε το μέλλον, αλλ επειδή, έχοντας γίνει κύριος του βασιλόπουλου, έχει τη δυνατότητα να του κάνει ό,τι θέλει – είτε να το θανατώσει είτε να του χαρίσει τη ζωή“.
Γι αυτό, αδελφοί μου Χριστιανοί, μην πιστεύετε στην πρόγνωση των δαιμόνων, γιατί στην πραγματικότητα δεν προγνωρίζουν τίποτα. Στον Κύριο μόνο να έχετε πίστη βαθιά, κι Εκείνος θα σάς φανερώσει εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε.
γ) Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να φοβούνται το διάβολο και τους δαίμονες.
Γιατί, Χριστιανοί μου, με τα διάφορα μαγικά κάνετε τα χατήρια του διαβόλου; Αυτός δεν έχει εξουσία και δύναμη να προκαλέσει ούτε τον παραμικρό πειρασμό. Αφ ότου ο Χριστός σαρκώθηκε, ο διάβολος έχασε την τυραννική του εξουσία. ῾Ο ενανθρωπήσας Κύριος του συνέτριψε την κεφαλή κι άφησε μόνο την ουρά του να σαλεύει, έτσι, για να γυμνάζονται και να στεφανώνονται οι πιστοί. Τώρα μόνο με απάτες παγιδεύει τους ανθρώπους στην κακία και όχι τυραννικά, όπως πριν. Δηλαδή μόνο κακές σκέψεις μπορεί να μας βάζει, αλλ από τη δική μας θέληση εξαρτάται αν θα τις δεχθούμε ή θα τις διώξουμε. Κανένας πειρασμός, δεν μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο, αν δεν το επιτρέψει ο Θεός. Μάταια, λοιπόν, καλοπιάνετε τους δαίμονες με τις μαγείες, γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς την άδεια του Θεού.
Πώς τιμωρεί ο Θεός τους μάγους και όσους προστρέχουν σ’ αυτούς.
Μετά απ όσα είπαμε, είναι ευνόητο γιατί ο Θεός τιμωρεί αυστηρά όσους ασχολούνται με τα μαγικά ή τα χρησιμοποιούν.
Στην Παλαιά Διαθήκη
πρόσταζε να θανατώνονται με λιθοβολισμό όσοι γίνονταν μάγοι, φαρμακοί κ.λπ. (Λευϊτ. 20:27).
Αλλά και πλήθη ολόκληρα ανθρώπων, πόλεις μεγάλες και ένδοξες, παραδόθηκαν σε πείνες και σφαγές και αφανισμούς εξαιτίας των μαγικών, όπως η Νινευί (Ναούμ 3:1), η Βαβυλώνα (Ησ. 47:1-9), ακόμα και η Ιερουσαλήμ (῾Ιερ. 14:14).
Η Εκκλησία μας, επίσης ορίζει μεγάλες τιμωρίες (επιτίμια).
Για παράδειγμα, η ΣΤ ´ Οικουμενική Σύνοδος (ξα´ καν.) κανονίζει με εξάχρονη αποχή από τη θεία Κοινωνία, όσους καταφεύγουν σε μάντεις, όσους “λένε τη μοίρα” και όσους κάνουν γητέματα. Αν επιμείνουν στα πονηρά τους έργα, τους χωρίζει τελείως από την Εκκλησία.
Η τοπική Σύνοδος της Αγκύρας (κδ´ καν.) κανονίζει με πέντε χρόνια στέρηση της θείας Κοινωνίας, όσους φέρνουν μάγους στα σπίτια τους, για να βρουν τα μάγια που τους έκαναν άλλοι.
Ο Μέγας Βασίλειος (ξε´ καν.) βάζει τους γόητες και φαρμακούς στην ίδια μοίρα με τους φονιάδες, επιτιμώντας τους με εικοσάχρονη αποχή από τη θεία Κοινωνία.
Πώς να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά.
Για να φυλάγεσθε από τα μαγικά και την ενέργεια των δαιμόνων, να έχετε όλοι – μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες – κρεμασμένο στο λαιμό σας τον τίμιο Σταυρό. Τρέμουν οι δαίμονες τον τύπο του Σταυρού και φεύγουν μακριά όταν τον βλέπουν. Άλλωστε, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στον άγιο Ιωάννη τον Βοστρινό, που είχε εξουσία κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, τρία πράγματα φοβούνται περισσότερο· το Σταυρότο άγιο Βάπτισμα και τη θεία Κοινωνία.
Να έχετε επίσης στο σπίτι σας, αλλά και μαζί σας, το άγιο Ευαγγέλιο. Και φυσικά να το μελετάτε. Σ όποιο σπίτι υπάρχει Ευαγγέλιο δεν μπαίνει ο διάβολος. Τα ανδρόγυνα, για να μη φοβούνται το “δέσιμο”, πριν παντρευτούν πρέπει να εξομολογούνται, να νηστεύουν τρεις ημέρες, να συνδυάζουν το μυστήριο του γάμου με την τέλεση θείας Λειτουργίας και να μεταλαμβάνουν έτσι τα άχραντα Μυστήρια. Προπαντός τα ανδρόγυνα να έχουν πίστη στερεή και ακλόνητη στον Κύριο, κι Αυτός θα διαλύσει τις ενέργειες των δαιμόνων.
Αν, για την ολιγοπιστία μερικών Χριστιανών, οι δαίμονες παρουσιάζουν διάφορα φαντάσματα, είτε σε τάφους είτε σε σπίτια είτε αλλού, να καλείται ιερέας, να γίνεται αγιασμός και να ραντίζεται ο τόπος. Έτσι, με τη θεία χάρη, διαλύεται κάθε δαιμονική ενέργεια.
Τέλος, όταν ένας Χριστιανός πρόκειται να χτίσει σπίτι ή να κατασκευάσει καΐκι κ.τ.ό., ας προσκαλεί έναν ιερέα να του κάνει αγιασμό και να διαβάσει την κατάλληλη για την περίσταση ευχή της Εκκλησίας μας.
Επίλογος
Οι μάγοι, οι μάγισσες και όσοι καταφεύγουν σ αυτούς δεν έχουν θέση στην βασιλεία των ουρανών. Χάνουν τον παράδεισο. Και που στέλνονται; Αλίμονο! Στην αιώνια κόλαση μαζί με τους άπιστους, τους ασεβείς και τους ειδωλολάτρες (Αποκ. 21:8). Να πω και κάτι φοβερότερο; Θα κολάζονται χειρότερα κι από τους ειδωλολάτρες. Γιατί αυτοί, έτσι γεννήθηκαν στην ασέβεια, έτσι και πέθαναν. Δεν βαπτίσθηκαν στο όνομα της αγίας Τριάδος. Δεν πίστεψαν στο Χριστό. Οι Χριστιανοί όμως, οι βαπτισμένοι, που έγιναν παιδιά του Θεού “κατά χάριν”, που τράφηκαν με το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, πώς τόλμησαν κατόπιν και τα καταφρόνησαν και τ αρνήθηκαν και καταπιάστηκαν με τα μαγικά;
Για την αγάπη του Χριστού, λοιπόν, και για την σωτηρία της ψυχής σας, φυλαχτείτε, αδελφοί μου, φυλαχτείτε από τη μαγεία. Και πάλι σάς λέω, φυλαχτείτε! Μην πηγαίνετε σε μάγους και μάγισσες. Σ όλες τις περιστάσεις και για όλες σας τις ανάγκες να προστρέχετε στην βοήθεια του Θεού, στην προστασία της Θεοτόκου και στις πρεσβείες των αγίων. Έτσι και από τις ασθένειες και τις ανάγκες σας θα ελευθερωθείτε, και από την αιώνια κόλαση θα λυτρωθείτε, και την ουράνια βασιλεία θα κληρονομήσετε, “ής γένοιτο αξιωθήναι πάντας ημάς χάριτι του Χριστού. Αμήν”.
Διαβαστε περισσοτερα »

Προκλητική η Άγκυρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Προκλητική και αδιάλλακτη εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η Άγκυρα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Με ανακοίνωσή της, η Τουρκία υποστηρίζει ότι «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την δήθεν ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δεν συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα «καταδικάζει» την αντίληψη αυτή, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Η ιστορία δεν παραγράφεται»
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα να απαντά: «Στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».
Διαβαστε περισσοτερα »

ΝΕΟ ΠΟΙΗΜΑ - το τρίτο - από σύγχρονη γερόντισσα για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας




18.05.2012 

Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος. 
1) 
Μαζεύτηκαν τα σύννεφα 
επάνω απ' την ...
Ελλάδα
 
μπόρα έρχεται δυνατή 
και φεύγει η λιακάδα. 

Μαύρος θα γίνει ο ουρανός 
φεύγει η προστασία 
φεύγουν πια οι Αρχάγελοι 
κι έρχονται τα θηρία

πήρε εντολή ο διάβολος 
πήρε την εξουσία 
να βασσανίσει τη χώρα αυτή 
με πείνα κι αναρχία 

του έδωσα το ελεύθερο 
να κάνει ό,τι θέλει 
γιατί η αμαρτία σας 
όλα του τα επιτρέπει 

Εκτός απ' τα παιδάκια μου 
το ποίμνιο το δικό μου 
δεν έχει εξουσία καμιά 
να βλάψει το στρατό μου

Στο στόχαστρο είναι οι Έλληνες 
για κατοχή η Ελλάδα 
ύπουλα θα σας χτυπήσουνε 
με συγκατάθεση κι από κράτη άλλα 

2) 
Θά 'ρθουνε οι Αγαρηνοί 
να πάρουν τα νησιά σας 
το ξέρουν οι κυβερνήτες σας 
είναι υπεύθυνοι για το κατάντημά σας 

Τα πούλησαν τα εδάφη αυτά 
είναι όλα προγραμματισμένα 
να μην τα βρίσκουν στην Βουλή 
να είναι όλα διαλυμμένα 

Έτσι θα δώσουν την αφορμή 
αυτή που πια ζητούνε 
οι Τούρκοι μέρα μιας γιορτής 
να σας επιτεθούνε

Πόσο έχετε προδοθεί 
δεν χωράει στο μυαλό σας 
το επιτρέπει όμως ο Θεός 
είναι για το καλό σας

Γιατί κάνατε είδωλα 
αυτούς που κυβερνούνε 
αυτούς που σας κορόιδεψαν 
τι άλλο να σας πούνε; 

Ακόμα δεν τους μάθατε; 
Ακόμα τους ακούτε; 
Ακόμα τους πιστεύετε; 
Θέλετε κι άλλα να δείτε; 
3) 
Θα επιτρέψω τότε εγώ 
να δείτε γεγονότα 
να βγάλουνε τις μάσκες τους 
να βγουν όλα στη φόρα 

τότε θα δείτε στην Βουλή 
μεγάλες αποκαλύψεις 
ξεδιάντροπα θα λέγονται 
χωρίς να νιώθουν τύψεις 

Ίσως τότε καταλάβετε 
και πλέον αντιληφθείτε 
ποιοι διοικούν τη χώρα αυτή, 
στα πρόσωπά τους, τον διάβολο θα δείτε

Παιδάκια μου αγαπητά 
μόνο η προσευχή σας 
θα σας φρουρήσει σίγουρα 
τη χώρα σας και την ψυχή σας. 

Στην μάνα σας την Παναγιά 
και σ' όλους τους αγίους 
κάνετε παράκληση 
να σπεύσουν να βοηθήσουν! 

Αφήστε πια τα είδωλα 
είδωλο να είναι ο Χριστός σας 
για να 'ρθει η Ανάσταση 
να φύγει ο Σταυρός σας! 
Αμήν.
Διαβαστε περισσοτερα »