Βλέποντας τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση τις τελευταίες ημέρες, είναι αδύνατον να μη διερωτηθεί κανείς τι είναι αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν και να επιλύσουν οι αγορές», αναφέρει δημοσίευμα του Raul Ilargi Meijer, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από τον οικονομικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Business Insider.
Και προσθέτει: «Το ιταλικό σύννεφο θα σκεπάζει για πολλούς μήνες ακόμη την Ευρώπη, η Κύπρος βυθίζεται στα σκάνδαλα, ο φίλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και Υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ αποδείχτηκε κοινός απατεώνας, ενώ ακόμη και στην Ισπανία η πριγκίπισσα Κριστίνα φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο, όπως επίσης ζήτημα χρόνου είναι να ξεσπάσει σε όλο της το εύρος και η υπόθεση του Πρωθυπουργού Ραχόι».
Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ακόμη μία φορά τους διεφθαρμένους Έλληνες, Ιταλούς, Κύπριους, Ιρλανδούς, Πορτογάλους και Ισπανούς, ως εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εθελοτυφλούν και να μη βλέπουν πως και αυτή η νέα απόπειρα διάσωσης της Ε.Ε. είναι καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εθελούσια διάλυση, τονίζει εμφατικά το δημοσίευμα.
«Τι συμβαίνει στην Ιταλία πέντε εβδομάδες μετά τις εκλογές; Απολύτως τίποτα. Καμία εξέλιξη», επισημαίνει ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας πως οι Ιταλοί αποδείχτηκαν ανίκανοι να σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν πίσω στην πρότερη κατάσταση που έφερε την Ιταλία σε αυτό το σημείο.
Όσον αφορά την Κύπρο: «Η μόλις δύο εβδομάδων κυβέρνηση συμφώνησε με την Τρόικα, ενώ μία εβδομάδα μετά ο υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε και ο γαμπρός του Προέδρου Αναστασιάδη κατηγορείται για μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα σε τράπεζα της Βρετανίας, μαζί με άλλους 100 καταθέτες με διασυνδέσεις».
Το πρόβλημα όμως δεν είναι τωρινό, αλλά χρονολογείται «από τότε που άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη το 2006-2007»: όπως το σώμα αντιδρά στην υποθερμία, κόβοντας τη ροή του αίματος προς τα άκρα για να σωθεί ο πυρήνας του, έτσι και το κέντρο της Ε.Ε. άρχισε να συνθλίβει την περιφέρεια για να διατηρηθεί το ίδιο εν ζωή.
«Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν έπεσε λόγω μίας μονάχα αιτίας… Όσο περισσότερο συνέθλιβε τις περιφερειακές περιοχές της για να διατηρήσει τον πλούτο της τόση περισσότερη αντίσταση συναντούσε» και τόσο μεγαλύτερο γινόταν το πρόβλημα. Στο τέλος η περιφέρεια ξεζούμισε ολόκληρη την Αυτοκρατορία.
«Η καλύτερη ή, πιο ξεκάθαρα, η μόνη συμβουλή προς τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου είναι να οδεύσουν εκτός Ε.Ε… Το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας καταρρέει σιγά σιγά και όσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις προς την περιφέρεια. Και αυτό είναι που πρέπει να φοβόμαστε όλοι, διότι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα χυθεί αίμα, το οποίο θα λερώσει και τον υπόλοιπο κόσμο».
Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου