Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ArgentinaL

Εδώ και σχεδόν 62 μήνες η Αργεντινή αρνείται τις οικονομικές εκτιμήσεις που το ΔΝΤ πραγματοποιεί κάθε χρόνο στα 188 κράτη μέλη του όπως ανακοίνωσε χθες το Ταμείο.
Την Παρασκευή το ΔΝΤ πρόκειται να αποφασίσει ενδεχόμενες κυρώσεις εναντίον του Μπουένος Άιρες, που κατηγορείται εδώ και πολλούς μήνες ότι παραποιεί τις στατιστικές του για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Χθες το Ταμείο ανακοίνωσε σε ανεπίσημη ενημέρωση των ομάδων του για την οικονομική κατάσταση στην Αργεντινή πως η κανονική εκτίμηση της χώρας έχει καθυστερήσει 62 μήνες.
Η Αργεντινή, η οποία θεωρεί το ΔΝΤ υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας το 2001, αρνείται εδώ και χρόνια στις ομάδες του ΔΝΤ να εκτιμούν την οικονομική πολιτική της. Η τελευταία ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2006 και η επόμενη αναμενόταν για το 2007.
Το 2008, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, τότε πρώτος στην ιεραρχία της κυβέρνησης της Αργεντινής, είχε δηλώσει πως δεν ανέχεται να πραγματοποιείται έλεγχος από το ΔΝΤ «όταν οι οικονομικές συνθήκες της χώρας είναι σταθερές».
Το ΔΝΤ δεν προβλέπει κυρώσεις για τις χώρες που αρνούνται τις ετήσιες εκτιμήσεις, οι οποίες αποκαλούνται «άρθρο IV» στο ιδίωμα του θεσμού. Όμως από το 2012 δημοσιεύει ανακοινώσεις στις οποίες κατονομάζονται οι χώρες που καθυστερούν για πολλούς μήνες τον έλεγχο.
Ο Ισημερινός ήταν η πρώτη χώρα που υπέδειξε το Νοέμβριο το ΔΝΤ. Τον Ιανουάριο, ο οργανισμός είχε επισημάνει πως η Μαδαγασκάρη και η Ερυθραία ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Σύμφωνα με ένα έγγραφο του ΔΝΤ που είχε δημοσιευτεί το περασμένο καλοκαίρι, η Σομαλία είναι η χώρα μέλος που καταγράφει τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στους κόλπους του θεσμού. Η τελευταία εκτίμησή της χρονολογείται από το 1989. Η Βενεζουέλα δεν δέχεται πλέον από το 2004 τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Ισραηλινή επιδρομή έξω από τη Δαμασκό – Χτυπήθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις


F15ISRAELXL1_0

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Δαμασκό ανέφερε πριν από λίγο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο επικαλείται πληροφορίες του Στρατού της Συρίας.
Το γενικό επιτελείο του συριακού Στρατού έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας, σήμερα τις,,, πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποίησαν μια ευθεία επίθεση σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο που είναι επιφορτισμένο με την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και αυτοάμυνας». 
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον συριακό Στρατό το πρωί της Τετάρτης έγινε στην πόλη Jamraya η οποία βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό προκαλώντας το θάνατο σε δύο εργάτες τον τραυματισμό άλλων πέντε και καθώς και υλικές ζημιές στο ερευνητικό στρατιωτικό κέντρο.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ο συριακός Στρατός αποκάλεσε τον βομβαρδισμό ως «κατάφωρη πράξη επιθετικότητας» κατηγορώντας παράλληλα το Ισραήλ ότι στηρίζει τους τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας.
Το Ισραήλ δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε την είδηση περιοριζόμενο να πει μέσω του εκπροσώπου του μόνο ότι «δεν σχολιάζει τέτοιου είδους αναφορές».
Δεν έχει ξεκαθαριστεί πάντως εάν πρόκειται για την ίδια πρωινή επιδρομή όπου με τα όσα έγιναν γνωστά βομβαρδίστηκε κονβόι στα λιβανο-συριακά σύνορα ή εάν πρόκειται για άλλη επιδρομή που ακολούθησε την πρώτη. Πάντως το υπουργείο Άμυνας της Συρίας διαψεύδει πως σημειώθηκε επίθεση σε κονβόι το οποίο μετέφερε πυρομαχικά, λέγοντας μόνο ότι η επίθεση σημειώθηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του.
Διαβαστε περισσοτερα »

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Προσευχή «Πάτερ ημών» σε δραματική παρουσίαση


 
Η Προσευχή «Πάτερ ημών» σε δραματική παρουσίαση facebook share
Τα πρόσωπα: Ένας (ορατός) πιστός (Π) Ο (αόρατος) Θεός (Θ)
Π: «Πάτερ ημών, ο …»
Θ: Ορίστε!

Π: Μη με διακόπτεις όσο κάνω την προσευχή μου!

Θ: Μα ΕΣΥ Με κάλεσες!

Π: Σε κάλεσα; Δεν Σε κάλεσα καθόλου. Εγώ την προσευχή μου έκαμα:

«Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς…»

Θ: Να, πάλιν με φώναξες!

Π: Εγώ;

Θ: Ναι, εσύ. Είπες: «Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς». Να 'μαι. Τί θέλεις;

Π: Μα Σου είπα δεν σκεφτόμουν, δεν είχα σκοπό να Σε καλέσω.

Εγώ την προσευχή μου έλεγα, το «Πάτερ ημών». Την λέω κάθε μέρα, διότι με κάνει να αισθάνομαι ωραία, όπως ακριβώς αισθάνεται κάποιος που κατώρθωσε αυτά που έβαλε σκοπό να πραγματοποιήσει.

Θ: Εντάξει. Συνέχισε τώρα την προσευχή σου …

Π: «Αγιασθήτω το όνομά Σου…»

Θ: Γιά σταμάτα λίγο! Τί θέλεις να πεις;

Π: Ορίστε; Πως δηλαδή, «τι θέλω να πω»;

Θ: Τί σημαίνει: «Αγιασθήτω το όνομά Σου …»

Π: Μμμ, σημαίνει … Αυτό μου έλειπε! Από που θέλεις να ξέρω εγώ τι σημαίνει; Είναι μέρος της προσευχής, φθάνει; (Παύση) Πες μου, αλήθεια, τι σημαίνει;

Θ: Εννοεί: «Να είναι το όνομά Του δεδοξασμένο, άγιο, θαυμαστό».

Π: Ασφαλώς. Είναι λογικό αυτό που λες! Δεν μελέτησα ποτέ την έννοια αυτών των λέξεων. «Γενηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης».

Θ: Είσαι σίγουρος πως θέλεις να συμβαίνουν αυτά που λες;

Π: Βεβαίως. Γιατί όχι;

Θ: Τότε, μήπως σκέφτηκες να κάνεις κι εσύ κάτι ως προς αυτά;

Π: Εγώ; Τίποτα. Τί μπορώ να κάνω εγώ; Θεωρώ απλώς ότι καλό θάταν να ελέγχεις την κατάσταση κι εδώ κάτω, επάνω στην γη, όπως την ελέγχεις εκεί ψηλά.

Θ: Μήπως ελέγχω εσένα με κανένα τρόπο;

Π: Μα, εγώ πηγαίνω στην Εκκλησία κάθε Κυριακή…

Θ: Δεν σε ρώτησα κάθε πότε πηγαίνεις στην Εκκλησία. Αναφέρομαι παραδείγματος χάρη, στην φύση σου… Έχεις πολύ ευέξαπτη φύση, να ξέρεις! Η φύση σου αποτελεί μεγάλο πρόβλημα!

Π: Γιατί τα βάζεις μαζί μου; Δεν είμαι χειρότερος από εκείνους τους υποκριτές που έρχονται ανελλιπώς στην Εκκλησία και …

Θ: Συγγνώμη, μα Μου φάνηκε πως προσευχόσουν να γίνει το θέλημά Μου! Κι αν πρόκειται να γίνει αυτό, τότε πρέπει να αρχίσουμε μ’ αυτούς που προσεύχονται σ’ Εμένα. π.χ. – μαζί σου…

Π: Καλά, εντάξει! Έχεις δίκαιο. Έχω κι εγώ τα ελαττώματά μου, τις ακλόνητες, τις απόλυτες ιδέες μου – και θα μπορούσα να Σου απαριθμήσω μερικά…

Θ: Κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω …

Π: Κύριε, αλήθεια είναι πως θέλω να τις εγκαταλείψω, να τις διώξω, να απελευθερωθώ από το βάρος τους.

Θ: Αρχίζουμε να προοδεύσουμε, λοιπόν! Θα συνεργαστούμε και θα δεις πόσες νίκες θα καταφέρνουμε μαζί! Είμαι περήφανος για σένα!

Π: Ωραία! Τώρα όμως θέλω να τελειώσω την προσευχή μου! Εάν μου μιλάς, η προσευχή μου διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. «Τον άρτον ημών τον επιούσιον, δος ημίν σήμερον»…

Θ: Θάπρεπε να κόψεις λίγο από το ψωμί, παραπάχυνες τον τελευταίο καιρό!

Π: Γιά περίμενε λίγο! Δεν καταλαβαίνω, τι θέλεις πραγματικά από μένα; Βλέπεις ότι κάνω το χριστιανικό μου χρέος και λέω τις προσευχές μου κι Εσύ, απρόσκλητος, με διακόπτεις συνέχεια για να μου υπενθυμίζεις όλα τα μειονεκτήματά μου!

Θ: Το να προσεύχεσαι είναι «επικίνδυνη» δουλειά, δεν τόξερες; Μπορεί να σε μεταμορφώσει ολοκληρωτικά. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Με κάλεσες και ήρθα. Τώρα είναι αργά πλέον για να σταματή­σεις. Συνέχισε την προσευχή σου! Μ’ ενδιαφέρει πολύ πως θα τη συνεχίσεις. (Παύση) Έ!, τι κάνεις; Πες την συνέχεια!

Π: Φοβάμαι…

Θ: Τί φοβάσαι;

Π: Ξέρω ’γώ τι θα μου πεις μετά;!

Θ: Συνέχισε την προσευχή σου!

Π: «και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών»

Θ: Με τον Ανδρέα όμως, τι σκοπεύεις να κάνεις;

Π: Βλέπεις; Ήξερα εγώ ότι θάφερνες την κουβέντα σ’ αυτόν! Μα, Κύριε, τι να κάνω εγώ, αφού αυτός είπε τόσα ψέματα για μένα και -το άλλο- ότι μ’ εξαπάτησε μ’ ένα τόσο μεγάλο ποσό…; Σου ορκίζομαι, Κύριε, θα του δείξω εγώ! Δεν θα ησυχάσω μέχρι να τον πληρώσω για όλα με το ίδιο νόμισμα!

Θ: Και με την προσευχή τι θα γίνει; Τί έλεγες προ λίγου προσευ­χόμενος;

Π: Εκείνα, Κύριε, δεν θα τα έλεγα από την καρδιά, αλλά έτσι μηχανικά.

Θ: Καλά που το αναγνωρίζεις. Αισθάνεσαι όμως καλά κουβαλώντας μέσα σου τόσο μεγάλο πόθο για εκδίκηση;

Π: Όχι. Αλλά θα αισθανθώ καλύτερα όταν θα τον εκδικηθώ! Έχω κάποια φοβερά σχέδια σχετικά με τον ανεπρόκοπο τον Ανδρέα!

Θ: Δεν θα αισθανθείς καθόλου όπως σκέφτεσαι τώρα. Αλλά θα αισθανθείς πολύ χειρότερα, διότι η εκδίκηση έχει πολύ πικρή γεύση. Σκέψου καλά πόσο δυστυχής είσαι ακόμη και τώρα που τρέφεις αυτά τα σχέδια εναντίον του. Εγώ όμως θα σε βοηθήσω να αλλάξεις ολοκληρωτικά.

Π: Θαυμάσια! Και τι σκοπεύεις, τι θα σκαρώσεις;

Θ: Απλά. Συγχώρεσε εσύ τον Ανδρέα, και κατόπιν θα συγχωρέσω κι εγώ εσένα. Τότε, το βάρος της αμαρτίας δεν θα επιβαρύνει εσένα, αλλά εκείνον. Θα χάσεις βέβαια εκείνα τα λεφτά, αλλά εάν τον συγχωρέσεις, θα κερδίσεις την ησυχία της ψυχής σου.

Π: Δύσκολα, πολύ δύσκολα είναι αυτά που μου ζητάς, Κύριε, αλλά διαισθάνομαι πως αξίζει να προσπαθήσω ν’ ακολουθήσω τον λόγο Σου. Ευχαριστώ που με βοήθησες να λύσω και αυτό το ζήτημα. «Και μη εισε­νέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.»

Mathew Pole
Μετάφραση από τα Ρουμανικά: π. Ηλίας Ι. Φρατσέας
Σημ.: Το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Newsweek» (12-8-1995) και στο Ρουμανικό περιοδικό «Invierea» (1-5-1999).

«Ενοριακή Ευλογία» Φεβρουαρίου 2001
Τεύχος 104
 
Διαβαστε περισσοτερα »

«Περιζήτητες οι απόψεις του χρεοκοπημένου Παπανδρέου»


06d7fa1554a7a3d17d2ca75705867fab_XL

«Απόψεις ενός χρεοκοπημένου», τιτλοφορείται το άρθρο του αυστριακού πολιτικού περιοδικού «Profil», το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου
Το ίδιο περιοδικό που το 2011 είχε ανακηρύξει τον Γιώργο Παπανδρέου «Ανθρωπο της χρονιάς», στο σημερινό του τεύχος αναφέρεται άκρως υποτιμητικά στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός πως ο άνθρωπος που «συνδιαμόρφωσε» τη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει, όπως αναφέρει, και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.
«Ο κ. Παπανδρέου», συνεχίζει το άρθρο, «γόνος μία ξοφλημένης πλέον πολιτικά δυναστείας βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους. Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο είναι περιζήτητος τώρα».
Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης, ο Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.
Καταλήγοντας το δημοσίευμα, υπογραμμίζει προφανώς ειρωνικά ότι ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του
newsbomb.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Κάτι πολύ άσχημο ετοιμάζεται στην Κύπρο


Anastasiades-Nabuco

Ο αγωγός Nabucco, o ΔΗΣΥ και το Cyprus Academic Dialogue 
Δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ανάμεσα στο “Κυπριακό Ακαδημαϊκό Φόρουμ”  το οποίο από το 2011 είχε επαφές με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα τον Νίκο Αναστασιάδη, συγκαταλέγονται «πολιτικοί αναλυτές» οι… οποίοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές της διοχέτευσης του φυσικού μας αερίου μέσω του τουρκικού αγωγού Nabucco.
Συγκεκριμένα, ο Χρυσόστομος Περικλέους σε περιοδικό το οποίο δημοσιεύτηκε το 2012 με τίτλο «Cyprus: A Last Window of Opportunity? Natural Gas Revives Solution Dynamic»,  Insight Turkey, 14,(1)  2012, pp. 93-108,  αναφέρει συγκεκριμένα:
«Provided the vast quantities of the Eastern Mediterranean reserves are directed to Nabucco, its building becomes both feasible and proftable, and EU countries reduce their heavy dependence on Russia, which at present amounts to 41 per cent. As Turkey will be a vital link in this strategy, it will decisively strengthen its appeal to become a full member and a key player in the European Union. For such a grand scale strategy to materialize, certain political preconditions are required. The first and foremost one is the solution of the Cyprus problem and the establishment of cooperative relations of a unifed federal Cyprus with Turkey[σ.104]
για να προσθέσει λίγο αργότερα τα εξής σχετικά με τον υπό εξέλιξη άξονα συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ:
«There has been some speculation about an Israeli-Cyprus-Greece axis against Turkey on the basis of natural gas exploitation. However, it has no basis in reality.» [σ. 104]
Με απλά λόγια δηλαδή, και θεωρώντας ανέφικτη την υλοποίηση ενεργειακού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ο Χρυσόστομος Περικλέους μας προτάσσει σαν επιλογή το ξεπούλημα του φυσικού μας αερίου στην κατοχική Τουρκία ούτως ώστε να καλύψουμε εμείς την ενεργειακή της βουλιμία, και αυτό να πάει πακέτο με την διζωνική επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του Νεο-Οθωμανισμού.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, μπορεί κανείς εύκολα να κατανοήσει ότι οι απαράδεκτες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη σε συνέντευξη του τον Σεπτέμβριο του 2011 περί διοχέτευσης του φυσικού μας αερίου μέσω του τουρκικού αγωγού Nabuccoενδεχομένως  να είναι επηρεασμένες από τις γνωματεύσεις των διαφόρων «πολιτικών αναλυτών» που έχουν παρόμοιες ιδέες και με τους οποίους διατηρεί επαφές.
Εκτός λοιπόν από τις γνωστές χρηματοδοτούμενες «μελέτες» της πρώην Υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης Χριστόφια και Προέδρου των ΕΔΗ Πραξούλας Αντωνιάδου-Κυριάκου περί «επανενωμένης Κύπρου» και μεταφοράς του φυσικού μας αερίου μέσω του αγωγού Μπακού-Τσεϋχάν (και αυτού στην Τουρκία), στο ίδιο πνεύμα φαίνεται να κινούνται και διάφοροι άλλοι «ακαδημαϊκοί κύκλοι» διάφορων «forum», των οποίων οι προθέσεις κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα αυτή την στιγμή.
Το ζήτημα των υδρογοναθράκων χρήζει τεράστιας προσοχής γιατί η σωστή αξιοποίησή του θα κρίνει και το μέλλον αλλά και την επιβίωση του Ελληνισμού στην νήσο Κύπρο τουλάχιστον για τα εκατό επόμενα χρόνια. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται για εξαπάτηση του κυπριακού λαού και οι διάφορες μεθοδεύσεις μέσω Μνημονίου και με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οφείλουν να αναχαιτιστούν άμεσα και αποτελεσματικά ούτως ώστε να καταφέρουμε να βγούμε σύντομα από τα οικονομικά και στρατηγικά αδιέξοδα. Καλύτερο σενάριο αποτελεί η ενίσχυση του γεωπολιτικού άξονα Ελλάδος-Κύπρου με συμμετοχή όσων φίλιων χωρών είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν στην βάση της κατανόησης των ευαισθησιών εθνικής ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου και κυρίως του σεβασμού των ζωτικών συμφερόντων του συνόλου του Ελληνισμού.
Όπως πολύ ορθά και με πολύ γλαφυρό τρόπο το έθεσε ο στρατηγικός αναλυτής Δρ. Νίκος Λυγερός:
«Θέλουμε εδώ να κάνουμε ένα πολυκλαδικό αγωγό ο οποίος θα είναι κοντά στα κοιτάσματα της Κύπρου, θα περνάει κάτω από την Κρήτη όπου βρίσκονται τα μεγάλα τα κοιτάσματα και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Εδώ λοιπόν δημιουργούμε ένα άξονα που είναι πάρα πολύ σημαντικός, ένα άξονα θα έλεγα οριζόντιο. Άμα σκεφτείτε ο,τιδήποτε άλλο που δεν περνάει από εδώ… Και περνάει από αλλού… Και κάθετα… Είναι ότι έχετε ξεχάσει το Κυπριακό, έχετε ξεχάσει τους αγνοούμενους, έχετε ξεχάσει τους πρόσφυγες, έχετε ξεχάσει τα κατεχόμενα.» [Ομιλία 14 Δεκ. 2012 στην εκδήλωση «Φυσικό Αέριο 2004-2012: Πραγματικότητες και Προοπτικές της Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας]
praksoulla-anastasiadis
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε χθες αντιπροσωπεία του δικοινοτικού φόρουμ Cyprus Academic Dialogue την οποία αποτελούσαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι πανεπιστημιακοί Yucel Vural, Sertac Sonan, Erhun Sahali, Καίσαρ Μαυράτσας, Μαρία Χατζηπαύλου, Νίκος Αναστασίου, και ο Χρυσόστομος Περικλέους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης, αφού άκουσε τις ανησυχίες των μελών της αντιπροσωπείας για τα συμπτώματα έξαρσης του εθνικισμού λόγω κυρίως της μακράς παρέλκυσης των συνομιλιών και της έλλειψης προοπτικής λύσης, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος επαναβεβαιώνοντας τη συνεπή υποστήριξή του προς τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή ορίζεται από σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ, και επανέλαβε τη θέση για την ανάγκη διεύρυνσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας με συμμετοχή Τουρκίας, Ελλάδας και ΕΕ.
Επίσης, προστίθεται, διαχώρισε πλήρως τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού από ακραίες συμπεριφορές και φαινόμενα εθνικισμού, τα οποία σαφώς καταδικάζει θεωρώντας ότι μόνο σε νέες καταστροφές μπορούν να οδηγήσουν.
πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (5/1/2011), «ΔΗΣΥ – Cyprus Academic Dialogue – Συνάντηση», Φανίτσα Ζανέττου
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -
Ιδέες και προτάσεις με στόχο την επίτευξη βημάτων προόδου σε ζητήματα που υπάρχει στασιμότητα, κατέθεσε ο Κυπριακός Ακαδημαϊκός Διάλογος (Cyprus Academic Dialogue, CAD) με έγγραφό του στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τα ΗΕ, την ΕΕ και τα πολιτικά κόμματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προτάσεις – ιδέες περιλαμβάνονται: 1. Το πλαίσιο μιας ειρηνικής λύσης είναι μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφος, μαζί με εκ περιτροπής προεδρία, είναι σημαντικά ενοποιητικά στοιχεία από μια ομοσπονδιακή Κύπρος, προστίθεται.
Δεύτερον, οποιεσδήποτε εδαφικές προσαρμογές θα πρέπει να αφορούν όσους Ε/κ επιστρέψουν και Τ/κ που ενδέχεται να επιλέξουν την ανταλλαγή των περιουσιών τους στο νότο. Σε περίπτωση, προστίθεται, που η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των Ε/κ που θα επιστρέψουν στην περιοχή υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να παραχωρήσει περισσότερο έδαφος στο πλαίσιο της εδαφικής αναπροσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, η εδαφική προσαρμογή θα πρέπει να περιλαμβάνει Μόρφου και τα Βαρώσια.
Όσον αφορά το δικαίωμα ιδιοκτησίας, ο CAD αναφέρει ότι μπορεί να περιοριστεί μόνο α) για να ικανοποιήσει τις θεμιτές διεκδικήσεις των Τουρκοκυπρίων και / ή των κληρονόμων τους που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους στο νότο β) να λάβουν υπόψη την ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος και γ) να επιτραπεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα να έχει μια σαφή πλειοψηφία στην ιδιοκτησία γης στο βορρά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ της επιστροφής, αποζημίωσης ή ανταλλαγής του ακινήτου.
Τέταρτον, στην πρόταση που αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας και εγγυήσεων, ο CAD αναφέρει ότι όλες οι ρυθμίσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ”ανησυχίες των δύο κοινοτήτων” στην Κύπρο, απαιτώντας την απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων και την αναθεώρηση των εγγυήσεων του 1960, υπό το πρίσμα του ευρωπαϊκού πλαισίου.
Στο θέμα των εποίκων/μεταναστών, σημειώνεται ότι μια ανθρωπιστική προοπτική θα πρέπει να γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την οποία εκείνοι που έχουν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τους επιτραπεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να αποκτήσουν κυπριακή ιθαγένεια. Για την προστασία των δημογραφικών δομών και κυρίως την ιστορική ύπαρξη της τουρκοκυπριακής ταυτότητας του νησιού, ο αριθμός των κατοίκων μη πολιτογραφημένων, θα πρέπει να ελαχιστοποιείται.
Τέλος, ο CAD αναφέρει ότι οι δύο κοινότητες θα μοιράζονται δίκαια τους νέους φυσικούς πόρους, ενώ η Τουρκία θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό ως βασικός παράγοντας στο σύστημα αγωγών του φυσικού αερίου. Ο CAD προτείνει τη διεύρυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τη συμμετοχή της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, του ΟΗΕ και της ΕΕ, για την οριστικοποίηση μιας συνολικής συμφωνίας μόλις επιτευχθούν σημαντικές συγκλίσεις στο εδαφικό και το περιουσιακό.
πηγή: Exantas.org (20/12/2011), «Προτάσεις CAD για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό»
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -
Την πεποίθηση ότι λύση επανένωσης μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο θα αμβλύνει πιθανές αιτίες τριβών, θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας, και Ελλάδας προς όφελος των λαών και των τριών χωρών που εμπλέκονται σε αυτή την παρατεταμένη κρίση, εξέφρασαν τα μέλη του Κυπριακού Ακαδημαϊκού Διαλόγου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ομάδα Εργασίας του Κυπριακού Ακαδημαϊκού Διαλόγου, που αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Διαλόγου του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, συναντήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία και ανασκόπησε τις εξελίξεις αναφορικά με τις διακοινοτικές συνομιλίες.
Τα μέλη του Κυπριακού Ακαδημαϊκού Διαλόγου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασαν τη βαθειά ανησυχία τους για την πολύ αργή πρόοδο προς τη λύση συνεπεία της οποίας εξασθενούν οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν όταν άρχισαν οι συνομιλίες το 2008 και θεωρούν «αναγκαίο να προειδοποιήσει ενάντια στους ελλοχεύοντες κινδύνους της διχοτόμησης η οποία θα οδηγήσει σε διαρκή ένταση και ανταγωνισμό με συνεπακόλουθα νέες συγκρούσεις».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι τα μέλη του Κυπριακού Ακαδημαϊκού Διαλόγου «καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να επιδείξουν περισσότερη ευελιξία στα θέματα που συζητούνται, λαμβάνοντας υπόψη μια ορθολογική αξιολόγηση των δυνατοτήτων μιας προσέγγισης «θετικού αθροίσματος» καθώς και τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες της κάθε κοινότητας μέσα στα πλαίσια του οράματος μιας επανενωμένης Κύπρου και καλεί τους δυο ηγέτες να προσεγγίσουν δημιουργικά το περιουσιακό στην παρούσα φάση των συνομιλιών λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τους φόβους τόσο των ιδιοκτητών όσο και των παρόντων χρηστών, ώστε να προετοιμάσουν τις κοινότητές τους για τον αναγκαίο συμβιβασμό στην υπέρβαση του αδιεξόδου».
«Υποδεικνύει ότι η επί μακρόν συνέχιση του αδιεξόδου οδηγεί σε συγκρουσιακές πολιτικές και αυτές, με τη σειρά τους, σε αναζωπύρωση του εθνικισμού. Καλεί τους φιλειρηνικούς πολίτες και στις δύο κοινότητες να κινητοποιηθούν ενάντια στα συμπτώματα έξαρσης του εθνικισμού και να εργαστούν για να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική επανένωσης της πατρίδας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ακαδημαϊκοί Νίκος Αναστασίου, Χουσεΐν Γκιουρσάν, Μαρία Χατζηπαύλου, Χαϊριγιέ Καχβετσί, Νούρ Κιοπρουλού, Ντιλέκ Λατίφ, Καίσαρας Μαυράτσας, Μιχάλης Σ. Μιχαήλ, Γιάννης Παπαδάκης, Χρυσόστομος Περικλέους, Σερτάτς Σονάν, Αχμέτ Σοζέν, Ερχούν Σαχαλί, Αργυρώ Τουμάζου, Γιουξέλ Βουράν και Χρυστάλλα Ιακύνθου.
πηγή: iKypros (16/10/2010), «Κυπριακός Ακαδημαϊκός Διάλογος»
Διαβαστε περισσοτερα »

Εξέλιξη βόμβα! Ο Πεπόνης συγχώνευσε το σκάνδαλο των CDS με το T3 – T10!


eisga3576

Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικοι εισαγγελείς όχι απλως βλέπουν δόλο πίσω από τις δύο υποθέσεις, αλλά και πιθανότητα κοινών αυτουργών! Προσθέστε και την κακουργηματική δίωξη για το μαγείρεμα της ΕΛΣΤΑΤ και θα καταλάβετε ότι οι… αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας είναι πλέον σε δεινή θέση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση των CDS, την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης αποδεικτικά στοιχεία για τον δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Ο Πάνος Καμμένος συνοδευόταν από τον βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλη Καπερνάρο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

 

ΠΗΓΗ

Διαβαστε περισσοτερα »

Ανακάλεσε ο Καμμένος! Το “Κλείσε φυλακή τον αδελφό σου το εννοούσα για τον Νίκο”!


cf80cf81ceb1cebacf84ceb9cebaceb1-ceb4ceb9cebaceb7-ceb1cebdceb1cebacebbceb7cf83ceb7

Για να καταλάβετε το πόσο αδιάβαστοι, συκοφάντες και αλαζόνες είναι, αρκεί να ρίξετε μία ματιά στο τι εννοούν “ανάκληση”.

“Βάλε φυλακή τον αδελφό σου Γιώργο… ο Ανδρίκος”! Αναφωνεί ο δικηγόρος.

“Μα δεν εννοούσα τον Ανδρίκο” απαντά ο Καμμένος. “Τον Νίκο…. εννοούσα τότε, με το ταξίδι στο Κατάρ”!

“Αφήστε τα αυτά!” αναφωνεί ο δικηγόρος του κυρίου Παπανδρέου, θεωρώντας δεδομένο ότι ο Καμμένος αναφερόταν στον πελάτη του, “Ανδρίκο” Παπανδρέου.

Δείτε λοιπόν που πραγματικά αναφερόταν ο Καμμένος. 6 ΜΑΪΟΥ 2010. Πολύ πριν τις αποκαλύψεις για τα CDS, την Unigestion και την συμμετοχή του “Ανδρίκου” στον στρατηγικό σχεδιασμό του fund: Καμμένος στον Παπανδρέου: Να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου!

Είπε συγκεκριμένα βασιζόμενος στην επίσημη απάντηση Παμπούκη την οποία παραθέτουμε. Γιατί δεν μπήκε στον κόπο ο συνήγορος να ρωτήσει και τον κύριο Παμπούκη πριν εκτεθεί; Δεν τον γνωρίζει;;

Και βέβαια να τον κλείσεις φυλακή αυτόν με τις κουρτίνες, όπως πρέπει να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου που πήρε με την υπογραφή σου το προεδρικό αεροσκάφος για να διαπραγματευτεί τις μίζες για τα υποβρύχια και έκανε… 28,000 δολάρια (είπε Ευρώ δολάρια όμως είναι το σωστό) λογαριασμό στο Handling του αεροδρομίου!!!

Για να θυμηθούμε την περίπτωση, διαβάστε εδώ: Χυδαία πρόκληση: Ντόλτσε βίτα με τα λεφτά του Ελληνικού λαού κάνει ο “Πρίγκηψ Νικόλαος”

Όσο για τις παρόλες τύπου “δεν είχε πρόθεση να βλάψει την τιμή και την υπόληψη προσωπικά του κυρίου Παπανδρέου”, “δεν κάλεσε τον κόσμο να λιντσάρει τον κύριο Παπανδρέου κάτω από το σπίτι του” κλπ, ρωτήστε κανέναν δικηγόρο. Αν και θα τον ρωτήσετε ούτως ή άλλως. Για να δικαιολογήσετε τα λεφτά που λυμαινόσασταν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχοντας συνεταίρους μέσα στο ΔΣ… Σ

 

ΠΗΓΗ

Διαβαστε περισσοτερα »

H AIΓΥΠΤΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ: Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας: "Καταρρέουμε" - Κίνδυνος για την Α.Μεσόγειο


Ο αρχηγός του αιγυπτιακού Στρατού δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στη χώρα «μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση του κράτους»,προβαίνοντας σε μια αυστηρή προειδοποίηση εν μέσω βίαιων επεισοδίων που έχουν στοιχίσει της ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες.
Σε σχόλια που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο στρατηγός Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας της χώρας, πρόσθεσε ότι μια τέτοια κατάρρευση θα «απειλούσε τις μελλοντικές γενιές».

«Η συνέχιση της διαμάχης των διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων... για τη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση του κράτους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μία από τις προτεραιότητες του στρατού που αναπτύχθηκε στις πόλεις όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια είναι η προστασία της Διώρυγας του Σουέζ.

Όπως εκτιμά το Reuters, τα σχόλια είναι απίθανο να σημαίνουν ότι ο στρατός θέλει να πάρει πίσω την εξουσία που κατείχε ουσιαστικά επί έξι δεκαετίες μετά το τέλος της αποικιοκρατικής περιόδου και στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ πριν από δύο χρόνια.

Ωστόσο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο σημαντικότερος θεσμός της Αιγύπτου, ο οποίος έχει τεράστιο ρόλο στην οικονομία όσο και στην ασφάλεια και δέχεται απ' ευθείας μεγάλες αμερικανικές επιδοτήσεις, ανησυχεί έπειτα από πέντε ημέρες αναταραχής σε αστικά κέντρα.

Ο στρατηγός αλ-Σίσι πρόσθεσε πως οι οικονομικές, οι πολιτικές και οι κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα αντιπροσωπεύουν «μια πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου και τη συνοχή του αιγυπτιακού κράτους» και ο στρατός θα παραμείνει «ο σταθερός και συνεκτικός λίθος» πάνω στον οποίο στηρίζεται το κράτος.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ
Χθες, η αντιπολίτευση απέρριψε το κάλεσμα του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σε εθνικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης.

Μεγάλα πλήθη βγήκαν τη νύχτα στους δρόμους του Κάιρο, της Αλεξάνδρειας, του Πορτ Σάιντ, της Ισμαϊλίγια και του Σουέζ, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στις τρεις τελευταίες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ, ανεβάζοντας σε 42 τον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στην πόλη αυτή.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αρχικά την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, ωστόσο τη βία, ιδιαίτερα στο Πορτ Σάιντ, πυροδότησε και η οργή για την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο αρκετούς κατοίκους της πόλης για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα πέρυσι.

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στο αιγυπτιακό Γενικό Επιτελείο, το οποίο σύμφωνα με αναφορές έχει διατάξει μονάδες του Στρατού Ξηράς να βρίσκονται σε επιφυλακή. Ήδη στο Πόρτ Σάιντ και το Σουέζ στρατιωτικές μονάδες έχουν διαταχθεί να συλλαμβάνουν πολίτες εφόσον απαιτηθεί στο πλαίσιο κήρυξης κατάστασης εκτάκτου Ανάγκης.

Η αστάθεια στη χώρα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία σε όλες τις δυτικές πρωτεύουσες οι οποίες φοβούνται για το ποια μπορεί να είναι η κατάληξη μιας ισχυρής μέχρι σήμερα περιφερειακής χώρας, η οποία αποτελούσε σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την αιματοχυσία και κάλεσαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση να μην προβεί στην αντιμετώπιση της κατάστασης με χρήση ένοπλης βίας.

Φυσικά εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί άμεσα, υπάρχουν φόβοι για ευρύτερη κατάρρευση που μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη καταστολή της εξέγερσης από το στρατό, γεγονός που θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων ανάμεσα σε πολίτες.

Επιπλέον τυχόν γενίκευση της εξέγερσης υπάρχει κίνδυνος να λάβει τα χαρακτηριστικά εμφύλιας σύρραξης με συνέπεια να μετατραπεί η Αίγυπτος σε μια νέα πολεμική ζώνη.

Η πιθανή πλέον εμφύλια διαμάχη που απειλεί μια από τις χώρες «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στη Συρία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη περιοχή.

Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου στα νότια σύνορά του μπορεί να απειλήσει δυνητικά την Εθνική του Ασφάλεια. Η ειρήνη που είχε εξασφαλίσει το Τέλ Αβίβ με την Αίγυπτο αποτελεί ένα πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή και είναι επιθυμητό και από τις ΗΠΑ να διατηρηθεί πάση θυσία .

Αντίθετα το Ιράν που επίσης έχει στραμμένο το βλέμμα του στην περιοχή με την επιθυμία να ασκήσει επιρροή εις βάρος του Ισραήλ, θα επιθυμούσε μια ενδεχόμενη «ισλαμική επανάσταση» στην Αίγυπτο προκειμένου οι ισραηλινοί να νιώσουν «στην αυλή τους» μια νέα εστία έντασης.

Κάτι τέτοιο θα τους επέτρεπε να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο για το πυρηνικό τους πρόγραμμα, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί άλλωστε αφορμή για εκδήλωση στρατιωτικής επίθεσης εκ μέρους του Τελ Αβίβ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΕΝΑΝ ΚΛΗΡΙΚΟ;

15 «Σαν συναντήσεις έναν ιερέα και έναν Άγγελο θα χαιρετήσεις πρώτα τον ιερέα και μετά τον Άγγελο» (Από το Γεροντικό)
Ο κληρικός. Ο ιερέας, δεν είναι ο οποιοσδήποτε τον οποίον συναντάμε και με τον οποίον συναλλασόμεθα στην καθημερινή μας ζωή.

Η Ιεροσύνη του. Το Λειτούργημά του. Το Σχήμα του. Η Αποστολή του.

Η Παρουσία του, τον θέτουν και τον θέλουν ή του επιβάλλουν να είναι και Εντός και Εκτός του «κόσμου τούτου».

Η θρησκευτική - Χριστιανική αγωγή, η Ελληνορθόδοξη πατερική παράδοση, ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ευγένεια ψυχής δεν επιτρέπουν ν’ απευθύνουμε στον κληρικό τους στερεότυπους κοσμικούς χαιρετισμούς:

«Καλημέρα», «Καλησπέρα», «Καληνύχτα». Ή, «να ‘σαι πάντα καλά», «να περνάμε καλά», «άντε γεια», «τα λέμε», που ανταλλάσσουν οι λαϊκοί μεταξύ τους.

Σ’ έναν κληρικό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αν τον συναντήσουμε εντός ή εκτός του Ιερού Ναού, με μια ελαφρά κλίση της κεφαλής προς τα κάτω, «δια καταδύσεως ή προς Θεόν ημών άνοδος γίνεται», απευθύνουμε με ταπείνωση και με ευλάβεια το : «Ευλογείτε πάτερ» και Εκείνος με συνείδηση της υψηλής, της αγίας και ιερής αποστολής Του, ως πνευματικός Φάρος Φωτός Χριστού, ως λειτουργός των αγίων μυστηρίων της Εκκλησίας του Εσταυρωμένου και αναστημένου Ιησού, ως Ορθόδοξη παρουσία- μαρτυρία, ως πατέρας όλων, με σεμνότητα και παρρησία απαντά : «Ο Κύριος».

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός καλεί την Ιεροσύνη «Τέχνην τεχνών και Επιστήμην επιστημών» και τον Ιερέα «Άγγελον Κυρίου».

πηγη:
Διαβαστε περισσοτερα »

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"ΕΡΧΕΤΑΙ ... ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!" - Ηuffingtonpost.com.: "Πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα η Ελλάδα πριν κάψουν το Κοινοβούλιο;


Στα πρόθυρα μείζονος εθνικής αναταραχής που θα καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο και πιθανόν μια κυβέρνηση μη δημοκρατικά εκλεγμένη η οποία όμως θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ηρεμία, αλλά και την εθνική υπερηφάνεια στους πολίτες της, βρίσκεται η Ελλάδα, υποστηρίζει άρθρο του διεθνούς απήχησης ιστότοπου huffingtonpost.com.
Ο αρθρογράφος Bill Frezza – επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων- σίγουρα δεν "μασάει τα λίγια του": Διατυπώνει το ερώτημα "αν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν νέο Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Και απαντά ο ίδιος καταφατικά: «Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη».

Δεν λείπουν οι αναφορές στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και το ερώτημα «Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire» (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης).

Στην εισαγωγή του άρθρου, o Frezza προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν – προκειμένου να διδαχτούμε για το μέλλον (...), για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γενέτειρα της Δημοκρατίας πουσήμερα είναι το "παιδί πόστερ" (η Ελλάδα...) για την οικονομική κρίση.

Αναφέρει πως η δύσμοιρη χώρα μας κατάφερε τελευταία να μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα, αν και η πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα.

Ειδική αναφορά γίνεται στην άνοδο των εξωσυμβατικών πολιτικών δυνάμεων που σπεύδουν καλύψουν το κενό πολιτικό κέντρο της Ελλάδας.

Δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται ,λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι…


 
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την ιατρική σας, την… …φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.
Διαγράψτε τα μαθηματικά
Διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη
Σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας
Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου
Διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική
Διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω
Αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά
Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη)
Σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη
Αλλάξτε τα ευαγγέλια
Αλλάξτε το όνομα του Χριστού
Που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα
Αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία)
Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο
Σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες
Αλλάξτε την παιδεία σας
Αλλάξτε το όνομα της ιστορίας
Αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας
Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό
Διαγράψτε την φιλοσοφία
Διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…
Θα πείτε "δεν γίνεται".
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα
Δεν γίνεται να σβήσει ο Έλληνας
Η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…
Η πρόκληση πάντως ισχύει.

Jean Richepin
Διαβαστε περισσοτερα »

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δημοτικό σχολείο απαγόρευσε σε 6χρονο να φοράει στην τάξη λουράκι με χριστιανικά σύμβολα για «λόγους υγείας και ασφάλειας»


Ο Peter Thompson, πατέρας του 6χρονου Eddie παιδιού εξαγριώθηκε με την απόφαση αυτή του σχολείου να απαγορεύσει το παιδί να φοράει ένα χριστιανικό λουράκι που είναι διακοσμημένο με το ψάρι, ένα χριστιανικό σύμβολο.
Το λουράκι το εντόπισε ένας δάσκαλος στον αστράγαλο του παιδιού και είναι χαρακτηριστικό ότι το λουράκι καλυπτόταν από την κάλτσα του! Ο δάσκαλος διέταξε να το παιδί του το παραδώσει το «ένοχο» λουράκι.

Ο 39χρονος κ. Thompson, απαιτεί τώρα μια συγγνώμη από την διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου Estfeld στο Tickhill, κοντά στο Doncaster, και κρατά τον Eddie στο σπίτι έως ότου η κατάσταση ξεκαθαρίσει.

Έχει προβεί σε καταγγελία καθώς πιστεύει ότι το σχολείο κάνει διακρίσεις εναντίον του παιδιού επειδή είναι Χριστιανός.

Ο κ. Thompson, που είναι από το Tickhill, λέει: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου είπε ο Eddie αυτό που είχε συμβεί. Το παιδί ήταν τόσο αναστατωμένο.

«Φοράει το λουράκι αυτό επειδή θέλει να αισθάνεται ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί του. Το είχε τους τελευταίους έξι μήνες και είναι σίγουρο ότι καλύπτεται από την κάλτσα του, έτσι ούτε το βλέπει κανένας, ούτε υπάρχει κανένα είδος κινδύνου.

«Κανείς δεν του είχε πει τίποτα όλο αυτό το διάστημα, αλλά όταν έπεσε στην αντίληψη ενός από τους δασκάλους του, εκείνος το αφαίρεσε.

«Όταν διαμαρτυρήθηκα γι’ αυτό στο σχολείο, μου είπαν ότι τέτοιου είδους λουράκια απαγορεύονται. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί διακρίσεις εναντίον του επειδή είναι Χριστιανός. Αυτό είναι ένα σύμβολο της πίστης του.

"Είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος και αναστατωμένος γιατί το σχολείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πουλούσε λουράκια από καουτσούκ για να συγκεντρώσει χρήματα".

"Είναι ακατανόητο να λένε τώρα ότι απαγορεύονται, όταν στο καλοκαίρι τα πουλούσαν".

"Δεν θέλω να έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, αλλά δεν θέλω να τον στείλω πίσω σε αυτή τη κατάσταση, και όταν πάει πίσω ανησυχώ για το πώς θα του φερθούν."

Η επικεφαλής καθηγήτρια Diane Risley, δήλωσε: "Στο Tickhill Estfeld η ασφάλεια και η ευημερία όλων των μαθητών λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και το σχολείο έχει μια σαφή πολιτική σχετικά με την εμφάνιση των μαθητών για να βοηθήσει τις οικογένειες να κατανοήσουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν οι μαθητές στο σχολείο".

Η είδηση αυτή έρχεται μετά ​την πρόσφατη νίκη της χριστιανής εργαζόμενης στην British Airways, Nadia Eweida η οποία κέρδισε την δικαστική μάχη κατά της απαγόρευσης που της είχε επιβληθεί από την εταιρία να φοράει ένα σταυρό. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι είχε δικαίωμα να το φοράει ως μια έκφραση της πίστης της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Διαβαστε περισσοτερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ!!!


«Οι περισσότεροι Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι και Αρχηγοί Κρατών είναι Μασώνοι», παραδέχονται ευθαρσώς οι ίδιοι:



 ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Στρατιωτικά ελικόπτερα που πετούν πάνω από το κέντρο του Μαϊάμι Fl αρχίζουν να βάλουν με πολυβόλα πάνω απο τα κεφάλια των ανυποψίαστων πολιτών. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ξέρω αν αυτό είναι μέρος της τακτικής για ομαλοποίηση μιας στρατιωτικής παρουσίας σε άμαχο πληθυσμό,
αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι βλέπω να πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από περιοχές μη στρατιωτικού χαρακτήρα και να βαράνε άσφαιρα με ένα πολυβόλο πάνω από πολυσύχναστους δρόμους χωρίς να έχουν βγάλει προηγουμένος οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Είναι τελείως ηλίθιο και ανεύθυνο.

Τι σκοπό θα μπορούσε να έχει αυτό το πράγμα;

Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι μόνο για αθώα "εκπαίδευση" είστε βαθιά νυχτωμένοι..


 ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Συγκλονιστική έρευνα για τα εμβόλια και τα τοξικά συστατικά τους


Έχουν περάσει μόλις 70 χρόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι τρελοί επιστήμονες από εταιρείες όπως η IG Farben, η BASF, η Hoechst, η Bayer και η Dow, οι οποίοι δημιούργησαν τους θαλάμους αερίων και δοκιμάζανε επικίνδυνα εμβόλια σε αθώους, δεν εξαφανίστηκαν.
Στην πραγματικότητα, πήγαν να εργαστούν για τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τη βιομηχανία των εμβολίων σήμερα. Τουλάχιστον μια δωδεκάδα από αυτούς τους εν ψυχρώ δολοφόνους είχαν προσληφθεί αμέσως μόλις βγήκαν από τη φυλακή, 4 έως 7 χρόνια μετά την δίκη της Νυρεμβέργης στην οποία βρέθηκαν ένοχοι για μαζικές δολοφονίες και υποδούλωση. (Η Δίκη της Νυρενβέργης)

Στην πραγματικότητα, κατά το κλείσιμο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο της IG Farben στη Φραγκφούρτη προστατευόταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς από τα υψηλότερα επίπεδα της στρατιωτικής διοίκησης. Γιατί; Η IG Farben ήταν ο αντίστοιχος FDA / CDC “φαρμακευτικός βραχίονας” του 3ου Ράιχ του Χίτλερ, και οι Ροκφέλερ είχαν οικονομικό συμφέρον για τη διατήρηση και τον έλεγχο αυτής της φαρμακευτικής αυτοκρατορίας, η οποία σύντομα θα λειτουργούσε σε αμερικανικό έδαφος. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο Χίτλερ είχε επίσης επενδύσει σημαντικά στην Merck και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Οι Ναζί οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για μαζικές δολοφονίες έγιναν στελέχη μεγάλων χημικών και φαρμακευτικών εταιρειών των ΗΠΑ .

Ο Fritz Ter Meer [1], βρέθηκε ένοχος για δουλεία και μαζικές δολοφονίες στο Άουσβιτς, στο οποίο υπηρετούσε. Έμεινε μόνο επτά χρόνια στη φυλακή και έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer το 1956. Ακόμα εμπιστεύστε τα εμβόλια στις ΗΠΑ;

Ο Carl Krauch, Εκτελεστικό Μέλος της IG Farben και επικεφαλής των Στρατιωτικών Οικονομικών για τον Χίτλερ, βρέθηκε ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες, υπηρέτησε ακριβώς 6 χρόνια στη φυλακή, στη συνέχεια έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF το 1952. Ακόμα θέλετε να πάρετε αυτά τα εμβόλια της γρίπης; Τι λέτε για αυτό το εμβόλιο κατά του HPV για την κόρη ή για τον γιό σας;

Αυτή είναι σήμερα η ίδια βιομηχανία εμβολίων που προστάτευε και απασχολούσε ναζί εγκληματίες πολέμου. Η ίδια η βιομηχανία που παρήγαγε τους ναζιστικούς θαλάμους αερίων, αγοράστηκε από την Bayer. Έτσι, ακριβώς.Ποιόν εμπιστεύεστε για την υγεία και την ευημερία των παιδιών σας;

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το CDC βασίζονται αποκλειστικά στους κατασκευαστές εμβολίων να αναφέρουν προβλήματα, τραυματισμούς και θανάτους.(Η μόνη έρευνα που γίνεται για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, είναι από τους κατασκευαστές των εμβολίων).

Αυτή η ωμότητα είναι σαν να αφήνει τους δολοφόνους να είναι ίδιοι και δικαστές στο δικαστήριο! Πού είναι οι έλεγχοι και ισορροπίες πάνω στους οποίους ιδρύθηκε αυτή η χώρα; Τα εμβόλια έχουν μπεί σε οικονομικά και πολιτικά προγράμματα πλέον, και η FDA δεν κάνει κανένα απολύτως έλεγχο η ίδια, πριν τη λήψη αποφάσεων για να απελευθερώσει τα εμβόλια για τις μάζες.

Θέλετε περισσότερη έρευνα προτού εσείς ή το παιδί σας κάνει ένα εμβόλιο για μια νέα ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία; Ακούστε την εκπληκτική ομολογία από εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Maurice Hilleman (πρώην w / Merck), ο οποίος παραδέχτηκε τη θανατηφόρα φύση των πιό έμπιστων εμβολίων Dr Maurice Hilleman SV40

Τα σημερινά εμβόλια, όχι μόνο περιέχουν ζωντανά κύτταρα από τις ασθένειες που δεν θέλετε, αλλά επίσης περιέχουν ΓΤΟ, ορμόνες από μολυσμένες αγελάδες, γουρούνια, κοτόπουλα και πιθήκους, αδοκίμαστους συνδυασμούς ιών (όπως Η1Ν1), αλουμίνιο, υδράργυρο, γαλακτωματοποιητές, και διασταυρούμενα βακτήρια από ζώα , κουνούπια, και νεκρούς ανθρώπους.

Εμβόλιο Ιλαράς ζώντων ιών: (Attenuvax) Φτιαγμένο από τη Merck. Δύο ενέσεις Μια στο 1 έτος και και μια άλλη στο 4 έτος. Περιέχει ζελατίνη, σορβιτόλη, χλωριούχο νάτριο, βόειο ορό , πρωτεΐνη αυγού και ανθρώπινη αλμπουμίνη.

Ιλαράς και παρωτίτιδας εμβόλιο ζώντων ιών: (MM-Rvax) Φτιαγμένο από τη Merck.Εγχέεται στην ηλικία του ενός έτους στα μωρά. Περιέχει ζελατίνη, σορβιτόλη, χλωριούχο νάτριο, βόειο ορό , και ανθρώπινη αλμπουμίνη.

Εμβόλιο Διφθερίτιδας, τετάνου και πολιομυελίτιδας: Πέντε ενέσεις μεταξύ 2 και 6 ετών, συν επαναληπτικων που "συνιστάται" κάθε 10 χρόνια. Περιέχει φορμαλδεΰδη, φαινοξυαιθανόλη και φωσφορικό αργίλιο.

DTaP, IPV, HBV και Hib *: (διφθερίτιδα, τέτανος, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα Β και αιμόφιλο της γρίπης τύπου Β) Γίνεται σε βρέφη ηλικίας 2 έως 12 μήνες με επαναληπτικά σε λιγότερο από ένα χρόνο . Περιέχει υδροξείδιο αργιλίου, φορμαλδεΰδη, και βόειο ορό.
Το Gardasil HPV: Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων Φτιαγμένο από τη Merck. "Συνιστώμενες" 3 ενδομυϊκές ενέσεις. Κατά τη γέννηση, 2 και 6 μηνών. επανα-χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών για μια σπάνια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Περιέχει πολυσορβικό 80, χλωριούχο νάτριο, αλουμίνιο, και μια "μετουσιωμένη" (κατακερματισμένη και αποδυναμωμένη) μορφή του ιού.

Τοξικά συστατικά των εμβολίων και οι δυσμενείς επιπτώσεις τους:

•Ορός βοοειδούς: Εξάγεται από το δέρμα αγελάδας. Όταν εισαχθεί με ένεση προκαλεί διαταραχές του συνδετικού ιστού, αρθρίτιδα και ερηθυματώδη λύκο, Επίσης δύσπνοια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πόνο στο στήθος και δερματικές αντιδράσεις.
• Σορβιτόλη: Συνθετικό γλυκαντικό το οποίο μεταβολίζεται πολύ αργά και επιδεινώνει τον ερεθισμό του εντέρου και προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα.
• Ζελατίνη: Προέρχεται από το κολλαγόνο που βρίσκεται στο δέρμα και τα οστά ζώων. Η ένεση ζελατίνης ενέχει τον κίνδυνο της μόλυνσης από συνθετικές ορμόνες ανάπτυξης και της BSE (νόσος των τρελών αγελάδων).
• Χλωριούχο νάτριο: Αυξάνει την αρτηριακή πίεση και αναστέλλει τη σύσπαση των μυών και την ανάπτυξη.
• πρωτεΐνη αυγού: Τα εμβόλια παρασκευάζονται σε αυγά (σίγουρα μη οργανικά).Μπορεί να περιέχουν αυξητικές ορμόνες, αντιβιοτικά, και βακτήρια σαλμονέλας.
• Thimerosal: Ένας νευροτοξικός υδράργυρος που προκαλεί αυτισμό: Υπάρχουν 25 mcg σε ένα μέσο όρο εμβόλιο της γρίπης, και το όριο ασφάλειας της EPA είναι 5 μικρογραμμάρια, έτσι τα παιδιά που θα έχουν εμβολιασθεί ταυτόχρονα με πολλαπλά εμβόλια * λαμβάνουν πάνω από 10 φορές το όριο ασφαλείας του υδραργύρου σε μία μέρα.
• Ανθρώπινη αλμπουμίνη: Τό μέρος της πρωτεϊνης του αίματος που λαμβάνεται από ανθρώπινο φλεβικό πλάσμα από πολλούς δότες. Όταν γίνει η ένεση προκαλεί πυρετό, ρίγη, κνίδωση, εξάνθημα, κεφαλαλγία, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και ταχυκαρδία. Η ένεση από "συγκεντρωμένο αίμα πολλών δοτών» μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μάζας των κυττάρων του σώματος και να προκαλέσει λοίμωξη από τον ιό της ανοσολογικής ανεπάρκειας, ή να περιέχει SV40, AIDS, καρκίνο ή ηπατίτιδα Β από τοξικομανείς.
• Φορμαλδεΰδη: Πολύ καρκινογόνο υγρό που χρησιμοποιείται για τη βαλσάμωση πτώματων .Ιεραρχικά μία από τις πιο επικίνδυνες ουσίες για την ανθρώπινη υγεία. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ήπατος, γαστρεντερικά προβλήματα , αναπαραγωγικές παραμόρφωσεις, αναπνευστική δυσχέρεια και καρκίνο.Επιπλέον, η φορμαλδεΰδη έχει γίνει γνωστό ότι αποτυγχάνει να απενεργοποιήσει τον ιό του εμβόλιου που προορίζεται να θεραπεύσει, επιτρέποντας έτσι ένα ζωντανό ιό να εισέλθει στο αίμα σας και να μολύνει το σύστημά σας.
• Φαινοξυαιθανόλη: Ένας αιθέρας γλυκόλης / χημικός. Ιδιαίτερα τοξική για το νευρικό σύστημα, τα νεφρά και το συκώτι. Το FDA προειδοποιεί ότι "μπορεί να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), εμετο και δερματίτιδα εξ επαφής» στα καλλυντικά. Φανταστείτε όταν εγχέεται στο αίμα σας.
• Φωσφορικό αργίλιο: αυξάνει σημαντικά την τοξικότητα του υδραργύρου, έτσι η προσοχή για την ελάχιστη ανοχή σε υδράργυρο υποτιμάται σοβαρά.Οι CDC επιστήμονες και όλοι οι γιατροί το γνωρίζουν καλά αυτό.
• MSG (όξινο γλουταμινικό μονονάτριο): Μετά την ένεση γίνεται νευροτοξίνη, που προκαλεί διαταραχές στο ΚΝΣ, και εγκεφαλικές βλάβες στα παιδιά.

Αν αρέσκεστε στα ψέματα,μπορείτε να επισκεφθείτε το vaccinateyourbaby.org, όπου σας λένε ότι η φορμαλδεΰδη είναι ασφαλής επειδή είναι «παρόν στο περιβάλλον και είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού,και ότι είναι ήδη παρούσα στο ανθρώπινο σώμα."Μπορούν επίσης να σας ενημερώσουν ότι το αλουμίνιο είναι καλό για σας, επειδή «το αλουμίνιο επίσης βρίσκεται συνήθως σε τρόφιμα, νερό, βρεφικό γάλα και ακόμη και στο μητρικό γάλα." Δηλαδή , αν είναι στο περιβάλλον, πρέπει να είναι ασφαλή και για την ένεση στις φλέβες σας (οπότε γιατί να μην χρησιμοποιούν το δηλητήριο του φιδιού, χλωρίνη, ή ουράνιο;).

ΠΗΓΗ

[1] @episthmi Αυτός ο "κύριος" Ter Meer είναι από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του Codex Alimentarius το 1962
 

Διαβαστε περισσοτερα »

«Τα λεφτά ήταν άχρηστα» και οι μαυραγορίτες οργίαζαν


mauragoritis-palierakis

Του Μανόλη Παντινάκη
Μακριά από τους καιρούς που οι εμπορικές συναλλαγές γίνονταν με τις ανταλλαγές προϊόντων, βλέπουν στα χωριά της Κρήτης ηλικιωμένοι που από τη ζωή τους πέρασαν τα αδυσώπητα χρόνια των εθνικών γεγονότων της νεότερης ιστορίας. Τότε, που «τα λεφτά ήταν άχρηστα»και οργίασαν οι μαυραγορίτες που έπιναν το αίμα των ….ανθρώπων. Όμως, ανταλλαγές σε ποια αγαθά της γης, όταν η παραγωγή είναι στην πλειοψηφία των οικισμών σχεδόν ανύπαρκτη;
Θύματα των αδίστακτων ήταν οι χωρικοί, που στις τρομακτικές ελλείψεις που αντιμετώπιζαν, παρέδιδαν και θησαυρούς για να τους ανταλλάξουν με ευτελούς αξίας είδη. Όμως, κάνοντας σύγκριση των χαλεπών καιρών της κατοχής με τις σημερινές, ο Γιώργης Παττακός 90 χρονών σήμερα στο χωριό Πατσός Αμαρίου χαρακτηρίζει «χειρότερη αυτή την εποχή από εκείνη», γιατί «με τους Γερμανούς περνούσαμε “φίνα”».
Αλλά πώς ήταν… «φίνα»; Απαντά ο ίδιος: «Ήρχουνταν, παίρνανε κρομμύδια, πατάτες, κότες και πηγαίνανε στο διάολο!» Ενώ σήμερα, διαπιστώνει, «έχομε δυστυχία και δε δουλεύομε…» Τότε, οι διάφοροι περιπλανώμενοι που επικράτησαν ως μαυραγορίτες και ξεκινούσαν από μακριά, έφερναν στα χωριά είδη ανάγκης και με τη μέθοδο της εποχής τα αντάλλασαν με προϊόντα.
«Δηλαδή», εξηγεί, αναφερόμενος σε προσωπικά του περιστατικά, «είχα δώσει είκοσι οκάδες λουμπούνια και πήρα ένα ζευγάρι αρβύλες και μου βαστήξανε δυο χρόνια. Άλλη φορά, πάλι, έδωκα ένα τσουβάλι πατάτες και πήρα ένα σακάκι ολοκαίνουριο και μια τρίτη αντάλλαξα πέντε οκάδες κουκιά με δέκα οκάδες αλάτι, γιατί μας το είχαν φάει οι Γερμανοί. Την τελευταία φορά έδωκα τριάντα οκάδες φάβα και μου έδωκε είδη για το σπίτι. Κανείς από αυτούς δεν έπαιρνε τα λεφτά γιατί δεν περνούσαν. Τα πάντα γίνονταν με ανταλλαγές προϊόντων…»
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ;
Το τοπίο, βέβαια, σήμερα έχει αλλάξει και τέτοιες εμπορικές συναλλαγές φαντάζουν σαν όνειρο! Οι παλαιοί παραγωγοί, λόγω του βάρους των χρόνων, αποσύρθηκαν και τη θέση των νέων καλλιεργητών έχουν πάρει οι… μανάβηδες. Και όχι μόνο αυτοί! Ακολουθούν κάθε είδους πλανόδιοι εποχούμενοι μικροπωλητές με την πραμάτεια που έχει ανάγκη το κάθε σπίτι…
Και πώς να επανέλθει το παλαιό μοντέλο συναλλαγών στο εμπόριο; «Δεν έχομε προϊόντα», προσθέτει. Και συμπληρώνει: «Έρχονται οι μανάβηδες, έρχονται οι φουρνάρηδες, έρχονται οι τυροκόμοι, έρχονται και ποιοι δεν έρχονται! Αν έχεις λεφτά θα τη βγάλεις…»
Τότε, όμως, δεν έφταναν και οι πάμπολλοι λογαριασμοί που καλείται το κάθε νοικοκυριό να πληρώσει σήμερα. «Ναι», λέει, «γιατί φως θωρούσαμε το βράδυ από το λύχνο, μαγειρεύαμε και ζεσταινόμαστε από την παραστιά, νερό δεν πληρώναμε, αυτοκίνητα δεν είχαμε παρά στράτες και γαϊδουράκια και με αυτά πηγαίναμε στη Χώρα. Και για να φτάσομε, κάναμε δρόμο 3,5 ώρες με τα πόδια αν τα είχαμε φορτώσει…»
ΣΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…
Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε ηλικία 18 χρονών, ξεκίνησε ο Γιώργης Παττακός με δυο συγχωριανούς του για το Ρέθυμνο, έχοντας φορτώσει εμπόρευμα αγροτικά προϊόντα. «Νωρίς το πρωί φτάσαμε στις 4 Μάρτυρες στην πόλη, ξεφορτώσαμε τα κοφίνια με τις ντομάτες και τα κρομμύδια και περιμέναμε. Σε λιγάκι έρχεται ο Δασκαλογιάννης που είχε το μαγειρείο. Υπήρχανε, τότε, τρία ράδια στη Χώρα και το ένα το είχε ο Δασκαλογιάννης. Βάνει το ράδιο και ακούμε: «Ύπουλα και άναντρα, χωρίς ειδοποίηση, μας κήρυξε τον πόλεμο ο Μουσολίνι στις 12 τα μεσάνυκτα…
»Μέχρι να ακούσουν οι άνθρωποι πόλεμο, γέμισε η πλατεία. Άλλοι κλαίγανε, άλλοι φωνάζανε, άλλοι γελούσαν κι εμείς λέγαμε τι… θα κάνομε τις ντομάτες! Πέρασε ένας Αποστολάκης που είχε μανάβικο, πάω και φέρνω το γάϊδαρο από το χάνι από τα «Πεταλάδικα» και ξεφορτώνομε τις ντομάτες στο μανάβικο. Ήρθε ο μπάρμπας μου ο Χαροκόπος και πάμε στου Λεντζή το μαγειρείο. Αξέχαστα είχα παραγγείλει στιφάδο μοσχάρι…
»Όταν τσίτωνα μια μπουκιά κρέας να το βάλω στο στόμα μου, εκείνη την ώρα έπαιζε ο συναγερμός. Λέει ο Λεντζής να φύγομε γιατί θα κλείσω. Γύρισα στο χωριό και στις Πρασές σταματήσαμε και φάγαμε αυγά με λουκάνικα. Στη Χώρα δεν πρόλαβα με το μπάρμπα μου το Χαροκόπο…»
MadeinCreta
Διαβαστε περισσοτερα »

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΑΚΗ Σεραφείμ Πειραιώς: “Καλώς προβάλλει τον εθνικισμό η ΧΑ”


serafeim1L

“Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει»δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα σε ορισμένους κύκλους της, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες, αλλά εν πάση… περιπτώσει δεν αποτελεί ούτε χρυσή ελπίδα ούτε μαύρη νύχτα. Είναι ένα κόμμα που εκφράζει ένα τμήμα των ψηφοφόρων”.
Από την πλευρά του, κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουράκη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς».
Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού. «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας» κατέληξε ο μητροπολίτης Πειραιά.
«Αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι’ αυτό προσπάθησε να το μαζέψει»δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, o μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος για τα περί φορολόγησης των πολιτών που δηλώνουν “Χριστιανοί Ορθόδοξοι”.
Ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».
«Μόνο θετικές αντιδράσεις είχαμε μετά το χτεσινό μου κήρυγμα που είπα ”φέρτε τα λεφτά πίσω”»πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Ποιοι τους θέλουν όλους νεκρούς ενώ δεν είναι!


tourkoi

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πολλά στον ελληνικό Τύπο αλλά κυρίως σε διάφορες ιστοσελίδες πως έχουν πεθάνει όλοι ο Τούρκοι κομάντος που είχαν ανέβει στα Ιμια το 1996 πρέπει να
αποκαλύψουμε κάποια πράγματα. Αυτή η είδηση δεν αληθεύει. Το Onalert αποκαλύπτει κάποιες… λεπτομέρειες. Ας αποκαλύψουμε πως οι επικεφαλείς των δυο ομάδων κομάντος είναι έγκλειστοι στις φυλακές της Τουρκίας!
Οι επικεφαλείς της ομάδας των ειδικών δυνάμεων Ερτζάν Κιρέτσεπε και Αλί Τουρκσέν που είχαν εισβάλει στα Ιμια κατηγορούνται για συμμετοχή σε παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Ο Κιρέτστεπε με τις κατηγορίες συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα» και ο Τουρκσέν με την υπόθεση όπλων που είχαν βρεθεί θαμμένα στην περιοχή Ποϊράζκοϊ της Κων/πολης.
Την τραγική νύχτα των Ιμίων οι Τούρκοι είχαν φτάσει στα νησιά με δυο φουσκωτά τα οποία είχαν από 6 άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Στο ένα επικεφαλής ήταν ο Κιρέτστεπε ο οποίος πριν από λίγα χρόνια συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του πλοιάρχου ενώ στο άλλο ήταν ο Τουρκσέν ο οποίος είναι εν ενεργεία α με το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου. Το 1996 και οι δυο τους είχαν το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου.
Επίσης εν ζωή είναι και ο Μετίν Ιζ ο οποίος τη νύχτα των Ιμίων συντόνιζε την ομάδα των κομάντος από την ξηρά. Σήμερα έχει το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου.

 Πράγματι ένας από τους κομάντος των Ιμια πέθανε από τη διαρροή φυσικού αερίου στο σπίτι του στις 7 Ιανουαρίου. Αλλά στον ελληνικό Τύπο γράφτηκε πως πέθανε στην Κωνσταντινούπολη στο σπίτι του Κι όμως ψάξαμε αναλυτικά και ο Ενγκίν Ερκμάν πέθανε σε διαμέρισμα στο Τουρκμενιστάν. όπου είχε μεταβεί ως υπάλληλος μιας ιδιωτικής εταιρείας καθώς είχε συνταξιοδοτηθεί.
Οσο για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που λέγεται πως γράφει η Türkiye για τον τελευταίο επιζώντα των Ιμίων, δεν υπάρχει τέτοιο δημοσίευμα. Η εφημερίδα συγκεκριμένα γράφει « Ο Ερκμαν , 44 ετών πέθανε από διαρροή αερίου στο σπίτι του στο Τουρκμενιστάν… στην κηδεία ο πατέρας το δήλωσε πως ο γιος του συμμετείχε στην επιχείρηση των Ιμίων (Kardak).
Κάποιοι, κομάντος 17 χρόνια, πέθαναν αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας περι θανάτου όλων των τούρκων κομάντος δεν αληθεύουν. Ας είμαστε πραγματιστές. Ας δούμε τα λάθη που κάναμε τότε να μην τα επαναλάβουμε και να μην ικανοποιούμε τους εαυτούς μας με ανύπαρκτες ιστορίες που δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να παρηγορούν.
Οι κομάντος των Ιμίων πάντως που σύμφωνα με τους τούρκους είναι ακόμη εν ζωή είναι ο Χακάν Τσαλισκάν, Σαλίχ Τσορεκτσίογλου, Τζαβίτ, Οζμέν, Αμντουλάχ Αρσλαν,Σαντετίν Ντογάν, Λεβίν Κετεν, Λουτφί Τοκούσογλου, Ιμπραχίμ Μπαλτσίν, Χασάν Αράπ και Τανέλ Ερέναϊ. Πάντως για τους αρχηγούς των κομάντος δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακόμη ζουν παρέα με «της φυλακής τα σίδερα»
Κι επειδή θα μας κατηγορήσουν πολλοί γι’αυτά που γράφουμε απλά επειδή μιλάμε με στοιχεία ας δούμε τι είπε ο Αλί Τούρκσεν στην απολογία του στη δίκη της υπόθεσης όπλων Ποίράζκοϊ τον Ιούλιο του 2010 : “ Δεν λυπάμαι που τώρα με κατηγορούν. Πιστεύω πως θα αθωωθούμε. Μονο οι οικογένειες μας ταλαιπωρούνται. Συμμετείχε σε δυο σημαντικές.αποστολές H πρώτη ήταν η εισβολή στο πλοίο Lucky-S με 14. τόνους ναρκωτικών. Και η δεύτερη ήταν η επιχείρηση Καrdak (Ιμίων) όπου ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας. Και στις δυο επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε μια σφαίρα.»
«Μας κατηγορείτε ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης όμως εγω βλέπω τον Ερτζάν Κιρέτστεπε ο οποίος αγόρασε με την πιστωτική του κάρτα τη βενζίνη για το φουσκωτό που πήγαμε στο Κardak (Ιμια). Για να φύγει εκείνη η σημαία από εκεί μεσα σε 3 ώρες ετοιμαστήκαμε. Η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε καλέσει τον τότε αρχηγό Ναυτικού Γκιουβέν Ερκαγια. Κι εκείνος κάλεσε εμάς. «Πώς να του έλεγα αρχηγέ μου δεν έχω βενζίνη. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να μας κατηγορείτε ως τρομοκράτες»!
Οσο για τον Αλί Τουρκσέν ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών , τον Οκτώβριο του 2012 έστειλε επιστολή στον Ερντογάν που τον κατηγορούσε για δίκη «παρωδία» και έγραφε πως ο μόνος στόχος του τούρκο πρωθυπουργού ήταν να καταπολεμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
triklopodia.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Να τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν επιστρέψει στη δραχμή!


draxmi-500x250

Του Στρατή Μαζίδη. Αν η Ελλάδα τολμήσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή τότε μια σειρά από τρομερά δεινά θα τη συνταράξουν:
- δε θα έχουμε νερό
- θα σταματήσει να βρέχει
- τα σπίτια μας θα γκρεμιστούν και θα κατεδαφιστούν από μόνα τους πριν τα αγοράσουν οι ξένοι για ένα κομμάτι ψωμί αντί για ένα γερμανικό στρούντελ
- θα πάψει να υπάρχει καλοκαίρι
- η θερμοκρασία αμέσως θα υποχωρήσει κατά 30-40 βαθμούς
- τα δένδρα θα ξεραθούν
- τα ψάρια θα φύγουν για άλλες θάλασσες
- θα στερέψουν τα ποτάμια και οι λίμνες
- τα πουλιά θα σταματήσουν να κελαηδούν
- δε θα μπορούμε να κατουράμε όρθιοι
- θα υποστεί καθίζηση όλο το οδικό δίκτυο της χώρας
- δε θα ανατείλει ποτέ ξανά ο ήλιος
- θα ψοφήσουν όλα τα ζωντανά
- δε θα μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο (αλήθεια η Αλβανία πως το αγοράζει; κι εμείς τώρα που το προμηθευόμαστε από το Ιράν το πληρώνουμε; )
- θα μας αποκλείσουν οι αγορές (ενώ τώρα δεν είμαστε αποκλεισμένοι)
- θα προκληθεί γιγαντιαίο τσουνάμι στο Αιγαίο
- θα κλείσουν οι βιομηχανίες που παράγουν λουκέτα
- θα επικρατήσει ο τρόμος κι η αναρχία ενώ τώρα ζούμε σε ένα σοβαρό οργανομένο κράτος
- θα λιώσουν τα χιόνια στην Πίνδο
- θα φύγει ο Πέτρος από τη Μύκονο
- θα φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες
- θα αδειάσουν τα καταστήματα ενώ τώρα μπορούμε και πηγαίνουμε ξοδεύοντας αδρά για τις αγορές μας

Αυτά και άλλα πολλά φοβερά και τρομερά πράγματα πρόκειται να συμβούν ΑΝ επιστρέψουμε στη Δραχμή.

Δείτε ακόμη > Μειώθηκε το έλλειμμα και πεθαίνουν οι άνθρωποι
Διαβαστε περισσοτερα »