Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ»



«Η τελετουργική μύηση του 33ου βαθμού αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ιστορία»!

«(…) Δεν επιτρέπεται ούτε να ολοκληρώσουμε μια προσευχή στο όνομα του Ιησού αλλά χρησιμοποιούμε μια αόριστη αναφορά στον Θεό, ο οποίος θα μπορούσε να σημαίνει οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Οι διδασκαλίες της..
Καμπάλα, της Ζέντ Αβέστα, και των Γνωστικών χρησιμοποιούνται μαζί με την αστρολογία και τις διδασκαλίες των ψεύτικων αρχαίων θεών όπως ο Όσιρις, η Σεμίραμις, η Ίσις και ο Κρίσνα. Οι Χιντού θεοί Βράχμα, Βισνού και Σίβα θεωρούνται επίσης θεοί.
Όποτε όμως ονομάζετο ο Χριστός, γινόταν μόνο με την μορφή της γελοιοποίησης.
Για τους λόγους αυτούς εγκατέλειψα το Μασονικό Τάγμα. Εάν σήμερα είσαι Μασόνος, σου ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου να πράξεις αναλόγως.
Είναι το μόνο σωστό πράγμα που μπορείς να κάνεις (...)».
(«Προς Μία Παγκόσμια Δικτατορία» του Gary Kah (Εκδόσεις «ΣΤΕΡΕΩΜΑ»).
Με Χριστιανική αγάπη,
Τζίμ Σώ (Jim Shaw), Silver Springs, Florida

Ευτυχώς όμως, που πολλοί μασόνοι και μη, Έλληνες και Δυτικοί, ήδη επιστρέφουν στα πάτρια. Ανακαλύπτουν την ελληνικότητα της αρχαίας Ρώμης, την επί τρείς αιώνες (8ος αι. - 11ος αι.), αντίσταση των Ρωμαίων Ορθοδόξων Παπών και του λατινικού λαού έναντι των Φραγκονορμανδών εισβολέων και στην αίρεση του Φιλιόκβε. Μελετούν ενδελεχώς την Ορθόδοξη Χριστιανική Αρχαιότητα μέσα από τους Αγίους Πατέρες αλλά και την Οικουμενική Ρωμανία, άνευ ιστορικών αναχρονισμών και μέσα από τις απαραχάρακτες ιστορικές πηγές. Τον μόνο Πολιτισμό που παρ’ όλες τις ανθρώπινες αστοχίες και τα τρωτά του, δεν θεσμοθέτησε εκκλησιαστικοθεολογικά την αμαρτία όπως ο Δυτικός Χριστιανισμός. Κι αυτό, γιατί η χιλιόχρονη Μεσαιωνική Ρωμανία - που επέτυχε την αυθυπέρβασή της εκχριστιανίζοντας το αδυσώπητο ρωμαϊκό δίκαιο που κληρονόμησε - ποτέ δεν έκανε δόγμα της την οντολογική παρεκτροπή, την ηθική παρέκκλιση και τα «ιερά φονικά». Στον αντίποδα, αναγνώρισε και υπερασπίστηκε την Αποστολική Θεοαλήθεια ως το μόνο στοιχείο κατευνασμού των ανθρωπίνων παθών που θα εξασφάλιζε την ενότητα των ετερόκλητων πολιτών της, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται, από τους χρονικογράφους της τότε εποχής, από τους βίους πάμπολλων απολογητών και ομολογητών, λαϊκών, μοναχών, κληρικών, αυτοκρατόρων και πατριαρχών, όπως τα παραθέτουν οι ιδεολογικά αστράτευτοι ημεδαποί και αλλοδαποί ιστορικοί.
Μια ελληνοπρεπέστατη Ρωμανία, διασώστρια και συνεχίστρια των Πανελλήνων του Ομήρου (Β΄, 350) και του Ησιόδου («Έργα και Ημέραι», στ. 526 - 528), η οποία αγκάλιασε και προσέφερε την δυνατότητα του εξαγιασμού, όχι μόνον στους εν τη Βυζαντίδα Πόλη, απογόνους των πάλαι ποτέ Τρώων συνελλήνων, αλλά και σε όλες τις φυλές του τότε γνωστού κόσμου, εκπληρώνοντας το όραμα του Ισοκράτη, του Μέγα Αλέξανδρου και του Μέγα Παύλου. Μια Ρωμανία, της οποίας την ενότητα υπερασπίστηκε μέχρι και ο νεοπλατωνικός ουτοπιστής Πλήθων Γεμιστός, όταν στην Σύνοδο Φερράρας Φλωρεντίας (1438 - 1439) - μαζί με τον Άγιο Μάρκο Ευγενικό - αρνήθηκε να συναινέσει στην ανίερη ένωση των Εκκλησιών Κωνσταντινούπολης και Ρώμης.
Ένα «Βυζάντιο» συκοφαντημένο και χαλκευμένο από τους Δυτικούς και τους Νεογραικούς λογίους και ιστορικούς του 18ου και 19ου αιώνα, το οποίο εκχριστιάνισε την λεκάνη της Μεσογείου, την Κεντρική Ευρώπη, τις Βρετανικές Νήσους, την Σκανδιναυία και την Ρωσία, αναδεικνύοντας Λατίνους, Έλληνες, Σέρβους, Αρμένιους, Ίβηρες, Σημίτες, Σύριους κ.α., αυτοκράτορες, αυτοκράτειρες, επισκόπους και πατριάρχες κι αυτό το ανεπανάληπτο, επειδή ο εθνοφυλετισμός, η φεουδαρχική αριστοκρατία και η κληρονομική διαδοχή της εξουσίας ήταν μονίμως υπό αίρεση και αμφισβήτηση, μιας και συχνά, κατόπιν απαίτησης του λαού και του στρατεύματος, πάμπολλοι ταπεινής καταγωγής νέοι και νέες αναρριχήθηκαν στον αυτοκρατορικό θρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της υπερχιλιετούς Ελληνορθόδοξης Αυτοκρατορίας!
Μια Ορθόδοξη Χριστιανική Λαϊκή Αυτοκρατορία με διαρθρωμένη οικονομία, που εφάρμοσε το τελειότερο πολιτικοοικονομικό μοντέλο, αυτό της Μικτής Οικονομίας, που πολέμησε τα μονοπώλια, που στήριξε την την μικρή ιδιοκτησία συγκρουόμενη με τους «Δυνατούς», που προάσπισε τα δικαιώματα της γυναίκας, της «Τρίτης Ηλικίας», των παιδιών, των ορφανών, των ανέργων, των πτωχών και των αδύνατων.
Μια συνετή, στο σύνολό της, αυτοκρατορία, που ανέδειξε την θεωρία του ιερού, αμυντικού «δικαίου πολέμου», η οποία, επί ένδεκα ολόκληρους αιώνες, ουδέποτε προέβη σε κάποιον κατακτητικό πόλεμο σεβόμενη το δικαίωμα του αλλοδαπού να έχει τον δικό του γεωφυσικό χώρο στον οποίο θα μπορούσε να πραγματωθεί και να ευημερήσει.
Ένα ευφυέστατο και ευλογημένο υπερκράτος, το οποίο συνέλαβε από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του πως ο σκοπός και ο προορισμός της γήινης ζωής δεν εξαντλείται σε τούτον τον μάταιο κόσμο της φθοράς και της διχόνοιας, αλλά επεκτείνεται και δοξάζεται στην αιωνιότητα με τον αγιασμό και την θέωση. Γι’ αυτό και προστάτευσε την Ορθοδοξία από τις θρησκευτικές αιρέσεις και παραθρησκείες, από αγάπη για τον μεταπτωτικό και πνευματικά ανάπηρο άνθρωπο, όχι από κάποια ιδεολογική εμμονή ή από πνευματική αλαζονεία, αλλά για να διασφαλίσει την αποστολοπαράδοτη πνευματική ιατρική αγωγή του «έσω ανθρώπου» που θα εκπλήρωνε τον ως άνω πανίερο σκοπό, όπως ακριβώς μάχεται σήμερα και ένας Ιατρικός Σύλλογος τους κομπογιαννίτες ψευτογιατρούς που λανσάρουν το «νερό του Καματερού», τις «βιβεκανάντειες» ενεργειακές θεραπευτικές και την ομοιοπαθητική νεοαλχημεία ως σωτηριώδη μέσα θεραπείας του πάσχοντος ανθρώπου.
Μια προτύπωση της Ουράνιας Ιερουσαλήμ, που δεν αντιτίθετο στους μειοψηφούντες ειδωλολάτρες και στους αιρετικούς χριστιανούς να θρησκεύουν ελευθέρως, αρκεί, να μην προέβαιναν σε μηχανορραφίες, προσηλυτισμούς, ανταρσίες και επαναστάσεις που θα διακύβευαν την εσωτερική συνοχή και ευημερία της πολυφυλετικής αυτοκρατορίας.
Ως συντεταγμένο θεοκεντρικό κράτος, πολέμησε την μαγεία και τον αποκρυφισμό, ιδιαίτερα, όποτε τα άνομα αυτά μέσα χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν τον ίδιο τον αυτοκράτορα, επειδή επιβουλεύονταν την ελευθερία της βούλησης των πολιτών της, την ευημερία της αυτοκρατορίας και κυρίως, επειδή επεδίωκαν την ακύρωση του εν Χριστώ καθαρτικού και θεωτικού σκοπού της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένα «Βυζάντιο» σταυρωμένο, που νόσησε βαρύτατα μετά την άλωση του 1204 από τους βαρβάρους Φράγκους, εξ αιτίας του πνευματικής κατάπτωσης κάποιων αυτοκρατόρων, αξιωματούχων, επισκόπων και λογίων του, αλλά και επειδή το κλίμα ανασφάλειας που διακατείχε, τότε, την συρρικνωμένη πολυφυλετική αυτοκρατορία κατέστησε τον πληθυσμό ευάλωτο στα δηλητήρια του φεουδαλισμού και του εθνοφυλετισμού - σωβινισμού.
Μια Ρωμανία, της οποίας το αφιλάργυρο και αφιλόσαρκο φρόνημα, η αγιοσύνη, οι θρύλοι και οι προφητείες περί αναβιώσεώς της, αποτελούν σήμερα - περισσότερο από ποτέ - τον φόβο και τον τρόμο του «Νεοδιαφωτισμού» της New Age, της Μασονίας, των Παπών, των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και σύμπασας της Νew World Order. Kι αυτό, επειδη η αναβιούμενη Ρωμηοσύνη που ακόμα αναδεικνύει θεουμένους, εναντιώνεται στην φεουδαρχία, στην κληρονομική διαδοχή των πολιτικών «τζακιών» και στην υπ’ αυτών οικονομική εκμετάλλευση των αδυνάτων.
Μια Ρωμαιοσύνη, η οποία προάσπισε, εκπνευμάτισε και ύμνησε την έννοια της πατρίδας ως τον οριζόντιο γήινο χώρο, στον οποίον, αποζητήθηκε η λύτρωση από τον Διάβολο και τους ψευτοθεούς του, απ’ τους βαρβάρους εχθρούς και τα πάθη, μέσα από την εξάσκηση και πραγμάτωση της σωτηριώδους θεραπευτικής τέχνης της καθάρσεως, φωτίσεως και θεώσεως της εκπεσούσης ανθρώπινης φύσεως. Γι’ αυτό και υπεράσπιζε με τον ίδιο ζήλο κάθε σπιθαμή της αυτοκρατορίας από τους πνευματικούς (αιρετικούς και αλλοθρήσκους) και στρατιωτικούς εισβολείς, ενώ είχε πάντοτε ως πρότυπό της τον θεούμενο, ασχέτως της, τυχόν, θύραθεν επιστημονικής του μορφώσεως (π.χ. Τρεις Ιεράρχες / Πατέρες της Ερήμου των 4ου – 5ου μ.Χ. αι., Άγιος Λουκάς ο Ιατρός / Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής). Μια στάση και προοπτική ζωής που συνεχίζει να καθαίρει, να φωτίζει και να θεώνει ανθρώπους, ανεξαρτήτως διανοητικής ευφυίας, κοινωνικής τάξεως και σωματικής κράσης και ρώμης (βλ. παρακάτω, τον άγιο γέροντα Ιωακείμ τον νάνο!). Μια Ελληνορθοδοξία γνήσια και παραδοσιακή που ποτέ δεν εξιδανίκευσε τον πνευματικά αδιάφορο και τον κατά κόσμον ισχυρό, τον «πετυχημένο» και τον «καταξιωμένο» που αποθεώνει ο Δυτικός Κόσμος και η εκφραγκευμένη Ελλάδα των τελευταίων δύο αιώνων.

*Από το υπό έκδοση βιβλίο του:
ΦΡΑΓΚΟCΥΝΗ←«ΜΝΗΜΟΝΙΟ»→ΡΩΜΗΟCΥΝΗ
http://romanos-xenofanous-androutsos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_21.html
Διαβαστε περισσοτερα »

ΣΟΚ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η COCA COLA ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ


Tα πρώτα 10 λεπτά: 
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης.
Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας. 20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. 

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή). 40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. 45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου. 70 λεπτά:

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό… 80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ’ αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης.

Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.


Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας ‘ΒΟΗΘΟΥΝ’ 

Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.
Καθαριστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση: 
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση…..


Η σκουριά φεύγει με την πρωτη: 
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.


Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα: 
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.
Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!
Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι’ αυτό!
Σωστά?

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να δ ιαλύσει δόντια και κόκαλα!

Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.


Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?
Το αντίκτυπο? 
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων.

Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0 .. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται.

Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.


Μερικά παραδείγματα: 
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?’ Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε!

Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

Στην υγειά σας!!!


ΠΗΓΗ:http://www.tragiko.net
Διαβαστε περισσοτερα »

Ηλεκτρονικά τατουάζ και χάπια με microchip αντί… κωδικών;


Τατουάζ και χάπια αντί… κωδικών; Η πρώην επικεφαλής της DARPA και νυν στέλεχος της Motorola, Regina Dugan, μίλησε στο ετήσιο συνέδριο D11 για το μέλλον της ταυτοποίησης στα smartphones και τις νέες μεθόδους που ενδέχεται να αντικαταστήσουν την πληκτρολόγηση κωδικών.
Η πρώτη από αυτές είναι ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο περιέχει ενσωματωμένη κεραία και αισθητήρες, επιτρέποντας στο smartphone σου να αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και να ξεκλειδώνει.

Το τατουάζ σχεδιάζεται ήδη σήμερα από την εταιρεία MC10 και μάλιστα η ίδια η Regina Dugan διαθέτει ένα πάνω από τον αριστερό της καρπό. Όπως ανέφερε, η Motorola σχεδιάζει σύντομα συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία προκειμένου να συμπεριλάβει το νέο σύστημα στα μελλοντικά της smartphones.

Η δεύτερη και ίσως ακόμη πιο παρατραβηγμένη μέθοδος ταυτοποίησης είναι η κατάποση ενός ειδικού χαπιού που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο σου με ένα άγγιγμα. Το χάπι περιέχει ένα μικροσκοπικό chip και μια μπαταρία η οποία τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματός σου.

Το χάπι είναι ασφαλές και εγκεκριμένο από τη FDA, ωστόσο, Motorola και Google θα αργήσουν να το υιοθετήσουν σαν μέθοδο ξεκλειδώματος στις συσκευές τους.



ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Νέα πρόκληση Ρεπούση – «Eθνικός μύθος» ο χορός του Ζαλόγγου


Με νέα αμφισβήτηση επανήλθε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χαρακτήρισε «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου.
Όταν η βουλευτής Πειραιά ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα απάντησε πως "μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους".

Η ιστορικός υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την άποψή της, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, σε ό,τι έχει να κάνει με τη Γενοκτονία των Ποντίων, τονίζοντας πως «η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων».

Σε ό,τι αφορά το... "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Μαρία Ρεπούση υποστήριξε:

"Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη "συνωστισμός" υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε "συνωστισμός".

Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ' αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή".

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σαν σήμερα 560 χρόνια πριν 29 Μαϊου 1453: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Tό δέ τήν Πόλιν σοι δούναι, ουτ' εμόν εστί ούτε άλλου τών κατοικούντων εν αυτή...
Κοινή γάρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν καί ού φεισόμεθα τής ζωής ημών.
H τελευταία απάντηση του Κ. Παλαιολόγου στον Μωάμεθ.

29 Μαϊου: Η «αποφράς ημέρα» που η Κωνσταντινούπολη, η «βασσιλίς των πόλεων» κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Ήταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων.  Ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις Εάλω» και η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης.

Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.
Οι απεσταλμένοι του Πάπα, καρδινάλιος Ισίδωρος και ο αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, λειτούργησαν στην Αγία Σοφία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, που ξεχύθηκε στους δρόμους και γέμισε τις εκκλησίες, όπου λειτουργούσαν οι ανθενωτικοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Την γαρ Λατίνων ούτε βοήθειαν ούτε την ένωσιν χρήζομεν. Απέστω αφ' ημών η των αζύμων λατρεία».
Το μίσος για τους Λατίνους δεν απέρρεε μόνο από δογματικούς λόγους. Η λαϊκή ψυχή δεν είχε ξεχάσει τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Σταυροφόροι στην Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, ενώ αντιδρούσε στην οικονομική διείσδυση της Βενετίας και της Γένουας, που είχε φέρει στα πρόθυρα εξαθλίωσης τους κατοίκους της Αυτοκρατορίας, αλλά και στην καταπίεση των ορθοδόξων στις περιοχές, όπου κυριαρχούσαν οι καθολικοί.
Αντίθετα, οι Οθωμανοί φαίνεται ότι συμπεριφέρονταν καλύτερα προς τους χριστιανούς. Πολλοί χριστιανοί είχαν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση, ακόμη και στο στράτευμα, ενώ κυριαρχούσαν στο εμπόριο. Οι χωρικοί πλήρωναν λιγότερους φόρους και ζούσαν με ασφάλεια. Έτσι, στην Κωνσταντινούπολη είχε σχηματισθεί μία μερίδα που διέκειτο ευνοϊκά προς τους Οθωμανούς. Την παράταξη αυτή εξέφραζε ο Λουκάς Νοταράς με τη φράση «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».
Από τις αρχές του 1453 ο Μωάμεθ προετοιμαζόταν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Με έδρα την Ανδριανούπολη συγκρότησε στρατό 150.000 ανδρών και ναυτικό 400 πλοίων. Ξεχώριζε το πυροβολικό του, που ήταν ό,τι πιο σύγχρονο για εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα το τεράστιο πολιορκητικό κανόνι, που είχαν φτιάξει Σάξωνες τεχνίτες. Στις 7 Απριλίου, ο σουλτάνος έστησε τη σκηνή του μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και κήρυξε επίσημα την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
Ο αγώνας ήταν άνισος για τους Βυζαντινούς, που είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις 7.000 άνδρες, οι 2000 από τους οποίους μισθοφόροι, κυρίως Ενετοί και Γενουάτες, ενώ στην Πόλη είχαν απομείνει περίπου 50.000 κάτοικοι με προβλήματα επισιτισμού. Η Βασιλεύουσα περιβαλλόταν από ξηράς με διπλό τείχος και τάφρο. Το τείχος αυτό, που επί 1000 χρόνια είχε βοηθήσει την Κωνσταντινούπολη να αποκρούσει νικηφόρα όλες τις επιθέσεις των εχθρών της, τώρα ήταν έρμαιο του πυροβολικού του σουλτάνου, που από τις 12 Απριλίου άρχισε καθημερινούς κανονιοβολισμούς.
Οι Τούρκοι προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν την αλυσίδα που έφραζε τον Κεράτιο κόλπο και προστάτευε την ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στις 20 Απριλίου ένας στολίσκος με εφόδια υπό τον πλοίαρχο Φλαντανελλά κατορθώνει να διασπάσει τον τουρκικό κλοιό μετά από φοβερή ναυμαχία και να εισέλθει στον Κεράτιο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πολιορκούμενων.
Ο Μωάμεθ κατάλαβε αμέσως ότι μόνο το πυροβολικό του δεν έφθανε για την εκπόρθηση της Πόλης, εφόσον παρέμεινε απρόσβλητος ο Κεράτιος. Με τη βοήθεια ενός ιταλού μηχανικού κατασκεύασε δίολκο και τη νύχτα της 21ης προς την 22α Απριλίου, 70 περίπου πλοία σύρθηκαν από τον Βόσπορο προς τον Κεράτιο.
Η κατάσταση για τους πολιορκούμενους έγινε πλέον απελπιστική, καθώς έπρεπε να αποσπάσουν δυνάμεις από τα τείχη για να προστατεύσουν την Πόλη από την πλευρά του Κεράτιου, όπου δεν υπήρχαν τείχη.
Η τελική έφοδος των Οθωμανών έγινε το πρωί της 29ης Μαΐου 1453. Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος.
Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και εξανδραποδισμούς.
Το βράδυ, ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία και προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής.
Έτσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’.
Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.
Διαβαστε περισσοτερα »

Σε ΄΄Ιδιωτική εταιρεία Ασφαλείας '' για αρχή τα κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών και έπονται οι Φυλακές;



Αλλά ...Πώς όμως θα γίνει αυτό αφού οι Υπηρεσίες Ασφαλείας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν οπλοφορούν;;;...Μήπως ήρθε η ώρα να έρθει κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή Ιδιωτική  Εταιρεία Ασφαλείας στην Ελλάδα  ;;

Στη φάση σύνταξης των τευχών για την/./...
πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ΕΛΑΣ στα κέντρα κράτησης μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στην χώρα, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Δήμα, για το κέντρο που βρίσκεται στην Κόρινθο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το στρατόπεδο Κορίνθου δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.
«Στον βαθμό που η χώρα θα έχει ανάγκη, ο συγκεκριμένος χώρος και το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει αποτελέσει στρατηγική επιλογή. Κατά συνέπεια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποσχεθώ και σε εσάς προσωπικά, αλλά στην κορινθιακή κοινωνία, την οποία υπολήπτομαι και σέβομαι, κάτι το οποίο δεν είναι στον άμεσο ή στον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του υπουργείου» δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ είχε αιτηθεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό πότε υπολογίζεται να σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κόρινθο, ζητώντας επίσης και την ενίσχυση της εκεί αστυνομικής δύναμης.
Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πρόσληψη  Ιδιωτικών Φρουρών που αναλάβουν την φρούρηση των Φυλακών της Χώρας ...
Τώρα γιατί εμένα αυτό μου θυμίζει οτι τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτήν εδώ τη χώρα ;
Αν και αναρωτιέμαι οι ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν οπλοφορούν ...Μήπως μας φέρνουν σιγά αλλά σταθερά την Περιβόητη  εταιρία που έχει καταγγελθεί στην Ελλάδα ;
veteranos.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

"Άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει": Απίστευτη ιατρική ανακάλυψη στη Ρωσία!!!



Αντρέι Μερκουλόφ, Ροσσίσκαγια Γκαζέτα
Η ανακάλυψη των επιστημόνων στη Σιβηρία αποτελεί αληθινή επανάσταση στην ιατρική. Και θα βοηθήσει όσους είναι αναγκασμένοι να κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι για όλη τη ζωή τους, εξαιτίας βλάβης που έχουν υποστεί νωτιαίο μυελό.
Ποιά είναι η ουσία της μοναδικής μεθόδου που...
ανακάλυψαν οι επιστήμονες από τη Σιβηρία; Βασίζεται στην εκπληκτική ιδιότητα των βλαστοκυττάρων να αντικαθιστούν τα κύτταρα άλλων οργάνων.
Για το σκοπό αυτό ο οργανισμός διαθέτει το δικό του μηχανισμό λειτουργιών, και ξεκινά μια ολόκληρη αλυσίδα κυτταρικών μεταμορφώσεων. Ωστόσο η επιστήμη δεν γνωρίζει πολλά.
Φαίνεται όμως, ότι με τα κύτταρα του νευρικού συστήματος, ο στόχος μάλλον επιτυγχάνεται. Σήμερα οι επιστήμονες είναι σε θέση με τη βοήθεια χημικών σημάτων να μετατρέπουν τα βλαστοκύτταρα σε στοιχεία του νευρικού συστήματος, και κατά πρώτο λόγο σε νευρώνες, οι οποίοι δίνουν τα νευρικά σήματα στους μύες, στους αδένες, στο δέρμα, στις βλεννώδεις μεμβράνες.
Επιτυχία σε πειράματα
Σχετικά:
Χάπια αντιγήρανσης από τη Σιβηρία
Όπως ανέφερε ο βραβευμένος ερευνητής, διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Ιατρικής του Κρασνογιάρσκ, Ίγκορ Μπολσακόφ, έγιναν πειράματα σε ζώα τα οποία είχαν υποστεί πλήρη ρήξη του νωτιαίου μυελού και είχαν μείνει εντελώς παράλυτα. Μετά τη μεταμόσχευση της μήτρας του εργαστηρίου με τα βλαστοκύταρρα, η οποία τους έγινε, άρχισαν να κινούνται. Αποκαταστάθηκαν πλήρως σε αυτά οι λειτουργίες των οργάνων της πυέλου (λεκάνης), της ουροδόχου κύστης, του ορθού εντέρου κλπ.
Στα κορυφαία εργαστήρια του κόσμου μπορούν, «στον κλασματήρα» όπως ονομάζεται η σφαιρική γυάλινη φιάλη που χρησιμοποιείται στα χημικά εργαστήρια, να μετατρέπουν τα βλαστοκύτταρα σε νευρικά κύτταρα του νωτιαίου μυελού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην επιστήμη, παρότι η μέθοδος καθαυτή είναι γνωστή, στα πραγματικά πειράματα δεν λειτουργεί καλά. Σύμφωνα με τον Μπολσακόφ, η αιτία της αποτυχίας των ξένων και ρώσων συναδέλφων είναι ότι δημιουργώντας τα κύτταρα στην ειδική μήτρα, στη συνέχεια τα αποσπούν και τα μεταφέρουν στην τραυματισμένη περιοχή του νωτιαίου μυελού. Διαπιστώνεται ότι αυτή ακριβώς η μεταφορά είναι καταστρεπτική για τα «ευαίσθητα» κύτταρα. Αρκετά χάνουν την ιδιότητά τους, ενώ πολλά απλώς πεθαίνουν.
Βρήκαν τον τρόπο
Η επιστημονική ομάδα του Μπολσακόφ βρήκε τον τρόπο να μεταφέρει τα κύτταρα απευθείας χωρίς να τα αφαιρεί από την αρχική τους μήτρα, αλλά μαζί με αυτή, δηλαδή, μαζί με το μέρος όπου αυτά αναπτύχθηκαν. Χωρίς ουσιαστικά να σημειώνονται απώλειες. Αυτό ήταν που επέτρεψε και την απόλυτη αποκατάσταση των λειτουργιών του τραυματισμένου νωτιαίου μυελού, επιστρέφοντας την ικανότητα κίνησης.
Διαβάστε επίσης:
Το «συνεργείο» του ανθρώπινου οργανισμού
Τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν τους επιστήμονες από τη Σιβηρία στην κορυφαία θέση του συγκεκριμένου τομέα επιστημονικής έρευνας. Προς το παρόν τα πειράματα διεξάγονται μόνο σε ζώα. Σύμφωνα με τον Ίγκορ Μπολσακόφ, έχει γίνει ήδη κατανοητός ο τρόπος που αυτή η επαναστατική τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον άνθρωπο. Είναι πιθανόν όμως, να προκύψουν δυσκολίες που συνδέονται με ορισμένα νομικά ζητήματα όσον αφορά τη χρήση των βλαστοκυττάρων.
(σ.σ. «Άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει», είναι φράση από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 17, παράγραφος 19).


πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Τι έλεγε ο ΠατροΚοσμάς ο Αιτωλός;

Διαβαστε περισσοτερα »

50 ερωτήσεις που θα σε πείσουν για την μελλοντική παγκόσμια κατάρρευση



Γράφει ο Stranger

Οι 50 αυτές ερωτήσεις θα σε πείσουν;

Μάλλον όχι, γιατί ό,τι και να σου δείχνω δεν βλέπω να προετοιμάζεσαι! Ακόμα ειρωνεύεσαι για το θέμα αποθήκευσης και προετοιμασίας!

Δεν με πιστεύεις ότι έρχεται παγκόσμιο γονάτισμα της...
ανθρωπότητας μέσω μιας ξαφνικής κρίσης στην Αμερική; Ο εμφύλιος της Αμερικής;

Τότε…

1) Γιατί οι πωλήσεις σε ασήμι και ιδιαίτερα σε ασημένια νομίσματα έχουν σπάσει ρεκόρ κάθε εποχής; Τον πρώτο μήνα του 2013 το νομισματοκοπείο της Αμερικής πούλησε περισσότερα νομίσματα ασημιού από ότι ολόκληρο το 2007!

2) Γιατί η Γερμανία ανάγγειλε ότι θα μεταφέρει τον χρυσό της από την Νέα Υόρκη και το Παρίσι πίσω στην χώρα της; Τι έγινε χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ παγκόσμιων τραπεζών;

3) Γιατί η Κίνα έχει τρελαθεί να συσσωρεύει χρυσό; Όπως βέβαια και η Ρωσία…

4) Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι σε στυλ Σορρος και Τζον Παλσον ξεσκίζονται στην αποταμίευση χρυσού;

5) Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο με μανία αγοράζουν ράντζα και γη με στόχο την παραγωγή τροφής.

6) Γιατί Η Ρωσία λέει και ξαναλέει ότι πλησιάζει ένας παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος;

7) Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα διάλεξε τώρα να επιτεθεί στην δεύτερη τροπολογία του Συντάγματος;

8) Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα ζητάει από τους γιατρούς να συλλέγουν πληροφορίες από τους ασθενείς τους για το θέμα της κατοχής όπλων;

9) Γιατί υπάρχει ξαφνικά στην αγορά της Αμερικής μια απίστευτη έλλειψη πυρομαχικών;

10) Γιατί εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις αγορές στο Διαδίκτυο για πυρομαχικά;

11) Γιατί οι υποστηρικτές ελέγχου των όπλων, όπως Piers Morgan πιέζει για να μοιάσει η ΗΠΑ πιο πολύ με την Αγγλία ενώ στην πραγματικότητα η Αγγλία χει υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας;

12) Γιατί ένα άρθρο του Forbes που κάνει μια σύνδεση μεταξύ της χρήσης ψυχοφαρμάκων και τις μαζικές εκτελέσεις μόλις βγήκε στο διαδίκτυο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας;

13) Γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να τοποθέτηση "μαύρα κουτιά" σε όλα τα νέα μηχανοκίνητα οχήματα;

14) Γιατί μερικές πολιτείες των ΗΠΑ με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών προσπαθούν να προβλέψουν "μελλοντικά εγκλήματα;"

15) Γιατί οι ειδικές μαυροντυμένες swat ομάδες ασχολούνται και κυνηγάνε αγρότες με φάρμες;

16) Γιατί όλα τα σώματα εκπαιδεύονται ώστε το ένα να κατασκοπεύει το άλλο;

17) Γιατί έχουν προχωρήσει τόσο πολύ σε κάμερες αναγνώρισης προσώπου και έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες;

18) Γιατί τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αμερική προμηθεύτηκαν drones ειδικά μηχανήματα παρακολουθήσεις από αέρα και επιτηρούν τον ουρανό πάνω από τις όλες τις πόλεις;

19) Γιατί τα σχολεία σε όλη την Αμερική αρχίζουν να απαιτούν από τους σπουδαστές να φέρουν αναγνωριστικά με RFID μικροτσίπ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ;

20) Γιατί οι Αμερικάνοι δεν είναι εξοργισμένοι που στο όνομα μια ψευδής ασφάλειας συμπεριφέρονται οι "μπράβοι" των σωμάτων ασφαλείας στα παιδιά και στις γυναίκες τους λες και είναι ζώα;

21) Γιατί ένας ηλικιωμένος επιζών της ναζιστικής κατοχής της Αυστρίας, ο Kitty Werthmann προειδοποιεί οτι η Αμερική του θυμίζει ακριβώς τα γεγονότα που έζησε;

22) Αν η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, τότε γιατί είναι κάτι περισσότερο από ένας στους τέσσερις εργαζόμενους των ΗΠΑ με μια ειδική συνεχή δανειοδότηση , προκειμένου να πληρώσει τις τρέχουσες δαπάνες;

23) Γιατί στη Federal Reserve συνεχίζουν να επιμένουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε "βελτίωση", όταν προφανώς δεν είναι έτσι;

24) Γιατί τόσοι λίγοι Αμερικανοί μπορούν να εξηγήσουν πώς τα χρήματα δημιουργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες;

25) Γιατί το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε σε αξία κατά πολύ πάνω από το 95 τοις εκατό οταν δημιουργήθηκε το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό ταμείο;

26) Γιατί το εθνικό χρέος των ΗΠΑ εγινε πάνω από 5000 φορές μεγαλύτερο από ό, τι ήταν όταν δημιουργήθηκε η Federal Reserve ;

27) Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ ΔΕΝ συζητούν το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο κινδυνεύει να χάσει τη θέση του ως το κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου;

28) Γιατί οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την τετράκις εκατομμύρια δολάρια σε φούσκα που υπαρχει στα παράγωγα;

29) Γιατί το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών της κυβέρνησης Ομπάμα κατά περίπου όσο αυξήθηκε από τη στιγμή που ο George Washington ανέλαβε τα καθήκοντά του μέχρι τη στιγμή που ο Τζορτζ Μπους ανέλαβε τα καθήκοντά του;

30) Γιατί η μεσαία τάξη στην Αμερική φερνει στο σπίτι το μικρότερο μερίδιο της συνολικής πίτας σε εισόδημα από ό, τι ειχε καταγραφεί ποτέ πριν; Ρεκόρ θέλουν να κάνουν;

31) Αν η αμερικανική οικονομία παράγει ένα υγιές αριθμό καλών θέσεων εργασίας, τότε γιατί να δαπανούν σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο για την πρόνοια (ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ);

32) Αν η αμερικανική οικονομία δεν καταρρέει, τότε γιατί ο αριθμός των Αμερικανών ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ κουπόνια τροφίμων αυξήθηκε από 17 εκατομμύρια το 2000 σε περισσότερα από 47 εκατ. που είναι σήμερα;

33) Αν η Αμερική εξακολουθεί να είναι μια οικονομική δύναμη, τότε γιατί έχουν χαθεί πάνω από 56.000 εγκαταστάσεις παραγωγής από το 2001;

34) Γιατί χάνονται μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στην Κίνα κάθε χρόνο;

35) Γιατί ένα από τα δέκα σπίτια που πωλούνται στην πολιτεία της Καλιφόρνια αγοράζονται από Κινέζους πολίτες;

36) Γιατί το ποσοστό των ανδρών με θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πέσει τόσο δραματικά; Πίσω στο 1950, περισσότερο από το 80 τοις εκατό όλων των ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια θέση εργασίας. Σήμερα, λιγότερο από το 65 τοις εκατό όλων των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσεις εργασίας.

37) Γιατί είναι τόσο πολλοί Αμερικανοί φτωχοί σήμερα; Σύμφωνα με την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ, περισσότερα από 146 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι είτε "φτωχοί" ή "χαμηλού εισοδήματος". Γιατί συμβαίνει αυτό;

38) Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει μια ιστοσελίδα που διδάσκει τους μετανάστες πώς να υπογράφουν για τα προγράμματα πρόνοιας από τη στιγμή που φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

39) Γιατί αριθμός των μελών σε συμμορίες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε με μια εκπληκτική άνοδο της τάξης 40 τοις εκατό από το 2009;

40) Γιατί περίπου ένα στα τρία παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν σε ένα σπίτι χωρίς πατέρα; Μπορεί μια τέτοια κοινωνία να ευημερήσει σε μακροπρόθεσμη βάση;

41) Γιατί τα σουπερμάρκετ έχουν πλημμυρίσει με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, όταν μια ολόκληρη σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνητικά επικίνδυνες τροφές για την ανθρώπινη υγεία;

42) Αν η οικονομία έχει "βελτιωθεί" κατά τη διάρκεια των ετών του Ομπάμα, γιατί η πείνα και η φτώχεια εξακολουθεί να έχει εκτοξευθεί στα ύψη στις Ηνωμένες Πολιτείες;

43) Γιατί είναι κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο μαθητές των δημόσιων σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες άστεγοι;

44) Γιατί είναι περισσότερο από το 50 τοις εκατό τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στο Ντιτρόιτ; Το Ντιτρόιτ παλιά ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Πώς προέκυψε αυτή η ευημερία να μετατραπεί σε τέτοια ερημιά;

45) Γιατί βίαιες ταραχές ξέσπασαν σε μια εκδήλωση όπου δινόντουσαν από την κυβέρνηση 8 κουπόνια στέγασης και έγινε χαμός στο Ντιτρόιτ νωρίτερα αυτό το μήνα; Είναι αυτό το είδος απο αναταραχές που μπορούμε να περιμένουμε να δούμε σε όλη τη χώρα, όταν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα;

46) Γιατί σε όλες τις πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι παράνομο να ταΐζουν τους άστεγους;

47) Γιατί ο ΟΗΕ προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του Διαδικτύου;

48) Γιατί οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων βυθίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους που έχει να καταγράφει εδώ και 40 χρόνια;

49) Γιατί η παγκόσμια δύναμη συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια ; Σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο, ένα δίκτυο από 147μεγαλο οργανισμών έχει το 40 τοις εκατό του συνόλου του πλούτου στον κόσμο, έξι αισχρά ισχυρές εταιρείες κυριαρχούν εντελώς τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι καλό για μια τέτοια απίστευτη δύναμη να συγκεντρώνεται στα χέρια τόσο λίγων ανθρώπων;

50) Μετά από όλα αυτά μπορείς να δεις με λιγότερο καχυποψία και ειρωνεία το θέμα Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση; Το θέμα αποθήκευση και προετοιμασία? Το θέμα ενός μεγάλου πλανητικού σχεδίου και εχθρού της ανθρωπότητας; Αν ναι ..τότε και εγώ νιώθω ότι κάτι πρόσφερα!

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ!


Πηγή: Κατοχικά
Διαβαστε περισσοτερα »

Προσευχή στον Αλλάχ σε σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα!



Σημερινό δημοσίευμα φέρει καθηγητή να μαθαίνει μουσουλμανικές προσευχές στους μαθητές
Για την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας έχουν γραφεί πάρα πολλά και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι επικρατεί στα σχολεία.
Οι Έλληνες μαθητές αρχίζουν να...
αποτελούν μειονότητα καθώς οι περισσότερες οικογένειες είτε μετακομίζουν σε άλλες περιοχές, είτε στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία άλλων δήμων.

Αυτό όμως που δημοσιεύεται στο σημερινό Τύπο, ξεπερνά κάθε φαντασία. Όπως αποκάλυψε μαθητής σχολείου του Αγίου Παντελεήμονα στους γονείς του, ο δάσκαλος της τάξης, άρχισε να τους διδάσκει μία καινούργια προσευχή. Όταν η μητέρα του παιδιού του ζήτησε να μάθει τι προσευχή ο νεαρός της διηγήθηκε πως επρόκειτο για μία προσευχή με τα χέρια υψωμένα σε μία “ακαταλαβίστικη” γλώσσα.

Από την περιγραφή, είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για προσευχή στον Αλλάχ, γεγονός που ξεπερνά κάθε έννοια πολυπολιτισμικότητας.
Άραγε στο Υπουργείο Παιδείας έχουν πάρει χαμπάρι τέτοιες πρωτοβουλίες καθηγητών;
Υπάρχει στην διδακτέα ύλη το συγκεκριμένο... "μάθημα";
Άραγε, γνωρίζει ο συγκεκριμένς καθηγητής πως στην Ελλάδα απαγορεύεται ο προσηλυτισμός;
Το σκοπεύει να κάνει ο κύριος Ρουπακιώτης, ως ο καθ' ύλην υπεύθυνος υπουργός Δικαιοσύνης;

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικά


Με τον πρωτοφανή αριθμό των 94 πολεμικών πλοίων, 23 ελικοπτέρων και αντίστοιχο μαχητικών αεροσκαφών επιχειρεί η Τουρκία να δημιουργήσει <<συνθήκες πολέμου>> στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' ( Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Τόσο τα - ακραία - σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές κινήσεις - υπέρπτηση Αγαθονησίου από Φάντομ, πλους τορπιλακάτου μέχρι την Τζιά, αντίδραση σε αναγνωρίσεις, κλπ - είχαν σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο έτσι ώστε αφενός να προκαλούν και αφετέρου να δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λένε έμπειροι αναλυτές στην Αθήνα. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται , προσθέτουν, τα σχέδια αυτά να προωθούνται από κύκλους του ''βαθέως- Κεμαλικού - κράτους'' με στόχο ακόμα και την δημιουργία προβλημάτων στον Ερντογάν που έχει ανοιγμένο μέτωπο με την Συρία ενώ δοκιμάζεται και με την επιτυχία του σχεδίου επίλυσης του Κουρδικού. Από κοντά στην δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος και οι διαρροές από στρατιωτικούς κύκλους της Αγκύρας <<λεπτομερειών>> - αλλά και ψευδών - στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως θα δείτε παρακάτω!

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε θεωρείται πιθανό ότι το κλίμα αυτό να καταγράφηκε και στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου στο περιθώριο της συζήτησης στην ΕΕ για την Συρία.

Ιδού μερικές από τις διαρροές:

Η Vatan αναφέρεται στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον τίτλο «Επικίνδυνη προσέγγιση κατά την άσκηση».
Ισχυρισμός για ...αερομαχία ελληνικών F-16 με το τουρκικό ελικόπτερο!

Στο δημοσίευμα αφού αναφέρεται προφανώς στην αναχαίτιση κατά την υπέρπτηση του Αγαθονησίου με τον εγκλωβισμό που ήδη γράψαμε (υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προέβη σε ...παρενόχληση με αεροσκάφος <<2x m-2000="">> σε τουρκικά F-16 που έλαβαν μέρος στην άσκηση), σημειώνει ότι η Αθήνα συνέχισε την ''προβοκάτσια'', όπως ξεδιάντροπα γράφει:.

Δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε ...αερομαχία με το τουρκικό ελικόπτερο << 1Χ SH-70 Seahawk>>. Το ελικόπτερο, αναφέρεται, απονηώθηκε από την κορβέτα ΤCG Heybeliada και ...παρενοχλήθηκε τέσσερις φορές από αεροσκάφη <<2x f-16="">>, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας, πλησιάζοντας, σ’ αυτό, στα 450-500 μέτρα. Η κορβέτα Heybeliada, που είναι το πρώτο ''εθνικής σχεδίασης και κατασκευής πλοίο'' που λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Και άλλες <<παρενοχλήσεις>>
Η Askam αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Συναγερμός από τους Έλληνες για την τουρκική άσκηση» και γράφει ότι, οι Έλληνες πέρασαν σε συναγερμό με τις αλλεπάλληλες απογειώσεις των τουρκικών F-16… Δύο τουρκικά F16, που έλαβαν μέρος στις 23 Μαΐου στην άσκηση νοτιοδυτικά της Ρόδου, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη. Επίσης στις 24 Μαΐου, βόρεια της Κρήτης, δύο ελληνικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν τουρκικά ελικόπτερα.

Ειδησεογραφικά, στην άσκηση, αναφέρεται η Zaman με τον τίτλο «Συμμετοχή ρεκόρ στη μεγαλύτερη άσκηση των ναυτικών δυνάμεων». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, η άσκηση «Θαλασσόλυκος-13», των ναυτικών δυνάμεων, διεξάγεται με τη <<μεγαλύτερη συμμετοχή>>. Η άσκηση ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του Διοικητή του Στόλου, Αντιναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου και στο πλαίσιο της άσκησης αυτής πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με πραγματικά πυρά.

Για πρώτη φορά, στην άσκηση, άσκησαν καθήκοντα προσωπικό που ξεπέρασε τις 5.000. Χρησιμοποιήθηκαν 94 πλοία και 23 ελικόπτερα. Τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση επισκέφτηκαν στις 24-25 Μαΐου τους λιμένες της Σμύρνης, της Φώκαιας, του Τσεσμέ, του Κουσάντασι, της Αλικαρνασσού και του Άκσαζ. Η άσκηση τελειώνει στις 3 Ιουνίου.

Σενάριο με Η/Μ κύματα και πυρά κατά αεροσκάφους
Με τίτλο «Πόλεμος αεροπορικής άμυνας στην άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’» αναφέρεται ειδησεογραφικά η Sabah. Σημειώνεται εκεί ότι στην φρεγάτα Κεμαλρεΐς, έγινε εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας. Τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο για τις δραστηριότητες της 3ης φάσης της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», ετοιμάζονται για ενδεχόμενες επιθέσεις με διάφορα σενάρια. Στην εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης, βάση του σεναρίου, με τη διαπίστωση από ραντάρ των φρεγατών που πλησιάζουν την φρεγάτα, μετά τις προειδοποιήσεις, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και με τη ρίψη σφαιρών έγινε ανταπόκριση με πυρά.

Σε <<κατάσταση πολέμου>>
Η Milliyet γράφει για τα ίδια με τον τίτλο «Αγωνία πολέμου» και τονίζει ότι, για την 3η φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο, ετοιμάζονται, με διάφορα σενάρια, για πιθανές επιθέσεις.Στο πλαίσιο της άσκησης, κατά την εκπαίδευση πολεμικής αεροπορικής άμυνας, με τη διαπίστωση των ραντάρ των αεροσκαφών που προσέγγισαν τη φρεγάτα, σύμφωνα με το σενάριο, το πλοίο ετέθη σε κατάσταση πολέμου. Όταν, παρά τις προειδοποιήσεις, τα αεροσκάφη προσέγγισαν, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ του αεροσκάφους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Αυτοσυγκράτηση- μαχητικότητα
Υπό το κλίμα αυτό δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία που επιδείχθηκε από την ελληνική πλευρά σε κρίσιμες φάσεις σε συνδυασμό πάντα με μαχητική παρουσία και υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.Ούτε τυχαία είναι τα <<μπράβο>> από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο στο προσωπικό για την στάση του έναντι των τουρκικών - πάσης φύσεως - προκλήσεων που διατυπώθηκαν με τουίτερ . 


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ερευνά του δημοσιογράφου μιχάλη δρακάκη για τους χημικούς αεροψεκασμούς



Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος...
«ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ»...


Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι το γεγονός ότι στις σχετικές ερωτήσεις για τους σκοπούς των αεροψεκασμών, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή κατά την τελευταία δεκαετία (από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και προ μηνών της ΝΔ) τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, από τα οποία ζητήθηκε να απαντήσουν, όλοι δήλωναν κάθε φορά άγνοια για τις μυστηριώδεις ουράνιες «δραστηριότητες» ή αναρμοδιότητα. Όμως κι από Ολλανδό ευρωβουλευτή έχει γίνει ερώτηση στην Ευρωβουλή, στον τότε Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος απάντησε ότι είναι γνωστά τα περί αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση.


Ο όρος «χημικές ουρές» καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γούιλιαμ Τόμας το 1999 και σήμερα είναι από τα νούμερο ένα θέματα αναζήτησης στο διαδίκτυο. Οι σχετικές αναφορές σε ειδικά ιστολόγια με φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, ξεπερνούν το ρεκόρ των οχτώ εκατομμύριων στην ελληνική γκουγκλ ενώ ανάλογα συνέδρια για το φαινόμενο των ψεκασμών διοργανώνονται από ανεξάρτητους ερευνητές κάθε χρόνο σε Ευρώπη κι Αμερική!


Η τελευταία τάση στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες συλλογής υπογραφών από πολίτες που ζητούν την εισαγγελική διερεύνηση του φαινομένου και την προώθηση νομοθεσίας που θα επιβάλλει περιορισμούς.


Έγκυροι ακαδημαϊκοί καθησυχάζουν πως πρόκειται για εφαρμοσμένη γεωμηχανική, την επιστήμη που ερευνά τεχνολογίες επέμβασης στο κλίμα της με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως προκύπτει κι από τις εκθέσεις των κυβερνητικών επιστημονικών επιτροπών περιβάλλοντος της Αγγλικής Βουλής και των ΗΠΑ. Σε επίπεδο OHE, στη διάσκεψη των 193 χωρών για το κλίμα το 2010 ψηφίστηκε η αναστολή κάθε είδους πειραμάτων γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένων και των αεροψεκασμών.


Τέτοιες επιχειρήσεις όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, πρωτοεφαρμόστηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνιστούν όμως σήμερα επιπλέον πρόκληση, καθώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους σκοπούς που εξυπηρετούν και τα κονδύλια που διατίθενται.


Χιλιάδες επιστήμονες κι ακτιβιστές οι οποίοι μέχρι χτες λοιδορούνταν ως συνομωσιολόγοι, σήμερα χτίζουν στο διαδίκτυο μια διεθνή κοινότητα προβληματισμού που βλέπει με σκεπτικισμό τους «σωτήρες» της κλιματικής αλλαγής. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας;


Οι μεγάλης κλίμακας ψεκασμοί χημικών υποτίθεται πως αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία από την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη. Μιλούν για ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία αλλά και για νέου τύπου όπλα μαζικής καταστροφής - όπως δηλώνει παρακάτω ο διακεκριμένος χημικός Νίκος Κατσαρός. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, καταγγέλλεται η χρηματοδότηση ερευνητών με ιδία οφέλη (π.χ. η κατοχύρωση και η μετέπειτα «εξαργύρωση» πατεντών). Μια επιπλέον ερμηνεία είναι ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής συνδέεται με τα χρηματιστηριακά παράγωγα καιρού, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.


Μια μικρή κλίκα πανεπιστημιακών, λαμβάνουν τεράστιες χορηγίες από ανθρώπους σαν τον Αμερικανό μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς ή τον Άγγλο Ρίτσαρντ Μπράνσον, για την προώθηση πειραμάτων γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (The Guardian, 9 Φεβ. 2012). Οι επίσημοι κρατικοί φορείς κι οι πολιτικοί μασούν τα λόγια τους, κάνοντας τους ακτιβιστές να αναρωτιούνται «αν όντως οι ψεκασμοί γίνονται για το καλό του πλανήτη, τότε γιατί όλοι μας το κρύβουν;». Και με τη σιωπή αυτή τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για υπεύθυνο δημόσιο διάλογο.


Αναρμόδιο το ΥΠΕΚΑ, υπεκφεύγει το Μεταφορών


Το ζήτημα πήρε νέα τροπή τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε προηγηθεί αναφορά του βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Κώστα Κόλλια από τον Οκτώβριο προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην αναφορά του ο βουλευτής, ζητώντας πειστικές απαντήσεις, επικαλέστηκε δημοσιεύματα εφημερίδας του Νομού του, όπου «καταγγέλλονται αεροψεκασμοί με επικίνδυνες χημικές ουσίες, από αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης και για άγνωστους σκοπούς».


Το ΥΠΕΚΑ δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την αναφορά στο …αρμόδιο υπουργείο, αυτό το Μεταφορών. Κι ενώ στην πράξη, ο συνήθης χρόνος απάντησης μιας αναφοράς είναι μόλις λίγες βδομάδες, ο βουλευτής πήρε τελικά απάντηση τρεις μήνες μετά, στις 14 Ιανουαρίου 2012. Στη δισέλιδη αυτή απάντηση, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης, το υπουργείο αρνείται τα περί αεροψεκασμών με χημικά κι αποσυνδέει το φαινόμενο από τον όρο «χημικές ουρές», λέγοντας ότι πρόκειται για τις συνήθεις, ακίνδυνες «λευκές ουρές» που αφήνουν τα επιβατηγά αεροπλάνα, αλλά και για γεωργικούς ή πυροσβεστικούς ψεκασμούς!


«Λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αεροσκαφών κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η παρατήρηση των ιχνών αυτών (λευκές ουρές) έχει γίνει συχνότερη με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρερμηνεύονται ως νέφη που προέρχονται από ψεκασμούς χημικών, και αναφέρονται ως ίχνη χημικών (ή chemtrails)», απαντά το υπουργείο. Έχει όμως καταγγελθεί στην ιστοσελίδα του ακτιβιστή της Ελληνικής Κίνησης Κατά Των Αεροψεκασμών Γουέην Χωλ, που καταγράφει το θέμα συστηματικά από το 2003, πως οι αρχές συνηθίζουν να αποδίδουν αυτές τις «χημικές ουρές» των αεροπλάνων σε contrails.


Δηλαδή στο φυσιολογικό οπτικό φαινόμενο λευκών ουρών. Με μία κρίσιμη διαφορά: τα συνήθη contrails διαλύονται γρήγορα από τους ανέμους χωρίς να αφήνουν το χαρακτηριστικό λευκό «πέπλο νεφών» που παρατηρείται για ώρες μετά από τους ψεκασμούς. Οι αρχές έχουν βρει αυτό το λογοπαίγνιο (contrails-chemtrails) για να υπεκφεύγουν, λένε οι ακτιβιστές.


Και συνεχίζει να «τυρβάζει περί άλλων» η υπουργική απάντηση: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει υπόψη κανένα πραγματικό στοιχείο ή σχετική πληροφόρηση και δεν έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αεροσκάφη «αγνώστου» ταυτότητας». Επιπλέον, παραπέμπει σε αγροτικούς ψεκασμούς από αέρος «για την καταπολέμηση κουνουπιών και για την προστασία καλλιεργειών από χαλαζοπτώσεις». Αυτοαναιρείται όμως λέγοντας πως οι ψεκασμοί αυτοί «δεν δύνανται να δημιουργήσουν ίχνη συμπύκνωσης (δηλ. ουρές) που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη».


Σημειώνει ότι ΥΠΑ δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ψεκαζόμενων υλικών ούτε για να απαντήσει για τις πιθανές μεθόδους που θα εξακρίβωναν ενδεχόμενη ρίψη χημικών, παραπέμποντας για κάτι τέτοιο στο Ινστιτούτο Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών! Ειρωνεία επίσης προκαλεί η περιττή αναφορά σε «δραστηριότητες πυρόσβεσης από αέρος για τις οποίες είναι αρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα». Η υπηρεσία τέλος τονίζει ότι έχει απαντήσει επανειλημμένα σε φορείς και πολίτες για το θέμα κι ότι τα παραπάνω αποτελούν επίσημη ενημέρωση.


O νεοδημοκράτης βουλευτής Κ. Κόλλιας σχολίασε την απάντηση, υπογραμμίζοντας τη γνώριμη τακτική ανευθυνότητας (πετώ σε άλλον το μπαλάκι), μεταξύ υπουργείων: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη για ουσίες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι υπεκφυγή του Υπουργείου και, δυστυχώς, αφήνει αναπάντητο το ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι χημικές ουσίες, ποιες είναι και εάν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.


Από την άλλη, είναι προφανές ότι όταν μιλούμε για άγνωστα αεροσκάφη δεν εννοούμε ότι δεν τα γνωρίζει η ΥΠΑ, αλλά ότι δεν ενημερώνει τους πολίτες. Υπάρχουν άφθονες καταγγελίες για αεροσκάφη, τα οποία ασφαλώς πετούν με άδεια της ΥΠΑ, πλην όμως είναι χωρίς διακριτικά. Παραμένουν αναπάντητα τρία ερωτήματα: υπάρχουν άλλες κρατικές ή εποπτευόμενες υπηρεσίες που να οργανώνουν αεροψεκασμούς, για ποιο λόγο και με ποιες ουσίες;


Ο κ. Κόλλιας καταλήγει πως η μόνη απάντηση μπορεί να έρθει από επιστημονικούς φορείς, στους οποίους πρέπει να ανατεθεί η διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών.


Σε άλλη περίπτωση, ο όλος χειρισμός του θέματος από τον κ. Κόλλια θα μπορούσε να ήταν απλώς μια κίνηση προς ικανοποίηση της τοπικής εκλογικής του πελατείας. Ή μια ακόμη κορώνα μικροπολιτικής κόντρας, έτσι όπως συνηθίζουν οι βουλευτές.


Αντίθετα όμως, το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά, καταγράφεται μέλος της ελληνικής Βουλής να αναγνωρίζει επίσημα ότι οι αεροψεκασμοί χημικών πράγματι υφίστανται κι ότι έχουν να κάνουν με μεθόδους αλλαγής του κλίματος. Ο βουλευτής ζητά ακόμη την ανάθεση σχετικής έρευνας σε επιστημονικούς φορείς, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία επίσημης ενημέρωσης.


Πέρυσι το Μάιο, αντιπροσωπεία πρωτοβουλίας πολιτών Κατά των Αεροψεκασμών από την Αθήνα, το Βόλο και την Αίγινα, «στρίμωξε» τον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον Κώστα Καρτάλη.


Σημειώνεται εδώ ότι η Αίγινα έχει μια παγκόσμια πρωτιά: είναι ο μοναδικός δήμος που έχει υποβάλει «μήνυση κατά παντός υπευθύνου» για τη διενέργεια αεροψεκασμών, με βάση δημοσίευμα (ΕΘΝΟΣ, 2003) για «μυστικές πτήσεις αμερικανικών αεροπλάνων που εθεάθησαν να ψεκάζουν στον ουρανό της Αίγινας, στα πλαίσια πειραματικών αποστολών τροποποίησης του κλίματος». Αυτό έγινε έπειτα από φοβίες του δημοτικού συμβουλίου για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην καλλιέργεια της φιστικιάς στο νησί.


Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «παρατηρήθηκε αεροπορικός ψεκασμός στο νησί με οξείδια αλουμινίου και άλλες χημικές ουσίες». Η υπόθεση αυτή έφερε στην επιφάνεια νομικό κόλλημα. Όπως μας εξηγεί η δικηγόρος που υπέβαλε τη μήνυση του Δήμου Αίγινας, Ιφιγένεια Μάργαρη: «Η μήνυση έμεινε στο αρχείο. Επειδή το θέμα είναι πρωτόγνωρο, τα δημοσιεύματα δεν παρέχουν πάντα επαρκές υλικό για να κινητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές.

Θα πρέπει πρώτα να προσδιοριστεί ότι πράγματι διενεργούνται οι ψεκασμοί αυτοί κι ότι πράγματι τα αέρια αυτά είναι επικίνδυνα κι έπειτα να τεθεί θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Απαραίτητο θα ήταν να προσδιοριστεί ο φορέας, κρατικός ή ιδιωτικός που δίνει την έγκριση για τις πτήσεις των αεροψεκασμών και βέβαια να υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό υλικό, φωτογραφίες, άρθρα και μαρτυρίες, που να δείχνουν την επικινδυνότητα του θέματος».


Ο κ. Καρτάλης είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας το μορατόριουμ για 5ετή αναστολή πειραμάτων γεωμηχανικής (βλ. αεροψεκασμοί), στη Διάσκεψη του ΟΗΕ τον Οκτώβριο του 2010. Οι ακτιβιστές δέχθηκαν από τον κ. Καρτάλη το σύνηθες ερώτημα ρουτίνας για το πώς θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα περί αεροψεκασμών.


Έτσι, όταν οι ακτιβιστές τον ρώτησαν τότε γιατί υπέγραψε το μορατόριουμ, είπε ότι δεν το είχε υπογράψει ο ίδιος αλλά κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που δεν θυμόταν το όνομά του. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ανταπάντησε ότι επρόκειτο για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και συνεπώς η υπογραφή του μορατόριουμ αποτελεί επίσημη ελληνική πολιτική. Ο κ. Καρτάλης παρατήρησε τότε ότι το μορατόριουμ «πρέπει να αφορά» διαφόρων ειδών αγροτικούς ψεκασμούς!


Ψεκάζουν και στην Κύπρο!

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι Κυπριακές αρχές φαίνεται πως αποφάσισαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες για ψεκασμούς στην Μεγαλόνησο. Πιο συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιανουάριο και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Γεωργίας & Περιβάλλοντος, βρίσκονται σε εξέλιξη δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα στην Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκή χώρα αποφασίζει να διεξάγει επίσημη κρατική έρευνα για το θέμα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πίεση που ασκήθηκε στο υπουργείο από την πρωτοβουλία πολιτών κατά των ψεκασμών και το κόμμα των οικολόγων.

Οι δειγματοληψίες ατμοσφαιρικού αέρα προβλέπεται να διαρκέσουν ως το Δεκέμβρη και να διενεργούνται από αεροπλάνα του τμήματος Δασών. Τα αεροπλάνα προτείνεται να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε περιοχές και σε ημέρες τέτοιες όπως θα υποδεικνύονται από μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών ώστε να συμπίπτουν με τους καταγγελλόμενους ψεκασμούς χημικών.


Η διενέργεια δειγματοληψιών είχε προταθεί από τον Δρ. Νίκο Κατσαρό σε συνεδρίαση επιτροπής της Κυπριακής Βουλής για τους χημικούς ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και στην οποία μετείχαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ανώτατοι αξιωματούχοι από τα αρμόδια υπουργεία, φορείς αλλά κι εκπρόσωποι της στρατιωτικής βάσης του Ακρωτηρίου. Πολλοί Κύπριοι υποπτεύονται πως οι ψεκασμοί γίνονται από αεροπλάνα που απογειώνονται από το αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης.


Σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αλετράρη, το κίνημα των οικολόγων θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες. Από την πλευρά του ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης καταγγέλλει ότι το υπουργείο διεξάγει από μόνο του την έρευνα ενώ ζητά επειγόντως να του σταλούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.


Ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής κ. Καρτάλης είχε σχολιάσει πέρυσι ότι «είναι εκτεθειμένος ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου» αν έχει πάρει στα σοβαρά κατηγορίες από ανεπίσημες πηγές ότι η Κύπρος δεν ελέγχει τον εναέριο της χώρο». Ο κ. Καρτάλης είχε υποσχεθεί από το 2011 στους Έλληνες ακτιβιστές να ερευνήσει προσωπικά το θέμα. Ωστόσο μέχρι την ώρα που τυπώνονταν αυτές οι σειρές, σε γραπτό ερώτημά μας προς τον κ. Καρτάλη για τον αν το έχει διερευνήσει, δεν υπήρξε καν απάντηση.


Πειράματα τροποποίησης του κλίματος


Πράγματι μας ψεκάζουν χημικά. Αυτή την ξεκάθαρη δημόσια θέση για τους αεροψεκασμούς έχει πάρει ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον κέντρο ερευνών Δημόκριτος, π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.


«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τι περιέχουν αυτές οι ουρές, αλλά σίγουρα περιέχουν κάποια χημικά στοιχεία και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως χημικές ουρές», εξηγεί ο κ. Κατσαρός και τονίζει πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του φαινομένου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: «Από αναφορές συμβούλων των προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ αλλά και με βάσει πρόσφατες εκθέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, σκοπός τους είναι να λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση του λεγόμενου φαινομένου του θερμοκηπίου ώστε μέχρι το 2025 να έχουν στον έλεγχό τους το κλίμα. Πρόκειται για μέτρα γεωμηχανικής.


Η γεωμηχανική προβλέπει μια σειρά από μεθόδους για την μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και κατά συνέπεια τη μείωση της θερμότητας άρα περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και οι αεροψεκασμοί. Σαν επιστήμονας, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τη γεωμηχανική. Πολύ φοβάμαι πως αυτές οι τεχνολογίες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στη δημιουργία νέων όπλων μαζικής καταστροφής στο μέλλον».


Για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, ο κ. Κατσαρός δηλώνει: «Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν εμφανίσει πονοκεφάλους, ζαλάδες, κακοδιάθεση ή και συμπτώματα γρίππης μετά από την εμφάνισή chemtrails στον ουρανό. Από αναλύσεις που έγιναν μέχρι τώρα από ορισμένες ομάδες ή πανεπιστήμια, παρατηρήθηκε ότι το δημιουργούμενο από αεροψεκασμούς ουράνιο «πέπλο» περιέχει, μεταξύ άλλων, σωματίδια αλουμινίου ή βαρίου σε ποσότητες που φυσιολογικά δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε στο έδαφος, ούτε στο νερό.


Ιδιαίτερα το βάριο είναι πολύ επικίνδυνο χημικό στοιχείο που δεν πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους». Και διευκρινίζει ο κ. Κατσαρός: «Τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους τις «χημικές ουρές», είναι συνήθως τύπου KC 10 ή KC 135 και δεν φέρουν διακριτικά, ενώ το πιθανότερο είναι να απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και δεν κοινοποιούνται τα διαγράμματα των πτήσεών τους».


Στην κρίσιμη ερώτηση «εάν πράγματι είναι έτσι, γιατί οι αρχές δεν αναγνωρίζουν επίσημα ότι αυτά τα πειράματα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;», ο κ. Κατσαρός έχει εύλογη απάντηση: «Τέτοια πειράματα δεν μπορούν να γίνουν πάνω από τη χώρα που τα πραγματοποιεί, γιατί τότε αυτή θα αποδείξει την ταυτότητά της. Συγχρόνως, τέτοια πειράματα πρέπει να γίνουν πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, το άρθρο 6 του κανονισμού των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται πειράματα για την μεταβολή του κλίματος. Να γιατί τα εν λόγω πειράματα γίνονται όπως γίνονται».


Η στάση της Ε.Ε.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει αντιφατικά την υπόθεση των αεροψεκασμών. Στα πρακτικά μελέτης που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2010 σε παγκόσμιο συνέδριο στο Βέλγιο, τεκμηριώνεται ότι οι αεροψεκασμοί πράγματι είναι ένα πείραμα παγκόσμιας εμβέλειας που συνεπικουρείται από τις τεχνολογίες εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του συστήματος HAARP. Σε καμία όμως χώρα της Ε.Ε. δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση.


Το HAARP ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την έκθεση Α4-0005/99 «Σχετικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του Επιτρόπου Γουόλστρομ (3 Ιουλίου 2003) αναγνώρισε επισήμως το HAARP ως «στρατιωτικό πρόγραμμα».


Ιδιοκτήτης του HAARP είναι η εταιρία Raython, ένας από τους βασικούς προμηθευτές συστημάτων στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και τη ΝΑΣΑ.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χαρακτηρίσει το HAARP ως «οπλικό σύστημα που διαταράσσει το κλίμα», προσθέτοντας πως «λόγω των μακροχρόνιων επιπτώσεών του στο περιβάλλον, το HAARP αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, του οποίου οι νομικές, οικολογικές και ηθικές επιπτώσεις πρέπει να διερευνηθούν από ένα ανεξάρτητο διεθνές σώμα». Όμως τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέλος παραδέχεται ότι «δεν έχει την αρμοδιότητα, ούτε και την κατάρτιση να δράσει σε σχέση με τέτοια θέματα».


Διαρροές προγράμματος Ασπίδα


Ανεπίσημα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο συγκεκριμένες πληροφορίες. Ότι οι αεροψεκασμοί είναι μέρος προγράμματος που ονομάζεται «Ασπίδα» κι υπόκεινται στον ΟΗΕ. Γίνονται διαμέσου ενός ειδικού τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, που με τη σειρά του προωθεί την εκτέλεση στο NATO και σε μεγάλες εταιρείες πολιτικής αεροπορίας. Η διάταξη εντολών μέσα στο πρόγραμμα «Ασπίδα», είναι αυστηρά ιεραρχικής δομής. Πληροφορίες προωθούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο για το πρόγραμμα.

Όταν κάποιος καινούργιος πρόκειται να «μυηθεί», πρέπει να δεσμευτεί με συμβόλαιο σε διατήρηση της μυστικότητας. Η Π.Ο.Υ. υπολογίζει πως ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων του προγράμματος από ασθένειες θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια κατά την 50ετή προβλεπόμενη διάρκεια του, δηλαδή 40 εκατομμύρια θύματα ανά έτος. Εδώ συνυπολογίζεται κι ο πρόωρος θάνατος ηλικιωμένων ανθρώπων όπως και ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη τα χημικά των αεροψεκασμών –ιδίως το αλουμίνιο- συνδέονται και με την εξάπλωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) μιλά για 3-4 δισεκατομμύρια νεκρούς, δηλαδή 60-80 εκατομμύρια ανά έτος.


Κραυγή από έναν πρώην FBI


Από πέρυσι, η δημόσια συζήτηση για τους αεροψεκασμούς βρίσκεται υπό το πρίσμα μιας αναπάντεχης εξέλιξης, μετά το θάνατο του Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες. Ο θάνατός του αποδίδεται από την οικογένεια του σε δηλητηρίαση με αρσενικό. Είναι εκείνος που με στοιχεία επιβεβαίωσε την πραγματική ταυτότητα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ώς πρώην οργάνου της CIA κι το ότι η ισλαμική οργάνωση Αλ Κάιντα κινητοποιείται από το Πεντάγωνο, με πιο πρόσφατη αποστολή της την συμμετοχή της στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι της Λιβύης. Δεν δίστασε ακόμη να ξεσκεπάσει την ίδια του την υπηρεσία, το FBI, για την βομβιστική επίθεση στο World Trade Center το 1993.


Ο Γκάντερσον στις 12 Ιανουαρίου 2011, λίγο πριν πεθάνει, έκανε μια αγωνιώδη έκκληση για τους αεροψεκασμούς σε βίντεο, καθώς τους αποκαλεί «ρίψεις θανάτου» (death dumps). Αφού δίνει την μαρτυρία του για συγκεκριμένες βάσεις απογείωσης των αεροπλάνων στις ΗΠΑ, μιλώντας για «τεράστια, σαν βομβαρδιστικά αεροπλάνα χωρίς επιγραφές», ο Γκάντερσον εκπέμπει SOS:


«Οι ρίψεις του θανάτου, αλλιώς γνωστές ως ‘chemical trails’ (χημικές ουρές), πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και στο Μεξικό και στον Καναδά. Τα πτηνά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα ψάρια πεθαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι γενοκτονία. Αυτό είναι δηλητήριο. Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη. Κάποιος στο Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να το σταματήσει τώρα».



Κλιματική αλλαγή; Όχι, ευχαριστώ


Όλο και περισσότεροι επιστήμονες του κλίματος διεθνώς αμφισβητούν το ίδιο το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Λένε ότι δεν έχει ποτέ επαρκώς αποδειχθεί, σε σημείο μάλιστα που να δικαιολογούνται, κατά κάποιο τρόπο, τόσο επιβλαβή μέτρα όπως οι αεροψεκασμοί. Ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Πολ Έντουαρντς τονίζει χαρακτηριστικά ότι τα περί κλιματικής αλλαγής είναι ένας ακόμη μύθος, που επινοήθηκε από τους ισχυρούς του «Κλαμπ της Ρώμης» για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το ακραίο σενάριο: πως είναι καλύπτρα για ακόμη πιο ανεξιχνίαστες σκοπιμότητες των πολιτικών κι οικονομικών ελίτ που μεθόδευσαν την παγκοσμιοποίηση τα τελευταία 30 χρόνια.


Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν απέχουν από τις αναλύσεις του καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι για τις τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης: την τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων, την τεχνική της υποβάθμισης ενός θέματος στη δημόσια σφαίρα και την τεχνική του «να κρατάτε το κοινό σε άγνοια κι ανοησία». Παράλληλα, θυμίζουν τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η τεχνοτρονική εποχή» μιλά ανοιχτά για νέες μεθόδους «ελέγχου των μαζών» και για τον βιοχημικό έλεγχο της συνείδησης.


Όμως ο Μπρεζίνσκι δεν έγραφε σαν ένας απλός ακαδημαϊκός, αλλά σαν ένα ηγετικό μέλος του «Κλαμπ της Ρώμης», σαν μέλος της Επιτροπής των 300 και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. «Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση» είχε προφητεύει.


Στις δυσοίωνες αυτές αιτιάσεις προστίθεται κι η μαρτυρία του 43χρονουΈλληνα μηχανικού αεροσκαφών Α.Θ. ο οποίος μας μίλησε ανώνυμα. Σχολιάζοντας χαρακτηριστικά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από παράθυρο αεροπλάνου, σε υψόμετρο στα 30.000 πόδια ο μυστικός πληροφοριοδότης λέει: «Το σίγουρο είναι ότι οι πορείες των σκαφών και η συχνότητα των πτήσεων δεν είναι ούτε για μετεωρολογικούς αλλά ούτε και για γεωργικούς σκοπούς.


Έχω πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία. Το θέμα ήταν πάντα κοινό μυστικό. Κανείς μας φυσικά δεν ξέρει τι ακριβώς ουσίες είναι αυτές που ψεκάζονται και γιατί, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι ουσίες αυτές κοστίζουν αρκετά και ψεκάζονται από όλες τις κυβερνήσεις. Τα αεροπλάνα είναι γεμάτα με ειδικά ντεπόζιτα μέσα και ρίχνουν χημικά.


Συμφωνώ με όσους λένε ότι πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό όπλο. Τα ρίχνουν για καταστολή, κατά της οργής, για να μην αντιδρούν οι πολίτες, να γίνονται παθητικοί σε όσα τους επιβάλλονται». Ο Α.Θ. μιλά με ωμότητα που σοκάρει: «Τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι δευτερεύοντες λόγοι κανείς δεν ξέρει. Τι ζημιά κάνουν στον οργανισμό μας και τι είδους ασθένειες προκαλούν, ας το ψάξουν καλύτερα οι επιστήμονες».


Χαρακτηριστική είναι και η προ μηνών μαρτυρία ενός πιλότου, του Δημήτρη Κασνέση, στην οθόνη του τηλεοπτικού καναλιού ΚΟΝΤRA. Ο κ. Κασνέσης μίλησε ανοιχτά περί απογείωσης των αεροπλάνων που ψεκάζουν από διαβαθμισμένες Νατοϊκές βάσεις χωρίς να χρειάζεται η άδεια του κράτους αλλά και για τις ουσίες που ψεκάζονται όπως βενζόλιο, νικέλιο, βάριο, υδράργυρος, απεμπλουτισμένο ουράνιο, φορμαλδεΰδη κ.α., ουσίες γνωστές για την επικινδυνότητά τους.


Γεωμηχανική - ήρθε για να μείνει


Υπολογίζεται ότι αυτά τα ειδικού τύπου στρώματα νεφών που παρατηρούνται όταν γίνονται αεροψεκασμοί, καλύπτουν σήμερα αθροιστικά το 3-5% της ατμόσφαιρας στην Ευρώπη. Σε φωτογραφίες του ουρανού από περιοχές όπου παρατηρούνται συχνά αεροψεκασμοί, τα νέφη που σχηματίζονται μοιάζουν με γραμμώσεις «σκακιέρας». Η Διεθνής Μετεωρολογική Υπηρεσία που μελετά τους ποικίλους τύπους νεφών δεν τα έχει ακόμη ταξινομήσει σαν ξεχωριστή κατηγορία, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως να ισχυρίζονται ότι τα όσα καταγγέλλονται στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας.


Ακόμη, έχουν εντοπιστεί έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες των υπουργείων Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προμηθεύονται τεράστιες ποσότητες χημικών ουσιών όπως το Βάριο και το Βαρυτίνιο 14, ουσίες που οι επιστήμονες συνδέουν με τους ψεκασμούς. Επίσημη ιστοσελίδα στην Καλιφόρνια αναρτά καθημερινά μετερεωλογικούς χάρτες με τα εκτελούμενα προγράμματα ψεκασμών ανά τον κόσμο. Οι μόνες κρατικές αρχές που έχουν παραδεχτεί επίσημα ότι πράγματι διενεργούνται προγράμματα αεροψεκασμών είναι αυτές της Κίνας και της Ρωσίας, όπου το θέμα γίνεται συχνά αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.


Τη διετία 2009-2010 η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε αιτήματα ύψους άνω των 2 δις δολαρίων για χρηματοδοτήσεις ερευνών γεωμηχανικής – τελικά εγκρίθηκαν μόνο 100 εκατομμύρια. Από το 2009 ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ιδρύματα ερευνών που συμμετέχουν στα διεθνή συνέδρια με ποικίλες προτάσεις γεωμηχανικής. Πέρυσι οι καθηγητές David Keith του πανεπιστημίου Harvard και Ken Caldeira του Stanford έλαβαν χορηγία 4,6 εκατ. δολ. από τον Μπιλ Γκέητς για το FICER, ίδρυμα ερευνών για την κλιματική αλλαγή που προωθεί λύσεις γεωμηχανικής. Εκτός από τον Γκέητς, άλλοι μεγιστάνες που στηρίζουν τέτοιες έρευνες είναι ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin), ο βασιλιάς της πίσσας Μάρεϊ Έντουαρντς και ο συνιδρυτής του Skype, Νίκλας Ζενστρόμ.


Η γεω-κλίκα, όπως λέγεται, παρουσίασε ακόμη αποτελέσματα έρευνας σε 3105 ερωτώμενους πολίτες από Αγγλία, Αμερική και Καναδά που απάντησαν σε ποσοστό 72% υπέρ του να γίνονται τέτοια πειράματα! Πρόσφατα, σάλο προκάλεσε στην Αγγλία αίτημα νομικού προς τον Διεθνές Συμβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) που συνεδριάζει υπό την εποπτεία του ΟΗΕ «να απαγορευτεί ρητά η οποιαδήποτε αμφισβήτηση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής». Η νέα όψη του οικο-φασισμού λένε οι επικριτές! Άλλοι ακαδημαϊκοί ζητούν να μπει ένα στοπ στους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες του περιβάλλοντος» και να αφεθεί ο πλανήτης ήσυχος στη φυσιολογική κλιματική του αυτορύθμιση. Νονός της κερδοσκοπίας με τα κλιματικά προβλήματα θεωρείται ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, εμπνευστής του διακρατικού εμπορίου ρύπων.

Όταν πέρυσι Έλληνες χημικοί απευθύνθηκαν σε αρμόδια κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ για να συγκρίνουν ευρήματα για υψηλά επίπεδα μετάλλων στην ατμόσφαιρα της Αττικής, ουσίες που αποδίδονται σε αεροψεκασμούς, πήραν την απάντηση ότι πράγματι τα μέταλλα αυτά ψεκάζονται …για την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας! Ο επίκ. καθηγητής Χημείας παν. Αθήνας Γιάννης Ζαμπετάκης έχει μιλήσει δημόσια για τις επικίνδυνες επιπτώσεις των αεροψεκασμών στην τροφική αλυσίδα.
Δεν έχει γίνει όμως ποτέ επίσημη έρευνα για ανίχνευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα σε τέτοια ύψη πτήσεων. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ατμοσφαιρικής έρευνας είναι αυτή του καθηγητή του παν. Αθήνας Θανάση Γκοντελίτσα. Τα ευρήματά της για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια δημοσιεύτηκαν πέρσι σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες. Κατέδειξε πράγματι αρσενικό κι άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα του λεκανοπεδίου Αττικής.


Ο ίδιος απηχεί σε δήλωσή του την άγνοια εκ μέρους πολλών Ελλήνων ειδικών: «Tο πανεπιστήμιο ή το κράτος δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Εάν όντως υπάρχει σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, όπως εικάζεται για τους αεροψεκασμούς, τότε αξίζει να διατεθούν όχι μόνο χιλιάδες αλλά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων φορέων της χώρας για θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι ουσιαστικά το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Υγείας. Τι μπορεί να δείξει μελλοντική έρευνα, που θα συμπεριλάβει και εξειδικευμένη μελέτη νανοσωματιδίων, δεν γνωρίζω».



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΤΟΜΕΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

anti-chemtrails.blogspot.gr
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/10/blog-post_1815.html
Διαβαστε περισσοτερα »

Αποκαλύπτουμε το σκοπό του ταξιδιού Ερντογάν στην Ουάσιγκτον: Ετοιμάζουν θρησκευτικό πόλεμο, με "πρωταγωνιστή" την Τουρκία!



Ερντογάν: Ταξίδι καμπή στην Ουάσιγκτον

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ταξίδι του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, είναι από μόνο του ένα γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας. Ο λόγος είναι απλός. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατόπιν συνενόησης και με την άδεια, φυσικά, της αμερικανικής κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών, ταξίδεψε στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από το …
μισό υπουργικό του συμβούλιο, ήτοι από τους:
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, Αντιπροέδρους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Νουμάν Κουρτουλμούς και Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγεμέν Μπαγίς, Υπουργό Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, Αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΑΚΡ, Αϋσενούρ Μπαχτσέκαπιλι, και υπηρεσιακό Υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου. Στην αποστολή, για τη διπλωματική υποστήριξη της επίσκεψης, συμμετείχαν και 65 διπλωμάτες, εκτός φυσικά από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμίκ Ταν και τους λοιπούς διπλωμάτες της πρεσβείας! Την αποστολή καλύπτουν δημοσιογραφικά και επικοινωνιακά δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι, ενώ δεν λείπει και ο επιχειρηματικός κόσμος της Τουρκίας, που εκπροσωπείται από 150 επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών!
Κάναμε αυτήν την λεπτομερή αναφορά, για να δείξουμε το μέγεθος του πολιτικού γεγονότος, αλλά και την εικόνα της αναδυόμενης υπερδύναμης που θέλει να εκπέμψει η Τουρκία, αφού στην ουσία πραγματοποίησε κοινό υπουργικό συμβούλιο με τις ΗΠΑ, οι οποίες στο συμβούλιο αυτό εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρι και τον Υπουργό Αμύνης, Τσάκ Χάγκελ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι στο κλειστό γεύμα εργασίας, που συμμετείχαν ο Ομπάμα, ο Κέρρι και ο Χάγκελ, από πλευράς των ΗΠΑ, από τουρκικής πλευράς συμμετείχε ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των συναντήσεων κορυφής ΗΠΑ-Τουρκίας.
Αν και δεν είναι του παρόντος, στον αντίποδα της αναβάθμισης του ρόλου της ΜΙΤ, καλούμε τους αναγνώστες μας και τους διοικούντες τη χώρα να αναλογιστούν την απαξία στην οποία έχει οδηγηθεί χρόνια τώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η σημασία και η αξιοπιστία της οποίας θυσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και για μικροπολιτικούς λόγους, με την καθιέρωση της συνδιοίκησης από εγκάθετους κομματικούς παράγοντες και συνδικαλιστές!
Για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα της επίσκεψης, είναι απαραίτητο να σκιαγραφήσουμε τη γεωπολιτική κατάσταση, που κατέστησε επιβεβλημένη την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ.
Στην περιοχή που παρεμβάλλεται μεταξύ του Ιράν, της Αραβικής Χερσονήσου και των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, η Τεχεράνη ασκεί σημαντική επιρροή, με κύριο όπλο το σιιτικό ισλαμικό δόγμα. Η επιροή αυτή αποτελεί σοβαρή στρατηγικού χαρακτήρα απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για τα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου καθώς και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Αγγλίας και εν γένει της Δύσης.
Επειδή, λοιπόν,  η εμπειρία από την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Δύσης σε πολεμικές επιχειρήσεις σε μουσουλμανικές χώρες (βλ. Αφγανιστάν, Ιράκ), είναι πικρή, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του στρατηγικού προβλήματος με αντι-όπλο το σουνιτικό Ισλάμ!
Στο σχέδιο αυτό, κομβικός θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, η οποία είναι η μόνη χώρα της περιοχής που είναι ενσωματωμένη στους δυτικούς θεσμούς (ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης κ.λπ.), είναι σουνιτική (ποσοστό 75-80%) και διαθέτει αξιόλογο στρατό, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες-στόχους.
Θα επιδιωχθεί λοιπόν να δημιουργηθεί ένα σουνιτικό μπλοκ στην περιοχή, με επίκεντρο την Τουρκία, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Κούρδοι, οι σουνίτες του Ιράκ, η Ιορδανία, οι σουνίτες της Συρίας και του Λιβάνου, για να αποδυναμώσει και σταδιακά να αποκόψει το Ιράν από το Νότιο Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο.
Δηλαδή,με απλά λόγια, σχεδιάζεται ένας θρησκευτικός πόλεμος διαρκείας ή για να είμαστε πιο ακριβείς, έχει αρχίσει ένας τέτοιος πόλεμος στη Συρία, ο οποίος, σε συνδυασμό με το Κουρδικό, χρησιμοποιείται και ως μέσο πίεσης προς την Τουρκία, για να πεισθεί να παίξει το ρόλο του «πρωταγωνιστή» στο σχέδιο αυτό.
Ο στόχος λοιπόν του ταξιδιού είναι να πεισθεί η Τουρκία να εμπλακεί σ’ αυτό το σχέδιο, και να κανονιστούν όσο το δυνατόν οι πρακτικές λεπτομέρειες που απορρέουν από την εφαρμογή του.
Αναφέραμε πιο πάνω ότι ως μέσο πίεσης -μαστίγιο- χρησιμοποιήθηκε το Κουρδικό και ο «πύρινος βάλτος» της Συρίας. Υπάρχουν όμως και τα ανταλλάγματα, το καρότο της παροιμίας. Τα πρώτα ανταλλάγματα ήταν η συγνώμη του Ισραήλ, η ειρήνευση με το ΡΚΚ και μερίδιο από τα πετρέλαια του Νοτίου Κουρδιστάν.
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα ανταλλάγματα που ζητεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ για την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, και πόσο είναι σε θέση να αντισταθεί μια ούτως ή άλλως αδύναμη Κύπρος και μια Ελλάδα που παλεύει να αποφύγει τη χρεοκοπία και δεν μπορεί να …εξασφαλίσει ένα ραντεβού του πρωθυπουργού της με τον Ομπάμα!
κυριακάτικη δημοκρατία

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Ιερέας πλήρωσε 2.023.160 ευρώ και αποφυλάκισε 15.382 κρατούμενους!



Ένα απίστευτο ρεκόρ ανθρωπιάς έχει κάνει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Πλήρωσε, με συνδρομές πιστών, αλλά και με δικά του χρήματα, 2.023.160 ευρώ και...

αποφυλάκισε 15.382 άπορους κρατούμενους. Από φυλακές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από αστυνομικά τμήματα και από τμήματα ασφαλείας. Ξεκίνησε το ...
1978, έφτασε στο 2013 και συνεχίζει... Τεράστια προσφορά. Μεγαλειώδης προσφορά. Από έναν κληρικό, που κινητοποίησε χιλιάδες πιστούς και συμπαραστάθηκε σε χιλιάδες φυλακισμένους. Αυτό θα πεί Ορθοδοξία. Αυτό θα πει Ορθοπραξία... Ο π. Γερβάσιος συγκλονίζεται κάθε φορά από τα λόγια του απ. Παύλου: "Να θυμάσθε τους φυλακισμένους, σαν να είσθε και σεις μαζί τους στη φυλακή"...
katoci.com
Διαβαστε περισσοτερα »

Διωγμός των Χριστιανών στη Συρία - ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ;


Από τον 1ο μ.Χ. αιώνα χρονολογείται επίσημα ο Χριστιανισμός στη Συρία. Ελληνορθόδοξοι και καθολικοί απαριθμούνται περίπου στα 2,5 εκ., συνολικά, χριστιανοί στη χώρας. Το σχέδιο εξόντωσής τους, με την αφορμή του εμφυλίου, έχει πάρει σάρκα και οστά από τους φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες.
Έτσι μεταφράζεται η πολυδιαφημιζόμενη «αραβική άνοιξη».

Υπό την ανοχή των δυτικών, οι ένοπλοι αντάρτες που συνεργάζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, με την δικαιολογία αντιποίνων, έχουν προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε σφαγές χριστιανών, ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας. Ολόκληρα χωριά έχουν σφαγιαστεί. Οι μουσουλμάνοι βρήκαν ευκαιρία να κηρύξουν ιερό πόλεμο, αφού ο Μπασάρ αλ Άσαντ, Αλεβίτης στην καταγωγή, δεν θεωρείται φανατικός ισλαμιστής και μέχρι σήμερα ήταν ανεκτικός προς τους χριστιανούς. Οι αντάρτες έχουν απερίφραστα ξεκινήσει μία νέα γενοκτονία και οι χριστιανοί είτε ψάχνουν για καταφύγια είτε εξοντώνονται. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό μπορεί να συνεχιστεί με την ανοχή των δυτικών χωρών, όταν πλέον το φαινόμενο έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Συρίας και έχει επεκταθεί στην …πόρτα τους (πρόσφατα τα γεγονότα σε Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία).

Με δικαιολογία τον απελευθερωτικό αγώνα οι ισλαμιστές αντάρτες δεν διστάζουν να σκοτώνουν, χωρίς έλεος, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Με αυτόν τον τρόπο καθιστούν σαφές πως κύριος στόχος τους είναι ο αφανισμός της χριστιανικής κοινότητας στην περιοχή και η εγκαθίδρυση ενός ακόμη θρησκευτικού κράτους.

Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να θεωρείται βελούδινος. Οι σφαγές αμάχων όμως είναι η χειρότερη έκφραση της ανθρώπινης μνησικακίας. Το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραχθεί. Ποιος μπορεί να μένει απαθής σε ένα τέτοιο γεγονός; Σε παρόμοιες περιπτώσεις, επίσης καταδικαστέες, με θύματα μουσουλμάνους, από παντού ακούμε φωνές καταδίκης και οργής. Προτάσεις, μέτρα και ποινές. Τώρα; Θα αντιδράσει κάποιος; Θα μεριμνήσει υπέρ των χριστιανικών πληθυσμών που βιώνουν νέους διωγμούς;



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »