Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Άρωμα πολέμου


Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Χωρίς κινδυνολογίες, οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ κρίσιμες για τα εθνικά μας θέματα. Οι Τούρκοι –ιδίως και επιπροσθέτως λόγω εσωτερικής κρίσης- φλερτάρουν με την ιδέα για «θερμό επεισόδιο».

Επίφοβες περιοχές: Τα συμπλέγματα νοτίως της Σάμου (Φούρνοι, Φαρμακονήσι κ.α.), το σύμπλεγμα Μεγίστης (Ρω, Στρογγύλη σε υψηλό κίνδυνο), Κύπρος (η περιοχή νοτίως Πύλας).

Στην Άγκυρα, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θα διστάσει να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση με την ελληνική πλευρά, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τον ανηλεή πόλεμο στο εσωτερικό τους.

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, που πρόσκεινται στον Ερντογάν, αίφνης εμφανίζονται με πρωτοσέλιδα τύπου “θα ανάψουν τα νερά», δηλαδή κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μέχρι και την Κύπρο.

Ανώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου, όπως αποκαλύπτει το πολύ καλά ενημερωμένο ΕΛΚΕΔΑ, αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση.
Ευτυχώς –και αυτό το τονίζουμε- οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι Έλληνες πολιτικοί, που τρέμουν κάθε που οι Τούρκοι βρυχώνται. Ευτυχώς, το Πεντάγωνο δεν είναι Βουλή, με μονίμως κατεβασμένα τα σώβρακα!
Και βέβαια, μόνο τυχαία δεν είναι τα όσα αποκαλύπτονται για τις μίζες στα εξοπλιστικά, που αγγίζουν και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, που προφανώς «κάποιοι» θέλουν να τους καταστήσουν συνολικά συνένοχους των πολιτικών απατεώνων, με αντάλλαγμα την… απραξία τους.

Για εμάς –και γνωρίζουμε πως εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας- ο Στρατός ως θεσμός και εγγύηση, είναι και θα είναι το ισχυρότερο καταφύγιο του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν όλα τα άλλα καταρρέουν…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου