Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσίπρας είναι άθεος. Σε αντίθεση με τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου.


Επειδή πολύς λόγος γίνεται περί αθέων και πιστών πολιτικών

είπα να στείλω ένα βίντεο που παρουσιάζει πόσο πιστός είναι ο Σαμαράς.

Αν θέλετε το αναρτήτε.

Ευχαριστώ πολύ.







 olympia.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Κύριλλος: "Η εκκλησία δεν πρέπει να υποκύψει στην ΝΤΠ"


Ο πόλεμος της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενάντια στην Ορθοδοξία είναι ολοκληρωτικός, αφού γνωρίζουν ότι εάν καταρρεύσει οι υπόλοιπες θρησκείες θα είναι του χεριού τους. Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος διακρίνει κίνδυνο στις προσπάθειες των ιδεολογικών κέντρων επιρροής να κάνουν την Εκκλησία να...
υποκύψει, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Patriarkhia.ruПатриархия.ру».

"Σήμερα σε όλο τον κόσμο γίνεται μια παγκόσμια μάχη για να υπακούσει η Εκκλησία στα κέντρα της εξουσίας, κέντρα ιδεολογικά, εκείνα που αναλαμβάνουν δικαίωμα να κυβερνούν τον κόσμο ιδεολογικά ", είπε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας μετά τη λειτουργία στο Ναό της Κοιμήσεως του Κρεμλίνου της Μόσχας την ημέρα της μνήμης του Αγίου Φιλαρέτου, θαυματουργό μητροπολίτη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.

Ο Προκαθήμενος υπέδειξε στο πώς σε πολλές χώρες του κόσμου ανακηρύσσουν την ελευθερία της θρησκευτικής πεποίθησης και "ταυτόχρονα γίνεται υποδούλωση της Εκκλησίας, απώλεια της ελευθερίας αυτής».

Aπό τα προαναφερόμενα κέντρα πηγάζουν "επικίνδυνες και θανατηφόρες για το ανθρώπινο γένος απάτες ".

"Να τηρήσουμε την ελευθερία μας μπροστά στο κοινό αυτό ρεύμα στο οποίο βυθίζεται η ανθρωπότητα υπό την επήρεια αυτών των αμαρτωλών επιδράσεων είναι από τη μία πλευρά το χρέος της Εκκλησίας και από την άλλη προϋποθέτει πάντα το δρόμο της μαρτυρίας ", υπογράμμισε ο πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, δήλωσε για τη σημαντικότητα της διατήρησης της εσωτερική ελευθερίας στην Εκκλησία και της δυνατότητας να κηρύσσει την αλήθεια του Θεού ανεξαρτήτως "πόσο δυνατά και φωναχτά " κάποιες δυνάμεις απαιτούν την υπακοή.
 
Διαβαστε περισσοτερα »

«Σώθηκες ρε Μήτσο»; Μια συγκλονιστική αφήγηση πιλότου που πρέπει να ακούσουν οι πολιτικοί!


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στους στρατιωτικούς έχει ενοχλήσει πολλούς στην κυβέρνηση.

Είναι οι ίδιοι που μεγάλη ευκολία ,χωρίς δεύτερη σκέψη και θα τολμήσουμε να πούμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, έκοβαν μισθούς και επιδόματα πριν ...
ακόμη η τρόϊκα τα ζητήσει!

Είναι οι ίδιοι που θεωρούν περίπου «περιττές» της Ένοπλες Δυνάμεις και λένε «ν΄ αγιάσει το στόμα του Πάγκαλου» για την ανοησία περί «αντιπαραγωγικών» που είχε ξεστομίσει.

Ας ακούσουν λοιπόν την αφήγηση ενός χειριστή μαχητικού αεροσκάφους . Είναι μια αφήγηση χαστούκι για όλους όσους θεωρούν ότι τα πάντα είναι αριθμοί, ξεχνώντας ότι πίσω και πάνω απ΄ αυτούς υπάρχουν άνθρωποι.

Γιατί όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν βρίσκονται μόνο στη Μεσογείων...

- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/11043-sothikes-re-mitso-mia-sigklonistiki-afigisi-pilotou-pou-prepei-na-akousoun-oi-politikoi#.UuKoLnnm-Um
 
 


http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/11043-sothikes-re-mitso-mia-sigklonistiki-afigisi-pilotou-pou-prepei-na-akousoun-oi-politikoi#.UuKoLnnm-Um
Διαβαστε περισσοτερα »

Αριστεροί με δεξιά τσέπη!


κλικ για μεγέθυνση
Διαβαστε περισσοτερα »

Ιμια 28/29 Ιανουαρίου 1996: Τα σημάδια της καταστροφής που δεν έβλεπε κανείς...


Εικόνες από το (βέβαιο...) μέλλον λόγω της απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων από την οικονομική κρίση εκτυλίχθηκαν πριν από 18 χρόνια στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στα Ίμια.

Στις 28 Ιανουαρίου συγκαλείται η σύσκεψη που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι εντελώς "γυμνός" ακόμα και για μια τέτοια απλή επιχείρηση: Να...
μεταφέρει αμφίβιους καταδρομείς από την Κάλυμνο στα Ίμια που απείχαν λιγότερο από 7 μίλια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το ελληνικό παράκτιο περιπολικό «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ» P70 κατά τη διάρκεια περιπολίας του στην περιοχή των Ιμίων στις 08.10΄, νωρίς το πρωί, εντοπίζει την τουρκική σημαία.

Ενημερώνεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνει εντολή για την άμεση υποστολή της. Για τις ενέργειες αυτές ενημερώνεται η Κυβερνητική Επιτροπή. Περί τις 10.30΄ το περιπολικό «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» P286 υποστέλλει την τουρκική σημαία, αλλά και την αντικαθιστά με την ελληνική.

Τα δύο ελληνικά περιπολικά παρέμειναν στην περιοχή. Μια μεγάλη μονάδα του Στόλου έσπευσε στην ευρύτερη περιοχή (η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461). Περίπου την ίδια χρονική περίοδο ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Στάγκας και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης συσκέπτονταν στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Χρήστου Λυμπέρη για την εκτίμηση της κατάστασης και την ανάγκη αποστολής τμήματος στην Ανατολική Ίμια, καθώς ήταν πλέον αυτονόητο ότι οι συνθήκες επέβαλλαν τη φύλαξη της σημαίας που είχε αναρτηθεί.

Για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, που στην ουσία ήταν ένα άτυπο ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), ο ναύαρχος Λυμπέρης αναφέρει στο βιβλίο του («Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες», σελ. 560): «Ζητάω από τον Α/ΓΕΣ να διαθέσει ομάδα ειδικών δυνάμεων για τη φύλαξη της σημαίας στα Α. Ίμια. Ο Α/ΓΕΣ στρατηγός Βούλγαρης δεν ανταποκρίνεται θετικά. Προβάλλει αντιρρήσεις για ανάληψη της αποστολής, επικαλούμενος αδυναμίες και ελλείψεις σε σχέση με υποχρεώσεις [σε άλλο σημείο του βιβλίου (σελ. 548) αναφέρεται ότι ο Α/ΓΕΣ επικαλέστηκε «προβλήματα διαθεσιμότητας προσωπικού»]».

Κάπως έτσι αποφάσισαν να στείλουν τους έστειλαν τους ΟΥΚάδες. Ο Α/ΓΕΝ Ι.Στάγκας δηλώνει ετοιμότητα των ΜΥΚ.

Ο τότε υπουργός Γεράσιμος Αρσένης πληροφορούμενος το γεγονός αντιδρά. Φοβάται την κλιμάκωση και ζητάει το λόγο από τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Ιωάννη Στάγκα, στον οποίο είχε δώσει σαφείς εντολές τηλεφωνικά, το πρωί της ίδιας ημέρας.

Ο Α/ΓΕΝ θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού. Η κατάσταση εξετάζεται σε συνεδριάσεις του ΣΑΓΕ, που έγινε στις 10.30΄ το πρωί, και του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) που ακολούθησε. Σε αυτό, που συνεδρίασε στις 14.30΄, συμμετείχαν ο υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, ο υφυπουργός, πτέραρχος εν αποστρατεία, Νικόλαος Κουρής και οι αρχηγοί των τεσσάρων Επιτελείων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της διαταγής του ΓΕΕΘΑ μέχρι και την έγκρισή της από το ΣΑΜ, το ΓΕΝ διατάζει τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) να προετοιμάσει ένα στοιχείο της (14 άντρες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κινητοποίηση και των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Ο τότε διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Δημήτριος Σπυρίδων ανέφερε ότι μέχρι τις 13.15΄ υπήρχαν έτοιμες δύο ομάδες καταδρομέων στην Κω με δύο ελικόπτερα UH-1H Huey, έτοιμες για μεταφορά στα Ίμια.

Τώρα, πώς έλεγε άλλα ο Αρχηγός του Στρατού και άλλα ο διοικητής ΑΣΔΕΝ είναι ένα ζητούμενο...

Στο μεταξύ από το μεσημέρι ξεκινάει «μπαράζ» ναυτικών επεισοδίων στην περιοχή των Ιμίων με την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι κυβερνήτες των οποίων αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές των κυβερνητών ελληνικών πολεμικών πλοίων που είχαν πλησιάσει στην περιοχή, εγκαταλείποντας εκ των πραγμάτων τη «διακριτική παρακολούθηση» της κατάστασης, σύμφωνα με τις εντολές που ίσχυαν μετά την ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατάσταση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας αποστέλλεται η ομάδα των βατραχανθρώπων της ΜΥΚ στη νησίδα για φύλαξη της ελληνικής σημαίας.

Συγκεκριμένα με ελικόπτερο CH-47C Chinook οι βατραχάνθρωποι μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο πριν από τη δύση του ηλίου και από εκεί επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» P61 που κατευθύνθηκε στην περιοχή των Ιμίων.

Το στοιχείο διαιρέθηκε σε δύο υποστοιχεία των 7 αντρών το καθένα και ανέλαβε την εκτέλεση της αποστολής. Το πρώτο στοιχείο θα αποβιβαζόταν στην Ανατολική Ίμια, ενώ το δεύτερο θα παρέμενε σε ετοιμότητα επί της κανονιοφόρου.

Η αποβίβαση στη βραχονησίδα επρόκειτο να γίνει με ελαστική λέμβο, η οποία θα προσέγγιζε με κωπηλασία και όχι με τη χρήση εξωλέμβιου κινητήρα, ώστε η όλη ενέργεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα.

Τελικά περί τις 20.45΄ η αποβίβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς -όπως αργότερα αποδείχτηκε- να γίνει αντιληπτή από τον εχθρό.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει να ενημερώσει για την κατάσταση τους πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.

Και ερχόμαστε στην σημερινή ημέρα, την 29η  Ιανουαρίου του 1996:

Στις 05.30΄, οι βατραχάνθρωποι αφήνουν την Ανατολική Ίμια και επιστρέφουν στον «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ». Η ενέργεια έγινε κατόπιν πολιτικής εντολής που έβρισκε αντίθετο τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Στις 09.00΄ συσκέπτεται το ΣΑΓΕ και οι αρχηγοί συμφωνούν με την άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ περί αποστολής και πάλι των βατραχανθρώπων στη βραχονησίδα.

Κατόπιν ο ναύαρχος Λυμπέρης μεταφέρει την άποψή του στον υπουργό, και στις 10.00΄ το υποστοιχείο βατραχανθρώπων που είχε παραμείνει στην κανονιοφόρο αποβιβάζεται στην Ανατολική Ίμια.

Η ενέργεια πραγματοποιείται υπό το φως της ημέρας. Για πέντε ώρες περίπου η σημαία και η νησίδα είχαν παραμείνει αφύλακτες.

Το πρωί σημειώνεται και αεροπορικό επεισόδιο, όταν τουρκικό ελικόπτερο που ίπταται στην περιοχή, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, αναχαιτίζεται από ελληνικό μαχητικό F-4E Phantom II. Λόγω της κλιμακούμενης έντασης, ο Α/ΓΕΕΘΑ «αποδεσμεύει» τους κανόνες εμπλοκής για κάθε είδους αποβατική ενέργεια.

Το σήμα που εξέδωσε στις 10.25΄ το ΓΕΕΘΑ προς τα Γενικά Επιτελεία ανέφερε: «Επιτρέπεται η χρήση βίας για αυτοάμυνα και, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρούντων αποβίβαση, να αποτραπεί προσέγγιση τουρκικού ελικοπτέρου στη νησίδα Ίμια. Εγκρίνεται η χρήση προειδοποιητικών βολών».

Η αναφορά σε «νησίδα» μπορεί να θεωρηθεί ότι επικεντρώνει όλο το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς στην Ανατολική Ίμια όπου υπήρχε η σημαία.

Για την δυτική Ιμια, όπου θα κορυφωθεί το δράμα, περιέργως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ θεωρούν ότι "Τίποτα δεν μπορεί να περάσει από τον κλοιό του Πολεμικού Ναυτικού".

Ωστόσο ελάχιστοι στην κυβέρνηση έδειχναν να γνωρίζουν τη σημασία του όρου «κανόνες εμπλοκής». Εικάζεται πως ο Α/ΓΕΕΘΑ φοβήθηκε αποβατική ενέργεια την οποία θα παρακολουθούσαν αμέτοχες οι ελληνικές δυνάμεις μη έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια να αμυνθούν.

Στο μεταξύ, από τα ξημερώματα το Δ΄ Σώμα Στρατού στον Έβρο τίθεται σε επιφυλακή, ενώ ξεκινά και η εθνική διακλαδική άσκηση επί χάρτου (ΤΑΑΣ) «Αλέξανδρος», που διευθύνεται από τον Α/ΓΕΕΘΑ και συμμετέχουν τα Γενικά Επιτελεία, οι μεγάλοι σχηματισμοί και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργεία και δημόσιοι Οργανισμοί.

Το μεσημέρι καλείται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα Δημήτρης Νεζερίτης, όπου του επιδίδεται νέα ρηματική διακοίνωση στην οποία αμφισβητείται ευθέως η ελληνικότητα των βραχονησίδων Ίμια και διατυπώνεται η τουρκική «πρόταση απεμπλοκής», σύμφωνη με την πάγια τουρκική πολιτική στο Αιγαίο: προτείνεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την οροθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν στο Αιγαίο και άλλα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων το νομικό καθεστώς είναι ασαφές.

Το απόγευμα διατυπώνεται η πρώτη έκφραση ανησυχίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως λόγω της συσσώρευσης δυσανάλογα ισχυρών ναυτικών δυνάμεων σε πολύ περιορισμένη γεωγραφικά περιοχή.

Όντως, ο αριθμός των ελληνικών ναυτικών μονάδων στην περιοχή, πέραν των δύο παράκτιων περιπολικών («ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ» P70, «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» P289), αυξήθηκε με την προσθήκη του επίσης παράκτιου περιπολικού «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙΙ» P96, των πυραυλακάτων «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» P22, «ΞΕΝΟΣ» P27 και «ΣΤΑΡΑΚΗΣ» P29, καθώς και των κανονιοφόρων «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» P57 και «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» P61, και της φρεγάτας "ΝΑΥΑΡΙΝΟ" που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Αντίστοιχα μονάδες κρούσης του τουρκικού στόλου κινήθηκαν από τα Δαρδανέλια και το ναύσταθμο του Ακσάζ προς τα Δωδεκάνησα.

Στην επίμαχη περιοχή υπήρχαν τέσσερις ακτοφυλακίδες (οι SG-67 και SG-62 τύπου SAR-33 που έχουν ως βάση τους τη Σμύρνη, η SG-56 που ναυλοχεί στην Αλικαρνασσό, και η SG-32 τύπου SG-21 που ναυλοχεί στο Ακσάζ).

Στις 14.00΄ το ΓΕΕΘΑ διέταξε τη συγκρότηση δύο ομάδων αμφίβιων καταδρομέων στην Κω, «με δυνατότητα ανάληψης αποστολής αποτροπής/αναχαίτισης ενέργειας αποβίβασης σε βραχονησίδες Ίμια και για άμυνα διατήρησής τους».

Στις 15.23΄ αποπλέουν από το ναύσταθμο του Ακσάζ οι πυραυλάκατοι τύπου Dogan «GOURBET» P346 και «FIRTINA» P347 (εξοπλισμένες με κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας Harpoon).

Παρατηρήθηκε σημαντική κινητοποίηση τουρκικών δυνάμεων στη Θράκη και στη νοτιοανατολική Τουρκία με ταυτόχρονο τριπλασιασμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Το βράδυ συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν από την πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ, ζητείται η άμεση αποχώρηση των ελληνικών αγημάτων επί των βραχονησίδων και η υποστολή-απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας.

Ένα σκοτεινό σημείο που, αν φωτιζόταν, πιθανόν να έδινε κάποιες απαντήσεις στην υπόθεση είναι και το έγγραφο της ΕΥΠ με αριθμό πρωτοκόλλου 115/24/40 το οποίο περιείχε συνομιλίες Τούρκων αξιωματικών της αντικατασκοπίας και υπεκλάπησαν το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου.

Το εν λόγω έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προειδοποιούσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τις προθέσεις των Τούρκων να καταλάβουν τη βραχονησίδα 24 ώρες πριν από την κατάληψή της.

Το είχε συμβεί: Ένας αξιωματικός του Ναυτικού είχε λάβει ακριβείς πληροφορίες από συναδέλφους του ΑΚΑΜ στην Άγκυρα και τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο της Άγκυρας στην Ελλάδα: "Ετοιμάζουν απόβαση".

Η κινητοποίηση στους ναυστάθμους δεν προμήνυε ευρεία δραστηριότητα. Άρα τα Ίμια ήταν μονόδρομος. Η ειδοποίηση αγνοήθηκε...

Ήδη υπήρχε δυσλειτουργία στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, επιχειρησιακές δυσχέρειες και ουδείς ελάμβανε υπ'όψιν του τις προειδοποιήσεις της υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο πλέον ασφαλής δρόμος για την καταστροφή σε μία στρατιωτική επιχείρηση...
Διαβαστε περισσοτερα »

Η Εσθονία είναι όντως ο “δούρειος ίππος” της Κάρτας του Πολίτη παγκοσμίως…




σχόλιο ID-ont: Άντε πάλι τα ίδια! Μια  φορά το χρόνο ο κος Δρυμιώτης θα θυμάται την Κάρτα του Πολίτη και θα παραπονιέται γιατί δεν προχωράει στην Ελλάδα; Το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας; και στενοχωριέται γιατί την βλέπει να μην «προοδεύει»; Πάντως, πριν 3 χρόνια, ο Τάσος Τέλλογλου έγραφε στην Καθημερινή: «Ο ίδιος ο κ. Δρυμιώτης είχε εκδηλώσει από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του για την ανάγκη να εισαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η «κάρτα» στην καθημερινή ζωή μας, ενώ σε συνεργάτες του επαναλαμβάνει ότι το ενδιαφέρον του δεν έχει σχέση με τις δραστηριότητες των παιδιών του.» (http://id-ont.blogspot.gr/2011/01/blog-post_23.html)
Τον Ιούνιο του 2012 είχε γράψει ένα αντίστοιχο άρθρο με τίτλο «Τι απέγινε η Κάρτα του Πολίτη» το οποίο είχαμε σχολιάσει δεόντως (http://id-ont.blogspot.gr/2012/07/blog-post_14.html)…
Για το νέο του άρθρο τι παραπάνω να πούμε; Περσινά ξινά σταφύλια. Ας δούμε πάντως μερικά σημεία από το νέο του κείμενο:
1. Το να ψηφίζεις ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου είναι πολύ επικίνδυνο μας πληροφορεί ο καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Michigan κος Alex Halderman: http://id-ont.blogspot.gr/2012/04/video-michigan-j-alex-halderman.html. Βασικός παράγοντας ορθής λειτουργίας της δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου. Έλα μου όμως, που αυτή δεν διασφαλίζεται με τέτοια συστήματα! Οι Γερμανοί είναι χαζοί που έχουν απαγορεύσει τη χρήση Η/Υ στις εκλογές με απόφαση του Συνταγματικού τους Δικαστηρίου; (http://id-ont.blogspot.gr/2013/09/dw.html). Γράφαμε στο κείμενο μας «Εγώ έχω καθαρή και διάφανη ζωή. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει!» ότι εάν δεν είναι μυστική η ψήφος τότε ο ψηφοφόρος εκβιάζεται. Επίσης το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δολιεύεται, αλλάζει και δεν μένει μάλιστα ούτε ίχνος αυτής της αλλαγής…
2. Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση είναι πολύ επικίνδυνη λόγω του πλούτου των πληροφοριών που συλλέγει για τα ΠΟΛΥ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών (τα θέματα υγείας είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, έτσι δεν είναι;;;). ΔΕΝ θα έπρεπε να συλλέγονται αυτά τα στοιχεία!!! Πόσο μάλλον να είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου… Άραγε τι απέγινε εκείνη η ηλεκτρονική επίθεση, μέσω Ζωνιανών, στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης; (http://id-ont.blogspot.gr/2012/04/hackers-95-60000.html). Πιάσανε κανέναν και δεν το μάθαμε; Τι έκλεψαν τελικά τότε με εκείνη την επίθεση;
3. Πριν καν, κι εμείς ως προηγμένη χώρα, αρχίσουμε να υποβάλλουμε τις φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου, κυκλοφόρησαν τα οικονομικά δεδομένα 9 εκατομμυρίων Ελλήνων σε cd… (http://id-ont.blogspot.gr/2012/11/35-9.html). Τώρα που υποβάλλουμε και τις φορολογικές μας δηλωσεις μέσω διαδικτύου, τι θα περιέχουν άραγε τα νέα cd;;;
4. Γιατί την φοροδιαφυγή τι να πούμε; Γράφαμε σε παλαιότερο κείμενό μας: «Μήπως όμως τελικά για την κρίση δεν φταίει ο απλός λαός αλλά φταίνε οι μίζες που δίδονται στις προμήθειες, στα έργα και στους εξοπλισμούς; Οι μίζες όμως, με το σύστημα της «αχρήματης κοινωνίας», θα καταγράφονται, άρα και θα φορολογούνται; Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογική «πρόοδος» δίνει την δυνατότητα στους ισχυρούς να δημιουργήσουν πολλά «παράλληλα» συστήματα από τα οποία θα «περνάνε» οι δικές τους συναλλαγές, οπότε και πάλι δεν θα φορολογούνται! Ακόμη χειρότερα θα μπορούν οι συναλλαγές τους να μην περνούν καν από τα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής των συναλλαγών του απλού λαού.» (http://id-ont.blogspot.gr/2011/03/blog-post_14.html)
5. Εάν η Κάρτα του Πολίτη χρησιμεύει και ως Ηλεκτρονικό Εισιτήριο τότε πάει περίπατο η ανωνυμία στις μετακινήσεις των πολιτών. Δείτε περισσότερα: http://id-ont.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
Από όπου και να το πιάσουμε είναι σουρωτήρι το σύστημα κε Δρυμιώτη. Δεν υπάρχει ασφαλές σύστημα. Σήμερα το κλειδώνω, αύριο το βρίσκω ξεκλείδωτο, τόσο απλά, τόσο αληθινά. Ως άνθρωπος της Πληροφορικής είστε ο πρώτος που το γνωρίζετε. Επίσης γνωρίζετε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που παρουσιάζουμε. Δεν λέτε όμως κουβέντα. Γιατί άραγε;;;
Α.Δρυμιώτης: Δυστυχώς, δεν έχουμε γίνει, ακόμα, Εσθονία
Τον Μάρτιο του 2012, ένας πολιτικός έλεγε, γελώντας, σε τηλεοπτική εκπομπή, με εντελώς απαξιωτικό τρόπο, ότι «δεν έχουμε γίνει, ακόμα, Εσθονία. Η Εσθονία είναι πολύ πίσω από εμάς». Το περίεργο όμως είναι ότι με την Εσθονία έχουμε διμερή συμφωνία, για να πάρουμε τεχνογνωσία σχετικά με το «e-Government και τη χρήση της Πληροφορικής, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας». Ακόμα πιο περίεργο όμως είναι το γεγονός ότι το φθινόπωρο του 2011 κυβερνητικό κλιμάκιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είχε πάει στην Εσθονία προκειμένου να αποκτήσει τη δική του άποψη σχετικά με τη χρήση της Πληροφορικής στη διακυβέρνηση της χώρας αυτής. Δηλαδή, από τη μια μεριά πάμε να δούμε πώς δουλεύουν για να τους αντιγράψουμε και από την άλλη, λέμε ότι είναι «πολύ πίσω από εμάς». Τέτοια είναι η αντίφασή μας.
Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια εικόνα σχετικά με την πληροφορική και την εξυπηρέτηση του πολίτη στη μικρή αυτή χώρα και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα βγάλετε (σε αντιδιαστολή) πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για το πολιτικό μας σύστημα, όσο και για τη δημόσια διοίκησή μας. Η Εσθονία είναι μια μικρή χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 1,4 εκατ. κατοίκους και συνολική έκταση 45.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ από το 2004 και υιοθέτησε το ευρώ το 2011. Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σοβιετική Ενωση το 1991. Αν θέλουμε να δούμε πού βρίσκεται η χώρα αυτή από τεχνολογικής πλευράς, φτάνουν μόνο τα ακόλουθα στοιχεία: Η διείσδυση του Ιντερνετ καλύπτει το 76% του πληθυσμού. Το 98% των κατοίκων, που είναι κάτω από 35 χρόνων, είναι συστηματικοί χρήστες του. Υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση η οποία λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, η οποία παρέχει στους πολίτες όλες τις υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου. Το 95% όλων των φορολογικών δηλώσεων (επιχειρήσεων και ιδιωτών) γίνεται ηλεκτρονικά. Τέλος όλες οι εκλογές που έγιναν από 2005 και μετά, επιτρέπουν την ψηφοφορία και μέσω του Διαδικτύου. Στις τελευταίες εκλογές, περίπου το 25% των ψηφοφόρων ψήφισαν μέσω του Ιντερνετ. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει με τους υπολογιστές μπροστά στους υπουργούς και όλες οι αποφάσεις καταγράφονται και υπογράφονται ηλεκτρονικά επί τόπου! Στην Ελλάδα χρειάζονται εβδομάδες και ορισμένες φορές και μήνες.
Πριν σας αναφέρω μερικές άλλες υπηρεσίες σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών της Εσθονίας, θα σας δώσω δύο απίστευτα εντυπωσιακά παραδείγματα. Οποιοσδήποτε Εσθονός πολίτης μπορεί να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια επιχείρηση μέσα σε 15 λεπτά, από όπου και αν βρίσκεται, ακόμα και σε άλλη χώρα! Η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης για τη μεγάλη πλειονότητα των Εσθονών διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά! Τους έρχεται (μέσω Ιντερνετ) προσυμπληρωμένη, αρκεί να απαντήσουν «Ναι» σε τρεις ή τέσσερις ερωτήσεις και τελείωσαν. Είναι τόσο μεγάλη η συμμόρφωση (compliance) των πολιτών στο σύστημα, ώστε σύμφωνα με τον Πρόεδρο της χώρας, από το γεγονός αυτό μειώσανε τη φορολογία! Και μια και μιλάμε για τη φορολογία, ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα είναι ενιαίος 21% (το 2004 ήταν 26%) με αφορολόγητο 1.728 ευρώ. Να γιατί οι πολίτες συμμορφώνονται. Προτιμούν να πληρώσουν το 21% και όχι τους δικούς μας πανύψηλους συντελεστές. Μακάρι να γινόμασταν Εσθονία!
Διαχρονικά και τηλεγραφικά έγιναν τα ακόλουθα: e-Φορολογία το 2000, m-Στάθμευση (ελεγχόμενη στάθμευση μέσω κινητού) το 2000, πρώτη Ψηφιακή Υπογραφή το 2002, έναρξη του id-Εισιτηρίου (πληρωμή μέσω της Κάρτας Πολίτη) στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας το 2003, internet Voting το 2005, εισαγωγή της m-ID (πιστοποίηση της ταυτοπροσωπίας μέσω κινητού) το 2007, έναρξη της e-Αστυνομίας το 2007, έναρξη της e-Υγείας το 2008 και έναρξη της e-Συνταγογράφησης το 2010.
Καταλύτης για όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, είναι το Εθνικό Σύστημα Ταυτοτήτων (National ID Card System), το οποίο θεωρείται από τα πλέον ανεπτυγμένα σε όλο τον κόσμο. Η Κάρτα αυτή είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ταυτότητα. Είναι ουσιαστικά το «κλειδί» για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν οι πολίτες στη διάθεσή τους. Και ενώ μεν δεν είναι υποχρεωτική η Κάρτα, εντούτοις κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν και γι’ αυτό τον λόγο την αποκτούν όλοι οι πολίτες. Το chip της Κάρτας περιέχει κρυπτογραφημένα αρχεία με πολύ υψηλό βαθμό κρυπτογράφησης (2048-bit) και ουσιαστικά επιτρέπει την απόλυτη ταυτοπροσωπία του κατόχου σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον, όπου οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται από μακριά και χωρίς τη φυσική παρουσία του. Ιδού μερικά παραδείγματα για τη χρήση της Κάρτας: Ως εθνική ταυτότητα και ταξιδιωτικό έγγραφο για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ως κάρτα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Ως αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας για τις τραπεζικές συναλλαγές. Ως προπληρωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στις πόλεις Tallinn και Tartu. Ως πιστοποιητικό για την ψηφιακή υπογραφή. Ως ταυτότητα ψηφοφόρου για την ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου. Ως κλειδί για την προσπέλαση σε όλες τις κρατικές βάσεις πληροφοριών προκειμένου ο πολίτης να δει τα στοιχεία που τον αφορούν, όπως τα ιατρικά αρχεία του, οι φορολογικές δηλώσεις του κ.ά. Τέλος με την Κάρτα αυτή ο πολίτης πάει σε οποιοδήποτε φαρμακείο για να παραλάβει τη συνταγή που του έδωσε ο γιατρός του ηλεκτρονικά.
Πώς πέτυχαν όλα αυτά σε τόσο μικρό διάστημα; Αμέσως μετά την πτώση του Παραπετάσματος, στην Εσθονία συνειδητοποίησαν ότι ζούσαν σε μια μικρή χώρα με ελάχιστους πόρους και έπρεπε να αναζητήσουν τρόπους για να «σπρώξουν» τη χώρα μπροστά. Το 1996 αποφάσισαν ότι η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο της χώρας. Πρώτα-πρώτα εκπόνησαν ένα σχέδιο με κωδική ονομασία «Tiger Leap» και πέρασαν τους σχετικούς νόμους που αφορούσαν την Κάρτα Πολίτη και από τότε ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά τη χώρα τους. Δεύτερον, αλλά πολύ σημαντικό, είναι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα από την αρχή του προγράμματος. Η απόφασή τους ήταν ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση και δεν προσπάθησαν να τα κάνουν «όλα μόνοι τους», με αθρόες προσλήψεις προσωπικού όπως κάνουμε εμείς. Τρίτον και καθοριστικό στην επιτυχία ήταν η εκπαίδευση. Το 2002 εκπαίδευσαν στο Ιντερνετ και στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών 100.000 πολίτες. Το επανέλαβαν για άλλους 100.000 πολίτες το 2009 και το 2010.
Το 2007, η Εσθονία βρέθηκε στην επικαιρότητα γιατί ήταν η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε με επιτυχία μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της. Από τότε το Tallinn έγινε η έδρα του NATO Cyber Defence Centre. Σήμερα οι ηλεκτρονικές λύσεις της Εσθονίας χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις, σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οσοι θέλετε να δείτε τι σημαίνει ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μπορείτε να βρείτε (στα αγγλικά) απίστευτες πληροφορίες και παραδείγματα στο www.e-estonia.com.
Τα αποτελέσματα αυτής της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι: Ενα πρωτοφανές επίπεδο διαφάνειας και προσβασιμότητας στην κυβέρνηση. Ασφαλής, εύκολη και ευέλικτη ανταλλαγή ιδιωτικών, κρατικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. Ενα υγιέστερο, και καλύτερα εκπαιδευμένο λαό, με εύκολη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Τέλος, για να σας προσγειώσω στην ελληνική πραγματικότητα, όταν ο υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης, γύρισε από την Εσθονία και ξεκίνησε την παρουσίασή του για το τι είδε και τι έμαθε εκεί, ανέφερε την απαγορευμένη λέξη και ουσιαστικά τελείωσε άδοξα το εγχείρημα. Ποια είναι η απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό Δημόσιο; «Outsourcing». Χαρακτηριστικά είπε ότι «η αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων της Εσθονίας, έχει μόνο καμιά δεκαριά υπαλλήλους. Ολα εκεί γίνονται με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα». Εκτοτε δεν ξανάγινε κουβέντα για την Εσθονία. Τζάμπα το ταξίδι. Τζάμπα και οι διμερείς συμφωνίες. Ανάθεμα στην εμπλοκή του καταραμένου ιδιωτικού τομέα.
Και το κερασάκι στην τούρτα: Το Skype δημιουργήθηκε στην Εσθονία, αλλά «ευτυχώς, εμείς δεν έχουμε γίνει ακόμα Εσθονία». Κούνια που μας κούναγε!
ΠΗΓΗ:http://id-ont.blogspot.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

Οι χώρες που σπάνε το κοντέρ… του Internet




Οι χώρες της Ασίας πατάνε… γκάζι στο Internet
Είναι όλες Ασιατικές και οι ταχύτητες σύνδεσης εκεί κυμαίνονται από 50 megabits/δευτ. – 65 megabits/δευτ.
Νέα Υόρκη
Στην Ασία βρίσκονται οι χώρες με τις καλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Akamai, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη mashable. Πρόκειται για το Χονγκ Κονγκ, τη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.
Η μέτρηση
Ως μέτρο σύγκρισης για της ανάγκες της μελέτης, η οποία παρουσιάζει την πρώτη εικοσάδα κρατών παγκοσμίως και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, επιλέχθηκαν οι υψηλότερες κατά μέσο όρο ταχύτητες που μπορεί ένας χρήστης να «απολαύσει» σε κάθε χώρα.
Στο Χονγκ Κονγκ, η μέση ταχύτητα σύνδεσης φτάνει τα 65,4 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Νότια Κορέα «αγγίζει» τα 63,6. Αντίστοιχα, στη Ιαπωνία η ταχύτητα σύνδεσης είναι 52 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Σιγκαπούρη 50,1 megabits το δευτορόλεπτο.
Το Ισραήλ βρίσκεται στην 5η θέση με 47,7 megabits, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία (45,4 megabits/δευτερόλεπτο), η Λετονία (43,1 megabits/δευτερόλεπτο), η Ταϊβάν (42,7 megabits/δευτερόλεπτο και η Ολλανδία (39,6 megabits/δευτερόλεπτο). Τη δεκάδα συμπληρώνει το Βέλγιο (38,5 megabits/δευτερόλεπτο). Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 13η θέση με 37 megabits/δευτερόλεπτο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 16ο με 35,7 megabits/δευτερόλεπτο.
ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

Τράπεζες: Ζήστε και με λιγότερα! – Το ξενδριάντροπο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση




Μετά την εφορία και οι τραπεζίτες θα βάζουν χέρι στο μισθό των Ελλήνων–Οριοθετούν αυθαίρετα στα 1.000 ευρώ το κόστος διαβίωσης για τετραμελείς οικογένειες

Προκειμένου να μην χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους από τα «κόκκινα δάνεια» η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που ρυθμίζει το κόστος διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας στα 1.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα παίρνουν οι τράπεζες και η εφορία γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς αφού – αν περάσει κάτι τέτοιο – ένα μεγάλο μέρος του λαού θα αναγκαστεί να ζήσει υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Η υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στις επιταγές της τρόικας δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο-ταφόπλακα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει τη σύσταση μιας νέας ανεξάρτητης αρχής που θα αποτελείται από υπουργούς και η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» τις παραπάνω ρυθμίσεις για την εξόφληση όλων των κόκκινων δανείων.
Αδιαφορώντας για την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, οι ειδήμονες του οικονομικού επιτελείου υπολογίζουν αυθαίρετα και χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 1.000 ευρώ το μήνα για να ζήσει. Στα έξοδα περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες, έχοντας στη διάθεσή τους τον «τιμοκατάλογο» ανάλογα με το αν ένα νοικοκυριό είναι μονομελές, ζευγάρι, τριμελής οικογένεια κ.ο.κ. θα εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά, θα αφαιρούν τις δαπάνες από το εισόδημα και το ποσό που περισσεύει θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων.
Αποφασίζουν και… διατάζουν δηλαδή με μεθόδους άλλων εποχών, σοβιετικού τύπου, ότι ένα ζευγάρι με δυο παιδιά μπορεί να πληρώνει ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φαγητό, σχολικά είδη, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ρουχισμό, πετρέλαιο – θέρμανση, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, μετακινήσεις με 1.000 ευρώ!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων στους τραπεζίτες οι οποίοι θα αποφασίζουν για το ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 1.000 ευρώ το μήνα!
Κοινώς θα οδηγήσουν σε απόλυτη φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος του λαού προκειμένου να αποπληρώνονται τα δάνεια, αφού αν μια οικογένεια έχει συνολικό εισόδημα πάνω από 1.000 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα πηγαίνει απευθείας στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Το εξοργιστικό είναι ότι βάζουν στην ίδια ζυγαριά το γάλα του παιδιού μας με τα κέρδη των τραπεζιτών αδιαφορώντας για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η περαιτέρω εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Οι εγκέφαλοι που συνέλαβαν την ιδέα και φαίνονται αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν, για να χρυσώσουν το χάπι στο λαό, οι ίδιοι και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, παρουσιάζουν το όλο εγχείρημα ως μια θετική εξέλιξη καθώς όπως ισχυρίζονται οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πράξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εκεί που συναντιέται ο λαός..


        Όπου κι αν πας, όπου κι αν γυρίσεις, ακούς πιά ένα μόνιμο ερώτημα, μιά αγωνία: ''Τί θα απογίνουμε;''..

     Η απόγνωση στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι πιά συνεννοούνται με τα μάτια..
     Ξέρουν.
     Δεν χρειάζεται να μιλήσεις..
     Σε ρωτούν, τί κάνεις; πώς πας;  και δεν περιμένουν απάντηση.
     Κουνούν το κεφάλι: ''και μη χειρότερα..''
     Και τα χειρότερα κάθε μέρα έρχονται. Κάθε μέρα. Και έρχονται..

     Ένας λαός που συναντήθηκε πάνω απ' την  θλίψη και την απελπισία.

     Και τα σκουλήκια την δουλειά τους..
     Να ροκανίζουν συνέχεια την χώρα, την κοινωνία, την ζωή των πολιτών.
     Να μειώνονται τα έσοδα του κόσμου, και να αυξάνονται οι φόροι,
     ..να πεθαίνουν άνθρωποι από αδυναμία προμήθειας φαρμάκων,
     ..άλλοι να πεθαίνουν στ' ασθενοφόρα γιατί δεν τους δέχονται τα νοσοκομεία ως ανασφάλιστους (και πώς να έχεις ασφάλεια με τόσους μήνες στην ανεργία;),
     ..παιδιά να πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία και εκεί να τρέμουν απ' το κρύο, γιατί το ανθρωποειδές του υπουργείου οικονομικών δεν θέλει τάχα να θερμαίνουν οι πλούσιοι τις πισίνες τους! 
     (Οι πλούσιοι, ω υπάνθρωπε, πλούσιοι είναι! Θα θερμάνουν τις πισίνες τους ακόμη κι αν πάει το πετρέλαιο εκατό ευρώ το λίτρο, ελεεινέ υποκριτή! Εγκληματία!)

     Δεκατέσσερεις και μισό χιλιάδες εργαζόμενοι, περιμένουν την απόλυσή τους μέσα στο 2014!
     ΤΟ SUCCESS STORY ΣΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ,  άθλιε εγγονέ της μεγάλης Πηνελόπης!
     Όλοι σας εκεί πάνω βρωμάτε σαπίλα και υπόνομο!

     Οι άνθρωποι συνεννοούνται πιά με τα μάτια.
     Ο λαός συναντήθηκε πάνω απ' την θλίψη. (Ο λαός. Οχι τα κόμματα. Όχι οι ''αρχηγοί''!)

     Να τρέμετε την στιγμή, που ο λαός μόνος του, χωρίς κόμματα και αρχηγούς, θα συναντηθεί κάτω από μια γαλανόλευκη σημαία,
     ..πάνω και υπεράνω της θλίψης και της απελπισίας του.

     Σκορπίστε τώρα απόγνωση.
     Και θα θερίσετε τον δικό σας όλεθρο!..
 
Διαβαστε περισσοτερα »

“ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΠΑΡΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ 6-7 ΜΗΝΕΣ”




Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις λαϊκών διαμαρτυριών και οι συγκρούσεις με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, έχουν καταστεί καθημερινό φαινόμενο στην Τουρκία. Κυρίως όμως το σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει αγγίξει την ίδια την οικογένεια Ερνγοτάν, καθώς κατηγορείται ο γιός του,βάζουν πλέον σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν.
Ο οποίος μόλις προχθές δήλωνε ότι αν τυχόν αποδειχθεί εμπλοκή των παιδιών του στο σκάνδαλο θα τα αποκηρύξει! Ή ενδεχομένως, τελικά να παραιτηθεί καθώς θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιήσει αυτήν την τόσο σοβαρή απειλή για την οικογένειά του. Εν πάσει περιπτώση, σήμερα έρχονται δημοσιεύματα που μιλούν για σκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την υποψηφιότητα για την προεδρία.
Χθες, έγιναν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις ειδικές δυνάμεις, εξαιτίας ενός νομοσχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, αναφέρει το ρωσικό «Kommersant».
Η κατάσταση για τις αρχές γίνεται ολοένα και πιο έντονη και οι ειδικοί ομιλούν για την χειρότερη κρίση της εντεκάχρονης παρουσίας των Ισλαμιστών, του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην εξουσία.
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διακατέχεται από ιδιαίτερη λύπη, γιατί πλησιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων το Μάρτιο και οι προεδρικές τον Αύγουστο.
Η κρίση στη χώρα που έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της δημοτικότητας και του κύρους του πρωθυπουργού, ενδέχεται να τον αναγκάσουν να ματαιώσει τα σχέδιά του για υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, σχολιάζουν οι εφημερίδες.
«Οταν θα φύγει ο Ερντογάν – είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει – πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες… Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα…» είχε πει πέρυσι κάποιος Αγιορείτης γέροντας.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα, τον Ερντογάν δεν τον «διώχνουν» δια της βίας, με ένα πραξικόπημα π.χ., αλλά τον αναγκάζουν να αποσυρθεί υπό το τεράστιο βάρος των όσων διαδραματίζονται στην χώρα του από το περασμένο καλοκαίρι και τους τελευταίους μήνες.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: «Θα χαθούν εθνικά εδάφη στις τράπεζες; Απαντήστε μας!»

 
 
Σε νέα περάμβαση στα κοινά προχώρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με εγκύκλιό του που δημοσιεύθηκε χθες και όπου αναφέρεται σε όλα τα επίκαιρα και φλέγοντα εθνικά θέματα, από την κοινωνική απογοήτευση και την πολιτική κρίση έως το Σκοπιανό, τη Θράκη και το θέμα της απώλειας εθνικών εδαφών λόγω του χρέους στους ξένους δανειστές του Μνημονίου.
Ακολουθεί ολόκληρη η πολύ σημαντική παρέμβαση του Ιεράρχη:
«Θεωρῶ χρέος μου νὰ Σᾶς μεταφέρω τὸ φρόνημα τοῦ λαοῦ μας, μετὰ ἀπὸ τέσσερα καὶ πλέον χρόνια, ὁπόταν ἄρχισε ἡ περιβόητη οἰκονομικὴ κρίση στὴν προσφιλῆ, ἀλλὰ τόσο πολύπαθη Χώρα μας, τὴν Ἑλλάδα.
Ὁλοφάνερα, ἡ κρίση αὐτὴ δὲν εἶναι μόνον οἰκονομική, Εἶναι κατ’ ἐξοχὴν ἠθικὴ κρίση.
Κύριοι, σκοπός μου εἶναι νὰ Σᾶς πληροφορήσω, ὅτι τὸ γενικὸ φρόνημα τοῦ δοκιμαζομένου λαοῦ μας ἔχει καταπέσει ἐπικίνδυνα, ἐξ αἰτίας αὐτῆς τῆς περιβόητης κρίσεως.
Οἱ Ἕλληνες πολῖτες, ἄνδρες καὶ γυναῖκες, ἔβαλαν τὰ κεφάλια τους κάτω, αἰσθάνονται ὅτι ἔπεσαν τὰ ἐθνικά τους φτερά, καὶ ὁ διαπιστούμενος κίνδυνος τῆς ἀπογνώσεως αὐξάνεται ταχύτατα.
Ἐκεῖνο ποὺ σκανδαλίζει τὸν λαό μας εἶναι ὅτι ὑπάρχουν Ἕλληνες καὶ Ἑλληνίδες, οἱ ὁποῖοι καὶ τώρα ζοῦν μὲ ἄνεση τὴν ζωή τους.
Εἰδικώτερα ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες Μακεδόνες, οἱ Θρακιῶτες καὶ οἱ Ἠπειρῶτες, ἀγωνιοῦμε γιὰ τὸ περιλάλητο Σκοπιανὸ πρόβλημα, ποὺ ὄχι μόνον παραμένει ἄλυτο, ἀλλὰ παρουσιάζει μιὰ ἐπικίνδυνη στασιμότητα,
μὲ πονηρὰ φημολογία καὶ «Νιμίτσια» τακτικὴ σιωπῆς καὶ σκότους, ἐνῷ θρασύτατα οἱ Σκοπιανοὶ ἐκυκλοφόρησαν μεταλλικὸ καὶ χάρτινο νόμισμα μὲ τὴν μορφὴ τοῦ Ἕλληνα Μακεδόνα Ἀλεξάνδρου τοῦ Μεγάλου.
Ὁ συνδυασμὸς τῆς ὑπαρκτῆς καταπτώσεως τοῦ ἄλλοτε γενναίου φρονήματος τοῦ ἡρωϊκοῦ λαοῦ μας ἐξ αἰτίας τῆς παρατεινομένης κρίσεως, μὲ τὴν πλήρη ἄγνοιά του γιὰ τὰ ἐθνικά μας θέματα, ὅπως εἶναι τὸ Σκοπιανό,
καὶ οἱ ἐπικίνδυνες ἐνέργειες τῆς Τουρκίας στὴν ἑλληνικωτάτη Θράκη μας, συνθέτουν ἀνάγλυφο τὸν πίνακα τοῦ συγχρόνου ἐθνικοπολιτικοῦ καὶ οἰκονομικοῦ προβληματισμοῦ στοὺς δυσκόλους καιρούς μας.
Ἐπιτρέψατέ μου νὰ προσθέσω, ὅτι τὸ τεράστιο πρόβλημα τῶν Ἑλληνικῶν Τραπεζῶν, μὲ τὸ πλῆθος τῶν φημῶν καὶ τῶν διαδόσεων περὶ τῆς πορείας καὶ τῆς τύχης τοῦ ἑλληνικοῦ τραπεζικοῦ συστήματος, δημιουργεῖ οἰκονομικὴ ἀστάθεια καὶ ἀβεβαιότητα.
Εἶναι ἆραγε ἀλήθεια ὅτι ἡ κρίση στὸ τραπεζικό μας σύστημα θὰ ὁδηγήσῃ σὲ ἀστάθεια τὴν κυριαρχία τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ ἀκόμη καὶ ἐπὶ τῶν ἐθνικῶν μας ἐδαφῶν; Διαφωτίστε μας, εἶναι ἀνάγκη.
Καὶ τὸ τελευταῖο αἴτημά μας ἐδῶ ἀπὸ τὴν συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη καὶ ὅλο τὸν Βορειοελλαδικὸ χῶρο: Ἐκπληρώσατε κύριοι τῆς Κυβερνήσεως τὴν ὑπόσχεσή σας γιὰ τὴν δημιουργία τοῦ ἀνταξίου Σταθμοῦ τῆς Δημοσίας Τηλεοράσεως, σὲ ἐπίπεδο ἴσης δυναμικῆς μὲ αὐτὴ ποὺ εἴχαμε μὲ τὴν TV ET3.
Ζητοῦμε δημόσια τηλεόραση ἀντάξια στὰ προβλήματα καὶ στὶς θυσίες τοῦ Βορειοελλαδικοῦ Ἑλληνισμοῦ.
Περαίνοντας διαδηλώνομε ὅλοι οἱ Ἕλληνες πολῖτες, ὅτι παρὰ τὶς δυσκολίες καὶ τοὺς προβληματισμούς, εἴμεθα ἕτοιμοι νὰ ἀποθάνωμε γιὰ τὴν ἀξιοπρέπεια καὶ τὴν ἀκεραιότητα τῆς πατρίδος μας τῆς Ἑλλάδος.
Ὁ Λυτρωτὴς καὶ Σωτήρ μας Ἰησοῦς Χριστός, ἡ ὑπέρμαχος Στρατηγὸς Ὑπεραγία Θεοτόκος καὶ οἱ ἅγιοί μας νὰ εὐλογοῦν καὶ νὰ προστατευουν τὴν ἱστορικὴ καὶ ἔνδοξη Πατρίδα μας, τὴν Ἑλλάδα.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Ξεπεράσαμε και τη Νότια Αφρική – Πάνω από 9 μήνες το μέσο χρονικό διάστημα που μένει άνεργος ένας Έλληνας [πίνακες]



Συνεχώς αυξάνεται το μέσο χρονικό διάστημα που αναγκάζεται να μείνει ένας Ελληνας εκτός αγοράς εργασίας. Πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ο μέσος χρόνος ανέβηκε σε πάνω από 9 μήνες, ξεπερνώντας, έτσι, και τη μέχρι πρότινος… πρωταθλήτρια Νότιο Αφρική.
Οπως γράφει και η Καθημερινή, το 2013 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5 εκατομμύρια περισσότερο από το 2012. Το σύνολο των ανέργων ανήλθε στα 202 εκατομμύρια. Το 45% των ανέργων είναι στις περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Ασίας, στην υποσαχάρια Αφρική και την Ευρώπη. Αντιθέτως, στην αύξηση της ανεργίας, η Λατινική Αμερική συμμετείχε μόνο με 50.000 ανέργους, αντιστοίχιση που δεν υπερβαίνει το 1% της παγκόσμιας αύξησης ανέργων.
Σύμφωνα με το ΔΓΕ, το χάσμα στις θέσεις εργασίας, που εντάθηκε με την κρίση του 2008, δεν έχει κλείσει και συνεχίζει να διευρύνεται. Το 2013, το έλλειμμα στις θέσεις απασχόλησης ανήλθε σε 62 εκατομμύρια.
Μέσα στην ίδια χρονιά προστέθηκαν 32 εκατομμύρια άνθρωποι προς αναζήτηση εργασίας, αλλά και 23 εκατομμύρια άνθρωποι που παραιτήθηκαν από την αναζήτηση λόγω αποθάρρυνσης. Επίσης, μέσα στο 2013, 7 εκατομμύρια άτομα προστέθηκαν στον μη ενεργό πληθυσμό και δεν αναζητούν πλέον εργασία.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η Ρωσία προετοιμάζεται για ένα μεγάλο πόλεμο

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ρωσικό άρθρο η χώρα εξοπλίζεται πυρετωδώς για ενδεχόμενο «μεγάλο πόλεμο» κάτι που είναι κοινό μυστικό όχι μόνο στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά και στον λαό. Ο αρθρογράφος περιγράφει την κατάσταση από την εποχή της ανάληψης της εξουσίας από τον Β. Πούτιν έως σήμερα.

Πολλοί άνθρωποι στην Ρωσία παλαιότερα πίστευαν ακράδαντα ότι δεν έχει νόημα να πολεμήσουν για την χώρα σε μια ενδεχόμενη παγκόσμια σύρραξη. Η χώρα μας, αναφέρει το άρθρο, υποτίθεται, ότι ελέγχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επιθυμούσαν να μας καταστρέψουν το γρηγορότερο δυνατό. Για αυτές τις μαύρες σκέψεις, υπήρχαν πραγματικοί λόγοι. Παρακολουθώντας την αλήθεια, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και μέχρι σήμερα είχαμε γίνει στην κυριολεξία μια αποικία των ΗΠΑ.
Ήμασταν δεμένοι χειροπόδαρα, οικονομικά, πολιτικά, και ιδεολογικά. Το Σύνταγμά μας, μας απαγόρευε να έχουμε μια εθνική ιδέα, οι υπάλληλοι μας ήταν βυθισμένοι στην διαφθορά, ή ασχολούνταν με παράξενα οικονομικά παιχνίδια στην Ευρώπη και η οικονομία μας ήταν εντελώς εξαρτωμένη από τους σκιώδεις «μηχανισμούς» των ΗΠΑ , όπως η Fed.
Τα αποτελέσματα δυστυχώς τα βλέπαμε παντού. Ναι, σε σύγκριση με τη δεκαετία του '90, έχουμε πάψει να πεθαίνουμε, αλλά δεν αναπτυσσόμαστε κιόλας, υπογραμμίζει ο ρώσος αρθρογράφος.

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική κατεύθυνση της χώρας (Ρωσίας) έχει αλλάξει από την πολιτική ηγεσία. Η ίδρυση της ευρασιατικής τελωνειακής ένωσης, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός ανεξάρτητου εξωτερικού οικονομικού χώρου, σε συνδυασμό με την κρίση που σιγοβράζει στις ΗΠΑ «πιέζει τους γείτονες μας να επανεξετάσουν τις σχέσεις μαζί μας. Οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν προσβολές και ειδικά στην Συρία και με κάποιο τρόπο πρέπει να απαντήσουν. Λοιπόν, όχι μόνο οικονομικά. Αλλά είμαστε έτοιμοι για πόλεμο σε περίπτωση επίθεσης;

Ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται εδώ και μεγάλο διάστημα για πόλεμο. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014 και τα επόμενα δύο χρόνια, υποδηλώνει μια φανταστική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Για τα τρία χρόνια ο αμυντικός προϋπολογισμός θα αυξηθεί κατά 1.270.000 εκατομμύρια ρούβλια (40 δισ. δολ.), δηλαδή άνω του 60%. Συνολικά για το 2016 για τη διατήρηση της ασφάλειας της χώρας θα δαπανηθούν 106.400.000.000 δις ρούβλια.

Έτσι, η Ρωσία θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Κίνα βρισκόμενη μαζί στην δεύτερη θέση στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αμυντικές δαπάνες. Μόνο για το επίσημο μέρος του προγράμματος για το ρωσικό στρατό κατά τα επόμενα 6 χρόνια θα κατασκευαστούν:

Πολεμικά αεροσκάφη
600 αεροσκάφη όλων των τύπων έχει σχεδιαστεί να κατασκευασθούν έως το 2020-23. Αύξηση δηλαδή του αριθμού των αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά 50%. Ποιοτικό άλμα αψηφά τον υπολογισμό, με μαχητικά αεροσκάφη αιχμής όπως τα T-50, Su-35, Su-34, MiG-29K, κλπ.

Μαχητικά ελικόπτερα
Σύμφωνα με τα σχέδια του γενικού επιτελείου θα κατασκευαστούν περίπου 700 τύποι μαχητικών ελικοπτέρων. Αύξηση κατά 150%.

Άρματα μάχης
Θα κατασκευασθούν όχι περισσότερα από 2300 άρματα μάχης, από τα οποία το σύγχρονο άρμα T-90, θα παραχθεί σε περίπου 300 μονάδες και τα υπόλοιπα θα αφορούν το νέο άρμα ΑΡΜΑΤΑ. Υπογραμμίζοντας την ποσοτική αύξηση του αριθμού των τεθωρακισμένων δυνάμεων κατά περίπου 100%, και το θεμελιώδη ποιοτικό άλμα με την κατασκευή του νέου άρματος, "Αρμάτα".
Το άρμα αυτό διαθέτει μια μοναδική διάταξη, το πλήρωμα του θα τοποθετηθεί σε ξεχωριστή θωρακισμένη κάψουλα. Όπλα και πυρομαχικά θα βρίσκονται σε ξεχωριστό πλήρως αυτοματοποιημένο διαμέρισμα μάχης. Ο χώρος του κινητήρα θα είναι επίσης καλά προστατευμένος στο μπροστινό μέρος. Θα διαθέτει ενισχυμένη προστασία στις πλευρές και την κορυφή. Ο πύργος του άρματος δεν θα διαθέτει προσωπικό θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένος διαθέτοντας στενή σιλουέτα. Ο κύριος οπλισμός θα αποτελείται από ένα πυροβόλο (152 mm με λεία κάνη ικανό να εκτοξεύει κατευθυνόμενα βλήματα) που βρίσκεται στον πύργο και αρκετά ψηλά , πράγμα που αποτελεί επίσης πλεονέκτημα. Το νέο άρμα μάχης «ΑΡΜΑΤΑ» θα εφοδιαστεί με ένα ισχυρό (1600 hp) κινητήρα diesel με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πολεμικός στόλος
Τώρα κατασκευάζονται 51 μονάδες επιφανείας όλων των τύπων. Ποιοτική και ποσοτική αύξηση του αριθμού του στόλου κατά περίπου 25%. Συμπεριλαμβανομένων των 4 ελικοπτεροφόρων τύπου "Mistral" ρωσο- γαλλικής παραγωγής.

Στόλος υποβρυχίων
16 σύγχρονα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων + 7 πυρηνικά στρατηγικά υποβρύχια τύπου "Borey" (τώρα στις τάξεις του ρωσικού ΠΝ υπηρετούν 75 υποβρύχια, κυρίως παλαιού τύπου).

Ποιοτικό άλμα
Εκτός από τους ποσοτικούς δείκτες, συγκρίσιμο μέγεθος αποτελεί νέα ανώτερη σύγχρονη δομή των μοιρών της πολεμικής αεροπορίας με νέα 5ης γενεάς αεροσκάφη, με παράλληλη αύξηση του επιπέδου ποιότητας του εξοπλισμού.
Οι 10 νέα μονάδες αεράμυνας με αντιπυραυλικά συστήματα S-500, τα 28 συντάγματα με αντιπυραυλικά συστήματα S-400, τα 2.500 νέα άρματα μάχης τύπου "Αρμάτα" αποτελούν ένα μέρος της λίστας των νέων συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας που θα ενταχθούν στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Επιθετικός στρατιωτικός προϋπολογισμός
Υπενθυμίζεται ότι ο εγκριθείς προϋπολογισμός αφορά το 24,8% του συνολικού προϋπολογισμού των δαπανών του κράτους (όχι μόνο στο στρατιωτικό τομέα) και έχει ταξινομηθεί ως «μυστικός». Ο επανεξοπλισμός του ρωσικού στρατού βάση προγράμματος μέχρι το 2020 είναι ίσως το μόνο επίσημο μέρος.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Στάλιν έχτισε παντού εργοστάσια ζυμαρικών και τρακτέρ, για στρατιωτικούς λόγους. Από τα εργοστάσια αυτά, αυτά που παρήγαγαν ζυμαρικά μπορούσαν να παράγουν και πυρομαχικά, και αυτά που κατασκεύαζαν τρακτέρ είχαν σχεδιαστεί για την παραγωγή των αρμάτων μάχης.

Το γεγονός ότι το μυστικό της ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης υποδεικνύει και το γεγονός της ξαφνικής επανεμφάνισης διηπειρωτικών πυραύλων που θα μεταφέρονται από τρένα και πάλι στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Επίσης οι πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος «Club-K" είναι τοποθετημένοι όχι μόνο επί τρένων, αλλά και σε πολιτικά πλοία ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένοι ως ένα συνηθισμένο βαγόνι. Όσον αφορά την πυρηνική έκδοση του πυραύλου αυτού, κάθε πληροφορία θεωρείται απόρρητη.

Επιρροή των εξαγωγών
Τα ετήσια έσοδα από τις ρωσικές εξαγωγές όπλων αφορούν ποσό άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την ρωσική αμυντική βιομηχανία να καλύπτει συνολικά το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εξοπλισμών.

Προετοιμασία του προσωπικού για μελλοντικό πόλεμο
Ήδη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Μόσχα στα τέλη του 2014, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου για την Υπεράσπιση του κράτους. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κέντρο αυτό ( G.H.Q.) δεν θα εκτελεί χρέη του Γενικού Επιτελείου, αλλά θα αποτελεί ένα εθνικό κέντρο διοίκησης όλου του κράτους. 
Το Γενικό Επιτελείο θα είναι μόνο ένα από τα τμήματά του. Στην ουσία θα είναι ένα πολιτικό και οικονομικό κέντρο και στρατιωτικό κέντρο για όλη τη διάρκεια πιθανών εχθροπραξιών. Φυσικά θα αποτελεί και ένα οικονομικό κέντρο της Ρωσίας από το οποίο θα αποστέλλονται ανάλογες οικονομικές εντολές. 
Όσον αφορά την πολιτική, όπως φαίνεται, αυτή η δομή έχει σχεδιαστεί για τη διάρκεια ενός μελλοντικού πολέμου με την στενή σημασία του όρου» καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Κάποτε τό ὄνομα Ἕλλην ἦταν τίτλος τιμῆς. Τώρα τόν κάναμε τίτλο ντροπῆς


Γράφει ο Σαράντος Καργάκος 

Ὁ παλαιότερος ἀπ᾽ ὅλους τούς ἐκδότες μου ἐπισκέφθηκε κάποιες ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων τήν Σλοβακία. Προκειμένου νά μετακινηθεῖ, χρησιμοποίησε ταξί καί ὁ Σλοβάκος ὁδηγός, ὅταν ἀντιλήφθηκε ὅτι ὁ πελάτης του ἦταν Ἕλληνας, ζήτησε νά προπληρωθεῖ! Σέ αὐτό τό σημεῖο ἐξευτελισμοῦ ἐφθάσαμε. Κάποτε τό ὄνομα Ἕλλην ἦταν τίτλος τιμῆς. Τώρα τόν κάναμε τίτλο ντροπῆς. Ἀΐπ!

Αὐτό τουρκιστί σημαίνει ντροπή. Πού μᾶς ἀξίζει. Δέν ἀπέχουμε πολύ ἀπό τήν ἐποχή πού οἱ πάντες μιλοῦσαν γιά τήν Ἑλλάδα μέ θαυμασμό. Καί μέσα σέ δύο χρόνια τούς κάναμε νά μιλοῦν μέ ἀποτροπιασμό. Ἀποδειχθήκαμε, ὡς λαός καί ὡς πολιτική καί πνευματική ἡγεσία, μωρότεροι ἀπό τίς μωρές παρθένες τῆς εὐαγγελικῆς παραβολῆς.
Πολλοί στρέφουν τά βέλη τῆς κριτικῆς τους –κι ὄχι πάντα ἄδικα– κατά τῆς νεολαίας, πού τά θέλει ὅλα ἕτοιμα, πού ἀπαιτεῖ δικαιώματα, χωρίς νά ἐπωμίζεται ὑποχρεώσεις. Πού εἶναι βαρήκοη ὅταν ἀκούει τή σάλπιγγα τοῦ καθήκοντος. Δέν πρέπει ὅμως νά μᾶς διαφεύγει ὅτι ἡ νεολαία πράττει αὐτά πού τή διδάσκεις. Καί δέν τή διδάσκουμε μέ τά λόγια μας ἀλλά κυρίως μέ τό παράδειγμά μας, πού δυστυχῶς στίς πλεῖστες τῶν περιπτώσεων εἶναι παράδειγμα πρός ἀποφυγή. Ἡ νεολαία διδάχθηκε ἀμάθεια• ἀπαντᾶ μέ ἀμάθεια. Διδάχθηκε ἀπάθεια• ἀπαντᾶ μέ ἀπάθεια. Διδάχθηκε ἀσέβεια καί ἀπρέπεια• μᾶς πληρώνει μέ τό ἴδιο νόμισμα. Δέν ἔμαθε τί ὀφείλει στούς νεκρούς, συνεπῶς δέν γνωρίζει πῶς πρέπει νά δράσει γιά νά δώσει στόν ἑαυτό της ὑπόσταση ζωῆς. Ἡ νεολαία φοβᾶται τή σύγκριση τοῦ παρόντος μέ τό παρελθόν.
Πάντως εἶναι λάθος νά ἀποστρέφει τήν κεφαλή ἀπό τό χθές, νά ἀρνεῖται τόν ὀφειλόμενο σεβασμό πρός τούς νεκρούς πού μᾶς χάρισαν μιά χώρα-παράδεισο καί πού μέ ἄστοχες ἐπιλογές τήν μετατρέψαμε σέ προάστιο τῆς κόλασης. Ἐπαναλαμβάνω ὅτι ἡ νεολαία πρέπει νά κάνει πίσω, γιά νά πάει ἐμπρός. Κάνοντας πίσω παίρνει φόρα γιά ἕνα μεγάλο ἅλμα. Ὄχι ὅμως στόν γκρεμό. Τό παρελθόν εἶναι συνετός ὁδηγός. Καί βαδίζοντας πρός τά ἐμπρός, νά βλέπει πάντα ἐμπρός καί μόνον ἐμπρός. Νά μή στρέφει τό βλέμμα πρός τά δεξιά οὔτε πρός τ᾽ ἀριστερά. Καί δέν τό ἐννοῶ πολιτικά.
Χωρίς βεβαίως καί νά τό ἀποκλείω.
Ἐκεῖνο πού ἀπορρίπτω εἶναι ἡ διαβουκόληση. Ἡ μετατροπή τῶν νέων σέ κοπάδι βοδιῶν πού ὁ ἐπιδέξιος βουκόλος μπορεῖ νά ὁδηγεῖ στή βοσκή ἤ στή σφαγή. Καί βουκόλοι μοντέρνας κοπῆς εἶναι κάποιοι ἐπιδέξιοι ἰνστρούχτορες πού ἐπωφελοῦνται ἀπό τή δικαιολογημένη λαϊκή ὀργή, γιά νά στρέψουν τούς νέους κατά τῆς ἱστορίας μας, κατά τῶν συμβόλων, κατά τῶν μνημείων μας. Ἡ ἱστορία εἶναι τό μόνο κλωνάρι πού μᾶς κρατάει ψηλά. Ἄν τό κόψουμε, θά πέσουμε χαμηλά. Καί ἔχουμε πέσει ἤδη. Ἄν κάποιοι σημαντικοί ἄνθρωποι στό ἐξωτερικό διατυπώνουν στόν παρόντα καιρό ἕνα λόγο θετικό γιά τήν Ἑλλάδα, δέν τήν ἐννοοῦν στά δικά μας νανικά μέτρα•ἐννοοῦν τήν Ἑλλάδα τῶν μεγάλων στιγμῶν τοῦ πρόσφατου καί τοῦ ἀπώτατου χθές. Οὐσιαστικά οἱ καλύτερες καταθέσεις μας εἶναι οἱ τόκοι τῶν προγόνων μας.
Ἀκούω κάποιους τόν τελευταῖο καιρό νά λένε μέ στόμφο πιγκουϊνικό πώς ἡ Ἑλλάς δέν εἶναι μάνα, εἶναι μητριά πού διώχνει τά παιδιά της μακριά. Ἄς μή συγχέουμε τήν Ἑλλάδα μέ τούς πολιτικούς της. Ἡ Ἑλλάς οὐδέποτε ὑπῆρξε ὠλεσίτεκνος, μητέρα φονεύουσα τά τέκνα της. Ὑπῆρξε πάντα, ὡς ἰδέα, μιά ἐμπνευστική δύναμη. Αὐτή τή δύναμη φροντίσαμε νά τήν κόψουμε, ὅπως ἡ Δαλιδά ἔκοψε τά μαλλιά πού ἔκαναν Τιτάνα τόν Σαμψών. Δαλιδά σήμερα εἶναι μιά ἀποχαυνωμένη παιδεία, μιά περισσότερο ἀποχαυνωτική τηλοψία, μιά νηπιάζουσα πνευματική ἀτμόσφαιρα πού κάνει τό ἀνερμάτιστο παιδί νά ὠλιγγιᾶ. Ὠλιγγία στά ἀρχαῖα ἑλληνικά ἦταν τό θρύμμα ἀλλά καί ἡ νύστα. Μέ μιά νυσταγμένη πνευματικά νεολαία, μακρά νυχτωμένη, καί πού δέν ξέρει πρός τά ποῦ καί πότε ξημερώνει, πῶς θά πᾶμε ἐμπρός;

Θά μοῦ ἦταν εὔκολο νά στρέψω τά πυρά μου κατά τῶν κακῶν Γερμανῶν –καί ἔχω εὔλογο λόγο γι᾽ αὐτό τούς πέντε ἐκτελεσμένους συγγενεῖς μου καί τήν καταστροφή τῆς οἰκογενειακῆς περιουσίας μου– ἀλλά δέν μοῦ ἀρέσει νά μεταθέτω εὐθύνες τοῦ τώρα στό ἀπώτερο χθές. Τά τοῦ χθές ἔπρεπε νά τά ποῦμε χθές. Ἀλλά ἀντί νά τά ποῦμε, προτιμήσαμε νά ἀλληλοσφαγοῦμε. Ὅταν συμβαίνει ἕνα κακό, εἶναι καλό νά λές «ἐγώ»… Ἐγώ φταίω γι᾽ αὐτό. 
Ἄρα, ἐμεῖς φταῖμε γιά γερμανικές ἀγορές ἕξι δισεκατομμυρίων εὐρώ ἐτησίως, ὅταν θά μπορούσαμε νά τίς περιορίσουμε στό ἕνα τρίτο, ἄν προτιμούσαμε ἑλληνικά προϊόντα. 
Ἐμεῖς φταῖμε ἄν τά προϊόντα μας δέν εἶναι τόσο καλά καί τόσο φθηνά ὅσο τά γερμανικά. 
Ἐμεῖς φταῖμε γιά τόν «σουσουδισμό» μας νά προτιμᾶμε τό ξένο καί ὄχι τό ἐντόπιο, ἀκόμη καί ὅταν εἶναι καλύτερο καί συχνά φθηνότερο. 
Δέν ἔχω λόγο νά συμπαθῶ τούς Γερμανούς λόγω τῶν ψυχικῶν τραυμάτων κι ἑνός σωματικοῦ πού μοῦ προκάλεσαν. Μπορῶ νά συνεννοηθῶ στή γλώσσα τους –ὄχι πάντα ἐπιτυχῶς– μέ ὅλους τούς Εὐρωπαίους. Μόνον γερμανικά ἀρνήθηκα νά προφέρω λέξη, παρότι ἔχω περιτρέξει ὅλη τή Γερμανία. Ὀφείλω, ὅμως, νά πῶ ὅτι πουθενά στή Γερμανία δέν μέ ἔχουν κλέψει στό λογαριασμό. Στήν Ἑλλάδα παντοῦ καί πολλαπλῶς.
Ἄν δέν ἀφήσουμε τή «μαγκιά» κι ἄν δέν στρωθοῦμε στή δουλειά, ἄν δέν νοικοκυρέψουμε τό σπίτι καί τό κράτος μας, ἄν κάθε νοικοκυριό δέν γίνει μιά μικρή –ἔστω– παραγωγική μονάδα, ὅσα δάνεια κι ἄν πάρουμε, ὅσες «συνταγές» κι ἄν μᾶς δώσει ἡ «Τρόικα», χαΐρι καί προκοπή δέν θά δοῦμε. 
Οἱ Βυζαντινοί μας πρόγονοι εἶχαν μιά παροιμία πολλή χρήσιμη στήν παροῦσα δυσμενῆ συγκυρία: 
«Οὐαί τῷ μή τοῖς ἰδίοις ὄνυξι ξυομένῳ» (= Ἀλίμονο σ᾽ ἐκεῖνον πού δέν ἔχει νύχια νά ξυστεῖ). 
Οἱ ξένοι δέν πρόκειται νά κάνουν γιά μᾶς αὐτό πού δέν κάνουμε ἐμεῖς γιά τόν ἑαυτό μας. Ἀντί νά μᾶς ξύσουν, θά μᾶς γδάρουν.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν» τη Θράκη για μια χούφτα ψήφους


Πως επιχειρούν να προσεταιριστούν τη μειονότητα στη Θράκη ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ 
Τρίβουν τα χέρια τους στο τουρκικό προξενείο μετά την ερώτηση - «γκάφα» στη Βουλή για το Τζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες 
Του Νικόλα Ψαρρά 

Άγριο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, παίζουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας αφελώς(;) τα σχέδια του τουρκικού προξενείου και της αλυτρωτικής πολιτικής της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί στην Θράκη τα «μοντέλα» Κύπρου και Κοσόβου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους της. 

Η υπόθεση των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την πλευρά των συγκεκριμένων κομμάτων τίθενται πλέον ευθέως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επιδιώξεις της Άγκυρας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζιντιρλί τζαμί στις Σέρρες, για το οποίο πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε ερώτηση από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας) επειδή δεν δόθηκε η άδεια να τελεστεί προσευχή από μουσουλμάνους. 

Ο Αχμέτ Ιλχάν, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής από πλευράς του κόμματος Κουβέλη, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίοας και παρ’ ολίγον της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές, αφού προηγουμένως είχε περάσει και από άλλα κόμματα. 
Μοναδικός του στόχος είναι να μπει στη Βουλή, απολαμβάνοντας προφανώς τις βόλτες του με κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό, που θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η «εξόντωση» του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν. 
Δίπλα του έχει πάντοτε γνωστό στην περιοχή χριστιανό δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γκιουντέμ». Για όσους δεν ξέρουν, το εν λόγω έντυπο είναι γνωστός αναμεταδότης των απόψεων του τουρκικού προξενείου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ, γενικά, οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης, η «Γκιουντέμ» και η «Μπιρλίκ» ζουν και βασιλεύουν σαν να μην υπάρχει κρίση σε αυτόν τον τόπο… Ο Αχμέτ Ιλχάν, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης. 
Ενδιαφέρον έχει να επισημανθεί ποια οργάνωση ζήτησε να προσευχηθεί στο Τζιντζιρλί τζαμί των Σερρών, μόλις αυτό άνοιξε. Πρόκειται για τον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης…! Δηλαδή, για ένα ακόμη σωματείο υπεράσπισης και διάδοσης του τουρκισμού στη Θράκη, με στόχο να αυξήσει το κύρος των ψευτομουφτήδων.  

Γιατί ζήτησαν το Τζιντζιρλί τζαμί; Όχι βέβαια για να προσευχηθούν. Στόχος ήταν το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει επίσημα στον ιμάμη που θα όριζε ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, το δικαίωμα να κάνει προσευχή στο Τζιντζιρλί τζαμί. Έτσι θα υπήρχε έμμεση αναγνώριση του Μετέ, αλλά και του «δικαιώματός» του να ορίζει ιμάμηδες και εκτός Θράκης. 
Είναι το ίδιο κόλπο που πήγαν να κάνουν και στη Θεσσαλονίκη με το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά δεν τους βγήκε, γιατί το υπουργείο Παιδείας συνεννοήθηκε με τους νόμιμους μουφτήδες και όρισαν εκείνοι ιμάμηδες. 

 Αξιοσημείωτο και εντελώς… συμπτωματικό είναι ότι τα κόμματα που καταφέρονται εναντίον των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και προπαγανδίζουν παντού την ανάγκη να καταργηθεί η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης, είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπρώχνονται ποιο θα φανεί περισσότερο «προοδευτικό» και «ανοιχτόμυαλο». 

Στην ομάδα των ΔΗΜΑΡιτών που κατευθύνει από την Κομοτηνή την πολιτική της Αγίου Κωνσταντίνου στα θέματα της μειονότητας, μετέχει ο χριστιανός δημοσιογράφος, κολλητός του Αχμέτ Ιλχάν. 

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ, οι χριστιανοί περιορίζονται στην… μεταφορά τσαγιού και συνοδευτικών γλυκισμάτων σε συγκεντρώσεις. Οι βουλευτές της Κουμουνδούτου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, είναι οι «απόλυτοι άρχοντες». 
Σε υψηλότερα επίπεδα υπάρχει μόνο ένας χριστιανός που φαίνεται πως προσπαθεί να ασκήσει κάποια επιρροή. Πρόκειται για τον διοργανωτή του μοναδικού «εσωτερικού» συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα, διαχρονικού υπερασπιστή των θέσεων περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» και επικεφαλής της γνωστής ομάδας του τοπικού Κέντρου Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων. 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στο περιβάλλον Τσίπρα διαφωνούν κάθετα με τις επιλογές αυτές, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν στους μουσουλμάνους βουλευτές τους και σε ακραίους κομματικούς παράγοντές τους να κινηθούν σε άλλο μήκος κύματος. 

Για όσους απορούν αναφορικά με τη στάση των στελεχών των δύο κομμάτων, η αριθμητική δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Οι ψήφοι της μειονότητας μπορούν να κάνουν τη διαφορά εξασφαλίζοντας την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή ή τη μικρή, αλλά πολύτιμη, βοήθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την πανελλαδική νίκη που ονειρεύεται. 
Σε αυτή την καρέκλα, όμως, δεν χωράνε, πλέον, δύο. 

Όμως, κορυφαίος διπλωματικός παράγοντας, που ασχολείται με τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο κυρίως στη ΔΗΜΑΡ, ισχυρίζεται πως 
«τους διαφεύγουν ορισμένες διαχρονικές αλήθειες. Η προσπάθεια να κερδηθούν μειονοτικές ψήφοι χωρίς ηθική και κανόνες, χωρίς σεβασμό στην πλειοψηφία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο εθνικό συμφέρον, αλλά μόνο για την εξουσία και τις καρέκλες, φέρνει μόνο καταστροφή σε όποιον την κάνει. Αν οι ψαράδες ήταν μία φορά έξυπνοι, τα ψάρια των βουνών είναι δύο… Και οι μειονοτικοί, έχοντας πληρώσει πολλά χρόνια το τίμημα του να είναι μειονοτικοί, τσιμπάνε στα δολώματα που θέλουν να τσιμπήσουν».  
Η δημόσια ομολογία Κουβέλη 
Η δημόσια ομολογία του Φώτη Κουβέλη, ότι ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση ήταν η ψήφιση της τροπολογίας για τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους της Θράκης, αλλά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα που αφρούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απόψεις εκείνων που αναφέρονται σε επικίνδυνο παιχνίδι της Αριστεράς με τη μειονότητα. 
Πίσω από τις ρητορείες περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας» κρύβεται κάτι πολύ πιο χρήσιμο τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΔΗΜΑΡ: Τα… ψηφαλάκια! 

«Σοβαρές ευθύνες», σύμφωνα με κορυφαίο διπλωματικό παράγοντα, «έχει και η κυβέρνηση, που επιτρέπει αυτό το παιχνίδι, χωρίς να εξηγεί τι κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κα η ΔΗΜΑΡ στη Θράκη. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να υποστηρίζεις ακραίες θέσεις και γραφικά πρόσωπα προκειμένου να διαλύσεις τα πανεπιστήμια και άλλο να υποστηρίζεις τουρκοσυλλόγους και τουρκοφυλλάδες, για να κερδίσεις 0,5% ή το 1% που τα δύο κόμματα θεωρούν ότι θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές».  

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»
Διαβαστε περισσοτερα »

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά βίντεο με κάμερα μέσα από το αεροπλάνο που ψεκάζει δείχνει την αλήθεια.Είναι προφανές όπως φαίνεται και στο βίντεο ότι αυτό που φαίνεται να ψεκάζεται δεν βγάινει από τους κινητήρες αλλά από διάφορα μέρη του αεροσκάφους!



Διαβαστε περισσοτερα »

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΦΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ!

 

«Επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών έχουν ξεκινήσει οι Εφορίες με εντολή του υπουργείου Οικονομικών και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων. Με το πάτημα ενός πλήκτρου δηλαδή κατάσχουν τις οικονομίες των Ελλήνων, μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που τους επιβάλλονται.
Από τις αρχές του 2014, τέσσερις μόνο Εφορίες, της Ηλιούπολης, της Κηφισιάς, του Πειραιά και της Α’ Αθηνών έχουν κάνει περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής κατάσχεσης εφαρμόζεται πιλοτικά στις 4 αυτές εφορίες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή να εφαρμοσθεί απ’ όλες τις εφορίες της χώρας. Φανταστείτε τότε τι έχει να γίνει.
Δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς των πολιτών για οφειλές μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Γιατί φυσικά δεν μιλάμε για όσους χρωστούν περισσότερα ή κλέβουν την εφορία. Αυτοί τα έχουν κάνει «πλακάκια» με το σύστημα ή έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πώς τα 500 ευρώ ως γενικό ακατάσχετο ή τα 1.500 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό για να μην κατάσχονται μισθοί και συντάξεις.
Αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ παραπάνω τότε το μακρύ χέρι της εφορίας δεσμεύει αυτομάτως τα χρήματα, εφόσον υπάρχει «ηλεκτρονικό ένταλμα», και προχωρά σε κατάσχεση χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση.
Αυτό σημαίνει πώς κανείς πολίτης που έχει οφειλή προς το Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Κινδυνεύει με αρπαγή των χρημάτων του ακόμη και αν δεν οφείλει ο ίδιος, αλλά κάποιο μέλος της οικογένεια τους.
Το 2013 είχαν γίνει περισσότερες από 40.000 κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών. Ο αριθμός αυτός, θα ωχριά μπροστά σε αυτό του 2014.
Ετοιμάζονται να κάνουν εισβολή και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει στους λογαριασμούς των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν ανέγγιχτους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία όσων αποδεδειγμένα έκλεψαν το δημόσιο ή διακίνησαν «μαύρο χρήμα» και βρίσκονται στη φυλακή.
Εκεί αδυνατούν να εντοπίσουν τα χρήματα και το σύστημα κωλύεται να δεσμεύσει ακίνητα. Όταν πρόκειται όμως για 500+1 ευρώ κατάθεση ενός μικροοφειλέτη τα αρπάζουν σε χρόνο απίστευτο.
Το επόμενο βήμα είναι να εισβάλουν στα σπίτια μας και να ψάχνουν στα στρώματα αν έχουμε κρυμμένα κάποια ευρώ.


ΠΗΓΗ:http://harryklynn.blogspot.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »