Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καλό το παραμύθι σας, μα έχει πολλούς δράκους!..


     Πρέπει να σταματήσουμε πιά να πιστεύουμε στα παραμύθια.
     Μεγαλώσαμε πλέον  ως λαός και ως άτομα!

     Το παραμύθι που είναι μετάφραση απ' τα γερμανικά και μας το απαγγέλουν οι δωσίλογοι που κυβερνούν,
     ..λέει πως η τρόϊκα, η Ε.Ε., η Κομισιόν,  το ΔΝΤ, ο Σόϊμπλε, ο Μπαρόζο, ο van Ρομπάί κι ο van Φούφουτος, όλοι μαζί κι ο καθένας χώρια ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας, για την τάξη και ευταξία της κοινωνίας, για την πρόοδο μας γενικότερα!

     Παραμύθι!
     Και μάλιστα σε ένα τόσο ωραίο παραμύθι είναι κρυμμένοι (αλλά και φανεροί) τόσοι δράκοι!
     Ο δράκος της φτωχοποίησης του λαού στο σύνολό του, οριζόντια, μη εξετάζοντας ούτε δυνατότητες, αλλά ούτε και ευθύνες.
     Ο δράκος της καταλήστευσης με την μορφή της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου, είτε αυτός είναι πρώτες ύλες, είτε παροχές υπηρεσιών, είτε τουριστικά ακίνητα, είτε Δημόσιες Επιχειρήσεις, είτε έτοιμες βιομηχανικές και μεταφορικές υποδομές.
     Ο δράκος της μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας και  μετατροπή μας σε μιά οιονεί νομαρχία όχι της ενωμένης τάχα Ευρώπης, παρά της Ένωσης δύο-τριών πλούσιων χωρών που έχουν βαλθεί να γίνουν οι σύγχρονοι φεουδάρχες,
     ..γυρίζοντας όλες τις υπόλοιπες πιό φτωχές, έως φτωχές χώρες, ολοταχώς στον μεσαίωνα: εργασιακό, κοινωνικό, πολιτισμικό.
     Ο δράκος της κοινωνικής αποσύνθεσης, ο δράκος των αυτοκτονιών, της ανεργίας, της μετανάστευσης, και τόσοι άλλοι!

     Παραμύθι λοιπόν το ότι τάχα ενδιαφέρονται.
     Ίσα-ίσα που η κατάσταση της ανοργανωσιάς, της αρπαχτής, του κράτους-μπάχαλο, της ολικής διαφθοράς που επικράτησε τα τελευταία τριάντα τόσα χρόνια στην χώρα,
      ..τους βόλεψε και τους βολεύει μιά χαρά!
      Εξ αιτίας εκείνης της κατάστασης (που δεν έχει αλλάξει ακόμα στο παραμικρό, παρά τις τάχα ''προσπάθειες'' εξυγίανσης), όλοι αυτοί οι λήσταρχοι ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν αφεντικά και ''γενικοί γ@μάω'' στο κεφάλι μας!
 
     Πολύ τους βολεύει αυτή η κατάσταση!
     Αν δεν τους βόλευε θα την άλλαζαν. Θα έβαζαν μιά πραγματική τάξη. Θα έπιαναν τους πραγματικούς φοροφυγάδες. Θα έκλειναν στην φυλακή όσους καταλήστεψαν το κράτος.
     Μα προπαντός:
     ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΘΕΤΑΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,
     ..ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ,
     ..ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑΧΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

     Η κρίση τους βολεύει απόλυτα!
     ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
     Οι διεφθαρμενοι που μας κυβερνούν είναι βούτυρο στο ψωμί τους!

     Κι εμείς;
     Εμείς ακούμε και θαυμάζουμε κι αποκοιμιόμαστε με το ωραίο παραμύθι!
     Αλλά, στα άλλα παραμύθια, τα κανονικά, αυτά που είναι για τα παιδιά,
     ..ο δράκος πάντα σκοτώνεται από τον ήρωα του παραμυθιού, και βασιλεύει πιά η δικαιοσύνη!

     Σ' αυτά τα παραμύθια πρέπει να πιστεύουμε. Τα παλιά! Τα παιδικά!
     Αυτά πρέπει να κάνουμε να βγουν αληθινά!
     Να βγούμε έξω και να τα βροντοφωνάξουμε απ' το πεζοδρόμιο!
     Να τα ακούσει όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος!..

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Ν. Λυγερός: Ελληνική ΑΟΖ και Χρονοστρατηγική



Με τα νέα δεδομένα που περιμένουμε λόγω της χάραξης των οικοπέδων στην ελληνική ΑΟΖ στις περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, αντιλαμβανόμαστε επί του πρακτέου την εξέλιξη των πραγμάτων και των διαδικασιών. Αυτή τη φορά δεν μιλούμε πια για έρευνες εντός των εθνικών χωρικών υδάτων που έχουν παραμείνει στα 6ΝΜ.

Τα νέα οικόπεδα βρίσκονται σε αποστάσεις που ανήκουν ξεκάθαρα στην ελληνική ΑΟΖ. Κατά συνέπεια θα υπάρξουν αναγκαστικά πιέσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες οριοθετήσεων αλλά και η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι δεν επαρκεί η πράξη αν δεν έχει πλαίσιο και αυτό το πλαίσιο είναι η θέσπιση. Η απαράδεκτη καθυστέρηση που έχει σε αυτόν τον τομέα η πατρίδα μας θα πρέπει να σταματήσει αποφασιστικά αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε αποτελεσματικά σε γύρο αδειοδότησης.

Κάθε βήμα της Κύπρου μας δείχνει πόσο αργήσαμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί στον τομέα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να υλοποιήσει κάθε υπεύθυνος πολιτικός και τις υποσχέσεις πάνω στο θέμα της ΑΟΖ. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ΑΟΖ κι όχι από υποσχέσεις. Δεν έχει σημασία η σειρά αλλά τώρα υπάρχει ένα timing που πρέπει ν’ αξιοποιηθεί ορθολογικά αν θέλουμε ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα της οικονομίας και δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για οποιαδήποτε καθυστέρηση.






lygeros.org
elliniki-aoz.
Διαβαστε περισσοτερα »

«Αφαίρεσαν υλικό που έκαιγε Παπανδρέου για το έλλειμμα»


Πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν αλλοίωση της δικογραφίας - Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Τα πρώην στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με υπόμνημα - φωτιά, που δημοσιεύει σήμερα η «Real News» καταγγέλλουν την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αφαιρέθηκαν από τη δικογραφία ουσιώδες μαρτυρικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, και το οποίο στην πραγματικότητα αθωώνει τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να μπει η υπόθεση στο συρτάρι, η κίνηση των δύο πρώην στελεχών φέρνει νέα δεδομένα.

Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη. Από τη δικογραφία λείπουν επίσης "οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

«Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτοί που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, μέσω δήλωσης του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο κ. Ελενόπουλος, στην απάντησή του παραθέτει απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013, την οποία ψήφισε η ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έκθεση στην οποία καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, αλλά και απόσπασμα από την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία επίσης καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, και την οποία, όπως αναφέρει, «πολλοί προσπάθησαν να θάψουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Ελενόπουλος αναρωτιέται «ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα». Όπως αναφέρει στη δήλωσή του αυτοί που την αποκρύπτουν είναι «οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων.

Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα.

Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον.

Όμως, αν κάτι έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι, για να οδηγηθούν η χώρα και οι Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτείται κατανόηση του προβλήματος, των πραγματικών αιτιών που μας έφεραν στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής.

Και η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση».

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, «η Ελλάδα το 2009 είχε έλλειμμα 15,8% του ΑΕΠ ή 36,5 δισ ευρώ. Πρόκειται για γεγονός που αποτυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και κυρίως με διαφάνεια, για πρώτη φορά από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και την επικύρωσε η Eurostat, με τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια, θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω απ το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010, φορτώνοντας όλα τα δεινά για τα οποία η χώρα μπήκε σε περιπέτειες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, στην αποτύπωση της πραγματικότητας».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, από την Χίο, όπου βρίσκεται, έκανε την εξής δήλωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News για τις καταγγελίες της Ζωή Γεωργαντά και του Νίκου Λογοθέτη για την υπόθεση των αλλοιωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που καταγγέλλει και ζητά προς διερεύνηση η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά σχετικά με τα αλλοιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου. Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ο δε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να τοποθετηθεί στην ανακοίνωση των συνεταίρων του, του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή».

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Ψηφισμένοι Εγκληματίες


Για ποια ανάπτυξη μιλάνε, τι θέσεις εργασίας υπόσχονται και για ποιες επενδύσεις τσαμπουνάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Τα λαλίστατα πουλάκια της πολιτικής που σκύβουν το κεφάλι στον κάθε πλιατσικολόγο που έρχεται στην Ελλάδα και τάζει έργα και εργασία, ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα όχι απλά δεν είναι σε κατάσταση κρίσης και χρεοκοπίας αλλά σε κατάσταση κανονικής φτώχειας. Χθες έφυγε ο Κινέζος σωτήρας τάζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα στην χώρα μπήκε η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά ουδείς από όλα τα κόμματα δεν σχολίασε το παραμικρό.
Πριν από έναν χρόνο οι σωτήρες ήξεραν ότι τα χαράτσια και οι πολιτικές που θα λάβουν χώρα (παρά το ότι βγήκαμε στις αγορές) θα φέρουν τους Έλληνες πολίτες να ζουν με κάρτα απόρου. Ήξεραν δε, ότι ο αριθμός αυτών των απόρων θα ξεκινήσει από τις 10,000 μεμονωμένα άτομα και οικογένειες (αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός βάση των μελών της οικογενείας) και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν τον προηγούμενο Αύγουστο στην Παγκόσμια Τράπεζα έτσι ώστε αυτή να συντάξει μία μελέτη για το πως θα κουμαντάρουν την πείνα που έρχεται. Η πείνα λοιπόν ήρθε και για το λόγο αυτό σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα καταθέτει την μελέτη της για το Επίδομα Φτώχειας. 
Βάση αυτής της μελέτης όποιος έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 4,800 ευρώ, τότε χαρακτηρίζεται φτωχός και για κάθε μήνα θα εισπράττει 180 ευρώ το μήνα ενώ για κάθε άπορη 4μελη οικογένεια το ποσό θα φθάνει στα 360 ευρώ. Αυτή την στιγμή βάση των 1,500,000 ανέργων (από τους οποίους μόνο 150,000 παίρνουν επίδομα ανεργίας), αλλά και βάση των επαγγελματιών που εισόδημα δεν έχουν και φορολογούνται με 3,000 ευρώ ως τεκμήριο, σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι φτωχός. 
Εκτός από τους ελάχιστους ακόμα ιδιωτικούς υπαλλήλους, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι φτωχή. Το ό,τι θα έφθανε η χώρα σε αυτό το σημείο το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση από τον προηγούμενο Αύγουστο και αντί να αναστρέψει την κατάσταση έθεσε τους τραγικούς όρους φορολόγησης για το 2014, βάζοντας την Παγκόσμια Τράπεζα να βρει τρόπο λύσης για τους φτωχούς που θα δημιουργούσε. Το έγκλημα λοιπόν, ήταν προσχεδιασμένο στην εντέλεια. Και το έγκλημα αυτό το γνώριζαν άριστα και οι αντιπολιτευόμενοι αν και προεκλογικά ούτε μία παράγραφο στους προεκλογικούς τους λόγους δεν σπατάλησαν για το ότι εκτός από ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουμε και Παγκόσμια Τράπεζα να κουμαντάρει τον τρόπο διαβίωση των Ελλήνων. 
Πιλοτικά λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά το Επίδομα Φτώχειας αλλά βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2015 γίνεται θεσμός. Πώς όμως θα τα βγάλουν πέρα εφόσον μόνο 20 εκατ. ευρώ έχουν δεσμεύσει από τα δάνεια για το επίδομα φτωχού, έχοντας τα ασφαλιστικά ταμεία σε πτώχευση και ξέροντας ότι με τα αποθεματικά οι συντάξεις δεν βγαίνουν πέρα από το 2016; Βάση της μελέτης καταρχάς θα κάνουν το πάρα πολύ απλό. Θα κόψουν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά επιδόματα όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ (360 ευρώ), του ΤΕΒΕ (200 ευρώ), το ΕΚΑΣ και τα προνομιακά επιδόματα απόρων που ανέρχονται στα 200 ευρώ. 
Δεύτερον θα τους βάλουν όλους στο εγγυημένο εισόδημα που ορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα που καταρχάς θα είναι τα 4,800. Για να είσαι όμως σε αυτή την κλίμακα δεν θα μπορείς να έχεις δικό σου σπίτι, πατρικό ή αγροτεμάχιο διότι πτωχός με ακίνητη περιουσία δεν γίνεται. Θα αποφασίσεις λοιπόν ή θα δώσεις μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό γης που σου έχει απομείνει για να έχεις 180 ευρώ ως άτομο να ζεις το μήνα ή θα παραδώσεις με μηδενική αξία στα κοράκια της περιουσία σου. Ούτως ή άλλως με τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που μπαίνει σε ισχύ από τον Ιούλιο, δεν γίνεται να έχεις και φαγητό και σπίτι. Θα έχεις μόνο φαγητό. 
Τι σημαίνει όμως κόβω το ΕΚΑΣ σε έναν συνταξιούχο του ΙΚΑ; Σημαίνει ότι αυτομάτως η σύνταξή του πηγαίνει στα 360 ευρώ αφού παράλληλα θα κοπούν και τα ανάλογα επιδόματα. Εκτός αυτού, για να έχεις 4,800 ευρώ εγγυημένο εισόδημα τα υπόλοιπα που παίρνεις ως σύνταξη θα τα δίνεις πίσω σε φόρους έτσι ώστε να κυλάει το χρήμα για το επίδομα φτωχού. Το μη φορολογητέο εισόδημα για την Παγκόσμια Τράπεζα (και από σήμερα και για την ελληνική κυβέρνηση) είναι τα 4,800 ευρώ. 
Το ίδιο θα συμβεί και για τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ αλλά και για την βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ. Οι συντάξεις αυτομάτως θα καταρρεύσουν και εντελώς τυχαία θα βρεθούν στο νούμερο 360 ευρώ ακριβώς ίδιο με το νούμερο που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα για ένα ελληνικό νοικοκυριό για να έχει φαγητό επί καθημερινή βάσεως. Πώς θα πληρώνεται με 360 ευρώ το μήνα το ρεύμα από ιδιωτικές εταιρείες, το νερό από ιδιωτικές εταιρείες, η ασφάλεια από ιδιωτικές εταιρείες, η υγεία από ιδιωτικές εταιρείες, το ενοίκιο στα γκέτο απόρων που θα φτιάξουν μεσιτικές εταιρείες απάντηση δεν θα πάρουμε ούτε από την κυβέρνηση που υπέγραψε τέτοια συμβόλαια θανάτου, αλλά και ούτε και από την αντιπολίτευση που χθες αποφάσισε στο συνέδριο της να γίνει ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης που δήθεν αντιπολιτεύεται.
Η απάντηση όμως είναι η εξής:  Ή μένεις άεργος με επίδομα πτωχού 180 ευρω τον μήνα ή εργάζεσαι με ατομικές συμβάσεις εργασίας για 360 ευρω τον μήνα. Το επίδομα πτωχού θα είναι αυτό που θα ρίξει αυτόματα τα αιματοβαμμένα εργατικά μεροκάματα.-

"Η φωτο από το Dons Dark"

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »