Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τσάβες προς ΟΗΕ: Μετά τη Λιβύη, νέοι αποικιοκρατικοί πόλεμοι - Γιατί δεν σταματάτε το ΝΑΤΟ;!


Image
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατήγγειλε την απειλή για την ειρήνη που άρχισε με τη σύγκρουση στη Λιβύη, προειδοποιώντας για το ξέσπασμα «ενός νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων, που άρχισε στη Λιβύη, με τελικό στόχο να δοθεί μια δεύτερη πνοή στον παγκόσμιο καπιταλισμό», σε επιστολή του που διάβασε ένας....
από τους συμβούλους του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος δεν συμμετέχει φέτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επειδή υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον Μπαν Κι-Μουν μια επιστολή στην οποία υποστηρίζει το αίτημα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακου κράτους από τον ΟΗΕ.
Στην επιστολή του ο Τσάβες υπερασπίστηκε και πάλι το αίτημα των Παλαιστινίων, επιτιθέμενος στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ γενικότερα. «Γιατί δίνετε μια έδρα στον ΟΗΕ στο λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και παράλληλα εμποδίζετε την είσοδο της Παλαιστίνης, αρνούμενοι όχι μόνο μια θεμιτή φιλοδοξία, αλλά και τη βούληση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης;», ρώτησε.
Αναφορικά με τη Λιβύη, ο πρόεδρος Τσάβες είδε στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ μια απόπειρα «νέου αποικισμού» της χώρας και «οικειοποίησης του πλούτου της».
«Για ποιους λόγους οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που σπέρνει σ' όλο τον πλανήτη τις στρατιωτικές βάσεις της; Ποιον φοβούνται λοιπόν για να έχουν ένα στρατιωτικό προϋπολογισμό τόσο τρομακτικό, αν δεν είναι για να αυξάνουν διαρκώς ολοένα και περισσότερο τη στρατιωτική εξουσία τους; Γιατί ο ΟΗΕ δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει την Ουάσινγκτον;» έγραψε ακόμη ο Τσάβες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου