εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr με το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος διέψευσε απολύτως τόσο ότι είχε σχετική κρούση όσο και το ότι ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε αξίωμα: «Είναι γνωστό ότι διαφωνώ ριζικά με βασικές πτυχές της πολιτικής που ασκείται» είπε με έμφαση θυμίζοντας: «Έχω παραιτηθεί εδώ και δέκα χρόνια απ' όλα αυτά. Πρόκειται για συνειδητή απόφαση μου».
Ο κ. Λαλιώτης, που παραιτήθηκε το 2001 από όλα τα όργανα, μετά από την αλήστου μνήμης απόφαση Σημίτη να τον καθαιρέσει από γραμματέα του ΠΑΣΟΚ αντικαθιστώντας τον με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέχει έκτοτε από κάθε εσωκομματική εμπλοκή. Διατηρεί ωστόσο διαύλους επικοινωνίας και συζητά κατά καιρούς με όλα τα κορυφαία στελέχη, ενώ πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του στην Ιπποκράτους.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση, πολλοί υπουργοί ζήτησαν να τοποθετηθεί εκπρόσωπος του κόμματος. Η σκέψη ήταν να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση που είχε αφήσει ο Ηλίας Μόσιαλος και να υπάρχει αντίβαρο κόντρα στην παρουσία του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη.
Η τοποθέτηση του έμπειρου δημοσιογράφου Παντελή Καψή ως υπουργού Επικρατείας και εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης Παπαδήμου λύνει ως ένα βαθμό το πρόβλημα, αλλά όχι το εσωκομματικό. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα περίπλοκη η παρουσία ισχυρής φωνής από την Ιπποκράτους κρίνεται ως επιβεβλημένη: Η εσωκομματική διαμάχη, οι κόντρες υπουργών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους, αλλά και η επαμφοτερίζουσα στάση που τηρεί η Ν.Δ. («συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» σύμφωνα με τον προσφυή χαρακτηρισμό Βενιζέλου) είναι οι κύριοι λόγοι που επιτάσσουν -κατά τους κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες- κάτι τέτοιο.
Τα στελέχη του Κινήματος επιδιώκουν να υπάρχει κάποιο προβεβλημένο στέλεχος που να υπερασπίζεται την γραμμή της Ιπποκράτους με καθημερινή παρουσία, ως συνέχεια του επιτυχημένου μοντέλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου