Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΑ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ UCK





kfor-3-1-naiΝεκρός βρέθηκε σε πάρκο της Γερμανίας ο Αγκίμ Ζογκάι, προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK).
Πρόκειται για τον νυν βουλευτή στην Πρίστινα, του Φατμίρ Λιμάι, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του.
Στο μεταξύ, ενισχύσεις απέστειλε η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR) στη συνοριακή διάβαση Γιάρινιε, στο Βόρειο Κόσοβο, μία ημέρα μετά τον τραυματισμό 20 ανθρώπων σε συγκρούσεις με Σέρβους κατοίκους που έγιναν αφορμή να ματαιωθεί ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών Σερβίας - Κοσόβου στις Βρυξέλλες.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μπορούμε να ξεχρεώσουμε το έλλειμμα μόνο από το κοίτασμα της Κρήτης! 3,5 τρισ. κρυμμένα στον βυθό![ΒΙΝΤΕΟ]







Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας σε συνέδρειο, στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, που διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στη χώρα μας και πώς θα μπορούσαν αυτά να βοηθήσουν στην αποπληρωμή του χρέους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο". Προσοχή, τα στοιχεία που ανέφερε ο διακεκριμένος καθηγητής αφορούν μόνο το κοίτασμα Νότια της Κρήτης. Εάν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα κοιτάσματα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιγαίο, τότε μιλάμε ότι ζούμε σε μία χώρα ζάμπλουτη που διακονεύει (γιατί άραγε;) για την επιβίωσή της! Η λογική... του παραλόγου!

Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Φώσκολου ότι "Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει 2000 Πρίνους."!!!

 Κι όμως, ο καθηγητής είχε μιλήσει, λίγο καιρό νωρίτερα, στο Κρήτη TV, απ' όπου και το βίντεο που θα δείτε, αποκαλύπτοντας ότι η αξία του κοιτάσματος (ΜΟΝΟ αυτού Νότια της Κρήτης) ξεπερνάει τα 300 δις ευρώ! Δηλαδή μιλάμε για το 75% του ελληνικού χρέους!

Δείτε το αποκαλύπτικό βίντεο:  



                                                         
Διαβαστε περισσοτερα »

Από την Δευτέρα η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας


Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας.
Όπως εξήγεί o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από...


 όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του".
ΠΩΣ ΘΑ "ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ" ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ
'Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης να μπαίνει μέσα στο internet με το ΑΦΜ του και τον κωδικό του και ουσιαστικά να παρακολουθει τι αγορές έχει κάνει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011.
"Από Δευτέρα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της φοροκάρτας όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή" εξηγεί ο κύριος Παντελής. " Απλώς πρακτικά βοηθάει τον φορολογούμενο να μη συγκεντρώνει και να κρατάει τις αποδείξεις που όπως γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου χάνουν το μελάνι τους σε σημείο που πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε οδηγία να το συμπληρώσουμε με μελάνι διαρκείας από πάνω. Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο. Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορεσουν όλα τα καταστηματα να προμηθευτούν μηχανήματα για τις πιστωτικές κάρτες".
ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
Αυτή τη στιγμή το μέτρο της φοροκάρτας δε μπορεί να προχωρήσει σε ολη την αγορά λέει ο φοροτεχνικός καθώς "υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, όχι μόνο οι λαϊκές αγορές, που δεν έχουν μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών και η φοροκάρτα δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άρα ο φορολογούμενος πρέπει να πάρει την απόδειξη και τη συμπεριλάβει στη δήλωσή του όπως έκανε μέχρι τώρα, η οποία θα προστίθεται μέσα στις αποδείξεις που έχουν καταγραφεί στην φοροκάρτα".
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.
"Πρακτικά δε θα μπορούν να μας χρεώσουν με ψεύτικα ποσά τη φοροκάρτα γιατί ταυτόχρονα θα εκδίδεται και η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην οποία επάνω θα αναγράφεται η ένδειξη άκυρο απο τη στιγμή που θα γίνεται χρήση της φοροκάρτας. Αν δε γίνει έτσι τότε κάποιος θα μπορεί να φουσκώσει με χρεώσεις τη φοροκάρτα και το δεύτερο θέμα είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσμετράται διπλά το ποσό και άρα δε θα μπορει να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Πως ο εφορικός θα το τσεκάρει αυτό αφού μεσα στη φοροκάρτα δεν μπορεί να το δει" είπε τέλος ο κύριος Παντελής.
Διαβαστε περισσοτερα »

ALERT! Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ 30.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΗ ΝΕΤ ΣΤΗΝ ''ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' (VIDEO)


Διαβαστε περισσοτερα »

Χ.ΚΩΝΣΤΑΣ:ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ 12/10/2011 (VIDEO)


Διαβαστε περισσοτερα »

Η ανεξέλεγκτη Τουρκία τεντώνει το σκοινί και με τη Ρωσική Ομοσπονδία!

Η Τουρκία, ετοιμάζεται να τα σπάσει και με τη Ρωσία, αφού έχει καταφέρει να στρέψει την μισή Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της. Μετά το πρόβλημα με το «άσυλο» που αποτελεί η Τουρκία στους Τσετσένους αποσχιστές, έρχεται και η υπόθεση που ακολουθεί για να επισημοποιήσει πέραν πάσης αμφιβολίας το «διαζύγιο» Μόσχας και Άγκυρας. Όχι ότι οι διμερείς σχέσεις ήταν και ποτέ...
αξιοσημείωτες, για λόγους οι οποίοι άπτονται του ίδιου του ανεπίλυτου «Ανατολικού Ζητήματος»… Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, τον Τανέρ Γιλντίζ τον κύριο που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως οι τουρκικές έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο θα γίνουν… «συνοδεία κανονιοφόρων», η Άγκυρα προτίθεται να διακόψει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία, τερματίζοντας – μη ανανεώνοντας – στο τέλος τους έτους το σχετικό συμβόλαιο, εάν οι απαιτήσεις των Ρώσων αναφορικά με την τιμή που καταβάλει η Άγκυρα δεν μειωθούν. Υπενθυμίζεται, πως η τελευταία συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας για την εισαγωγή από την τελευταία φυσικού αερίου μέσω αγωγού που έρχεται από τη Βουλγαρία πρόκειται να λήξει στο τέλος του 2011. Επισήμως, η Τουρκία δηλώνει δυσαρεστημένη για την τιμή του αερίου και δηλώνει πως δεν προτίθεται να ανανεώσει την σύμβαση εάν δεν μειωθεί η τιμή. Πέραν όλων των παραπάνω προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως η Τουρκία αφού έχει καταφέρει, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της, να φέρει απέναντί της όλες τις περιφερειακές δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και όλες τις Μεγάλες Δυτικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, δεν φαίνεται να κάνει κάποια προσπάθεια προσέγγισης κάποιας από αυτές σε μια προσπάθεια να «ανακατέψει την τράπουλα». Η πιθανότητα τα τουρκικά «τσαλιμάκια» για τον αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται από τη Βουλγαρία, να συνδέονται με τη ρωσική στάση στο θέμα των υδρογονανθράκων είναι μεγάλη. Η Άγκυρα μέσα στην αυτοκρατορική παράνοια που δείχνει να την έχει καταλάβει φαίνεται πως θέλει να εκβιάσει ανοιχτά ΚΑΙ τη Μόσχα. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο μπαίνει και το πρόσφατο «κλείσιμο» των Στενών του Βοσπόρου για τρεις ολόκληρες ημέρες κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά ασύνηθες» αφού η κίνηση στο σημείο είναι τέτοια ώστε οι… ασκήσεις αντιμετώπισης ατυχήματος κρατάνε περίπου έξι ώρες και όχι… εξήντα… Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα φαίνεται να έχει τέτοια εμπιστοσύνη στον εαυτό της (ή οι ενέργειές της αποτελούν προσπάθεια συγκάλυψης της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει) ώστε να παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα της βγει σε καλό… Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.
Διαβαστε περισσοτερα »

Κοσμάς ο Αιτωλός: Να παρακαλάτε να έρθει το κακό από το Νότο και όχι από τον Βορρά

Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο Δήλωση με εξαιρετικό νόημα για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου αφού τώρα η Ρωσία δεν έχει Γιέλτσιν… Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin,...
μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή. «Είναι το «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακκτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους. Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι δεν θέλει να συζητήσει ή να ανακρίνει τα τελευταία περιστατικά και ότι περιορίζονται σε γενικόλογες – ανούσιες ανακοινώσεις. «Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια όσα συμβαίνουν, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες. Μας είπαν ότι χρησιμοποιούν μόνο πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι από πραγματικά πυρά» Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί όταν λέει ότι, αυτή η αστάθεια προκαλεί την ασφάλεια της Ευρώπης, είπε ότι, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι η αρχή ενός νέο παγκόσμιου πόλεμο. «Αν δείτε στο παρελθόν, η ασφάλεια της Ευρώπης απειλούνταν πάντα από την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη διαμάχη στα Βαλκάνια. Σήμερα τα Βαλκάνια είναι μία θερμή περιοχή με έντονη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, μαστροπείας, εμπορείου ναρκωτικών κ.α. Το Κόσσοβο είναι μια περιοχή που ελέγχεται από αυτά τα κυκλώματα και ταυτόχρονα μία Σέρβικη μειονότητα να καταπιέζεται. Όλα αυτά οι σέρβοι δεν μπορούν να τα ανεχτούν και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει νέο κύκλο επεισοδίων που ενδεχομένως να μεταφερθούν αλυσιδωτά σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», κατέληξε στη συνέντευξη του στο RT ο ρώσος διπλωμάτης... Πηγή Σχόλιο ιστολογίου: Τί σημαίνει όμως για την Ελλάδα μία νέα ένοπλη σύρραξη στην περιοχή του Κοσόβου; Δεδομένου πως η σύρραξη θα γίνει για μία "ιερή περιοχή" για τους Σέρβους που την διεκδικούν Αλβανοί μουσουλμάνοι - Κοσοβάροι, τότε θεωρείται πάρα πολύ πιθανό -έως βέβαιο- πως αυτή η σύγκρουση θα μεταφερθεί νότια, θα αγγίξει και θα προσπεράσει την Βουλγαρία και θα μπει στην Ελληνική Θράκη. Αυτή η "μετακίνηση" (και όχι μετατόπιση, γι αυτό και η σύρραξη θα είναι γενικευμένη) θα δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη εστία σύγκρουσης μεταξύ ισλαμιστών με χριστιανούς (κυρίως). Και το έδαφος για να συμβεί κάτι τέτοιο (μία σύγκρουση μεταξύ ισλάμ και Ευρώπης), έχει "καλλιεργηθεί" από την πολιτική που ασκεί η Άγκυρα στα Βαλκάνια. Είναι γνωστές οι "παρεμβάσεις" της ΜΙΤ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπως είναι γνωστός και ο ρόλος γνωστότατων πρακτόρων της ΜΙΤ (βλ. τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής) που έπαιξαν βασικότατο ρόλο στην σύγκρουση του Κοσόβου και στην μεταφορά ισλαμιστών μουτζαχεντίν (από την Τουρκία, την Μέση Ανατολή, τα Αραβικά κράτη και εν γένει από την Ασία) στα Βαλκάνια.
Διαβαστε περισσοτερα »

S-120 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»: ΤΡΙΠΛΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟΧΩΝ





papanikolis-2-naiΤρεις στόχοι ταυτοχρόνως είχαν τεθεί στο στόχαστρο του συστήματος μάχης του υποβρυχίου Type 214 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δοκιμών των οπλικών συστημάτων και υποσυστημάτων οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα, στο τελικό στάδιο.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε τριπλή – ταυτόχρονη εκτόξευση τορπιλών. Σκοπός της εν λόγω επιχειρησιακής ενέργειας ήταν να αξιολογηθεί η απόδοση του συστήματος όσον αφορά τον έλεγχο των τριών όπλων από το σύστημα μάχης του υποβρυχίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δοκιμή σημείωσε απόλυτη επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα επιχειρεί κανονικά και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του Στόλου γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά το τελευταίο διάστημα που αυξάνονται συνεχώς οι προκλήσεις για την ασφάλεια και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. (strategy)
Διαβαστε περισσοτερα »

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ





aeroplanoforo-1-naiΗ Ρωσία στέλνει, το Νοέμβριο, στη Μεσόγειο τον Βόρειο Στόλο, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨, γράφει η εφημ. "Χουριέτ - TourkikaNea".
Στη θάλασσα του Μπάρεντς θα μείνει για μια εβδομάδα και εκεί μαζί με τα 8 Su-33, τα πολλά MiG-29K και τα δύο Ka-27 που θα προσγειωθούν στο κατάστρωμά του, θα μετάσχουν σε ασκήσεις.
Στη συνέχεια θα βγει για ταξίδι τριών μηνών στην Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό. Με βάση τις δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο «Ιτάρ Τας», εκτός από το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ θα μετάσχουν το υποβρύχιο ¨Ναύαρχος Τσαμπανένκο¨ και μια σειρά από μεταφορικά πλοία. Ο αξιωματούχος ανέφερε ως σκοπό της αποστολής των πλοίων την ¨περιπολία και υποστήριξη μάχης¨.
Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το θωρηκτό ¨Σεβερομορσκ¨ του Βόρειου Στόλου, κατά την επιστροφή του από τον κόλπο του Άντεν είχε σταματήσει στην Ταρσό της Συρίας
Τελευταία φορά το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ είχε βγει στην Μεσόγειο κατά τους χειμερινούς μήνες 2008-2009 και είχε ρίξει άγκυρα σε λιμάνια της Τουρκία και της Συρίας.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ






erdogan-1-naiΟι προοπτικές ένταξης των Σκοπίων, αλλά και της Τουρκίας στην Ε.Ε., θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και το ζήτημα της ονομασίας της αβάπτιστης χώρας του Γκρούεφσκι, βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συνομιλιών του Ερντογάν και του πρωθυπουργού των Σκοπίων.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε της συνάντησής τους, μίλησαν για εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και για πιθανή διεύρυνση των οικονομικών τους συνεργασιών. Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της αβάπτιστης, ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του ότι υποστηρίζει το αίτημά της. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Η θέση της Ελλάδας, για εμάς, είναι ακατανόητη και άδικη. Η «Μακεδονία» έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου, Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία. Ζούμε σ' έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο η ειρήνη και το κυριαρχικό δικαίωμα αποτελούν κοινό στόχο».
Διαβαστε περισσοτερα »

ΡΩΣΟ-ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ





servia-2-naiΗ ένταση στον σερβικό τομέα του Κοσσυφοπεδίου αυξάνει με τις Μεγάλες Δυνάμεις να αναμειγνύονται καθημερινά και περισσότερο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία από τη Διεθνή Δύναμη Κοσσυφοπεδίου εναντίον του σερβικού πληθυσμού και την κάλεσε, όπως και την αστυνομία της Ε.Ε., να τηρήσουν αυστηρή ουδετερότητα.
Η Γαλλία πάλι καταδίκασε τις βίαιες διαδηλώσεις των Σέρβων εναντίον της KFOR και κάλεσε τον πληθυσμό να συνεργαστεί.
Η Ρωσία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, ενώ η Γαλλία, όπως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., υποστηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, η οποία έγινε μονομερώς.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ






pyrauloi_kinas-2-naiΣτη δημιουργία μίας δεύτερης ταξιαρχίας διηπειρωτικών πυραύλων DF-31A στερεού καυσίμου προχώρησε η Κίνα. Την αποκάλυψη έκανε μελέτη του αμερικανικού ινστιτούτου Project 2049 Institute και δημοσίευσε το defence-point.gr/.
Πρόκειται για την 805η Ταξιαρχία του ΙΙ Σώματος Στρατού Πυροβολικού η οποία εδρεύει στην πόλη Shaoyag της επαρχίας Hunan, και η οποία είναι εξοπλισμένη με διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31A (DF-31A) που έχουν βεληνεκές 11.200 χιλιόμετρα και ως εκ τούτου μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε περιοχή των ΗΠΑ.
Η ταξιαρχία είναι πλήρως αυτοκινούμενη, γεγονός που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη της, δια αμαξιτών οδών, οπουδήποτε απαιτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το 2001 η Κίνα ενεργοποίησε την 812η Ταξιαρχία εξοπλισμένη με διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31A (DF-31A) η οποία εδρεύει στην πόλη Tianshui της επαρχίας Gansu. Το 2006 ακολούθηση η ενεργοποίηση της 813ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Nanyang της επαρχίας Henan και η οποία επιχειρεί τη «βασική» έκδοση του DF-31 με βεληνεκές περί τα 7.200 χλμ. (με δυνατότητα προσβολής στόχων στο σύνολο της Ασίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέχρι την Αλάσκα και τη Γκουάμ).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ η Κίνα διαθέτει σήμερα περί τους 30 διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31-31A (DF-31/-31A), οι οποίοι αποτελούν και τον κύριο πυλώνα στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής της χώρας
Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ... ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



 ΠΛΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ εκτός από τον χατζηνικολάου που έχει καλεσμένο τον Πάνο Καμμένο σε λίγο..


"ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ..."
Τι έλεγε ο Μίχας την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011
για τις κατηγορίες περι υποβρυχίων;
Διαβάστε..
Επί σειρά εβδομάδων γνωστοί και...
άγνωστοι εκπρόσωποι της... λούμπεν δημοσιογραφίας, που λυμαίνονται το διαδίκτυο και ορισμένα περιθωριακά ηλεκτρονικά μέσα.. συνέχεια εδώ
και ..
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
Για λασπολογία και πολιτική αλητεία κατηγορεί ο Γιάννης Μίχας τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Πάνο Καμμένο


ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.....





Oι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποβρυχίων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011, 00:57




Τα μεγάλα ονόματα της δυσώδους υπόθεσης των υποβρυχίων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, άγγιξαν οι εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.

Είκοσι εννέα κατηγορούμενοι, πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας τα οποία διώκονται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων έχουν μπει εδώ και μερικές ώρες στο κάδρο των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους φυσικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου καθώς οι πολιτικές ευθύνες έχουν μπει -ήδη- στις καλένδες.

Οι εισαγγελικές Αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Η zougla.gr όμως επιλέγει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του σκληρού «πυρήνα» των κατηγορουμένων καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μείζονος σημασίας η οποία φέρεται να έχει ζημιώσει -και μάλιστα ανεπανόρθωτα- το ελληνικό Δημόσιο.

Σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, αποφασίζει να παραθέσει -όπως κάνει πάντα- το ρεπορτάζ προς ενημέρωση του κοινού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει για ένα επιπρόσθετο λόγο. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση -η οποία όχι άδικα θεωρείται ως το σκάνδαλο της 10ετιας- εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου.

Ο σκληρός πυρήνας

Πρώτοι και καλύτεροι στη λίστα των κατηγορουμένων είναι οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW. Κοινώς τα μεγάλα κεφάλια της υπόθεσης.

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος (γνωστός και ως «ταχυδρόμος»). Επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Οι κακεντρεχείς τον ονομάτισαν και ως «ταμία».

Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο έχει και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας. Ο κ. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές κ.κ. Σταύρος Μαρκάτος και Γιώργος Κοντάκης.






Κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος. Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια τύχη (δηλαδή του κατηγορούμενου) έχει και ο Σωτήρης Εμμανουήλ. Πρώην διοικητής Ναυπηγείων ο οποίος -από τις καταθέσεις- συνδέθηκε με υπεράκτια εταιρεία που εμφανίζεται να δεχόταν αμοιβές από τη γερμανική κοινοπραξία των υποβρυχίων HDW/Ferrostaal.

Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού. Για όσους έχουν κοντή μνήμη ο κ. Τραυλός υπήρξε ο πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατηγορούμενος είναι και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΙΡΑΝΤΑ ΜΑΚΚΑ   ΜΑΡΓΕΛΛΟ ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ   
 

 
Διαβαστε περισσοτερα »

Τσάβες προς ΟΗΕ: Μετά τη Λιβύη, νέοι αποικιοκρατικοί πόλεμοι - Γιατί δεν σταματάτε το ΝΑΤΟ;!


Image
O πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατήγγειλε την απειλή για την ειρήνη που άρχισε με τη σύγκρουση στη Λιβύη, προειδοποιώντας για το ξέσπασμα «ενός νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων, που άρχισε στη Λιβύη, με τελικό στόχο να δοθεί μια δεύτερη πνοή στον παγκόσμιο καπιταλισμό», σε επιστολή του που διάβασε ένας....
από τους συμβούλους του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος δεν συμμετέχει φέτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επειδή υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον Μπαν Κι-Μουν μια επιστολή στην οποία υποστηρίζει το αίτημα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακου κράτους από τον ΟΗΕ.
Στην επιστολή του ο Τσάβες υπερασπίστηκε και πάλι το αίτημα των Παλαιστινίων, επιτιθέμενος στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ γενικότερα. «Γιατί δίνετε μια έδρα στον ΟΗΕ στο λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και παράλληλα εμποδίζετε την είσοδο της Παλαιστίνης, αρνούμενοι όχι μόνο μια θεμιτή φιλοδοξία, αλλά και τη βούληση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης;», ρώτησε.
Αναφορικά με τη Λιβύη, ο πρόεδρος Τσάβες είδε στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ μια απόπειρα «νέου αποικισμού» της χώρας και «οικειοποίησης του πλούτου της».
«Για ποιους λόγους οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που σπέρνει σ' όλο τον πλανήτη τις στρατιωτικές βάσεις της; Ποιον φοβούνται λοιπόν για να έχουν ένα στρατιωτικό προϋπολογισμό τόσο τρομακτικό, αν δεν είναι για να αυξάνουν διαρκώς ολοένα και περισσότερο τη στρατιωτική εξουσία τους; Γιατί ο ΟΗΕ δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει την Ουάσινγκτον;» έγραψε ακόμη ο Τσάβες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Τα ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ έκλεισαν το blog “Έλληνας εργαζόμενος”


prin.JPG
Πριν και μετά στη Δημοκρατία του 2011 στην Ελλάδα μας. Όσοι δεν αντέχουν την Αλήθεια φρόντισαν ….
αλλά ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Πριν :




Μετά : 
meta.jpg
Όχι. Δεν ζητήσαμε εμείς το κλείσιμο του λογαριασμού. 
Όχι δε σβήσαμε εμείς τα στοιχεία που θα έπρεπε να εμφανίζονται ΕΣΤΩ στις προσωρινές αποθηκεύσεις της google. 
Όχι ΔΕΝ προσκυνάμε.
Επανερχόμαστε δριμύτεροι.
Ελληνας Εργαζόμενος
Διαβαστε περισσοτερα »

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ.!!!!!!!!!! video


 


 


 
                                                       
Διαβαστε περισσοτερα »

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ





kourdoi_rtl-1-naiΤο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT μεταδίδει ότι Κούρδοι που ζουν στην Ευρώπη κατέλαβαν χθες βράδυ για πέντε ώρες τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RTL στην Κολωνία. Οι Τούρκοι βέβαια γράφουν επακριβώς «φίλοι προσκείμενοι στην τρομοκρατική οργάνωση», ούτε καν ότι πρόκειται για Κούρδους.
Ανάρτησαν πανό και μπαίνοντας στο τμήμα μεταδόσεων, φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να μεταδοθούν «κάποιες προπαγανδιστικές εικόνες της τρομοκρατικής οργάνωσης», λέγει το TRT. Οι Κούρδοι συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του RTL, ο υπουργός εξωτερικών Γερμανίας δήλωσε ότι το ΡΚΚ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Γερμανία.
Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στη Γαλλία. Οι Κούρδοι εισέβαλαν στο Γραφείο Προώθησης του Τουρκικού Πολιτισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στο Παρίσι. Με την παρέμβαση της Γαλλικής αστυνομίας έληξε η κατάληψη του γραφείου που κράτησε μιάμιση ώρα.
Διαβαστε περισσοτερα »

“Πρωτοφανής” υποδοχή (γιούχα) από Έλληνες της Γερμανίας στον πρωθυπουργό…

Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο (27/9/2011), ενόψει του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας
Διαβαστε περισσοτερα »

Αποκάλυψη: Με Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά συναντήθηκε ο Μόσιαλος πριν την ΔΕΘ!

Η αλλαζονεία και “άνεση” του πρωθυπουργού στο βήμα της ΔΕΘ, έχει εξήγηση. Όπως έχουν εξήγηση και οι συναντήσεις αυτές εν όψει του μεγάλου ξεπουλήματος Εθνικής περιουσίας μέσω του σχεδίου “Εύρηκα” (κρίμα για εσάς, το είχαμε “βρει” από την ημερα  ψήφισης του μνημονίου…).... Ο κύριος Μόσιαλος λοιπόν είχε συναντήσεις σε “εξαιρετικό κλίμα κατανόησης” με εκπροσώπους των δύο υβριδικών πολιτικών σχηματισμών όχι απλώς για “στήριξη πολιτικής”, αλλά για την μεγάλη ταμπακέρα… Αυτή της εκποίησης δημοσίων περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Όπως άλλωστε και το μνημόνιο (με την συνοδευτική δανειακή σύμβαση), που ενώ έχει υπογραφεί με “τυμπανοκρουσίες” και περιλαμβάνει αυξημένα δικαιώματα στην διάθεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, παρ’ όλα αυτά δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή από μετέπειτα διεκδίκησεις τυχόν “τολμηρού” κυβερνητικού σχήματος.
Στο κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν ο κύριος Γιάννης Κακουλίδης εκ των ιδρυτικών στελεχών, ενώ σε αυτό της ΔΗΣΥ το δεξί χέρι της Ντόρας ο κύριος Ζαφειριάδης.
Συμπτώσεις; Ο κύριος “αριστερός” Γιάννης Κακουλίδης έχει την διαφημιστική εταιρεία Upset για την οποία πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό. Δεν τα αναπαράγουμε βέβαια αφού έχουμε τον τρόπο να μαθαίνουμε τις όποιες “υπαγωγές”. Έχει όμως στενές σχέσεις με την κυρία Μπακογιάννη (τέρμα στα κομματικά σύνορα στην πράξη!!) αλλά και με τον αγαπημένο μας κύριο Φλέσσα της γνωστής Civitas όπου μπορείτε να τους απολαύσετε στο βίντεο ΕΔΩ.)
Σοφή η κίνηση του κυρίου Μόσιαλου. Πραγματική …διαφήμιση για το “Εύρηκα”!
Διαβαστε περισσοτερα »

Πουλημένοι..


Διαβαστε περισσοτερα »

Δεν πληρώνω χαράτσια (VIDEO)


Διαβαστε περισσοτερα »

Ο Πάγκαλος βρήκε λεφτά!


Το βρήκαμε στο Κουρδιστό Πορτοκάλι
Πολύ άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος -όπως δήλωσε χτες- δεν έχει να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτου. Ως εκ τούτου, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε χτες να κάνει αγωγή για ηθική βλάβη στο φοιτητή Βαγγέλη Μυτιληναίο. Στην αγωγή του, ο κ. Πάγκαλος ζητάει από το φοιτητή το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλλον, ο κ. Πάγκαλος σκοπεύει να...
αγοράσει ένα πολυτελές ελικόπτερο για τη διαφυγή του από τη χώρα. Με τόσα λεφτά, μάλλον θα πάρει και μερικά ελικόπτερα δώρο στους άλλους υπουργούς.
Πληροφορίες για το θέμα στο μπλογκ Εκκλησία του Δήμου (απ’ όπου είναι και η φωτογραφία).
Διαβαστε περισσοτερα »

Tράγκας: Συγκροτείται ένα νέο ΕΑΜ


Διαβαστε περισσοτερα »

Η Κύπρος μπαίνει στην εποχή της e-διακυβέρνησης

Σε έξι μήνες οι ηλεκτρονικές ταυτότητες
Σε πορεία υλοποίησης βρίσκονται δύο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία εντάσσονται στον τομέα της ανάπτυξης της Κοινωνίας της Πληροφορίας και αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government). Πρόκειται για την Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας και την Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών...
(Government Data Warehouse). Και τα δύο έργα, όπως γράφει η «Καθημερινή» Κύπρου, τα οποία θα συνδέσουν όλα τα πληροφοριακά μηχανογραφημένα συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο δημόσιο, στοχεύουν στη δραστική μείωση του χρόνου πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες και τη βελτίωσή τους, οι οποίες πλέον θα λειτουργούν on line 24 ώρες το 24ώρο, στη μείωση των δαπανών των πολιτών από τη μετάβαση στις υπηρεσίες, στη μείωση του λειτουργικού και διοικητικού κόστους του δημοσίου και στην έγκαιρη δημιουργία ή αλλαγή πολιτικών. Η Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδος Ασφαλείας (Gateway), θα αποτελέσει μία ολοκληρωμένη κυβερνητική πύλη διαδικτύου, η οποία από το 2013 θα προσφέρει στον πολίτη πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών του Δημοσίου. Σήμερα προσφέρονται ηλεκτρονικά ορισμένες υπηρεσίες, όπως οι πληρωμές τελών προς τους δήμους, τα συμβούλια υδατοπρομήθειας και αποχετεύσεων, η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων ή κυνηγίου. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται αποσπασματικά, χωρίς να διατίθεται ένα κεντρικό σημείο παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη (γνωστό ως one stop shop). Το δεύτερο υπό εξέλιξη μεγάλο έργο, καθοριστικής σημασίας για την ταχεία διαμόρφωση κυβερνητικών πολιτικών, τιτλοφορείται Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών. Το έργο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τη γρήγορη και έγκαιρη παροχή πληροφοριών, κατά τρόπο ώστε να λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις και να χαράσσονται πολιτικές, να διενεργείται έλεγχος και να ετοιμάζονται καταστάσεις. Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. Το κόστος του αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.
Πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΏΒΡΗ 7:00 μμ ΣΤΟ ΚΥΒΕ


Διαβαστε περισσοτερα »

TΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΣΟΚ> Υπουργός της κυβέρνησης και δύο βουλευτές έχουν ζητήσει τη προστασία γνωστού Νονού της νύχτας!


Συγκλονιστικό: Υπουργός της κυβέρνησης και δύο βουλευτές έχουν ζητήσει τη προστασία γνωστού Νονού της νύχτας! Όσο εξωπραγματικό κι αν φαίνεται, ο τρόμος φωλιάζει ήδη στα πράσινα στελέχη του στρατού κατοχής. Υπουργοί και βουλευτές συνειδητοποιούν ότι έχουν ανοίξει το.... καπάκι της κόλασης για έναν ολόκληρο λαό και τρέμουν τις συνέπειες του τέρατος που δημιούργησαν. Στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 ήταν γνωστές οι σχέσεις δύο υπουργών με τη Μαφία της νύχτας.

Ο ένας δεν είναι στη ζωή πλέον. Ο δεύτερος που συμπτωματικά είναι ξανά υπουργός, ζήτησε την προστασία συμμορίας της νύχτας για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.
Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι απαγωγές για εκδίκηση, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη απαγωγή της κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.
Πολλοί μάλιστα τρέμουν διπλά καθώς κάθε μέρα που περνάει γνωρίζουν οτι θα γίνονται όλο και πιο μισητοί στον λαό.
Τρέμουν λοιπόν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα μια και διαπιστώνουν πως και οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους δολοφονούν με αργό θάνατο τις ζωές των συμπολιτών τους.
Οι πιο ανήσυχοι απ’ όλους είναι οι βουλευτές και υπουργοί που τα παιδιά τους σπουδάζουν στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Τελικά στην ίδια κόλαση καιγόμαστε όλοι μας….
kourdistoportocali
Διαβαστε περισσοτερα »

Την ημέρα που ψήφιζαν το ΧΑΡΑΤΣΙ χαμόγελα ΤΣΙΠΡΑ με τον Βενιζέλο

Για να δούμε ΟΛΟΙ μας πόσο παπατζήδες είναι και τι θέατρο παίζουν.Το σημερινό πολιτικό σκηνικό πρέπει να σαρωθεί ΟΛΟ δεξιό και αριστερό.Την φώτογραφια την βρήκαμε στο Επανάσταση-GR
Ιωάννης
Διαβαστε περισσοτερα »

To βίντεο για το οποίο ο Πάνος Καμμένος δεν θα είναι ποτέ ξανά καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση


Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο Ελ. Βενιζελος ο Μάκης Ψωμιάδης



Το... πουλάκι πέταξε. Κυριολεκτικά! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , ο Μάκης Ψωμιάδης, τελευταία φορά εθεάθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθηνών...




την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν πετάξει, άγνωστο για που.

Αστυνομικοί, τον παρακολουθούσαν διακριτικά, γνωρίζοντας βέβαια και τον τελικό προορισμό του. Τώρα το πού κατέληξε και γιατί δεν τον έχουν εντοπίσει ακόμη, δεν μπορούμε να σας το αποκαλύψουμε για να μην χαλάσουμε τις έρευνες.

Πάντως δεν τίθεται ζήτημα συνδρομής στις έρευνες από την Ιντερπόλ, μπορούμε να σας πούμε, προς το παρόν.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ





aaypallhloi3_533_355- Νύχτα αποφάσισαν να μην συζητηθεί στο Υπουργικό
- Συνταγματικό κόλλημα μπλοκάρει το μέτρο
- Οι οργανικές θέσεις δεν γίνεται να μείνουν ακάλυπτες
- Εξετάζουν τώρα το μέτρο της εθελούσιας αντί της εφεδρείας σε πολλούς φορείς
Το υπουργικό τελικά δεν θα συζητήσει σήμερα το θέμα της εφεδρείας στο δημόσιο καθώς μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε βρεθεί λύση. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ήδη ο Ε. Βενιζέλος ετοιμάζεται να ζητήσει από την τρόικα νέα προθεσμία για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα καθώς είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να παρουσιάσει λίστες με το 10% των υπαλλήλων που βγαίνουν σε εφεδρεία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν στείλει λίστες ή καθόλου στοιχεία.
Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο. Υπάρχει μεγάλο συνταγματικό πρόβλημα.
Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.
Ένα τρίτο κόλλημα είναι ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης που επιτρέπει σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να μπορεί να παραμείνουν ακόμη και πλέον της 35ετίας στην εργασία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.
Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κριτήριο, και αυτό που συζητείται πλέον είναι η ανάγκη να επιταχυνθεί το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση οργανικών θέσεων, αυτό όμως θα πάρει καιρό και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011.
newsit.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ





tameiakh2_485_355Πείτε πως δεν έγινε τίποτε το τελευταίο 24ωρο, ας υποθέσουμε ότι έγινε ένα λάθος, ότι η κυβέρνηση είπε ... μια κουβέντα παραπάνω.
Νερό και... αλάτι.
Καθώς με τα μέτρα που σκέφτονται καθημερινά (αν και έχουν τουλάχιστον 30 ώρες να ανακοινώσουν έναν νέο φόρο) οι πολίτες έχουν βρεθεί στα όρια της παράκρουσης, καλό είναι να θυμηθούμε ένα μέτρο... περυσινό.
Με λίγα λόγια, είναι σαν να μην άλλαξε τίποτε.
Εφέτος θα χρειαστούμε, ουσιαστικά, όσες αποδείξεις χρειαστήκαμε και πέρυσι. Επειδή όμως το εισόδημα όλων άλλαξε (δυστυχώς προς το χειρότερο) καλό είναι να δείτε ξανά το ποσό των αποδείξεων που απαιτείται με βάση το εισόδημα. Ανάλογα με το εισόδημά σας θα πρέπει να κάνετε μια απλή πράξη.
Να βρείτε ποιο είναι το 25%.
Αν δεν έχετε “κομπιουτεράκι” δείτε τα παρακάτω παραδείγματα.
Εισόδημα (μεικτό) Ποσό αποδείξεων
1.000 ευρώ 250 ευρώ
2.000 ευρώ 500 ευρώ
5.000 ευρώ 1.250 ευρώ
7.000 ευρώ 1.750 ευρώ
10.000 ευρώ 2.500 ευρώ
12.000 ευρώ 3.000 ευρώ
15.000 ευρώ 3.750 ευρώ
17.000 ευρώ 4.250 ευρώ
20.000 ευρώ 5.000 ευρώ
23.000 ευρώ 5.750 ευρώ
26.000 ευρώ 6.500 ευρώ
30.000 ευρώ 7.500 ευρώ
33.000 ευρώ 8.250 ευρώ
37.000 ευρώ 9.250 ευρώ
40.000 ευρώ 10.000 ευρώ
45.000 ευρώ 11.250 ευρώ
50.000 ευρώ 12.500 ευρώ
60.000 ευρώ 15.000 ευρώ
Για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα χρειαστείτε 15.000 ανεξαρτήτως ποσού.
Διαβαστε περισσοτερα »

Δήμαρχος, τύπωσε σχολικά βιβλία! Τα βλέπετε κυρία Διαμαντοπούλου;



Ότι δεν μπόρεσε να κάνει το υπουργείο Παιδείας, το έκανε ο δήμαρχος στο Ίλιον! Υπολόγισε το κόστος των φωτοτυπιών και είδε ότι αν τα τύπωνε θα έβγαινε πολύ μικρότερο το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί απ' ότι οι φωτοτυπίες. Για την ακρίβεια, οι φωτοτυπίες κόστιζαν περίπου 250.000 ευρώ ενώ το τύπωμα των βιβλίων κόστισε μόλις....




33.000 ευρώ! Έτσι ήρθε σε συνενόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, και πήρε την πρωτοβουλία να τα τυπώσει ο δήμος για λογαριασμό των δημοτών του, χωρίς οι γονείς να χρειαστεί να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά της φωτοτύπισης!

Μπράβο σας κύριε Νίκο Ζενέτο.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ζάμπλουτος επιχειρηματίας δηλώνει στην εφορία... εισόδημα 69 €!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ντροπή! Η απόλυτη ξεφτίλα! Αυτός ο άνθρωπος έχει εκατοντάδες επιχειρήσεις με έσοδα πολλά πολλά εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα διατελεί ή διατέλεσε κατά το παρελθόν και τον ισχυρό άνδρα καναλιού! Υπάλληλος του ΚΕΠΥΟ που περνούσε μπροστά από ανοιχτό ηλεκτρονικό υπολογιστή είδε με τα μάτια του και μας μετέφερε όσα ακολουθούν:...

Το όνομα του επιχειρηματία που είναι γνωστός τοις πάση στην Ελλάδα, φιγουράρισε πάνω πάνω στην φορολογική του καρτέλα. Η ματιά του φίλου που το ξεχώρισε, αμέσως αναζήτησε στην οθόνη το πόσό που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δήλωσε ως εισόδημα στην φορολογική του δήλωση! Παραλίγο να πάθει έμφραγμα όταν το βρήκε! Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας με τις offshore και τα αμέτρητα εκατομμύρια, ο άνθρωπος που έγινε πασίγνωστος με τις δημόσιες εξάρσεις μίσους εναντίον άλλου επιχειρηματία, αυτός που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση Καραμανλή, αυτός που διατηρεί στενές επαφές με τις ΗΠΑ... δήλωσε ως εισόδημα...69 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ! Μας περνάνε πια για τόσο μαλάκες σε αυτή την χώρα; Και ζητούν από εμάς με τους μισθούς της πλάκας να τους πληρώσουμε και τα χαράτσια τους; Επιεικώς λοιπόν, άει στο διάολο και το φοροσαφάρι σας και η λαμογιά σας!

Το όνομά του φυσικά και θα δημοσιευθεί, αρκεί να καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας ένα αντίτυπο της φορολογικής του δήλωσης... χωρίς όμως να καταδικάσουμε φίλους και υπαλλήλους...  



             πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Κώστας Χαρδαβέλλας: Ποιοί μας εξευτελίζουν



Ντρέπομαι γιατί σε Ευρώπη και Αμερική συμπεριφέρονται στον Έλληνα πρωθυπουργό σαν να είναι ο χειρότερος «παπατζής» και του ζητάνε και εγγράφως αυτά που λέει και υπόσχεται.

Ο εξευτελισμός μιας ολόκληρης χώρας στο πρόσωπο του ανθρώπου που εννοείται ότι είναι ο αρχηγός της.
Ζήτησε η Λαγκάρντ από Παπανδρέου και Βενιζέλο ΕΓΓΡΑΦΩΣ αυτά που υπόσχονται ότι θα κάνουν για να πάρουμε την 6η δόση.
Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Ούτε μαφιόζοι στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης να ήταν οι δύο Έλληνες πολιτικοί, που, όσα λάθη κι αν έχουν κάνει, δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση.
Σαν να είναι τα χειρότερα λαμόγια, απατεώνες και αλάνια στα σαλόνια της τρόικας.
Ποιοί τελικά οδήγησαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας σε αυτόν τον εξευτελισμό;
Φυσικά, σε πρώτο επίπεδο φταίνε αυτοί με τα λάθη τους, τις ολιγωρίες τους, τη δειλία τους και γενικά την ανικανότητα μιας κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφωνεί και υπογράφει με την τρόικα.
Όμως πίσω από την κυβέρνηση κρύβονται οι δράκοι της εθνικής μας ξευτίλας.
Και θα σας δείξω μόνο δύο από τους πολλούς:
Εδώ και 15 μέρες έχουν ζητήσει από τους διευθυντές ΔΕΚΟ, Οργανισμών του Δημοσίου και διαφόρων κρατικών φορέων να συντάξουν τους καταλόγους των υπαλλήλων που περισσεύουν ή δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς για να τους βάλουν στην εφεδρεία ή να τους μετατάξουν αλλού.
Από τους 150 Οργανισμούς μόνο οι διευθυντές των 100 έστειλαν τον κατάλογο και οι άλλοι 50 ζήτησαν νέες προσλήψεις. Τρελό; Όχι, αν σκεφτείτε ότι πολλοί από αυτούς που δεν απάντησαν ήθελαν να προστατεύσουν υπαλλήλους τους, που είναι από κουμπάροι και γκόμενες μέχρι συνεταιράκια σε λαμογιές.
Παράδειγμα δεύτερον: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έπρεπε να πουλήσουμε κρατική περιουσία για να μαζέψουμε 1,7 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει πουληθεί το μέρισμα του Δημοσίου στον ΟΤΕ έναντι 600 εκατ. ευρώ. Τίποτα άλλο δεν προχώρησε από τις πωλήσεις της Δημόσιας περιουσίας.
Από ανικανότητα, τεμπελιά, αδιαφορία;
Όπως και να έχει το πράγμα, μέσα σε αυτό το κράτος μπουρδέλο, υπάρχουν σε κάθε θέση οι «δράκοι» που μας οδηγούν στην εθνική αναξιοπιστία έναντι των ξένων και οδηγούν στο διεθνή εξευτελισμό τον πρωθυπουργό της χώρας.
Όσο αυτοί οι ανίκανοι και δειλοί άνθρωποι θα είναι σε καίριες θέσεις του κράτους, ο εθνικός εξευτελισμός θα γίνεται μεγαλύτερος σε Ευρώπη και Αμερική
Διαβαστε περισσοτερα »

Αποκάλυψη: Έρχεται η ώρα του μεγάλου ξεπουλήματος!


Όπως σας αποκάλυψε η «prionokordela.gr», οι Γερμανοί έχουν ήδη έτοιμο το «σχέδιο Β» για το «ελληνικό ζήτημα»… Το σχέδιό τους προβλέπει το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας, με «επενδυτικό μανδύα»!
Το σχέδιο έχει καταρτιστεί από την εταιρία επενδυτικών συμβούλων Roland Berger που εξειδικεύεται στις αποκρατικοποιήσεις και ονομάζεται «ΕΥΡΗΚΑ»… Το σχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρατεύσει το σύνολο των ενεργητικών της – μία περιουσία που έχει υπολογιστεί στα 125 δισεκατομμύρια ευρώ – και να το «μεταφέρει» σε μία κεντρική εταιρία» (προφανώς συμφερόντων της Ε.Ε).
Ο συγκεκριμένος «οργανισμός» θα χρηματοδοτείται από τα κράτη της ΕΕ, του οποίου η έδρα θα μπορεί να είναι στο Λουξεμβούργο, και θα αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας σ’ ένα βάθος χρόνου που θα φτάνει μέχρι το… 2025!!!
Για να διαβάσετε το σχέδιο στην αγγλική έκδοση από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας πιέστε ΕΔΩ.
Διαβαστε περισσοτερα »

VIDEO–ΣΟΚ: Οι «νταήδες» του Ερντογάν ξυλοφορτώνουν την ασφάλεια στο κτίριο του ΟΗΕ!



Απίστευτο video κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες… Η προσωπική ασφάλεια του Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στο κτίριο του ΟΗΕ (!!!) χτυπούν τους αστυνομικούς που είναι σε υπηρεσία! Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική αντιπροσωπία προσπάθησε να μπει στην αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων από πλαϊνή πόρτα, γεγονός που ερμηνεύτηκε από την ασφάλεια του κτιρίου ως «ύποπτη»!
Οι Τούρκοι, μέλη της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, αποδεικνύουν ότι οι «γείτονες» δεν σέβονται ούτε τον ίδιο τον ΟΗΕ!
Πρόκειται για μία απίστευτη σκηνή, μέσα στο κτίριο του ΟΗΕ! Και μετά κάποιοι λένε να μην ανησυχούμε για την προκλητικότητα των Τούρκων…   
 
 

                            
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο Βλ. Πούτιν υπεραμύνεται της ρωσικής γλώσσας: "Εθνική προσβολή η υπερβολική χρήση ξένων λέξεων"



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τους Ρώσους που
κάνουν υπερβολική χρήση ξένων λέξεων στον προφορικό τους λόγο για «έλλειψη
αυτοπεποίθησης».


«Χρειαζόμαστε χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μια σπουδαία χώρα, ένα σπουδαίο έθνος και έχουμε έναν σπουδαίο πολιτισμό. Έχουμε πολλά για τα οποία
πρέπει να είμαστε υπερήφανοι», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με
εκπροσώπους της Ρωσικής Ένωσης Βιβλίου.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι νιώθει προσβεβλημένος κάθε φορά που κάποιος Ρώσος
χρησιμοποιεί μια ξένη λέξη στη θέση της αντίστοιχης ρωσικής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Ξεκινάει άσκηση για την αντιμετώπιση αιφνίδιας τουρκικής απειλής


Η αντιμετώπιση μιας αιφνίδιας στρατιωτικής κρίσης είναι το βασικό σενάριο στη φετινή διακλαδική άσκηση «Αλέξανδρος», ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι από το απόγευμα της Δευτέρας το «Πίρι Ρέις» έχει ξεκινήσει έρευνες μέσα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη υπό την προστασία έξι τουρκικών πολεμικών πλοίων. Ο Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών στο ...πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου ανήκει το «Πίρι Ρέις», ισχυρίστηκε ότι από τις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας, το τουρκικό πλοίο έχει ξεκινήσει ερευνητικές εργασίες. 
Το «Πίρι Ρέις» πλέει σε διεθνή ύδατα αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια απόσταση περίπου 40 μίλια νότια από την Πάφο, και συνοδεύεται από έξι τουρκικά πολεμικά πλοία. Το ερευνητικό πλοίο ενώθηκε με το στολίσκο των έξι τουρκικών πολεμικών το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα πλεύσει στο λιμάνι της Μερσίνης.
«Δεν έχουν κανένα πρόβλημα», είπε ο διευθυντής του τουρκικού Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών για το πλήρωμα του «Πίρι Ρέις» και πρόσθεσε : «Ήδη τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και οι φρεγάτες παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες του πλοίου».
Κι όλα αυτά ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς εξαπολύει νέες απειλές προειδοποιώντας τη Λευκωσία. «Ελπίζω ότι η απέναντι πλευρά δεν θα έχει το θράσος να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει χρήση βίας», είπε ο κ. Αρίντς στο Euronews και ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα δεν έχει στείλει τα πολεμικά της πλοία στην ανατολική Μεσόγειο για να πολεμήσουν. «Ανέλαβαν καθήκον προστασίας και θα αντισταθούν, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό είναι ένα από τα μέσα, που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Συνεπώς, δεν έχουμε ανάγκη, ούτε και πρόθεση να κάνουμε πόλεμο με κανέναν», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο Πεντάγωνο κάνουν δωδεκάωρες βάρδιες προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδια επί χάρτου, αφού τα γυμνάσια που κωδικοποιούνται με την ονομασία «Αλέξανδρος» διενεργούνται σε 24ωρη βάση.
Εκτός από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, στα παίγνια συμμετέχουν όλοι οι μείζονες επιχειρησιακοί σχηματισμοί, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, αλλά και τμήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Οι αξιωματικοί ασκούνται επί χάρτου (αφού η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» που διεξάγεται από μάχιμες δυνάμεις επί του πεδίου, από το 2007 και μετά γίνεται κάθε δύο χρόνια) προκειμένου το ΓΕΕΘΑ να λάβει συμπεράσματα για τη δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων να αντιμετωπίσουν μια αιφνίδια κρίση. Οι συμμετέχοντες αξιωματικοί εφαρμόζουν τα επιχειρησιακά σχέδια.
Φέτος, το πεδίο διεξαγωγής της άσκησης έχει επεκταθεί μέχρι την περιοχή της Κύπρου.
Κι αυτό διότι οι αξιωματικοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κινήσεις των νορβηγικών ερευνητικών πλοίων που κάνουν σεισμικές εργασίες στην περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο, αλλά και την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέις».
Από το μεσημέρι της Δευτέρας, το «Πίρι Ρέις» έχει ενωθεί με τα έξι τουρκικά πολεμικά πλοία που περιπολούν σε απόσταση 45 μιλίων νοτίως της Πάφου. Ο τουρκικός στολίσκος απέχει περίπου 65 ναυτικά μίλια από την πλωτή εξέδρα όπου γίνονται οι κυπριακές γεωτρήσεις για τη διαπίστωση της ποσότητας φυσικού αερίου που υπάρχει στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το «Πίρι Ρέις» επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Μερσίνης το βράδυ της Δευτέρας. Αντί όμως να προσεγγίσει την περιοχή βορείως της Κύπρου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο κινήθηκε νότια της Κύπρου και ενώθηκε με τη φρεγάτα, την κορβέτα και τις τουρκικές πυραυλακάτες που κάνουν επίδειξη της τουρκικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Τη Δευτέρα, 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς άδεια και παραβίασαν έξι φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.


Πρώτο Θέμα
Διαβαστε περισσοτερα »

Η ηλιθιότητα της Παγκοσμιοποίησης


Η οικονομική κρίση του αναπτυγμένου κόσμου, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις αναδυόμενες οικονομίες…», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert B. Zoellick. Και συμπλήρωσε πως, «οι εν λόγω οικονομίες, που σήμερα ....συνεισφέρουν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ, θα πρέπει να τονώσουν την εσωτερική τους ζήτηση, έτσι ώστε να αποφύγουν τις εξωτερικές αρνητικές επιδράσεις…». Έτσι αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα, πως το εξαναγκαστικό, και αντιδημοκρατικό σχέδιο του «ελεύθερου εμπορίου», που προώθησε τη παγκοσμιοποίηση των αγορών, των πολιτισμών, και των οικονομιών, αποτελεί μια πλήρη καταστροφή.



Μια καταστροφή για την ισορροπία και την ελευθερία, που αποτελούν τα δυο βασικότερα στοιχεία της οικονομίας. Αυτό που εξασφαλίσαμε σήμερα είναι μια γενικευμένη αλληλεξάρτηση στην εξαθλίωση, και στην αναγκαστική λιτότητα, η οποία όμως προκαλεί παγκόσμιο οικονομικό κραχ, αντί να έχουμε τα κράτη να αναπτύσσονται ελεύθερα, με το καθένα σε μια διαφορετική φάση ανάπτυξης, προόδου, ή και ύφεσης.
Το πρόγραμμα των ελίτ, που θέλει τη συνένωση όλων των κρατών και όλων των αγορών ανεξαιρέτως, δεν είναι μόνο ωμά φασιστικό, αλλά παράλληλα δημιουργεί έναν κόσμο απαίσιο, που δεν επιτρέπει την ελεύθερη ανάπτυξη των κρατών και των οικονομιών, και επιβάλλει στους λαούς μια νέου είδους δουλεία, και μια πτωχευτική κατάσταση, με δράστες τους οικονομικούς εκτελεστές της διεθνούς κλεπτοκρατίας των ομολόγων.
Οι μανιακοί της ελεύθερης αγοράς, όπως είναι και ο Zoelick, που βοήθησαν εξαρχής να έρθει η κρίση και στον αναπτυγμένο, αλλά και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, επιμένουν πως οι οικονομίες του δεύτερου θα πρέπει να διαστραφούν, και να μετατραπούν σε ατμομηχανές εξαγωγών, αντί να αναπτύσσονται ισορροπημένα.
Έτσι, στήθηκε το σκηνικό του ελέγχου των οικονομιών από πλευράς κάποιων ελάχιστων, στο όνομα της αλληλεξάρτησης, έναν όρο που στην ουσία σημαίνει εξάρτηση, ή αλλιώς οικονομική υποδούλωση σε μη εκλεγμένους, την οποία μας επιβάλλουν οι παγκόσμιες ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.
Η λύση στα προβλήματα που μας μαστίζουν είναι η από-παγκοσμιοποίηση, και η επιστροφή μας στην οικονομική και πολιτισμική ανεξαρτησία.
Θα πρέπει να διαλυθούν τα διάφορα αντιδημοκρατικά και φασιστικά διεθνή όργανα όπως είναι η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, η Federal Reserve, κλπ. και να αντικατασταθούν από εθνική αυτονομία, και μια πραγματικά συνεταιριστική παγκοσμιοποίηση, ή τοπική ανεξαρτησία, που θα καθορίζεται ελεύθερα μέσα από εθνικά δημοψηφίσματα και δημοκρατικούς θεσμούς.
Τα κράτη θα πρέπει να ξαναπάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο, και να ρυθμίζουν νομοθετικά τις επιχειρήσεις, αντί να έχουμε αυτό που γίνεται σήμερα όπου οι επιχειρήσεις ελέγχουν τα κράτη, αλλά και διάφορα ολόκληρα οικονομικά μπλοκ, για χάρη των συμφερόντων τους, προκαλώντας συναλλαγματικούς πολέμους και διασώσεις των τραπεζιτών γκάνγκστερ.
Η πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι η εκδίωξη των ιδιωτικών κρατικών τραπεζών από το οικονομικό μας σύστημα. Εφόσον δεν ελέγχουμε τα χρήματά μας και τη πίστωσή μας, είμαστε σκλάβοι των χρηματοπιστωτικών θηρευτών, που σήμερα ελέγχουν ολοκληρωτικά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Χωρίς τον έλεγχο των εθνικών μας οικονομιών, μέσω μιας ελεύθερης πολιτικής δασμών, υποδουλωνόμαστε στις πολυεθνικές που λεηλατούν τον κάποτε αναπτυγμένο κόσμο, δημιουργώντας ένα καπιταλιστικό σύστημα ολοκληρωτικής δουλείας, που μας οδηγεί όλους ανεξαιρέτως στην οικονομική εξαθλίωση και στην κοινωνική υποδούλωση.
Το μόνο αισιόδοξο στοιχείο από όλη αυτή τη μιζέρια, είναι πως επιτέλους οι λαοί του κόσμου ετοιμάζονται να ξεσηκωθούν επαναστατώντας, και να αλλάξουν αυτό το παραμορφωμένο σύστημα που στερείται δημοκρατικής εκπροσώπησης στους θεσμούς και στα όργανα που καθορίζουν τη μοίρα μας.
Μόλις ανθίσουν εκ νέου τα κράτη, και ανακαταλάβουν την ελευθερία τους, την οικονομική αυτάρκειά τους, και την δημοκρατία τους, τότε και μόνο τότε ο κόσμος θα είναι και πάλι γεμάτος αισιοδοξία.


Blacklisted News
http://www.blacklistednews.com/The_Idiocy_of_Globalization_and_Ruin_by_Interdependency/15831/0/0/0/Y/M.html


Απόδοση: S.A.
Διαβαστε περισσοτερα »