Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θέλετα να μάθετε που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις;


Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Δείτε πως το ΤΑΙΠΕΔ με τις πλάτες της τρόικας «παζαρεύει» με τους όρους των δανειστών

Μνήμη… χρυσόψαρου αποδεικνύεται πως έχουν ορισμένοι βουλευτές, που...


  έκπληκτοι διαπιστώνουν το «μαγείρεμα» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την τρόικα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μάχη στη Βουλή για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμπεριέχει την «προδοσία» του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν σήμερα πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η τρόικα χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να «παζαρεύει» τη δημόσια περιουσία με τους δικούς της όρους και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά τα κέρδη από το ξεπούλημα να πάνε όλα στους δανειστές. Τα κέρδη για το ελληνικό κράτος, όπως είναι αναμενόμενο, μηδέν!

Οι τροπολογίες του Γιάννη Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια, δεν έπεισαν τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να άρουν τις ενστάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ .

Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επέμεινε από την πλευρά του να έχει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφασιστικό ρόλο για την κάθε μία αποκρατικοποίηση και όχι απλώς συμβουλευτικό.

Μάλλον όμως ξέχασε πως στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ψήφισε με τα δυο χέρια η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ξεκάθαρα:





Όπως διακρίνετε στα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ, στην σημείωση 7 αναφέρεται πως «το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ, επέμεινε να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι μεγάλες ΔΕΚΟ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στρατηγικό σχεδιασμό για τις αποκρατικοποιήσεις και δήλωσε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.

Αντίθετα ένα άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε πως οι συμβάσεις παραχώρησης 99 ετών δεν συνιστούν ξεπούλημα, καθώς ο πλούτος δεν φεύγει από τη χώρα.

Αντίθετος στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και των εταιρειών ύδρευσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης από πλευράς ΝΔ, υπενθύμισε κείμενο του Κωνσταντίνου Καραμανλή του 1974, σύμφωνα με το οποίο «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την διεύρυνση του τομέα που ελέγχει το κράτος».

Ο Μάκης Βορίδης, παραδέχθηκε πως το θεσμικό πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων διαμορφώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, προτάσσοντας για μια ακόμα φορά τη σωτηρία της χώρας, τη μείωση του δημόσιου χρέους και των δημοσίων δαπανών.

Από τα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ όμως παρακάτω μπορείτε να δείτε πού θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις… όλα στους δανειστές!







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου