Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 
ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
Σεβασμός και Τιμή για την Ζωή και το Έργο του
Εκοιμήθει ο πρώην Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 σε ηλικία 104 ετών.
 
Μόνο σεβασμός και τιμή μπορεί και θα πρέπει να αποδίδεται από φίλους, αλλά και από εχθρούς ακόμα προς το πρόσωπο του.
Γεγονός το οποίο αποδείχτηκε με το πλήθος κόσμου από πολλά μέρη της Ελλάδας που παραβρέθηκαν για να τον τιμήσουν από την ημέρα του θανάτου του έως και την ημέρα της ταφής του αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο πριν 2 χρόνια.
Μια Ισχυρή προσωπικότητα από τον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ξεπέρασε ακόμα και τα σύνορα της κυριαρχώντας για έναν ολόκληρο αιώνα.
Αγωνίστηκε υπηρετώντας το λόγο και το έργο του Κυρίου Ιησού Χριστού και την Ελλάδα, τηρώντας πιστά το Ευαγγέλιο και υπερασπίζοντας την Ορθοδοξία, την Πίστη, την Θρησκεία, το Ήθος, την Ιστορία, την Παράδοση, τον Λαό, την Πατρίδα και την Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα έργα του και δικά του λόγια και γραπτά δεν θα έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του από το να υπηρετεί όσο πιο πιστά μπορεί το Ευαγγέλιο.
Με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο, πίστη και ψυχή και ενώ καταγόταν από το νησί της Πάρου, αγωνίστηκε και για την Ελληνικότητα και την μοναδικότητα της Μακεδονίας μας, σαν να ήταν και ο ίδιος Μακεδόνας.
Η φράση του «Ευτυχισμένα τα Έθνη που δεν Ξεχνούν την Ιστορία τους» είναι ενδεικτική και συμβολική για τις ημέρες και τις καταστάσεις που βιώνουμε εδώ και 3 χρόνια περίπου και έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον μας.
Πλούσιο το έργο του για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και την Πατρίδα μας.
Μια σπάνια Ηρωική και Ηγετική Μορφή μιας άλλης Εποχής που πέρασε στο χθες και στο σήμερα με μεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο.
Οι λεπτομέρειες για την ζωή του, για το πλούσιο και παραγωγικό του έργο και η προσφορά του σε όλα τα παραπάνω αλλά και για τον κόσμο και την κοινωνία, έχουν καταγράφει και όπως άλλωστε αξίζει σε αυτούς τους «Άγιους» ανθρώπους και ο ίδιος έχει περάσει πια στην Ιστορία και την Αιωνιότητα. 



 ΠΗΓΗ: http://neoiellispontou.blogspot.grΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ


1 σχόλιο:


  1. Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή