Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: "Αν φορολογήσετε τα ακίνητά μας θα σας αποκλείσουμε!"


«Σταυροφορία» ξεκίνησαν οι Αγιορείτες μοναχοί, οι οποίοι απειλούν να αποκλείσουν τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας
τον Οκτώβριο, σε περίπτωση που δεν εξαιρεθούν με νομοθετική ρύθμιση τα ακίνητα των μονών που βρίσκονται έξω από το Αγιο Ορος.

Οι μοναχοί, έθεσαν το ζήτημα ως όρο στη συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να βγει στη δημοσιότητα η απαίτηση τους, αναφέρει το Εθνος, ενώ ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος βρίσκεται στο Αγιο Ορος εδώ και τρεις ημέρες, προσπαθώντας να λύσει το θέμα. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, επισήμως ο κ. Μπαλτάκος βρίσκεται στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ξενοφώντος, από χθες ωστόσο είχε επαφές με εκπροσώπους μονών, προκειμένου να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της χερσονήσου του Αθω από τους Οθωμανούς, προσκλήθηκαν μόνο ο τότε αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, και η ηγεσία του πολεμικού στόλου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου