Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Πατριάρχης Κύριλλος: Η αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων σημαίνει πως έρχεται η Αποκάλυψη


Τροφή για σχόλια δίνουν οι δηλώσεις του πατριάρχη της ρωσική ορθόδοξης εκκλησίας ο οποίος χαρακτήρισε την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ως ένδειξη της Αποκάλυψης, μένοντας πιστός στη σκληρή γραμμή που τηρεί και ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα.
«Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης. . . Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής», φέρεται να είπε ο πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος σε πιστούς στον καθεδρικό ναό Καζάν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Κάνοντας μια δήλωση υποστήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πατριάρχης είπε ότι υποστηρίζει την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον πρόεδρο.

Ανάμεσα στις διατάξεις του νόμου αυτού, που επικρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, είναι η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου