Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία - Θα ζητήσουν και την υπογραφή του Α.Τσίπρα


Το μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ κ.'Ασμουσεν, και για πολλούς ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον κ.Σόιμπλε στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ήταν εξαιρετικά σαφής, συνομιλώντας με οικονομικούς παράγοντες της ευρωζώνης αλλά και δημοσιογράφους: «H διαπραγμάτευση του φθινοπώρου με την Ελληνική κυβέρνηση θα είναι η πιο δύσκολη που έχει γίνει ποτέ, κυρίως για τους Έλληνες'»
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο κ.Σαμαράς παίρνουν πολλά τέτοια μηνύματα τον τελευταίο καιρό ενώ μόλις σήμερα ο κ.Ντάισελμπλουμ, διέλυσε όποιες ψευδαισθήσεις υπάρχουν ακόμα, αρνούμενος και να συζητήσει τον επαναπροσδιορισμό του στόχου του ελλείμματος στην Πορτογαλία.
Οι δανειστές, και στην προκειμένη φάση το Βερολίνο, φέρονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.
Τότε ουσιαστικά θα ανοίξουν τα χαρτιά τους απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για την διετία 2014-2016.
Είναι σαφές ότι οι Γερμανοί έχουν προκρίνει τη λύση ενός Νέου Μνημονίου, ενός νέου δανείου που θα συνοδεύεται από πολύ σκληρούς όρους.
Ο κ.Άσμουσεν το υπαινίχθηκε αλλά φαίνεται ότι το Βερολίνο έχει ενημερωθεί για τις μειωμένες πλέον δυνατότητες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να περάσει ένα Νέο Μνημόνιο.
Η Γερμανική Πρεσβεία έχει ενημερώσει το Βερολίνο, ότι ο κ.Σαμαράς ενδέχεται να σχεδιάζει μία ελεγχόμενη σύγκρουση με την τρόικα ή μία ηρωική έξοδο διαβλέποντας ότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή αλλά και την κοινωνία ένα Νέο Μνημόνιο με όρους όπως:
-Kατάργηση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ.
-Έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ από την Ε.Ε.
-Απολύσεις άλλων 25.000 υπαλλήλων.
-Διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ από την τρόικα.
Το Βερολίνο, όπως έχει αποκαλύψει το Νewsbomb, θέλει να συντρίψει κάθε προσπάθεια ανταρσίας. Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρήσει έστω και μία μορφή ελεγχόμενης ρήξης, η ΕΚΤ θα διακόψει στο επόμενο λεπτό τη χρηματοδότηση προς τις Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση μέχρι να συμφωνήσει η Ελλάδα στους όρους του νέου μνημονίου.
Στο σχεδιασμό τους είναι να ζητήσουν και την υπογραφή στο νέο αυτό μνημόνιο, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρα. Θα το θέσουν μάλιστα ως απαράβατο όρο προκειμένου να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.
Η «σκληρή γραμμή» δεν πρόκειται να μεταβληθεί παρά τους ευσεβείς πόθους ορισμένων αφού οι Γερμανοί πιστεύουν ότι αν υπάρξει ευνοϊκή αντιμετώπιση της Ελλάδας, πολύ δύσκολα μετά θα ελέγξουν την κατάσταση σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου