Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Τούρκοι σε απαγορευμένη περιοχή - Το "έπαιζαν" τουρίστες - ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ


Για πρώτη φορά είχαμε παράνομη εισχώρηση Τούρκων (όχι ανήκοντες σε άλλες εθνότητες) υπηκόοων σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή, με πιθανό στόχο την κατασκοπεία
Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν δύο Τούρκους σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είναι τουρίστες και ότι χάθηκαν.
Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 26 χρόνων εντοπίστηκαν βαθιά μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως στην οποία κινούνταν χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια και συνελήφθησαν αμέσως από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Οι δύο Τούρκοι δεν είχαν μαζί τους φωτογραφικές μηχανές ή χάρτες της περιοχής, αλλά και μόνο η είσοδός τους σε απαγορευμένη περιοχή είναι ύποπτη και γι’ αυτό η υπόθεση ερευνάται προσεκτικά. Στο παρελθόν είχαν συλληφθεί και άλλοι αλλοδαποί σε παρέμβριες περιοχές, αλλά πρώτη φορά συλλαμβάνονται Τούρκοι υπήκοοι.
Φυσικά ο ισχυρισμό τους ότι είναι τουρίστες σε μια μη τουριστική περιοχή, είναι το λιγότερο αδόκιμος. Το βάθος εισχωρήσεώς τους προδιαθέτει από κατασκοπία, αναγνώριση περιοχής, μέχρι και σε απόπειρα δολιοφθοράς. Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Εισαγγελείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου