Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πουλήστε τα ακίνητά σας... για να ξεπληρώσετε την εφορία - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων


Οι πολίτες αντί ρευστού θα μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους με τη μεταβίβαση ακινήτου

Με ακίνητα που θα «δωρίζουν» στο Δημόσιο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν - συμψηφίζουν τις οφειλές τους προς την εφορία προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις και τη... φυλακή.

Με τη νέα νομοθετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο νέο νόμο, οι πολίτες αντί ρευστού θα μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους με τη μεταβίβαση ακινήτου, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Όπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1. Να μεταβιβάσουν σε τρίτο την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.


ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου