Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τούρκος Α/ΓΕΑ για την κολοσσιαία προμήθεια των F-35: "Εχουμε όλα τα λεφτά"!


Επίδειξη οικονομικής δύναμης και βούλησης να υλοποιηθεί χωρίς περικοπές το πρόγραμμα αγοράς 100 μονάδων του μαχητικού αεροσκάφουςF-35 Lightning II έκανε ο Αρχηγός του τουρκικού ΓΕΑ (ΤΗΚ), αντιπτέραρχος Ακίν Οζτούρ Μιλώντας στο Ντουμπάι, στη συγκέντρωση των αρχηγών Αεροποριών διεθνώς (Dubai International Air Chiefs), δηλώνοντας ότι λέγοντας ότι «Η Τουρκία και το Επιτελείο μας ενδιαφέρονται πολύ για το F-35 και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα στο σύνολό του. Έχουμε όσα χρήματα χρειάζονται»!
Πόσα; Λιγότερα από 15 δισ. δολάρια αποκλείεται να διατεθούν!
Έτσι, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι από τους εταίρους του προγράμματος περικόπτουν τις αρχικά εκτιμώμενες παραγγελίες, είναι προφανές ότι τα λόγια του Τούρκου αρχηγού ηχούν στα αυτιά των ΗΠΑ και ειδικά της κατασκευάστριας Lockheed Martin, ως "ύμνοι αγγέλων"!
Μάλιστα χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως ατού ο αρχηγός της τουρκικής Αεροπορίας, ζήτησε "Να μη συγχέεται η περίπτωση της προμήθειας του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II με αυτή του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς FD-2000 από την Τουρκία" σε δηλώσεις του προς το Reuters.
Πρακτικά τους λέει: "Αφού σας δίνουμε τόσα λεφτά για το F-35 και είμαστε και οι μοναδικοί που σας τα δίνουμε μην μας ενοχλείτε στην προμήθεια του FD-2000"!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου