Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

''Τι ξέρει ο Τζίμης και δεν μας το λέει;'' - Υπουργείο Αμυνας: Εκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή με την ηγεσία του στρατεύματος, Αστυνομίας, ΕΥΠ για τη Συρία


Συνάντηση «εφ' όλης της ύλης» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη.

Στην συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για την πρώτη ορατή επίπτωση μιας ενδεχόμενης εισβολής που είναι το κύμα προσφύγων από την Συρία.

Όσο για την στάση της Ελλάδας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για πολιτική λύση, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκού αιτήματος θα δοθεί δυνατότητα διέλευσης και χρήσης των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει με άλλον τρόπο.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος σύρων προσφύγων την Παρασκευή πραγματοποιείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκτακτη σύσκεψη για τους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων που θα επηρεάσουν σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ και των ΕΑΣ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Δημοσιογράφος: Συζητήσατε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκκαθάριση-λειτουργία των τριών βιομηχανιών, της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ;

Ι. Στουρνάρας: Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι;

Ι. Στουρνάρας: Θα καταλήξουμε σε μία την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσιογράφος: Η Ελληνική πλευρά επιμένει η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ να γίνει ως ενιαία βιομηχανία, κ. υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Ναι.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξουν απολύσεις;

Ι. Στουρνάρας: Δεν ισχύει αυτό».


ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

ALERT! Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - Mετακινεί πυραύλους Scud και εκκενώνει βάσεις


Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετακίνησαν πολλούς πυραύλους Scud και δεκάδες εκτοξευτήρες από μια βάση στα βόρεια της Δαμασκού, πιθανότατα για να τους προστατεύσουν από ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση, ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης.

Η απομάκρυνση των πυραύλων από τους πρόποδες του όρους Καλαμούν, μιας από τις πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές της Συρίας, φαίνεται ότι έγινε στο πλαίσιο μιας περιορισμένης αναδιάταξης των οπλικών συστημάτων για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με διπλωμάτες από τη Μέση Ανατολή που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με αυτούς, οι μάχες σε κεντρικούς οδικούς άξονες και οι επιδρομές των ανταρτών παρεμπόδισαν την εκκένωση των εκατοντάδων βάσεων του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας που είναι διάσπαρτες στη χώρα.

Πηγές των ανταρτών είπαν ότι είδαν να απομακρύνονται δεκάδες κινητοί εκτοξευτήρες πυραύλων Scudαπό τη βάση της 155ης Ταξιαρχίας η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στη Χομς. Οι ανιχνευτές των ανταρτών ανέφεραν ότι είδαν πυραύλους τυλιγμένους με προστατευτικά και φορτηγά που μετέφεραν ρουκέτες και άλλο εξοπλισμό.

Περισσότεροι από 20 πύραυλοι Scud, που έχουν βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων, εκτοξεύτηκαν φέτος από τη βάση του Καλαμούν και ορισμένοι έπληξαν το Χαλέπι ή και ακόμη βορειότερες περιοχές. Η βάση αυτή περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προτεινόμενων στόχων που παρουσιάστηκε από μέλη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού σε αντιπροσώπους της Δύσης, στην Κωνσταντινούπολη, στις αρχές της βδομάδας, πρόσθεσαν οι πηγές της αντιπολίτευσης.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας και πηγές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει απομακρυνθεί από τα κτίρια όπου στεγάζονται τα γενικά επιτελεία του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, στην κεντρική Δαμασκό. Στο Καλαμούν, ένας ακτιβιστής που δήλωσε ότι ονομάζεται Άμερ αλ Καλαμούνι, είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ότι "το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της βάσης φαίνεται ότι έφυγε".

Ο λοχαγός της μονάδας Ταχρίρι αλ Σαμ των ανταρτών, Φιράς Μπιτάρ, ο οποίος κατάγεται από το Καλαμούν, υποστήριξε ότι άλλες δύο βάσεις που διαθέτουν πυραύλους, στην ίδια περιοχή, έχουν αρχίσει να τους μεταφέρουν αλλού, ενδεχομένως κοντά στη Χομς.

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι πιθανότατα έχει εκκενωθεί άλλη μια βάση πυραύλων στη Σάχια, στα νότια της πρωτεύουσας. Ένας διοικητής της ταξιαρχίας Ανσάρ αλ Ισλάμ των ανταρτών είπε ότι από τη βάση αυτή βάλλονταν αδιάκοπα τα νότια προάστια της Δαμασκού, αλλά από χθες Τετάρτη έχουν σταματήσει τα πάντα, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η βάση είναι πλέον άδεια.

ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger, υπογράφουν από κοινού την δήλωση-συμφωνία ότι ''οι Εβραίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού''


Εδώ ο κόσμος καίγεται... ή ''άσε τον πελόν στην πελάρα του''

ΠΗΓΗ:http://www.kalami.net/monima/paraleipomena.html

========================================================

Τελετή Κοινής Δήλωσης της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Αρχιραββίνου του Ισραήλ Yona Metzger


Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου η τελετή συνυπογραφής Κοινής Δήλωσης, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιραββίνου του Ισραήλ Yona Metzger, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011.

Στην Κοινή Δήλωσή τους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ αναφέρουν ότι έχουν αναπτυχθεί νέες αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ της Χριστιανικής και της Ιουδαϊκής κοινότητας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι ''έχουμε μία φιλία προ πολλών ετών και αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε μια διακήρυξη, ούτως ώστε οι δύο λαοί μας να έρθουν πιο κοντά και να έχουμε μία καλή συνεργασία. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας του διαλόγου και της προσέγγισης και έτσι θεωρήσαμε πρέπων και ορθό να κάνουμε αυτή τη διακήρυξη. Είναι πολύ σημαντική η διακήρυξη, γιατί με αυτή τη διακήρυξη παύει οποιαδήποτε εχθρότητα ή καχυποψία ή οτιδήποτε δηλητηριάζει τις σχέσεις αυτών των δύο λαών. Τόσο η Εκκλησία της Κύπρου, η ορθοδοξία μας εδώ, όσο και ο προϊστάμενος της εβραϊκής συναγωγής, συμφωνούμε να έχουμε αδελφικές σχέσεις και να πορευόμεθα μπροστά αφήνοντας πίσω ότι δηλητηρίαζε τις σχέσεις μας μέχρι σήμερα'', κατέληξε.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να βοηθήσει αυτό το Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι ''έχουμε άριστες σχέσεις και με την Κυβέρνηση του Ισραήλ'' και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ στην Κύπρο. ''Ξανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο με πολύ θετική τη θέση της ισραηλινής Κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και μάλιστα μπορούμε να βοηθηθούμε από το Ισραήλ που είναι μια ισχυρή χώρα εδώ στη Μέση Ανατολή'', σημείωσε.

Ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ, σε δήλωση του, είπε: ''Είστε τυχεροί γιατί έχετε ένα τόσο σημαντικό Αρχιεπίσκοπο στην Κύπρο. Είναι πραγματικός ηγέτης. Αυτή η Κοινή Δήλωση και αυτή η υπογραφή της Κοινής Δήλωσης θα σηματοδοτήσει και το μέλλον''.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμα και μετά από 200 χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια θα μελετούν αυτή την Κοινή Δήλωση γιατί, όπως είπε, ''είμαστε όλοι παιδιά του Αβραάμ, πιστεύουμε στον ίδιο Θεό και μεταξύ των χωρών μας υπάρχει συνεργασία''.

''Κύπρος και Ισραήλ είναι εταίροι και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας. Είμαι για δεύτερη μέρα εδώ, αλλά σας βεβαιώνω ότι αισθάνομαι πάρα -πάρα πολύ στο σπίτι μου. Εχουμε την ίδια ιστορία. Οταν οι Οθωμανοί ήταν στην Κύπρο, την ίδια περίοδο ήσαν και στο Ισραήλ. Οταν ήταν οι Αγγλοι εδώ, το ίδιο ήσαν και στο Ισραήλ. Οπως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και σας έδιωξε από τα σπίτια σας, αισθανόμαστε και εμείς το ίδιο γιατί ο ίδιος λαός έδιωξε τους δικούς μας προγόνους από τα σπίτια τους'', συμπλήρωσε.

***************************************************

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ YONA METZGER


Οι χιλιάδες χρόνων των ιστορικών σχέσεων μεταξύ του λαού της Κύπρου και του Ιουδαϊκού λαού έχουν θέσει τις βάσεις για μία νέα συναδέλφωση από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Συγχρόνως, έχουν αναπτυχθεί νέες αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ της Χριστιανικής και της Ιουδαϊκής κοινότητας.

Εμείς, ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ευχαριστούμε τον Θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη του αμοιβαίου σεβασμού και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να εργασθούμε από κοινού για την προώθηση των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Εξ άλλου, με θλίψη αναγνωρίζουμε ότι παρόμοιου είδους σχέσεις δεν υπήρχαν παντού στο παρελθόν. Ένεκα τούτου καταδικάζουμε όλες τις πράξεις που φανερώνουν έλλειψη σεβασμού προς οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική κοινότητα, την ακεραιότητά της και τους ιερούς χώρους της.

Εν τούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Κύπρου και ο Κυπριακός λαός δεν συμμετείχε ποτέ στη συστηματική απόρριψη του Ιουδαϊσμου, ούτε στις κατηγορίες για συλλογική ενοχή για θεοκτονία και προβαίνουμε στην αποκήρυξη παρόμοιων ενεργειών που είναι ασύμβατες με τη διδασκαλία των Γραφών. Εξ άλλου, θα πρέπει να σημειώσουμε περαιτέρω ότι ο λαός του Ισραήλ ποτέ δεν προέβη σε εχθρικές ενέργειες εναντίον του Κυπριακού λαού, αλλά επεδείκνυε συνεχώς τη στήριξή του προς αυτόν.

Επιπρόσθετα, οποιαδήποτε προσπάθεια να υποβιβασθεί η θρησκευτική ταυτότητα και σχέση του άλλου είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού και επομένως καταδικάζουμε κάθε προσηλυτιστική προσπάθεια από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Πάνω από όλα, βεβαιώνουμε τη διδασκαλία των αντίστοιχων θρησκειών μας σε σχέση με την αγιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, δεδομένου ότι ο καθένας έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα Θεού. Κατά συνέπεια καταδικάζουμε όλες τις πράξεις που βεβηλώνουν την ιερότητα αυτή, ιδιαιτέρως δε τη βία και την τρομοκρατία εναντίον αθώων, κατ’ εξοχήν όταν αυτή περιλαμβάνει την κατάχρηση στο όνομα του Θεού και της θρησκείας.

Δίδουμε την υπόσχεση να εργασθούμε μαζί για την προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης μεταξύ όλων των λαών και καλούμε όλους τους θρησκευτικούς αρχηγούς καθώς και όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, καλής θελήσεως να ενωθούν μαζί μας στην ανάληψη αυτής της ευθύνης.

Βεβαιώνουμε, τέλος, ότι θα συνεχίσουμε τη διμερή συνεργασία μας για την προώθηση και εμβάθυνση των καλών μας σχέσεων, για το συμφέρον του Κυπριακού και του Ισραηλιτικού λαού.




Διαβαστε περισσοτερα »

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: Ο ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...


Μπαράκ Ομπάμα: Ή κρυφός φανατικός μουσουλμάνος ή κορυφαίος undercover πράκτορας του Ισλάμ ή διεστραμμένος δολοφόνος ή ένας κοντόφθαλμος και αμνήμων αρχηγός μιας ηγέτιδας χώρας που παραδίδει τη μέση Ανατολή και τα εκατομμύρια των Αράβων στα νύχια της Αλ Κάιντα!

ΠΗΓΗ:http://harryklynn.blogspot.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

Το μίσος των Εβραιοσιωνιστών μέσα από το βιβλίο μιας Εβραιοελβετίδας κατά των Ελλήνων, με τίτλο ''Σκυλάνθρωποι'' - ''Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες''


Στο γιατί μας συμπεριφέρονται άσχημα οι Ευρωπαίοι και γενικά οι ξένοι θέλησε να απαντήσει μια Ελβετίδα παραθέτοντας τη δική της αφήγηση στο υβριστικό βιβλίο "Σκυλάνθρωποι".

Η Ελβετίδα που θεωρεί τη φυλή των Ελλήνων κυριολεκτικά αφόρητη γι αυτό και τη μισεί δικαιολογεί το μένος λέγοντας πως στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε ψυχικά καταπιεσμένη:

"Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει, εξηγήσει, να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της γνώσης και της σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η γνώση του και η σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρο μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων".

Όλη αυτή η ελληνική πραγματικότητα λοιπόν καταστάλαξε στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας ένα φλογερό μίσος για κάθετι ελληνικό και το οποίο θεωρεί πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!

Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος".

Και κλείνοντας με λίγη ακόμη παράνοια:

"Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας".

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παρ’ όλα αυτά, δεν επέστρεψες από τις διακοπές σου, δε συσπειρώθηκες, δεν ούρλιαξες, δε βγήκες στο δρόμο - Θα σε πετάξουν τώρα στο δρόμο οι τράπεζες


Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΜΟΥ
Το παραμύθι του σοκ έλαβε επίσημα τέλος. Για σοκ θα μιλούσαμε αν κάποιο πρωί σε πετούσαν ξαφνικά από το σπίτι σου δίχως να το περιμένεις. Τώρα πλέον το περιμένεις. Σε προειδοποίησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο. Το άφηναν να διαρρεύσει επί μήνες. Δεν αντέδρασες. Το αντίθετο, πήγες διακοπές.

Δε σε κατηγορώ. Αυτό είχες ανάγκη. Άλλωστε ίσως και να μην πίστεψες ότι θα σου πάρουν το σπίτι. Όμως τώρα σε προειδοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών. «Αν δε σου πάρουμε το σπίτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», σου είπε.

Αν μάθαινες ότι ξέσπασε φωτιά κοντά στο σπίτι σου θα επέστρεφες κι από την άλλη άκρη του κόσμου για να παλέψεις να το σώσεις. Τώρα, δεν επέστρεψες. Έμεινες εκεί. Καλά έκανες. Δε σε κατηγορώ.

Δε θα έμαθες ότι για την κατάσχεση του σπιτιού σου θα συνυπολογιστούν οι έννοιες των «αποδεκτών συνθηκών διαβίωσης» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Πήγες διακοπές. Ή ακόμη κι αν δεν πήγες. Έφαγες όμως τρία γεύματα την ημέρα και δε στήθηκες σε συσσίτιο. Κάπνισες κι ένα πακέτο τσιγάρα. Ίσως αγόρασες κι ένα παγωτό στα παιδιά. Άρα, ζεις σε «αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης», οπότε θα μπορούσες να πληρώνεις το δάνειό σου τρώγοντας λιγότερο, μην καπνίζοντας και μην αγοράζοντας παγωτό στα παιδιά σου.

Αν έκανες αυτές τις θυσίες «για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες», τότε παίρνεις το παράσημο του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», οπότε ίσως δε θα χάσεις φέτος το σπίτι σου, αλλά του χρόνου. Αναλόγως πόσο κώλο έστησες στις τράπεζες, θα κερδίσεις κάποιους μήνες κάτω από κεραμίδι.

Παρ’ όλα αυτά, δεν επέστρεψες από τις διακοπές σου, δε συσπειρώθηκες, δεν ούρλιαξες, δε βγήκες στο δρόμο. Δεν πειράζει. Θα σε πετάξουν τώρα στο δρόμο οι τράπεζες. Ο δρόμος, πάντως, ήταν ο μονόδρομός σου. Σημασία είχε ο τρόπος που θα έβγαινες στο δρόμο. Αν θα έβγαινες μόνος σου ή αν θα σε πετούσαν. Σου το είχαν ξεκαθαρίσει πριν τους ψηφίσεις. Όμως πήγες και τους ψήφισες. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Κι εσύ, ο κάποιος άλλος, μπορεί να απολυθείς. Βέβαια πρώτα θα αξιολογηθείς. Πόσο νεοδημοκράτης είσαι; Πόσο πιστός πασοκτσής είσαι; Ποιος βαθμός συγγένειας σε συνδέει με κάποιον υπουργό; Κι αν είσαι συγγενής κάποιου βουλευτή, πόσο παλιός και χρήσιμος είναι αυτός ο βουλευτής; Είναι ακόμη εν ενεργεία ή όχι;

Η αξιολόγηση θα είναι αντικειμενική. Έχουν εκδοθεί τόσες εκατοντάδες οδηγίες προσμέτρησης και αφαίρεσης μορίων αξιολόγησης που δε μπορείς να βγάλεις άκρη αν αξιολογήθηκες σωστά ή όχι. Άρα είναι αντικειμενική η αξιολόγηση. Έφτασες στο έσχατο σημείο αναξιοπρέπειας. Κατέκτησες την κορυφή της προσωπικής εξαθλίωσης. Σε αξιολογούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Μιχελάκης.

Παρ’ όλη την ξευτίλα δεν επέστρεψες από τις διακοπές σου, δε συσπειρώθηκες, δεν πέταξες πέτρα. Δε σε κατηγορώ. Καλά έκανες. Το πήρες απόφαση μάλλον ότι αυτή η μοίρα είναι που σου αξίζει. Ίσως σκέφτεσαι «σ’ εμένα θα τύχει;». Είναι όπως τα τροχαία. «Εγώ θα σκοτωθώ;». Μέχρι που σκοτώνεσαι και παύεις ν’ αναρωτιέσαι. Όταν όμως τύχει να σου πάρουν το σπίτι και να μείνεις άνεργος, δεν έρχεται η λύτρωση. Θα συνεχίσεις ν’ αναρωτιέσαι. Θα έχεις όλο το χρόνο δικό σου για ν’ αναρωτιέσαι πώς συνέβη αυτό. Και θα δηλώνεις σοκαρισμένος.

Αυτός ήταν ο Αύγουστος του φόβου μου. Όχι, δε φοβήθηκα αυτούς. Προειδοποίησαν εγκαίρως. Κυρίως, όμως, απέδειξαν ότι δε μπλοφάρουν. Αυτόν τον Αύγουστο φοβήθηκα εσένα που δεν επέστρεψες, δε συσπειρώθηκες, δεν υπερασπίστηκες τίποτα. Είσαι χειρότερος κι από τα δέντρα. Τα δέντρα στην πυρκαγιά, αν είχαν πόδια θα έτρεχαν να γλιτώσουν. Εσύ έμεινες ακίνητος. Θα καείς. Έκανες την επιλογή σου. Αυτή φοβήθηκα φέτος τον Αύγουστο.





ΠΗΓΗ:http://harryklynn.blogspot.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

Εσχάτη προδοσία! - Έτσι παρέδωσαν στους Γερμανούς το ΤΑΙΠΕΔ, τα Αεροδρόμια και τις Μαρίνες σε Τούρκους..


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε το διαλύουν, το «χρεοκοπούν»....
Θα πουλάμε εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα. Π.χ τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ..
αποφασίζει μόνο του να εκδίδει ομόλογα (να δανείζεται) με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου!
Δεν θα μας δανείζουν μόνον με τοκογλυφικά επιτόκια και υποθήκες δικές μας, αλλά θα δανείζονται και οι ίδιοι με εγγύηση δική μας!!! να γελάσει κανείς ή να κλάψει!
Αυτά που ακολουθούν τα γράφαμε ΕΔΩ στις 28 Ιουνίου 2011, τρείς μέρες πριν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο 2012-2015...

Στον εφαρμοστικό και στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δημιουργειται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.»
Διαβάστε και φρίξτε..
Επιλέξαμε ορισμένα μόνο σημεία από τον προς ψήφιση εφαρμοστικό νόμο. Αυτά που είδαμε και διαβάσαμε δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν, ότι είναι αλήθεια...
Δείτε τώρα πως θα διοικείται αυτό το ταμείο, πως ορίζονται τα μέλη και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις...

Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου.
Θα πουλάμε δηλαδή εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα. Π.χ τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα. 
Φανταστείτε τι θα γίνει με εθνικά μας θέματα, τι εκβιασμούς θα δεχόμαστε! Είναι δυνατόν αυτό να το επιτρέψουμε;; 


Όπως είπαμε και πιο πάνω: Καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα!

Οι βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα, αυτήν την προδοσία, τα έχουν διαβάσει στοιχειωδώς αυτά;; ‘η θα μας πουν πάλι δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε, γιατί μας τα έδωσαν την Παρασκευή και έπρεπε να τα ψηφίσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη;; δεν φοβούνται ότι θα λογοδοτήσουν κάποτε στον ελληνικό λαό, όσοι τολμήσουν τέτοια προδοσία;

Η πάσης φύσεως αξιοποίηση γίνεται μόνον ύστερα από γνώμη του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ, δηλαδή της τρόικας..
Θα αποφασίζουν μόνοι τους να εκδίδουν ομόλογα (να δανείζονται) με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! Δεν θα μας δανείζουν μόνον με τοκογλυφικά επιτόκια και υποθήκες δικές μας, αλλά θα δανείζονται και οι ίδιοι με εγγύηση δική μας!!! να γελάσει κανείς ή να κλάψει!
Δηλαδή, το Ταμείο μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!!!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε σκοτωμένες τιμές. Δηλαδή, επαναγοράζουν οι ίδιοι το χρέος μας αφού το ξεφτιλίσουν στην ουσία με δανεικά δικά μας!!!!
Έξυπνο!!! διότι αποτρέπει το ίδιο το ελληνικό κράτος να αγοράσει προς όφελος του μέρος από το χρέος του σε καλή τιμή (κάτι που έκανε π.χ η κυβέρνηση του Ισημερινού στο δικό της χρέος). και αυτό ακόμα θέλουν να το καλύψουν, να μας κόψουν κάθε διέξοδο!!! και μάλιστα με εγγυήσεις δικές μας, δηλαδή εμείς να είμαστε υπόλογοι και για τα νέα δανεικά!!!
Άλλο τρομερό: Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε το διαλύουν, το «χρεοκοπούν».
Η καμπάνα χτυπάει μάλλον για τον ΟΣΕ, τα τρένα μας και όχι μόνο...

Όλα αυτά βέβαια ψηφίστηκαν και αποτελούν νόμο του κράτους...τον Ν. 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Να δείτε τώρα που μετά το σκάνδαλο Σταυρίδη...θα απαιτήσουν οι Γερμανοί και η τρόικα να βαλουν δικό τους άτομο στο ΤΑΙΠΕΔ..
Γιατί μου περνάει απ το μυαλό ότι για να πάρουν τα 10 δισ. του νέου δανείου το 2014..θα παραδώσουν και επίσημα το ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα.. 

ΠΗΓΗ:http://harryklynn.blogspot.gr/
Διαβαστε περισσοτερα »

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΤΣΙΟΥ; - ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ;


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΟΥ

Nέο Αυγουστιάτικο ..ΣΟΚ: Θα κατάσχονται και τα περιουσιακά στοιχεία συζύγων - τέκνων για χρέη προς το Δημόσιο


Απ' τη μέγγενη των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο έστω και 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να γλυτώσουν ούτε σύζυγοι, ούτε παιδιά...
Σύμφωνα με έγγραφο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και τίτλο "Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών", που δημοσιοποιεί σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία", υπογραμμίζεται πως θα πρέπει να ελέγχεται και η συνυπευθυνότητα για το χρέος που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα το έγγραφο επισημαίνει πως "για τις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται σχέση συνυπευθυνότητας, οι αρμόδιες για την είσπραξη ΔΟΥ θα πρέπει να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να διαπιστώνεται αν υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα για την πληρωμή της οφειλής ευθύνη". Εν ολίγοις με αυτό τον τρόπο ο γγ Δημοσίων Εσόδων ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των συνυπεύθυνων των χρεών, που μπορεί μεταξύ άλλων να είναι σύζυγοι, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία!

Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Θεοχάρης ζητά απ' τις ΔΟΥ να του κοινοποιήσουν λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία τουλάχιστον 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας.Μάλιστα,ο γγ Δημοσίων Εσόδων ζητά να ενημερωθεί εντός 14 ημερών προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να δρομολογηθεί η αναγκαστική εκτέλεση όχι μόνο γι αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και για όσους δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει


Διαβαστε περισσοτερα »

Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου! - Όλα έτοιμα για το μεγάλο μπαμ στη Συρία!


Όλοι θέλουν να την αποφύγουν, αλλά...
Κερδίζει έδαφος το σενάριο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία

Ενίσχυση ναυτικής παρουσίας στη Μεσόγειο εξετάζει η Ουάσινγκτον - Αντιδρά η Γερμανία, στηρίζουν τη «λύση» των όπλων Βρετανία και Γαλλία, προειδοποεί η ΡωσίαΟσμή πολέμου αρχίζει να καλύπτει τη Συρία, με τις ΗΠΑ να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, αν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Ασαντ.

Τις επιλογές στρατιωτικής επέμβασης εξέτασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συνομίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, εκφράζοντας τη «βαθιά ανησυχία τους (...) για τις ολοένα και πιο σημαντικές ενδείξεις ότι μια σημαντική επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του λαού του».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ενημερωθεί σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατιωτικών μέσων εφόσον αποφασιστεί.

Όπως τόνισε ο Χέιγκελ, ο Ομπάμα έχει στη διάθεσή του επιλογές αν διατάξει επέμβαση στη χώρα, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν άμεσα αν διαπιστωθεί πως πράγματι έγινε χρήση χημικών όπλων, καθώς «υπάρχει ο κίνδυνος μίας ακόμα επίθεσης», παρότι επισήμανε πως «δεν γνωρίζουμε» πότε μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί.

Για τον σκοπό αυτό, επισήμανε πως το πολεμικό ναυτικό σκοπεύει να επεκτείνει τη παρουσία του στη Μεσόγειο με την αποστολή ενός τέταρτου αντιτορπιλικού εξοπλισμένου με πυραύλους κρουζ.

Από την άλλη, η συριακή πλευρά προειδοποιεί πως αν πραγματοποιηθεί ξένη επέμβαση, τότε όλη η Μέση Ανατολή θα τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς αυτό ενδέχεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από ακραία στοιχεία, όπως οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Ο υπουργός Ενημέρωσης της συριακής κυβέρνησης, Ορμάν αλ_Ζούμπι, δήλωσε πως μία τέτοια επέμβαση «θα είναι δύσκολο ταξίδι για τις ΗΠΑ» και προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση πως «αν περάσει την κόκκινη γραμμή αυτό θα έχει επιπτώσεις στον Λευκό Οίκο».

Η Γαλλία από την πλευρά της, αποκλείει χερσαία εισβολή αλλά υποστηρίζει μία δυναμική απάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να δηλώνει πως μία σειρά στοιχείων αποδεικνύουν πως έχει γίνει χρήση χημικών.

«Όχι» της Γερμανίας σε στρατιωτική επέμβαση
Ωστόσο, η Γερμανία μπαίνοντας στη συζήτηση για το ζήτημα της Συρίας είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την στρατιωτική λύση για όσα συμβαίνουν στη Συρία», διεμήνυσε εχθές Σάββατο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ.

Τόνισε δε, πως δεν θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση δε θα προσφέρει βοήθεια στο συριακό λαό και θα ήταν προτιμότερη μία πολιτική λύση στην κρίση, που μέχρι στιγμής έχει σπείρει τον θάνατο σε 100.000 ανθρώπους.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών.

Επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Όλα αυτά, την ώρα που η πρώτη επιβεβαίωση για χρήση χημικών όπλων στη Συρία έρχεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Όπως ανακοίνωσε η διεθνής οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε τρία νοσοκομεία της Δαμασκού, νοσηλεύτηκαν περίπου 3.600 ασθενείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν συμπτώματα από εισπνοή νευροτοξικών αερίων, εκ των οποίων οι 355 κατέληξαν.

Παρότι ακτιβιστές συγκεντρώνουν στοιχεία για την εξακρίβωση της χρήσης τέτοιων όπλων, αναμένεται ακόμα να δοθεί η άδεια πρόσβασης στη περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σε επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε συνομιλίες με τον Σύρο ομόλογό του, Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Δαμασκού θα έπρεπε να είχε επιτρέψει την πρόσβαση στους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Σχετικά με το ζήτημα πάντως, το Ιράν -στενός σύμμαχος της Συρίας- δήλωσε πως η συριακή κυβέρνηση είπε στην Τεχεράνη ότι θα επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν τις περιοχές.

Συρία: Το καθεστώς ενέκρινε τον έλεγχο από επιθεωρητές του ΟΗΕ
Τέσσερις ημέρες μετά την ημέρα, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, εκατοντάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί από επίθεση με χημικά όπλα, σε περιοχή έξω από τη Δαμασκό, η κυβέρνηση της Συρίας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να επισκεφτούν το σημείο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το καθεστώς Άσαντ έδωσε σήμερα την έγκρισή του για να γίνει η πολυσυζητημένη επίσκεψη.

Είχε προηγηθεί μπαράζ πιέσεων από ξένα κράτη, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όντας η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαίωσε τη χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα εδώ


ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

Προσοχή: Δείτε τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας!


Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει ένα διαφορετικό χρώμα στο κάτω μέρος της συσκευασίας κάθε οδοντόκρεμας;
Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα χρώματα;
Πράσινο: Φυτική
Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας
Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης
Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση
Προσοχή λοιπόν στις οδοντόκρεμες που αγοράζετε!...


Διαβαστε περισσοτερα »

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Άφωνους και εμβρόντητους μας άφησε για μια ακόμη φορά με την συνέντευξη που έδωσε σε Σκοπιανή δημοσιογράφο στην Αγγλική παρακαλώ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διανοούμενος της αντιστροφής και διαστρέβλωσης κύριος Νάσος Θεοδωρίδης.
 Ο εν λόγω κύριος, ο οποίος σύμφωνα με την Βουδιστική θεώρηση της μετενσάρκωσης, θα αποτελεί σίγουρα την μετενσάρκωση του Εφιάλτη ή του Πήλιου Γούση, σαφώς δηλώνει στην χαριτωμένη δεσποσύνη, ότι όταν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκόπια θα ονομάζονται Μακεδονία και οι σκοπιανοί Μακεδόνες.

Γενικά σε όλο το λογύδριο του ο αγαπητός Νάσος, επαναλαμβάνει αρκετές φορές ότι κατόπιν της εκλογικής νίκης του κόμματος του η εξωτερική πολιτική της Χώρας θα βασίζεται σε ιδανικά όπως  η ειρήνη, η πολλαπλή κατανόηση, ο ρεαλισμός και όχι σε Εθνικιστικά πρότυπα.
Αυτό πως το ερμηνεύει; Τι σημαίνει άραγε για τον κύριο Θεοδωρίδη ο όρος ειρήνη; Μονομερής υποχώρηση, ανοχή των προσβολών και προκλήσεων, υποχωρητικότητα; Γιατί ειρήνη και καθεστώς σύμπνοιας, μπορούμε να έχουμε μόνο με ένα γειτονικό κράτος που πρωτίστως σέβεται τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας, την Φυλή και την Υπερηφάνεια μας και οι σκοπιανοί όπως και οι αλβανοί συνεχώς αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν μας σέβονται, αλλά και προκαλούν προβάλλοντας εδαφικές απαιτήσεις.
Με τον όρο πολλαπλή κατανόηση τι εννοεί;
Δεχόμαστε και συμφωνούμε όλα όσα προβάλλουν οι γείτονες σκοπιανοί; Την ανθελληνική προπαγάνδα, την ιστορική διαστρέβλωση, την πολιτική συκοφάντηση;
Αυτοί μας ανοίγουν τον λάκκο, αλλά εμείς τους κατανοούμε;
Τώρα όσον αφορά τον ρεαλισμό και τα ρεαλιστικά πρότυπα εδώ θα δηλώσουμε ότι ο αγαπητός Νάσος, έχει συγχύσει λίγο τις έννοιες. Γιατί άλλο ρεαλισμός και άλλο δωσιλογισμός. Εκτός αν με τον όρο ρεαλισμό εννοεί την προδοσία και το ξεπούλημα της Πατρίδας.
Λέει ακόμη ότι η διένεξη όσον αφορά το θέμα του ονόματος θα λυθεί με έναν φιλικό τρόπο σύμφωνα με την επιθυμία και των δυο πλευρών και από πολιτικούς οι οποίοι δεν ενστερνίζονται Εθνικιστικά ιδεώδη.
Ο φιλικός τρόπος και η επιθυμία πως ερμηνεύονται; Μήπως εννοεί να τους παραχωρήσουμε την Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουν διέξοδο στον Αχλαδόκαμπο Αρκαδίας; Και αν οι πολιτικοί και από τις δυο πλευρές δεν ενστερνίζονται Εθνικιστικά ιδεώδη, τότε τι ενστερνίζονται; Το δικαίωμα των πάντων να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, εκτός από το δικαίωμα των Ελλήνων να ονομάζονται Έλληνες;
Ας μη  λησμονεί ο κύριος Θεοδωρίδης ότι σε κάποιες όχι πολύ μακρινές εποχές, αν υποστήριζε αυτά που αβασάνιστα εκστομίζει, θα βρισκόταν κατηγορούμενος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Και ίσως, λέμε ίσως, να ευρίσκετο προ των έξι μέτρων.
Γιατί όταν δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το δικαίωμα στους σκοπιανούς να ονομάζονται Μακεδόνες παραχαράσσοντας έτσι αιώνων Ιστορίας, μόνο έσχατη προδοσία μπορεί να θεωρηθεί. Γιατί με την ίδια λογική, οι τούρκοι έχουν δικαίωμα να έχουν βλέψεις στα νησιά του Αιγαίου πελάγους και οι αλβανοί στην δυτική Ήπειρο. Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του διεθνισμού, της ειρήνης και της πολλαπλής κατανόησης να τους τα παραχωρήσουν.
Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποι που θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα; Ένα συνονθύλευμα προδοτών, ριψάσπιδων, ανθελλήνων, μουσουλμανολάγνων, που τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης θα έχουν φθάσει τα σύνορα του Ελληνικού κράτους στον νομό Φθιώτιδος.
Που θα γεμίσουν τις πόλεις, τα  χωριά, τις συνοικίες, τις οδούς και τις πλατείες με μουσουλμάνους και κάθε λογής τριτοκοσμικά μιάσματα. Που θα δαπανούν τα κρατικά κονδύλια για την δημιουργία ισλαμικών τεμενών, ενώ θα παροπλίζουν και θα σφραγίζουν Χριστιανικούς ναούς. Που θα αιτιολογούν και θα δικαιολογούν τις εγκληματικές πράξεις του κάθε αλλοδαπού λαθρομετανάστη (αν και τότε δεν θα υπάρχουν λαθρομετανάστες. Οι μόνοι λαθραίοι στην Χώρα τους θα είναι οι Έλληνες) και θα κολάζουν και θα αφορίζουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας χαρακτηρίζοντας το σαν ρατσισμό και ξενοφοβία; Που θα επιτρέπουν στα σχολεία να διδάσκεται το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλική επιθυμία και μάλιστα από το Δημοτικό;
Έλληνιδες και Έλληνες Συμπατριώτες, θα θέλατε ποτέ να μας κυβερνήσουν αυτοί; Ανθέλληνες και εθνοπροδότες σαν τον Νάσο Θεοδωρίδη, τον Αλέξη Τσίπρα και το σινάφι τους. Άνθρωποι που θα ισοπεδώσουν την Πατρίδα μας και θα αφανίσουν τον Ελληνισμό, επιφέροντας έναν κοινωνικό, πολιτισμικό και ηθικό μεσαίωνα; Άνθρωποι που θα ανοίξουν διάπλατα τις συνοριακές πύλες σε λαούς που εδώ και δεκαετίες εποφθαλμιούν την ποτισμένη με αίμα Ελληνική Γη; Άνθρωποι που χαρακτηρίζουν τους ληστές τραπεζών κοινωνικούς επαναστάτες και την πράξη τους απαλλοτρίωση της καπιταλιστικής υπεραξίας;
Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, η μόνη πραγματική Πατριωτική Δύναμη, που αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Πατρίδας και την αναγέννηση του Ελληνισμού, σας καλούμε να ενταχθείτε στις τάξεις μας, σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας, ενάντια στα διεφθαρμένα καθεστώτα της αστικής δημοκρατίας και τηςδωσίλογης αριστεράς, για μια Εθνικιστική και Κοινωνική Ελληνική Πολιτεία, για μια νέα λαμπρή Ιστορική πορεία, για το μέλλον της Φυλής.

Η Νίκη είναι δική μας!
Διαβαστε περισσοτερα »

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Ελλάδα και το παιχνίδι των αγωγών: Ασκήσεις ισορροπίας σε ενεργειακό ναρκοπέδιο




Η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αίτημα τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ελλάδα από την Gazprom, είναι μια κίνηση σε ένα ευρύτερο πεδίο εξελίξεων και πρωτοβουλιών, από πολλούς και προς πολλές κατευθύνσεις, όλες με… άρωμα ενεργειακής παρτίδας.

Μετά την αδιέξοδη για τους Ρώσους κατάληξη της υπόθεσης με τη ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο διαγωνισμό για την πώληση της εταιρίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον, αυτή τη φορά δυτικών εταιριών. Αν γίνει κάτι τέτοιο, με τους Αζέρους να έχουν ήδη τη ΔΕΣΦΑ, θα διευρυνθεί η πίεση προς τη ρωσική παρουσία στην ελληνική αγορά.

Αν και σε ορισμένους δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η επιστολή εστάλη στον απόηχο της συνάντησης Σαμαρά – Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, το αίτημα ήταν επιβεβλημένο για λόγους που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Οι διαπραγματεύσεις εξάλλου για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, εν τω μεταξύ, έχει ανοίξει το δρόμο για την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, το οποίο θα διοχετευθεί μέσω του συγκεκριμένου αγωγού. Επίσης, με αφορμή τον ΤΑΡ και επ’ ευκαιρία της διαδοχικής προεδρίας των δύο χωρών στην Ε.Ε., το 2014, θα υπάρξει συντονισμός με την Ιταλία σε μια σειρά θεμάτων (λαθρομετανάστευση, ανεργία, εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ κ.ά.), μεταξύ των οποίων και το ενεργειακό. Σε συνεννόηση με την Ιταλία (με την οποία η Ελλάδα έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και κάποια στιγμή η συμφωνία θα επεκταθεί και στην ΑΟΖ) και με το βάσιμο επιχείρημα της ανάγκης διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων στην περιοχή, λόγω και του ΤΑΡ, θα κληθεί η Αλβανία να εφαρμόσει τη συμφωνία με τη χώρα μας για την ΑΟΖ, την οποία έχει ακυρώσει το αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο. Θα κλείσει έτσι το δυτικό μέτωπο.

Η γενικότερη αναταραχή στην περιοχή πάντως δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει σύντομα και πλέον αφορά σε χώρες-κλειδιά στον αραβικό κόσμο και μέχρι πρότινος σε πυλώνες του συστήματος ισορροπιών, όπως η Αίγυπτος. Παράλληλα, η εμπλοκή των πλούσιων και σημαντικών πετρελαιοπαραγωγών σουνιτικών κρατών στον πόλεμιο της Συρίας και στην αντιπαράθεση με το Ιράν διευρύνει το πεδίο του δυνητικού ντόμινο. Ούτε η Τουρκία βρίσκεται εκτός κάδρου.
Αυτό το σκηνικό αφενός δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, αφετέρου αναδεικνύει την αξία της Ελλάδας στην περιοχή ως νησίδας σταθερότητας. Η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα, στα κοιτάσματα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ ήταν απολύτως στοχευμένη. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις τρεις χώρες ως αναγκαίο «πακέτο» στον υπό διαμόρφωση σχεδιασμό για τη χάραξη των αγωγών στην περιοχή και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και υπογράμμισε ότι αυτό το ενεργειακό τρίγωνο μπορεί να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, υπονοώντας τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. από τη Ρωσία, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη των Αμερικανών. Το «φυσικό» γεωστρατηγικό συμφέρον και των τριών χωρών είναι ακριβώς όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός στον Μπαράκ Ομπάμα. Υπάρχει όμως προσπάθεια από ορισμένα κέντρα να διασπάσουν τη συνέχεια (και) του ενεργειακού χώρου Ελλάδας – Κύπρου με το σκεπτικό ότι από άλλη οδό θα πρέπει να διοχετευθεί το φυσικό αέριο της Κύπρου (και του Ισραήλ), μέσω Τουρκίας, και από άλλη της Ελλάδας! Ο στόχος είναι βαθιά γεωπολιτικός και αποσκοπεί στη διάσπαση του ευρύτερου εθνικού μετώπου Ελλάδας – Κύπρου, το οποίο ενισχύεται από τη συνεργασία με το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι αν οριοθετηθεί η ΑΟΖ με την Κύπρο με πλήρη επήρεια του Καστελλόριζου, όπως είναι η θέση της Αθήνας και το ορθό με βάση το Διεθνές Δίκαιο, οι ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου εφάπτονται «κλειδώνοντας» τη γεωγραφική συνέχεια των δύο κρατών και σ’ αυτό το επίπεδο. Αυτό κάποιοι θέλουν να το αποτρέψουν. Και δεν είναι μόνο η Τουρκία.

Μεθοδεύσεις για ομηρία Ελλάδας και Κύπρου από την Τουρκία

Αυτό που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι τα σχέδια «τρίτων» για την Κύπρο.
Στο Κυπριακό, το οποίο εισέρχεται εκ νέου σε φάση κινητικότητας, θα καταβληθεί προσπάθεια από το «διεθνή παράγοντα» να συνδυαστεί η διαδικασία επίλυσης με το ενεργειακό ζήτημα, σε μια απόπειρα των Βρετανών και των Αμερικανών να πετύχουν «δύο στα δύο»: Να προωθήσουν μια ετεροβαρή για τους Ελληνοκυπρίους λύση τύπου Σχεδίου Ανάν και να αναιρέσουν τα στρατηγικά οφέλη της ελληνικής πλευράς από την εύρεση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Και στα δύο πεδία, αν ευοδωθούν τα σχέδια του αγγλοσαξωνικού παράγοντα, θα βγει κερδισμένη η Τουρκία. Με την επαναφορά ενός «Σχεδίου Ανάν», που θα ονομάζεται αλλιώς αλλά η ουσία θα είναι η ίδια, η Κύπρος θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο, όπως προβλεπόταν και στο αρχικό σχέδιο, ενώ με το πρόσχημα ότι πρέπει τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες να διαχέονται και στις δύο κοινότητες του νησιού, δηλαδή και στους Τουρκοκυπρίους, στην πραγματικότητα θα μπει η Τουρκία συνέταιρος στα κοιτάσματα. Η απόπειρα ακύρωσης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Μεγαλονήσου από τους υδρογονάνθρακες και η προσπάθεια να τεθεί σε ενεργειακή, και κατ’ επέκταση γεωπολιτική, ομηρία εκδηλώνεται -μεταξύ άλλων- με το προτεινόμενο σχέδιο για αγωγό μεταφοράς του κυπριακού (και ισραηλινού) αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Πρόκειται για το απόλυτο αυτοκτονικό σχέδιο και για την Κύπρο και για το Ισραήλ καθώς αμφότερες οι χώρες θα μεταβληθούν σε ενεργειακούς αιχμαλώτους των Τούρκων στους οποίους θα έχουν παραδώσει τον έλεγχο ροής των στρατηγικών πόρων τους. Το Ισραήλ πολύ δύσκολα θα διολισθήσει σε ένα τέτοιο γεωστρατηγικό ατόπημα, αυτό που χρειάζεται προσοχή όμως είναι οι πιέσεις στη Λευκωσία, αν και είναι δύσκολο για τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ή για τον όποιο Αναστασιάδη να αποδεχθεί κάτι τέτοιο υπονομεύοντας το μέλλον του κυπριακού, και όχι μόνο, Ελληνισμού. Διότι δεν είναι μόνο θέμα της Κύπρου. Οι όποιες αποφάσεις αφορούν και θα επηρεάσουν τη στρατηγική θέση Ελλάδας και Κύπρου συνολικά.
Του Λάμπρου Καλαρρύτη στον  Τύπο της Κυριακής

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Οι αδελφοί των Παπανδρέου και Μιχαλολιάκου διασκεδάζουν μαζί



κλικ για μεγέθυνση
Πως αλλάζουν οι καιροί…
Στο πανηγύρι στο χωριό Γαϊτσές της Μάνης το Σάββατο βράδυ από τα αριστερά:
Ο Νίκος Παπανδρέου στο ίδιο τραπέζι με τον Τάκη Μιχαλόλια, γνωστό ποινικολόγο και αδελφό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου
(φωτό antinews)

πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Προσοχή!!! - Για ποιούς λόγους δεν πρέπει να αγοράσετε το νέο iPhone 5S


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας Το επόμενο iPhone - Χρυσό και με ανιχνευτή δαχτυλικού αποτυπώματος (μην το αγοράσετε) είδαμε για το νέο iPhone 5S. Το κόλπο με το καινούργιο αυτό τηλέφωνο είναι ότι hackers μπορούν να μπουν σ'αυτό το τηλέφωνο να υποκλέψουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα (το οποίο είναι καταγεγραμμένο στη μνήμη του κινητού,της εταιρίας στην οποία ανήκετε και στην εταιρία του κινητού) και έτσι μπορούν άνετα να το χρησιμοποιήσουν παντού. 
Για παράδειγμα: Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να δουν όλα τα προσωπικά σας δεδομένα και επίσης να γίνουν οι διαχειριστές αυτού του κινητού γιατί θα έχουν ήδη υποκλέψει το δακτυλικό σας αποτύπωμα(οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει!!! 
 Άλλο παράδειγμα: Όταν οι τράπεζες για ''λόγους ασφαλείας'' μετατρέψουν(αυτό θα γίνει πολύ σύντομα - σε κάποιες ήδη λειτουργούν) όλα τα ΑΤΜ να δέχονται μόνο το δακτυλικό σας αποτύπωμα, οι υποκλοπείς των δακτυλικών σας αποτυπωμάτων θα κάνουν ''χρυσές δουλειές'' δηλαδή θα πάρουν όλα σας τα χρήματα....και άλλα πολλά παραδείγματα. 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΡΑ: 
-Κλοπή κωδικών από τραπεζικές κάρτες; Βάλτε δακτυλικό αποτύπωμα!!! 
- Κλοπή δακτυλικών αποτυπωμάτων; Βάλτε ένα μικροτσίπ τώρα για να μην σας ξανακλέψουν ποτέ!!! 

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ!!! Αφήστε δε τα hacking που γίνονται στα μικροτσίπ!!! 

Συμπέρασμα: Μην το αγοράσετε!!!
Διαβαστε περισσοτερα »

Ουκρανία: Δημοψήφισμα για άρνηση πληρωμής του εξωτερικού χρέους


«Η Ουκρανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος και να αρνηθεί να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της , το οποίο στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με εθελοντική χρεοκοπία».
Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στις 13 Αυγούστου, ο οικονομολόγος και κοινωνικός ακτιβιστής Αντρέι Σεμίντιντκο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ‘Ρέγκνουμ’.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι το δημοψήφισμα για άρνηση της Ουκρανίας να επιστρέψει τα εξωτερικά χρέη, μπορεί να την σώσει από χρεωκοπία. Σύμφωνα με τον Σεμίντιντκο κάθε ουκρανική οικογένεια χρωστά στους πιστωτές του εξωτερικού 36 χιλιάδες του εθνικού νομίσματος.

«Το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της Ουκρανίας είναι της τάξης των 136 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το συνολικό ποσό των κρατικών και εγγυημένων από το κράτος χρεών ανέρχεται σε 68 δις δολάρια που είναι κάτι περισσότερο από το ήμισυ του εξωτερικού χρέους», θα τονίσει ο Σεμίντιντκο και θα θέσει παραδείγματα όπως της Ισλανδίας αλλά και της Βρετανίας και Ολλανδίας που έχουν αυξημένο εξωτερικό χρέος.

Επιπρόσθετα ο γνωστός Ουκρανός δικηγόρος Ανατόλ Μπασλόβκα δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την άρνηση της Ουκρανίας να πληρώσει τα χρέη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Εμείς θέλουμε ένα πράγμα: Θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να πάμε επί ίσοις όροις, και δεν πρέπει να πάμε σκυφτοί ή στα γόνατα. Σήμερα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω των δράσεων τους σφίγγουν στην πραγματικότητα τη θηλιά γύρω από το λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ανατόλι Μπασλόβκα- Анатолий Башловка.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/prionokordela/
Διαβαστε περισσοτερα »

Δέκα Αλήθειες-Αποκαλύψεις για το Εμφιαλωμένο Νερό


Ένα πρόσφατο φαινόμενο. 
Η τάση αυτή άρχισε το 1976 με το γαλλικό αφρώδες νερό της Perrier. Μόλις στη δεκαετία του 1990 τα μπουκάλια νερού έχουν γίνει κοινά στην αγορά και έχουν γίνει ένα σύμβολο της δέσμευσής μας για την φυσική κατάσταση και την ανησυχία μας για την υγεία μας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά για το εμφιαλωμένο νερό, ακολουθούμενη από το Μεξικό, την Κίνα και τη Βραζιλία.

Τεράστια περιθώρια κέρδους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νερό της βρύσης κοστίζει περίπου 0,03 λεπτά ανά λίτρο. Σε αντίθεση, το κόστος ενός εμφαιλομένου μπουκαλιού νερό φτάνει περίπου τα 3 $ (περίπου 2ευρώ) ανά λίτρο, και σχεδόν τέσσερα δολάρια (περίπου 3 ευρώ) σε ένα καλό εστιατόριο ή σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Ακόμη και οι φθηνότερες μάρκες αποδίδουν πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους, το οποίο μπορεί να φθάσει 280% στις πιο ακραίες περιπτώσεις.

Ενας διαφημιστικός παροξυσμός . Ο μέσος Αμερικανός πίνει 220 λίτρα εμφιαλωμένου νερού ανά έτος, και αν αυτό είναι πολύ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες. Μέσα από τη διαφήμιση, το εμφιαλωμένο νερό έχει γίνει ένα είδος πολυτελείας, αλλά το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το νερό της βρύσης, πάρα μόνο στη γεύση του , διότι φιλτράρεται, και αυτό περιέχει μία σημαντική ποσότητα μετάλλων.

Το περιβαλλοντικό κόστος. Η ψευδαίσθηση του “καλύτερου νερού” απαιτεί από εσάς να θυσιάσετε για αυτό τους ποταμούς και ρέματα, με τη ρύπανση που παράγεται από τα φορτηγά που το μεταφέρουν και την ενέργεια που απαιτούν, με τη ρύπανση των μη διασπώμενων πλαστικών τα οποία παράγονται και με τη διαχείριση των κέντρων ανακύκλωσης. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 1,5 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού για να γίνουν τα μπουκάλια που απαιτούνται για το εμφιαλωμένο νερό. Δεδομένου ότι το πλαστικό προέρχεται από το πετρέλαιο, αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 1,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για την παραγωγή των φιαλών που περιέχουν νερό. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η ρύπανση που προκαλείται από την απελευθέρωση των τοξινών στο περιβάλλον.

Η παρουσία επιβλαβών προϊόντων για την υγεία. Τα εμφιαλωμένα νερά είναι ελλιπώς ελεγχόμενα, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το ένα τρίτο από τις μάρκες που έχουν ελεγχθεί και δοκιμαστεί περιέχουν καρκινογόνες προσμείξεις, ή ουσίες διαταράσσουν τη λειτουργία του σώματος, παρότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι επωφελές από την άποψη της υγείας.

Επιπτώσεις στα οικοσυστήματα. Εταιρείες όπως η Coca-Cola, Nestle, η Pepsi, η Evian και η Φίτζι Water κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στο νερό. Με τον τρόπο αυτό, απειλούν ολόκληρα οικοσυστήματα, αντλώντας νερό από πηγές του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα που τροφοδοτούν τα ποτάμια , τα πηγάδια και τα γύρω αγροκτήματα.

Η δύναμη των πολυεθνικών. Όταν οι εταιρείες αποκτούν αποκλειστικά δικαιώματα για τη χρήση του νερού από μια πηγή, θέτουν σε κίνηση μια στρατιά από ερευνητές, σύμβουλους δημοσίων σχέσεων, δικηγόρους και λομπίστες για την προστασία της σύμβασης επιχειρώντας να εξολοθρεύσουν εξαρχής κάθε τοπική αντίθεση στη γέννεση της. Σε μια μικρή πόλη του Πακιστάν η Nestlé πήρε το δικαίωμα άντλησης νερού από την τοπική πηγή, εν συνεχεία το εμπλουτίσε με μέταλλα και το πουλά ως το “Pure Life” , η οποία είναι η μάρκα με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Παρόλο που παράγεται τοπικά, το “Pure Life” είναι συχνά πολύ ακριβό για την τοπική κοινωνία τόσο που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Σε μέρη όπως στη Νιγηρία, όπου η Nestle διαθέτει επίσης μια εγκατάσταση εκμετάλλευσης, οι οικογένειες ξοδεύουν το μισό μισθό τους σε νερό, και μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά το “Pure Life”.

Το φιλτράρισμα. Το πρόβλημα με το νερό της βρύσης είναι ότι περιέχει χλώριο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτήρια. Αυτό δίνει στο νερό μια γεύση που πολλοί άνθρωποι δεν συμπαθούν. Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του χλωρίου με μια κανάτα με φίλτρο του τύπου “Brita”. Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του φίλτρου όπως προσδιορίζεται από τον κατασκευαστή , η μόνη συνέπεια είναι ότι ο χρόνος φιλτραρίσματος θα είναι μεγαλύτερος.

Το ίδιο νερό. Εκτιμάται ότι το 25% του εμφιαλωμένου νερού προέρχεται από μια πηγή που τροφοδοτεί το νερό της βρύσης. Φυσικά, το εμφιαλωμένο νερό υποβάλλεται σε μια διαδικασία φιλτραρίσματος λιγότερο ή περισσότερο πολύπλοκη.

Το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα; Ο Peter Brabeck-Letmathe, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nestle, δήλωσε ότι η ιδέα ότι η πρόσβαση στο νερό θα πρέπει να θεωρείται ως ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα είναι «ακραία». Υποστήριξε την ιδιωτικοποίηση του 98,5% του νερού “, και “επειδή οι ​​άνθρωποι το βλέπουν ως δικαίωμα, αυτό σημαίνει ότι χάνουμε τεράστια ποσά”.


ΠΗΓΗ
Διαβαστε περισσοτερα »

Φόβοι στις τάξεις των σεισμολόγων για ισχυρό σεισμό


Οι σεισμοί στη Φθιώτιδα έχουν δημιουργήσει μετά από πολλά χρόνια, μεγάλη αναστάτωση και φόβο στις τάξεις των σεισμολόγων της χώρα μας.

Με επίσημες δηλώσεις τους, τονίζουν πως οι σεισμοί στη Φθιώτιδα δεν θεωρούνται ως φυσιολογικοί μετασεισμοί του μεγάλου σεισμού των 5,3R που είχε σημειωθεί στις 7 Αυγούστου. Μετά από 11 μέρες, το φαινόμενο δεν εξελίσσεται ομαλά, κάτι που τονίζει εδώ και μέρες και ο γνωστός σεισμολόγος κύριος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Το φυσιολογικό όπως λέει, θα ήταν το φαινόμενο να εκτονώνεται με σεισμούς που με το πέρασμα των ημερών θα γίνονται ολοένα και πιο ελάχιστοι με μικρό μέγεθος, ωστόσο ως τώρα βλέπει πως κάθε μέρα γίνονται σεισμοί και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των 4,0 Ρίχτερ.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Είχαν αρχίσει να γίνονται σεισμοί με μέγεθος άνω των 4 Ρίχτερ, ωστόσο είχε γίνει και ένας δυνατός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Όλοι πίστεψαν ότι ήταν ο κύριος σεισμός, ωστόσο 1 μήνα μετά, ο εγκέλαδος ξαναχτύπησε με σεισμό 6,5 Ρίχτερ. Πριν τα 6,5 Ρίχτερ, γινόντουσαν συνεχώς σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ, ωστόσο όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μετασεισμούς των 5,4 Ρίχτερ.

Κάτι ανάλογο ίσως να συμβαίνει και στη Φθιώτιδα, ωστόσο θα πρέπει να περάσει περίπου μισός με ένας μήνας ώστε να δουν οι σεισμολόγοι αν πρόκειται όντως για προσεισμούς ή απλά για μετασεισμούς. Δεν λέμε ότι θα γίνει ένας πιο δυνατός σεισμός, απλά σας δίνουμε ένα παράδειγμα για να σας δείξουμε πως εξελίσσεται μία μη φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα σε κάποια περιοχή.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΠΗΓΗ:http://greek-weather.org
Διαβαστε περισσοτερα »

Το επόμενο iPhone - Χρυσό και με ανιχνευτή δαχτυλικού αποτυπώματος (μην το αγοράσετε)


Με τις φήμες να πυκνώνουν ότι το νέο iPhone 5S θα παρουσιαστεί στο event που οργανώνει η Apple στις 10 Σεπτεμβρίου οι φήμες για το τι χαρακτηριστικά θα έχει πυκνώνουν.

Μπορεί η Apple να έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία των smartphone με το πρώτο iPhone το 2007, αλλά πλέον οι συσκευές που τρέχουν Android αυξάνουν τις πωλήσεις τους και την απειλούν άμεσα. Ενώ και τα παλιότερα μοντέλα iPhone συνεχίζουν να πουλάνε μια χαρά.

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Huffington Post, σημαίνει ότι το iPhone 5S πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό ώστε όχι μόνο να θέλουν οι κάτοχοι iPhone να πληρώσουν για το upgrade, αλλά να μην δελεαστούν από ανταγωνιστές όπως οι Samsung, LG, HTC και Motorola.

Η βασική αλλαγή που αναμένεται να δούμε είναι η ενσωμάτωση ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος πάνω στο Home Button. Μια φήμη που γιγαντώθηκε μετά την περσινή αγορά από την Apple της Authen Tec, μιας εταιρίας που ειδικεύεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, έναντι 356 εκ. δολαρίων.

Το μέγεθος αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό του iPhone 5, αν και -σύμφωνα με το Reuters- η Apple δοκιμάζει επίσης οθόνες 4,7 και 5,7 ιντσών για τηλέφωνα που θα λανσαριστούν του χρόνου.

Η ενσωματωμένη κάμερα πλέον θα έχει ανάλυση 12 megapixel (σύμφωνα με την Tinh te) και θα μπορεί (σύμφωνα με το 9to5 Mac) να καταγράφει βίντεο σε slow motion. Επίσης -σύμφωνα με εικόνες που δημοσίευσε το cult of mac- θα υπάρχει στο πίσω μέρος χώρος για διπλό LED flash που θα επιτρέψει μεγαλύτερη ανάλυση στις εικόνες που τραβιούνται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εξίσου σημαντικό από τα παραπάνω είναι το υλικό από το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο iPhone το οποίο -σύμφωνα με τον Τζόναθαν Γκέλερ- θα είναι το Liquidmetal, ένα άθραυστο κράμα που είναι δυο φορές πιο δυνατό από το τιτάνιο.

Τέλος, όσον αφορά την εμφάνιση, το cult of mac επιμένει ότι για πρώτη φορά το iPhone θα είναι διαθέσιμο, πέρα από μαύρο και λευκό, και σε χρυσό.

Τώρα το μόνο που μένει να μάθουμε είναι ποιες από τις παραπάνω φήμες θα επιβεβαιωθούν και πόσο θα στοιχίσει.


Πηγή:http://www.iefimerida.gr


***Προσοχή! Το δακτυλικό σας αποτύπωμα το καταγράφει η εταιρία στην οποία ανήκετε και η εταιρία του κινητού τηλεφώνου!!
Διαβαστε περισσοτερα »

Η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού της γης μπαίνει πλέον σε προτεραιότητα σύμφωνα με την UNFPA





Γράφει ο Clive Cookson


Όταν ο πλανήτης απέκτησε 7 δισεκατομμύρια κατοίκους τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, τότε το θέμα του πληθυσμού της γης έγινε πιο ενεργά πολιτικό ζήτημα από ό, τι ήταν πριν τουλάχιστον μια γενιά.

Από εκείνο το σημείο ορόσημο, οι υποστηρικτές του ελέγχου του πληθυσμού έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το θέμα ζωντανό, με τη βοήθεια μιας σειράς εκθέσεων παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του 2012.

Μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις ήταν η  People and the Planet από την Royal Society, της εθνική ακαδημία επιστήμης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η έκθεση αυτή, το αποτέλεσμα της οποίας προήλθε από 21-μηνών μελέτη από μια διεθνή ομάδα εργασίας, ζήτησε την ανάληψη παγκόσμιας δράσης για την επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού - σε συνδυασμό με μια «εξισορρόπηση» της κατανάλωσης για να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων χωρών.

Εκείνη την εποχή, ο John Sulston, πρόεδρος της ομάδας μελέτης, δήλωσε: "Ο πληθυσμός και η κατανάλωση δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούν ως ξεχωριστά ζητήματα" Επίσης, στην ομάδα εργασίας ήταν ο Ελίγια Ζουλού, εκτελεστικός διευθυντής του Αφρικανικού Ινστιτούτου για την Αναπτυξιακή Πολιτική, που χαιρέτισε την επανεμφάνιση του ζητήματος  του ελέγχου του πληθυσμού στην αναπτυξιακή ατζέντα μετά από 20 χρόνια απουσίας, όπως δήλωσε.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν γι 'αυτό», προσθέτει ο κ. Ζουλού.

Οι πολιτικοί διστάζουν να εισέλθουν στο επίμαχο θέμα της αντισύλληψης, έχοντας επίγνωση των θρησκευτικών απόψεων ότι κάθε νέα ανθρώπινη ψυχή είναι μια ευλογία που δεν θα πρέπει να εμποδίζεται με τεχνητές μεθόδους. Ταυτόχρονα, δυσάρεστες είναι οι αναμνήσεις της αργοπορημένης λήψης μέτρων για τον αναγκαστικό έλεγχο του πληθυσμού στην Κίνα, την Ινδία και αλλού.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Ζουλού, μόνο στην Αφρική, 200 εκατομμύρια γυναίκες χρειάζονται κάποιον οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων εκεί. Η έκθεση της Royal Society  εκτιμά ότι η λήψη προσβάσιμου οικογενειακού προγραμματισμού σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο θα κοστίσει 7 δισ. δολάρια το χρόνο. Ισχυρίζεται επίσης πως αυτό το ποσό  είναι «εξαιρετικά μικρό» σαν  τιμή σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό  βοήθειας και «σε σχέση με το κόστος της αδράνειας».
Η καθολική πρόσβαση σε εθελοντικό οικογενειακό προγραμματισμό θα πρέπει να συμπληρωθεί από μια παγκόσμια πρωτοβουλία για τη βελτίωση και την επέκταση της εκπαίδευσης των κοριτσιών, τα οποία θα αυξήσουν τη ζήτηση για τον έλεγχο των γεννήσεων. Το μέτρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά θα κόστιζε  34 δισ. $ το χρόνο, αναφέρει η έκθεση.

Την ίδια στιγμή, η Royal Society επέστησε την προσοχή στις ανισότητες στην κατανάλωση πόρων. Για παράδειγμα, η ενέργεια και η κατανάλωση νερού ανά κεφαλή είναι 50 φορές μεγαλύτερες στο βιομηχανοποιημένο κόσμο από ό, τι στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται ταχύτερα.

Η ανύψωση των φτωχότερων κατοίκων του πλανήτη από την ακραία φτώχεια θα τους οδηγήσει να καταναλώνουν περισσότερους πόρους  - και απαιτούν λιγότερη κατανάλωση από πλουσιότερους ανθρώπους. Διαφορετικά, η πίεση στους πόρους και τις περιβαλλοντικές συνέπειες για τον πλανήτη θα είναι ανυπόφορη.

Για εκείνους που συμμετέχουν στην έκθεση της Royal Society, η έκβαση του Ρίο +20 Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη πέρυσι ήταν μια απογοήτευση, χωρίς ρητές συνδέσεις στο τελικό κείμενο μεταξύ της δυναμικής του πληθυσμού και της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Sir John λέει: "Αυτό το γεγονός είναι παρόμοιο με τον προγραμματισμό ενός πάρτι χωρίς καμία ιδέα για το ποιος είχε προσκληθεί, αλλά σε μια αφάνταστα μεγάλη κλίμακα. Όλες οι μελλοντικές δραστηριότητες για την αειφόρο ανάπτυξη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την παράλειψη.

«Η Βρετανία πρέπει τώρα να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να ενθαρρύνουν την αναγνώριση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων για όλους και να διασφαλίσει ότι οι δημογραφικές αλλαγές (γήρανση, μετανάστευση, αστικοποίηση και ανάπτυξη) είναι κεντρικής σημασίας για τις προβλέψεις των μελλοντικών αναγκών σε νερό, τρόφιμα και ενέργεια."

Η UNFPA, το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε και πάλι την ανάγκη για καλύτερη πρόσβαση σε οικογενειακό προγραμματισμό στην έκθεση της State of World Population στα τέλη του περασμένου έτους. Εφαρμόστε τον εθελοντικό οικογενειακό προγραμματισμό σε πληθυσμό 222 εκατομμυρίων γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση σε αυτό - με εκτιμώμενο κόστος  8.1 δισ  σε ένα χρόνο - θα αποφέρει τεράστια, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, αναφέρει η έκθεση.

Για αρχή, το κόστος υγείας της μητέρας και του νεογέννητου θα μειωθεί κατά  11.3 δισ $ το χρόνο. Στη συνέχεια, θα υπάρξει ένα ευρύτερο οικονομικό μέρισμα. Σύμφωνα με την UNPFA, το ένα τρίτο της αύξησης στις ασιατικές οικονομίες  μπορεί να αποδοθεί σε μια δημογραφική μεταβολή στην οποία ο αριθμός των ενηλίκων που παράγουν εισόδημα αυξήθηκε  σε σχέση με τον αριθμό αυτών που χρειάζονταν  υποστήριξη και ιατρική φροντίδα. Αυτή η μετατόπιση - μια συνέπεια του οικογενειακού προγραμματισμού - έφερε την αύξηση της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Babatunde Osotimehin, εκτελεστικός διευθυντής του UNFPA και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αναφέρεται σε πρόσφατη μελέτη στη μητρική του Νιγηρία, δείχνοντας ότι αν ο δείκτης γονιμότητας μειωθεί κατά μόνο ένα παιδί ανά γυναίκα, η οικονομία της χώρας θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30 δισ. $ στα επόεμενα 20 χρόνια.

Δηλώνει: "Αυτό ρο δολάριο που επενδύεται, ανά ζευγάρι, ανά έτος, είναι η εκπλήρωση ενός ανθρώπινου δικαιώματος που γίνεται μια οικονομική δύναμη."

Παρά το γεγονός ότι οι χρηματοδοτικοί πόροι που διατίθενται για τον οικογενειακό προγραμματισμό έχουν μειωθεί ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, και η χρήση αντισυλληπτικών έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά μόλις 0,1 τοις εκατό το χρόνο, η UNFPA βλέπει σημάδια προόδου. Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου για το ζήτημα του Οικογενειακού Προγραμματισμού το 2012 είδε τις χώρες δωρητές και τα ιδρύματα μαζί να δίνουν υπόσχεση για  2,6 δισ. $ για να εφαρμόσουν στην πράξη οικογενειακό προγραμματισμό σε 120 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από το 2020.

Η επιμονή της UNFPA ότι «ο οικογενειακός προγραμματισμός δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα», επέστησε την έντονη κριτική από ομάδες όπως η Καθολική οικογένεια και το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ωστόσο, ο κ. Osotimehin έχει καταστήσει σαφές ότι η παγκόσμια εκστρατεία για μεγαλύτερη πρόσβαση στην αντισύλληψη δεν θα εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Osotimehin: "Η παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα έχει μιλήσει. Ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι κεντρικής σημασίας για σχεδόν κάθε πτυχή της ανάπτυξης. Εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες,  άνδρες και νέοι υπολογίζουν σε εμάς για να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε».

Διαβαστε περισσοτερα »