Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν» τη Θράκη για μια χούφτα ψήφους


Πως επιχειρούν να προσεταιριστούν τη μειονότητα στη Θράκη ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ 
Τρίβουν τα χέρια τους στο τουρκικό προξενείο μετά την ερώτηση - «γκάφα» στη Βουλή για το Τζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες 
Του Νικόλα Ψαρρά 

Άγριο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, παίζουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας αφελώς(;) τα σχέδια του τουρκικού προξενείου και της αλυτρωτικής πολιτικής της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί στην Θράκη τα «μοντέλα» Κύπρου και Κοσόβου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους της. 

Η υπόθεση των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την πλευρά των συγκεκριμένων κομμάτων τίθενται πλέον ευθέως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επιδιώξεις της Άγκυρας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζιντιρλί τζαμί στις Σέρρες, για το οποίο πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε ερώτηση από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας) επειδή δεν δόθηκε η άδεια να τελεστεί προσευχή από μουσουλμάνους. 

Ο Αχμέτ Ιλχάν, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής από πλευράς του κόμματος Κουβέλη, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίοας και παρ’ ολίγον της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές, αφού προηγουμένως είχε περάσει και από άλλα κόμματα. 
Μοναδικός του στόχος είναι να μπει στη Βουλή, απολαμβάνοντας προφανώς τις βόλτες του με κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό, που θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η «εξόντωση» του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν. 
Δίπλα του έχει πάντοτε γνωστό στην περιοχή χριστιανό δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γκιουντέμ». Για όσους δεν ξέρουν, το εν λόγω έντυπο είναι γνωστός αναμεταδότης των απόψεων του τουρκικού προξενείου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ, γενικά, οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης, η «Γκιουντέμ» και η «Μπιρλίκ» ζουν και βασιλεύουν σαν να μην υπάρχει κρίση σε αυτόν τον τόπο… Ο Αχμέτ Ιλχάν, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης. 
Ενδιαφέρον έχει να επισημανθεί ποια οργάνωση ζήτησε να προσευχηθεί στο Τζιντζιρλί τζαμί των Σερρών, μόλις αυτό άνοιξε. Πρόκειται για τον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης…! Δηλαδή, για ένα ακόμη σωματείο υπεράσπισης και διάδοσης του τουρκισμού στη Θράκη, με στόχο να αυξήσει το κύρος των ψευτομουφτήδων.  

Γιατί ζήτησαν το Τζιντζιρλί τζαμί; Όχι βέβαια για να προσευχηθούν. Στόχος ήταν το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει επίσημα στον ιμάμη που θα όριζε ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, το δικαίωμα να κάνει προσευχή στο Τζιντζιρλί τζαμί. Έτσι θα υπήρχε έμμεση αναγνώριση του Μετέ, αλλά και του «δικαιώματός» του να ορίζει ιμάμηδες και εκτός Θράκης. 
Είναι το ίδιο κόλπο που πήγαν να κάνουν και στη Θεσσαλονίκη με το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά δεν τους βγήκε, γιατί το υπουργείο Παιδείας συνεννοήθηκε με τους νόμιμους μουφτήδες και όρισαν εκείνοι ιμάμηδες. 

 Αξιοσημείωτο και εντελώς… συμπτωματικό είναι ότι τα κόμματα που καταφέρονται εναντίον των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και προπαγανδίζουν παντού την ανάγκη να καταργηθεί η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης, είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπρώχνονται ποιο θα φανεί περισσότερο «προοδευτικό» και «ανοιχτόμυαλο». 

Στην ομάδα των ΔΗΜΑΡιτών που κατευθύνει από την Κομοτηνή την πολιτική της Αγίου Κωνσταντίνου στα θέματα της μειονότητας, μετέχει ο χριστιανός δημοσιογράφος, κολλητός του Αχμέτ Ιλχάν. 

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ, οι χριστιανοί περιορίζονται στην… μεταφορά τσαγιού και συνοδευτικών γλυκισμάτων σε συγκεντρώσεις. Οι βουλευτές της Κουμουνδούτου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, είναι οι «απόλυτοι άρχοντες». 
Σε υψηλότερα επίπεδα υπάρχει μόνο ένας χριστιανός που φαίνεται πως προσπαθεί να ασκήσει κάποια επιρροή. Πρόκειται για τον διοργανωτή του μοναδικού «εσωτερικού» συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα, διαχρονικού υπερασπιστή των θέσεων περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» και επικεφαλής της γνωστής ομάδας του τοπικού Κέντρου Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων. 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στο περιβάλλον Τσίπρα διαφωνούν κάθετα με τις επιλογές αυτές, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν στους μουσουλμάνους βουλευτές τους και σε ακραίους κομματικούς παράγοντές τους να κινηθούν σε άλλο μήκος κύματος. 

Για όσους απορούν αναφορικά με τη στάση των στελεχών των δύο κομμάτων, η αριθμητική δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Οι ψήφοι της μειονότητας μπορούν να κάνουν τη διαφορά εξασφαλίζοντας την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή ή τη μικρή, αλλά πολύτιμη, βοήθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την πανελλαδική νίκη που ονειρεύεται. 
Σε αυτή την καρέκλα, όμως, δεν χωράνε, πλέον, δύο. 

Όμως, κορυφαίος διπλωματικός παράγοντας, που ασχολείται με τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο κυρίως στη ΔΗΜΑΡ, ισχυρίζεται πως 
«τους διαφεύγουν ορισμένες διαχρονικές αλήθειες. Η προσπάθεια να κερδηθούν μειονοτικές ψήφοι χωρίς ηθική και κανόνες, χωρίς σεβασμό στην πλειοψηφία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο εθνικό συμφέρον, αλλά μόνο για την εξουσία και τις καρέκλες, φέρνει μόνο καταστροφή σε όποιον την κάνει. Αν οι ψαράδες ήταν μία φορά έξυπνοι, τα ψάρια των βουνών είναι δύο… Και οι μειονοτικοί, έχοντας πληρώσει πολλά χρόνια το τίμημα του να είναι μειονοτικοί, τσιμπάνε στα δολώματα που θέλουν να τσιμπήσουν».  
Η δημόσια ομολογία Κουβέλη 
Η δημόσια ομολογία του Φώτη Κουβέλη, ότι ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση ήταν η ψήφιση της τροπολογίας για τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους της Θράκης, αλλά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα που αφρούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απόψεις εκείνων που αναφέρονται σε επικίνδυνο παιχνίδι της Αριστεράς με τη μειονότητα. 
Πίσω από τις ρητορείες περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας» κρύβεται κάτι πολύ πιο χρήσιμο τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΔΗΜΑΡ: Τα… ψηφαλάκια! 

«Σοβαρές ευθύνες», σύμφωνα με κορυφαίο διπλωματικό παράγοντα, «έχει και η κυβέρνηση, που επιτρέπει αυτό το παιχνίδι, χωρίς να εξηγεί τι κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κα η ΔΗΜΑΡ στη Θράκη. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να υποστηρίζεις ακραίες θέσεις και γραφικά πρόσωπα προκειμένου να διαλύσεις τα πανεπιστήμια και άλλο να υποστηρίζεις τουρκοσυλλόγους και τουρκοφυλλάδες, για να κερδίσεις 0,5% ή το 1% που τα δύο κόμματα θεωρούν ότι θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές».  

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου