Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΚΙ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΦΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ!

 

«Επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών έχουν ξεκινήσει οι Εφορίες με εντολή του υπουργείου Οικονομικών και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων. Με το πάτημα ενός πλήκτρου δηλαδή κατάσχουν τις οικονομίες των Ελλήνων, μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που τους επιβάλλονται.
Από τις αρχές του 2014, τέσσερις μόνο Εφορίες, της Ηλιούπολης, της Κηφισιάς, του Πειραιά και της Α’ Αθηνών έχουν κάνει περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής κατάσχεσης εφαρμόζεται πιλοτικά στις 4 αυτές εφορίες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή να εφαρμοσθεί απ’ όλες τις εφορίες της χώρας. Φανταστείτε τότε τι έχει να γίνει.
Δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς των πολιτών για οφειλές μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Γιατί φυσικά δεν μιλάμε για όσους χρωστούν περισσότερα ή κλέβουν την εφορία. Αυτοί τα έχουν κάνει «πλακάκια» με το σύστημα ή έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πώς τα 500 ευρώ ως γενικό ακατάσχετο ή τα 1.500 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό για να μην κατάσχονται μισθοί και συντάξεις.
Αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ παραπάνω τότε το μακρύ χέρι της εφορίας δεσμεύει αυτομάτως τα χρήματα, εφόσον υπάρχει «ηλεκτρονικό ένταλμα», και προχωρά σε κατάσχεση χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση.
Αυτό σημαίνει πώς κανείς πολίτης που έχει οφειλή προς το Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Κινδυνεύει με αρπαγή των χρημάτων του ακόμη και αν δεν οφείλει ο ίδιος, αλλά κάποιο μέλος της οικογένεια τους.
Το 2013 είχαν γίνει περισσότερες από 40.000 κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών. Ο αριθμός αυτός, θα ωχριά μπροστά σε αυτό του 2014.
Ετοιμάζονται να κάνουν εισβολή και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει στους λογαριασμούς των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν ανέγγιχτους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία όσων αποδεδειγμένα έκλεψαν το δημόσιο ή διακίνησαν «μαύρο χρήμα» και βρίσκονται στη φυλακή.
Εκεί αδυνατούν να εντοπίσουν τα χρήματα και το σύστημα κωλύεται να δεσμεύσει ακίνητα. Όταν πρόκειται όμως για 500+1 ευρώ κατάθεση ενός μικροοφειλέτη τα αρπάζουν σε χρόνο απίστευτο.
Το επόμενο βήμα είναι να εισβάλουν στα σπίτια μας και να ψάχνουν στα στρώματα αν έχουμε κρυμμένα κάποια ευρώ.


ΠΗΓΗ:http://harryklynn.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου