Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: «Η τρόικα μας π…ξε, αλλά τα καταφέραμε» είπε ο Μπόνο μπροστά σε Σαμαρά και Μέρκελ!
Την παράσταση στο Συνέδριο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έκλεψε ο γνωστός τραγουδιστής των U2 Μπόνο, ο οποίος είναι φίλος του ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι.
Ο Μπόνο εισήλθε στην αίθουσα του συνεδρίου, υπό τους ήχους της μουσικής του και απευθύνθηκε προς τους ηγέτες και τους συνέδρους, κερδίζοντας ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κρίση στην Ιρλανδία, αλλά και στον ρόλο της τρόικας λέγοντας ότι ο ιρλανδικός λαός βγήκε από την οικονομική κρίση με τις δικές του δυνάμεις. «Μας πήδηξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα». (βλ. βίντεο της ομιλίας του στο 6ο λεπτό)
Απευθυνόμενος προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σημείωσε: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν». Πρόσθεσε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών». Συμπλήρωσε ότι ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη «αρχίζει από εμάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου