Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ






pyrauloi_kinas-2-naiΣτη δημιουργία μίας δεύτερης ταξιαρχίας διηπειρωτικών πυραύλων DF-31A στερεού καυσίμου προχώρησε η Κίνα. Την αποκάλυψη έκανε μελέτη του αμερικανικού ινστιτούτου Project 2049 Institute και δημοσίευσε το defence-point.gr/.
Πρόκειται για την 805η Ταξιαρχία του ΙΙ Σώματος Στρατού Πυροβολικού η οποία εδρεύει στην πόλη Shaoyag της επαρχίας Hunan, και η οποία είναι εξοπλισμένη με διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31A (DF-31A) που έχουν βεληνεκές 11.200 χιλιόμετρα και ως εκ τούτου μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε περιοχή των ΗΠΑ.
Η ταξιαρχία είναι πλήρως αυτοκινούμενη, γεγονός που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη της, δια αμαξιτών οδών, οπουδήποτε απαιτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το 2001 η Κίνα ενεργοποίησε την 812η Ταξιαρχία εξοπλισμένη με διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31A (DF-31A) η οποία εδρεύει στην πόλη Tianshui της επαρχίας Gansu. Το 2006 ακολούθηση η ενεργοποίηση της 813ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Nanyang της επαρχίας Henan και η οποία επιχειρεί τη «βασική» έκδοση του DF-31 με βεληνεκές περί τα 7.200 χλμ. (με δυνατότητα προσβολής στόχων στο σύνολο της Ασίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέχρι την Αλάσκα και τη Γκουάμ).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ η Κίνα διαθέτει σήμερα περί τους 30 διηπειρωτικούς πυραύλους Dong Feng 31-31A (DF-31/-31A), οι οποίοι αποτελούν και τον κύριο πυλώνα στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου