Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ένα πραξικόπημα θα έσωζε την Ελλάδα.


Ένα πραξικόπημα θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας , καθώς θα την οδηγούσε εκτός Ευρωζώνης αναφέρει σε άρθρο του, το περιοδικό Forbes .Ο αρθρογράφος Tim Worstall αναφέρεται σε...

 ένα όχι και τόσο αστείο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους κύκλους των οικονομικών αγορών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Γερμανία, σύμφωνα με αυτό, αντί να επιχειρεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα.
"Το λυπηρό -αν όχι πικρό- σχετικά με αυτό το αστείο είναι ότι, αν αγνοήσουμε το μικρό πρόβλημα του ότι θα είναι στρατιωτική δικτατορία, αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα μια καλή λύση για την ελληνική μιζέρια." Και γιατί θα ήταν μια καλή λύση; Γιατί, τονίζει ο κ. Γουόρστολ, "Οι Έλληνες απλώς δεν μπορούν υπό αυτές τις περιστάσεις να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, έτσι θα πρέπει να χρεοκοπήσουν. Αλλά μία χρεοκοπία από μόνη της δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο είναι ότι η ελληνική εργασία είναι θλιβερά μη ανταγωνιστική. Οπότε..." συμπληρώνει, "η λύση είναι να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, και γενικότερα το ελληνικό βιοτικό επίπεδο, ​​πρέπει να μειωθεί προκειμένου να γίνει αυτή η εργασία ανταγωνιστική" και προκρίνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, πράγμα που θα δημιουργούσε αναταραχή στην ΕΕ γιατί "με τον τρόπο που έχει συσταθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη, η έξοδος μίας χώρας από την νομισματική ένωση θεωρείται ως μια συγκλονιστική ήττα για το σύνολο του ευρωπαϊκού ιδεώδους".
Επομένως, σύμφωνα με το σκεπτικό του μια ελληνική Χούντα θα διευκόλυνε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: "Αυτό που το στρατιωτικό πραξικόπημα θα επέτρεπε είναι, (όπως είπα ας αγνοήσουμε τη μικρή λεπτομέρεια οτι είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα), να γίνει αυτό που πρέπει πιθανώς να συμβεί και θα είναι σίγουρα ο πιο ανώδυνος τρόπος για την Ελλάδα: να ασχοληθεί με τα προβλήματά της: χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου