Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τούρκοι κατάσκοποι (ΜΙΤ) εναντίον Ρωσίας σε κυπριακό έδαφος!


Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κύπρο, ως βραχίονας υλοποίησης των πολιτικών αποφάσεων του τουρκικού κράτους. Η δράση τους αφορά στην επίμαχη υπόθεση της αξιοποίησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων…
Ακολουθεί το πολύ ενδιαφέρον ρεορτάζ:

Διπλωματικό πόλεμο έχει εξαπολύσει η Τουρκία, για να ανατρέψει τον προγραμματισμό που γίνεται για άτυπη αλλά εξαιρετικά σημαντική συνάντηση, υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων και επιχειρηματικών του τομέα της ενέργειας από Ρωσία και Κύπρο, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ξενοδοχείο «Άνασσα» στις 8 Ιουνίου.
Σε αυτή θα συμμετάσχουν από κυπριακής πλευράς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο υπουργός Εμπορίου και μικρός αριθμός κοινοβουλευτικών παραγόντων, που ασχολούνται με θέματα ενέργειας και οικονομίας. Από ρωσικής πλευράς, αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υψηλόβαθμοι παράγοντες από την Δούμα και τα ανώτατα στελέχη της Gazprom Bank, της Gazprom της Novatek και άλλων μεγάλων ρωσικών εταιρειών ενέργειας διεθνούς εμβέλειας, όπως και σειρά Ρώσων πολυεκατομμυριούχων παραγόντων του τομέα.
Η Τουρκία, που μέσω των κατασκοπευτικών της δομών παρακολούθησε τις εξελίξεις αυτές, άσκησε τις τελευταίες μέρες ισχυρές πιέσεις που έφτασαν διά της διπλωματικής οδού και στα όρια των άμεσων απειλών κατά των οικονομικών συμφερόντων των Ρώσων επιχειρηματιών του τομέα της ενέργειας, ώστε να αποτρέψει την πραγματοποίηση της συνάντησης. Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, απειλήθηκε ακόμα και ακύρωση σημαντικών υφιστάμενων συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ το θέμα έφτασε και στο Γραφείο του Ρώσου προέδρου.
Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τις πληροφορίες, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι του έχει απευθυνθεί πρόσκληση για τέτοια συνάντηση. Οι πληροφορίες του «Φ» από Μόσχα και Λευκωσία, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται λόγω των εξαιρετικά ισχυρών τουρκικών πιέσεων, που έφτασαν και σε ισχυρά τελεσίγραφα για αποχώρηση της Novatec από τον β’ γύρο αδειοδότησης, να αποφασιστεί αναβολή στην ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης στο «Άνασσα», ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της τουρκικής επίθεσης.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου