Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΤΟ ΝΑΤΟ: «ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ;»




dfgdfgfgΤο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης ότι "η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού απέδειξε πόσο καλά είναι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα"! "Το τουρκικό μαχητικό δοκίμαζε αεροσκάφος για λογαριασμό του ΝΑΤΟ τη συριακή αεράμυνα».
Και πρόσθεσε: "η καταστροφή του αεροσκάφους κατέδειξε την αποτελεσματικότητα που έχουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα", τα οποία χρησιμοποιεί η Δαμασκός (είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν και Ρώσους χειριστές). "Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ούτε πρόκληση, ούτε ηθελημένη ενέργεια", τονίζει ακόμα η Ρωσία καλύπτοντας πλήρως -έστω και με κάποια καθυστέρηση- τη στενή της σύμμαχο Συρία.
«Εκτιμούμε ότι, είναι σπουδαίο αυτό το περιστατικό να μην θεωρηθεί πρόκληση, ηθελημένη ενέργεια, και να μην οδηγήσει επίσης την κατάσταση σε αποσταθεροποίηση», αναφέρει το υπουργείο. Προσθέτει ακόμη ότι «η κλιμάκωση της πολιτικής προπαγάνδας, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη την ώρα, μάλιστα, που καταβάλλονται προσπάθειες να κινητοποιηθούν οι εξωτερικοί παράγοντες με σκοπό να επιτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Κόφι Aνάν».
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, θα συμμετάσχει στη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για τη συριακή κρίση που θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου