Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Και η μακακία συνεχίζεται…




Συνημμένη Εικόνα: erwthsh-pros-ton-kyrio-stoyrnara.jpg




Τα ίδια και τα ίδια από την αρχή…«Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» είπε και λάλησε ο Στουρνάρας, ο οποίος κάτι παραπάνω θα ξέρει ως υπουργός Οικονομικών, για το τι πρόκειται ακόμη να υποστούμε στο όνομα των Μνημονίων!!!



Βέβαια καλό είναι να του θυμίσουμε ότι στην προ-μνημονίου εποχή:

- η ανεργία ήταν 10% και το Μνημόνιο κατάφερε να την εκτινάξει πάνω απο 23%, ενώ αυτή των νέων αγγίζει το 50%

- το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν κάτω από το 120% και τώρα, μετά από δυο μνημόνια και ένα PSI, ίσως ….καταφέρουμε να το έχουμε αυτό το χρέος το ..2020!

Και ας μη μιλήσουμε για τα λουκέτα, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, τα χαράτσια, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την επιδημία των αυτοκτονιών…

Σου λέει ο άνθρωπος μαζί με την «εσωτερική μας Τρόικα» (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), μην σας νοιάζει τίποτα για όλα έχουμε τη λύση. Θα ξεπουλήσουμε άρον άρον την δημόσια μας περιουσία… έναντι πινακίου φακής.

Θα βγάλουμε στο σφυρί όλες τις νευραλγικές κρατικές επιχειρήσεις μας, όλες τις βασικές μας υποδομές (σιδηρόδρομους, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, παραλίες, ακίνητα φιλέτα κ.λ.π.)… Μπράβο σας ρε παιδιά! Θα φάμε με χρυσά κουτάλια για λίγο καιρό…Θα μαζέψουμε κάποια ευρουλάκια για να καλύψουμε ένα διάστημα μισθούς, συντάξεις και διάφορα προνόμια κρατικοδίαιτων!

Μετά όμως τι θα κάνετε; Πως θα σταματήσετε την ύφεση; Πως θα μειώσετε το χρέος; Πως θα ξαναστήσετε το κράτος, όταν θα έχει χάσει τον πλούτο του;

Της Μιχαλούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου