Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Tο θέμα (δανείου) για τη Μόσχα παραμένει ανοικτό και οι όποιες άλλες ερμηνείες δίνονται είναι λανθασμένες….Ακούνε τα παπαγαλάκια ;;;


2c5427beffd845c83fb6299f3b86ec4e_xl1

Άρθρο του «Φ» : Η Ρωσία και η συμβολή της…
Η ΡΩΣΙΑ είναι φίλη χώρα και σύμμαχος. Είναι μια χώρα, η οποία διαχρονικά έχει στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και διατηρεί ενίοτε αδελφικούς δεσμούς με τον λαό της Κύπρου. Αυτό ίσχυε από την περίοδο της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και συνεχίσθηκε και επί Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πολλές φορές στο παρελθόν, όποτε προέκυψε ανάγκη στο Κυπριακό, η Μόσχα έσπευδε για να βοηθήσει. Βοήθεια παρείχε η Ρωσία και στο οικονομικό πεδίο.Όχι μόνο με το πρόσφατο δάνειο που παρείχε προς την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και διά της δραστηριότητας που αναπτύσσουν στη χώρα μας Ρώσοι επιχειρηματίες.
Είναι προφανές πως κάθε κυβέρνηση κινείται με στόχο πρωτίστως να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας της. Η ρωσική κυβέρνηση την τελευταία περίοδο, με τοποθετήσεις του Προέδρου Πούτιν και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Sergel Storchak, διαμήνυσε πως μπορεί να συμμετάσχει σε ένα σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, φτάνει βεβαίως να μην αναλάβει από μόνη της το βάρος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μελετήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει, μέσα όμως από το πρόγραμμα που θα ετοιμάσει, διά του Μνημονίου, η Τρόικα. Είναι δε προφανές πως ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη συμμετάσχει, η Μόσχα μαζί με την Ε.Ε. προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να συμβάλει. Το μεγάλο ρίσκο στο οποίο αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός, αφορούσε ασφαλώς στην περίπτωση, που η Μόσχα θα αναλάμβανε από μόνη της να σηκώσει το βάρος της στήριξης της κυπριακής οικονομίας ή να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες.
Θεωρούμε πως το θέμα για τη Μόσχα παραμένει ανοικτό και οι όποιες άλλες ερμηνείες δίνονται είναι λανθασμένες.
Όμως, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως μια χώρα παρέχει οικονομική στήριξη μέσω ενός δανείου, με όρους καθαρά οικονομικούς. Σε αυτά τα πλαίσια δεν υπάρχουν φιλίες. Όντως οι παραδοσιακές σχέσεις μετρούν, ωστόσο, τα πάντα αξιολογούνται με όρους καθαρά οικονομικούς. Μετρούν όλα στη βάση των συμφερόντων της χώρας και μόνο. Κι εάν τα συμφέροντα της Ρωσίας, πολιτικά και οικονομικά, είναι να στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, θα το κάνει στα πλαίσια πάντα του Μνημονίου και με τους όρους της Τρόικας.
Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά με ρεαλισμό.
πηγη

1 σχόλιο:


  1. Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή