Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΛΥΤΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ!



"Ονειδος για την Ορθοδοξία" χαρακτηρίζει τη φυλακή του Πατριάρχου Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή του κ. Ειρηναίου, την οποία το "Αγιορείτικο βήμα", είχε δημοσιοποιήσει προ ημερών, και με την οποία ζητάει Πανορθόδοξη Σύνοδο για το θέμα του.
Συγκεκριμένα σε δημοσίευση στο προσωπικό του...
ιστολόγιο ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει:

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!
 ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
-ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-
ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ
ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΛΙ ΤΟΥ!
ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ,
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ
ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΗΝ ΙΚΕΣΙΑ ΤΟΥ

________________Στον άδικα τυραννούμενο Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτε περισσότερο από την προσευχή μας και από την γραφίδα μας. Καθώς προσεγγίζουμε προς το Πάσχα, τη μεγάλη αυτή εορτή της χαράς, της λυτρώσεως,  της αγάπης που μας έφερε η τελική νίκη του Αναστάντος Χριστού και Σωτήρος του κόσμου κατά του Άρχοντος του κόσμου τούτου, του Διαβόλου, στρέφουμε ταπεινά, πλήν όμως εγκάρδια, την σκέψη μας πρός τόν Μακαριώτατο, άνευ δέ δίκης και καταδίκης φυλακισμένο, Πατριάρχη κ. Ειρηναίο και, μιμούμενοι κατά το μέτρο του εφικτού, τον Κυρηναίο σηκώνουμε ένα μικρό κομμάτι από το σταυρό του μαρτυρίου του.  Φέρουμε στην ευρύτερη δημοσιότητα ένα Γράμμα του έγκλείστου Πατριάρχου πρός τους Προκαθημένους της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εάν μέσα τους έχουν κάποια σπλάγχνα οικτιρμών, ας τον ακούσουν! Η φυλακή του Πατριάρχου, προ πάντων δε ο φυλακισμένος στο κελλί-διαμέρισμά του χωρίς αιτία καί χωρίς καταδίκη Πατριάρχης,  αποτελούν όνειδος για την Ορθοδοξία! _________Εμείς θα το φωνάζουμε! Άρχοντες της Ορθοδοξίας, Προκαθήμενοι των Εκκλησιών, λυτρώσατε τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο!  "Ρύσασθε αδικούμενον"
_________Στη συνέχεια παραθέτουμε την αγωνιώδη ικεσία του.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, αδελφοί και φίλοι μας!

"ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ", Μακαριώτατε!
  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αφού δημοσιεύει την επιστολή του κ. Ειρηναίου ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει τέλος και τα εξής :ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ
_Μας έγραψαν και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη:
"Ο Αθηνών είπε στο Φανάρι, ότι έλαβε το γράμμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, αλλά το έβαλε στον φάκελλο χωρίς καν να το περάσει από την Σύνοδο, διότι δεν χρειαζόταν, θέλοντας να θάψει το θέμα. Κι όταν άλλοι Αρχιερείς από Ελλάδα του είπαν, αν δεν κάνουμε κάτι εμείς, τότε ποιός θα το κάνει? εκείνος πάλι δεν έδωσε λύση, παρά σαν να άφησε τα πράγματα για μετά το Πάσχα, χωρίς όμως να είναι σίγουρο αν θα κάνει, πει ή πάρει θέση για κάτι" (13.04.2013)".

agioritikovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου