Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δόθηκε το σήμα για το τέλος της γερμανικής οικονομίας - JP Morgan: Μετά από 3 χρόνια, τελειώνει η χρηματιστηριακή κυριαρχία του DAX (γερμανικό χρηματηστήριο)


Το τέλος της κυριαρχίας και των υπερ-αποδόσεων των γερμανικών μετοχών ανακηρύσσει με σημερινή έκθεσή της η JP Morgan.
Ο DAX δεν αναμένεται να κερδίσει ξανά την εξέχουσα θέση που είχε στις αγορές -και στις αποδόσεις- κατά τα προηγούμενα χρόνια, λένε οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου.

Η αλλαγή των ισορροπιών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι εμφανείς από τις αρχές του έτους, με το γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται μόλις κατά 3% φέτος, υπο-αποδίδοντας έναντι των χρηματιστηρίων της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Η JP Morgan θεωρεί ότι η τάση αυτή θα έχει και συνέχεια. “Έπειτα από τρία χρόνια στα οποία ο DAX ήταν πρωταθλητής, τον περασμένο μήνα κλείσαμε τις overweight θέσεις μας και πιστεύουμε ότι οι γερμανικές μετοχές θα δυσκολευτούν να αναλάβουν ξανά τον ηγετικό τους ρόλο”, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, προβλέποντας υπο-αποδόσεις από τον DAX έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών δεικτών.

Η JP Morgan προβλέπει ότι η συρρίκνωση των spreads της περιφέρειας θα συνεχιστεί και αυτό θα δώσει ώθηση και στις μετοχές των χωρών της περιφέρειας. “Καθώς οι ακραίοι κίνδυνοι περιορίζονται στην Ευρωζώνη, κατά την άποψή μας, η Γερμανία δεν χρειάζεται να απολαμβάνει το premium του ασφαλούς καταφυγίου πια”, εξηγεί.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι η εξασθένιση του γιεν υπονομεύει την ελκυστικότητα των γερμανικών εξαγωγών και εξελίσσεται σε ένα ακόμα βαρίδι για τον DAX.

Αρνητικές επιπτώσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις αναμένονται επίσης από τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους τους, λόγω της αύξησης του μισθολογικού κόστους.

Πηγή:http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου