Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ήρθε η ώρα της ''σφαγής'' των μικροκαταθετών ;...
''Αρπαγή '' 16,2 δισ. ευρώ εν μια νυκτί ;


Ο “φόρος” (βλ. κούρεμα) στις καταθεσεις που αποκάλυψε το Ολυμπία, πρωτοσέλιδο στην Press.

Η πρόταση του ΔΝΤ και το καυτό παρασκήνιο της Ε.Ε

Θα ''κουρέψουν'' τις καταθέσεις ...Για να ''αρπάξουν'' 16,2 δισ ευρώ εν μια νυκτί!
Τι κρύβει η «χαλαρή» αντίδραση και των Βρυξελών. Θα πληρώσουν οι μικροκαταθέτες τη «ζημιά» του δημοσιονομικού κενού.
ΠΟΣΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
162,2 δις ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις τον Αύγουστο
10% η πρόταση για κούρεμα σε όλους
16,2 δις ευρώ το ποσό που....

... θα «μαζευτεί» από τις καταθέσεις
100.000 ευρώ, το όριο που γλίτωνε
10.000 ευρώ θα είναι το όριο, αν υπάρξει
Να βάλει στο χέρι τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων έχει αποφασίσει το ΔΝΤ, όπως αποδεικνύει η πρόταση- σοκ που κατέθεσε για εφάπαξ «κούρεμα» μέχρι και 10% αδιακρίτως σε όλες τις τραπεζικές καταθέσεις.

Με αυτό τον τρόπο, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, τα κοράκια θα καταφέρουν να υφαρπάξουν εν μία νυκτί 16, 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις τσέπες των εξουθενωμένων Ελλήνων καταθετών.
Ας το δούμε όμως με στοιχεία: Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, του πλέον αρμόδιου φορέα, το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έφτανε τον περασμένο Αύγουστο τα 162,2 δις ευρώ (είχε υποχωρήσει από τα 162,4 δις που ήταν τον Ιούλιο).

Αν υποθέσουμε ότι τελικά θα «περάσει» η πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα της τάξεως του 10%, το ποσό που προκύπτει να αρπαχτεί από τις ελληνικές καταθέσεις –άραγε θα υπάρχει όριο ποσού, όπως πχ το κυπριακό των 100.000 ευρώ, ή ένα 10.000, ή όχι;- φτάνει τα 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Προς το παρόν η εισήγηση της ομάδας των οικονομολόγων του ΔΝΤ που βάζουν στην κουβέντα το κούρεμα καταθέσεων δεν συζητάται από την Ελλάδα ούτε ως ενδεχόμενο.
Βέβαια, υπάρχει μια… ένοχη σιωπή και μια ύποπτη «χαλαρότητα» στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και από τον έτερο δανειστικό πόλο, αυτόν των Βρυξελλών.

ΠΗΓΗ Αναρτήθηκε από στις 10/20/2013 02:54:00 μ.μ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! ΜΕΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ Ή Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ .


Οι καταθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.

Αν ο λογαριασμός χαρακτηριστεί «αμιγώς» μισθοδοσίας δεν μπορεί να κατασχεθεί ποσό ως 1.000 ευρώ ή δεν θα κατασχεθεί ποσό 1.500 ευρώ, όταν το χρέος αφορά ιδιώτη (2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό).

Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις μπορεί ....
....να κατασχεθεί το ποσό πάνω από το ελάχιστο όριο.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ!!!!!!!!!!! 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου