Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Απορρίπτει τις αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης η Merkel – Δεν θα γίνει πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος – Το παρασκήνιο της χθεσινής ολιγόλεπτης συνάντησης της Καγκελαρίου με τον Σαμαρά…


Απορρίπτει κατηγορηματικά, όπως όλα δείχνουν, το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για διαπραγμάτευση του ζητήματος του χρέους, σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Ερωτηθείσα σήμερα η Καγκελάριος – μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες – για το τι συζήτησε χθες στο ολιγόλεπτο τετ α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε: «Η συνάντησή μου με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν διάρκειας πέντε λεπτών».
«Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής δεν συζητήθηκε το ελληνικό πρόβλημα», έσπευσε να διευκρινίσει η Merkel.
Ωστόσο οι διαθέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έγινα αμέσως σαφείς, αφού στη συνέχεια δήλωσε πως «δεν θα υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος».
Ωστόσο, όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, ελληνικές διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για… 20λεπτη συνάντηση μεταξύ του Α. Σαμαρά και της A. Merkel – και όχι για 5λεπτη όπως ισχυρίστηκε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Merkel επικεντρώθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με τον πρωθυπουργό να αναπτύσσει στην Καγκελάριο τα ελληνικά επιχειρήματα για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και για την ανάγκη να μπει φρένο στη λήψη νέων, οριζόντιων μέτρων.ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου