Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ήρθε η ώρα να βάλουν και την... ταφόπλακα


Το έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί. Οι "παίκτες" αποσύρονται και αφήνουν τις πολιτικές μαριονέτες έκθετες στις ευθύνες. Μένουν κάποιες τελευταίες υπογραφές σε ενεργειακά θέματα και ακολουθεί η ταφόπλακα. Κανείς ευρωπαίος (ή άλλος) δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της θανάτωσης μίας χώρας, ακόμη και εάν την σχεδίασε και την εκτέλεσε μέχρι κεραίας. (παρ)Άφρονες πολιτικοί (π.χ. Άδωνης Γεωργιάδης) θα τοποθετηθούν ως υπεύθυνοι του οικονομικού και κοινωνικού χάους, ενώ την ευθύνη της ταφόπλακας (βλ. εθνικά θέματα) πρόκειται να την αναλάβουν οι "υπεύθυνοι" πρωθυπουργοί και υπουργοί.
Το πείραμα (τρ)Ελλάς ολοκληρώθηκε και απαιτείται η θανάτωση του πειραματόζωου (προς παραδειγματισμό - εκφοβισμό των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών που δεν θα θελήσουν να ακολουθήσουν τις εντολές του Βερολίνου), που διέσωσε ευρωπαϊκές (βλ. Γερμανικές) τράπεζες, αλλά έδωσε και χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την ισχύ του Βερολίνου απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το παραμύθι της τρόικα τελειώνει πολύ σύντομα και η χώρα - χώρος, η αποικία χρέους και των ατιμώρητων εγκληματιών και εγκληματικών πολιτικών μπαίνει στην τελική ευθεία προς την καταστροφή. 

“Δεν θα αφήσω τον Τόμσεν να μου κλέψει την δόξα”
“Οι Τροϊκανοί θα πάνε για σκι”
“Δεν μας χωρίζουν μέτρα, μας χωρίζουν μίλια”.
“Μόνο η δραχμή θα μας σώσει”.

Το παραμύθι της Τρόικας έλαβε τέλος. Η αισχρή δικαιολογία “το ζητά η Τρόικα” που χρησιμοποιήθηκε για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, θα αποτελεί πλέον κομμάτι στην πιο μαύρη σελίδα της νεώτερης ιστορίας. Οι σοφοί σύμβουλοι φεύγουν οριστικά, με ελαφρά βήματα, υπό την σκιά της εξεταστικής στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ο κρατικός προϋπολογισμός που έρχεται, δεν θα έχει κανένα ελαφρυντικό αφού η Τρόικα δεν θα επεισέλθει στην λήψη κανενός “νέου μέτρου”.
Η επίτευξη των στόχων θα είναι καθαρά κυβερνητική υπόθεση. Το προσδοκώμενα έσοδα και ο τρόπος επίτευξης τους όπως και το τελικό αποτέλεσμα, δεν θα έχουν την παραμικρή νουθεσία από τους εκπροσώπους των “δανειστών”. Αυτή είναι η αλήθεια, πίσω από το μπουκέτο των δηλώσεων, προπαγάνδας και διαρροών των τελευταίων ημερών.

Άπαντες στο εξωτερικό έχουν θωρακιστεί, στην σκιά του μεγαλύτερου σκανδάλου εσωτερικής πληροφόρησης που γνώρισε το καπιταλιστικό σύστημα. Άπαντες πλην των τίμιων επενδυτών, αυτών που εμπιστεύθηκαν τα Ελληνικά ομόλογα και βρέθηκαν κατεστραμμένοι με το χυδαίο έγκλημα του PSI. Οι υπάλληλοι της Τρόικας λοιπόν σε συνεργασία με Προβόπουλους, Παπακωνσταντίνηδες και Στουρνάρες, ολοκλήρωσαν το έργο τους. Η Ελλάδα μπορεί ελεύθερα να πεταχτεί στα σκουπίδια και σε αυτή την φάση η Τρόικα δεν πρέπει να συμμετέχει ώστε την ευθύνη να την πάρουν οι “άχρηστοι, διεφθαρμένοι Έλληνες” που θα “αξίζουν ότι θα πάθουν”.

Δομείται λοιπόν ο προϋπολογισμός χωρίς την εμπλοκή της Τρόικας, το πρόγραμμα ούτως ή άλλως δεν βγαίνει. Οι Τροϊκανοί γυρνούν από τις χειμερινές τους διακοπές, έρχεται το Eurogroup του Μαρτίου και εκεί θα γίνει η αποτίμηση. Όποιος πρεσβεύει ότι μία χώρα με κυκλοφορούν ενεργητικό 22 δις, μπορεί να αποπληρώσει χρέος της τάξεως των 320 δις, δεν είναι αδαής. Είναι συνένοχος των δεινών που έρχονται.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι τον Μάρτη να ξεσκονίσουμε τα εκλογικά βιβλιάρια αμέσως μετά το Eurogroup, ενώ η αντιπολίτευση θα αναλώνεται στις “συμμαχίες για τις αυτοδιοικητικές”. Εκεί ακριβώς θα κριθεί η ικανότητα του Ελληνικού λαού να επιβιώσει και να κάνει την μεγάλη ανατροπή έξω από τις δομές που θα του επιβάλλουν τα “κοράκια της δραχμής”. Διότι όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, το καταληκτικό σχέδιο του μνημονίου ήταν η επιστροφή στην (κατοχική) δραχμή και ο εθνικός ακρωτηριασμός. Τα οποία θα έλθουν αντίστοιχα από μία “φιλολαϊκή” και μία “υπερπατριωτική” κυβέρνηση, όπως διδάσκει η ιστορία. Για να επανέλθει μετά το φαύλο σύστημα των διαπλεκομένων απατεώνων ως “σωτήρας” για ότι έχει απομείνει, έχοντας γλιτώσει την τιμωρία παριστάνοντας τον αντιστασιακό σε Βερολίνα και Παρίσια, καλώντας τις “εγγυήτριες δυνάμεις να επέμβουν”.

Εκτός εάν εμείς αποφασίσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου