Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κυβέρνηση: «Αν πάρουμε νέα μέτρα θα έχουμε επανάσταση» – AΡΘΡΟ ΤΟΥ GUARDIAN


 
 
«Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές οι οποίες είναι τρελές», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα Guardian κυβερνητική πηγή, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την τρόικα.
«Αν αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα έχουμε επανάσταση στη χώρα. Είναι τυφλοί;», διερωτάται ο Έλληνας αξιωματούχος.
Άλλη πηγή από τις Βρυξέλλες σχολίασε, μιλώντας στον Guardian, ότι η κατάσταση είναι άσχημη και θυμίζει τις ημέρες του 2010.
Η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό που οι γνώστες αποκαλούν «τον πιο σκληρό μήνα» από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τον Ιούνιο του 2012.
Με μια εύθραυστη πλειοψηφία και μια εχθρική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά νομοσχεδίων, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2014, την ερχόμενη Πέμπτη, σχολιάζει ο Guardian.
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων, βρίσκεται ο νέος φόρος ακινήτων, αλλά και η άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι τα νομοσχέδια θα περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση, είναι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις.
Όπως τονίζει κυβερνητική πηγή, αυτό που δεν καταλαβαίνει η τρόικα, είναι ότι αν η κυβέρνηση πιεστεί για τη λήψη νέων μέτρων, θα καταρρεύσει. «Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου