Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ξεπεράσαμε και τη Νότια Αφρική – Πάνω από 9 μήνες το μέσο χρονικό διάστημα που μένει άνεργος ένας Έλληνας [πίνακες]



Συνεχώς αυξάνεται το μέσο χρονικό διάστημα που αναγκάζεται να μείνει ένας Ελληνας εκτός αγοράς εργασίας. Πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ο μέσος χρόνος ανέβηκε σε πάνω από 9 μήνες, ξεπερνώντας, έτσι, και τη μέχρι πρότινος… πρωταθλήτρια Νότιο Αφρική.
Οπως γράφει και η Καθημερινή, το 2013 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5 εκατομμύρια περισσότερο από το 2012. Το σύνολο των ανέργων ανήλθε στα 202 εκατομμύρια. Το 45% των ανέργων είναι στις περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Ασίας, στην υποσαχάρια Αφρική και την Ευρώπη. Αντιθέτως, στην αύξηση της ανεργίας, η Λατινική Αμερική συμμετείχε μόνο με 50.000 ανέργους, αντιστοίχιση που δεν υπερβαίνει το 1% της παγκόσμιας αύξησης ανέργων.
Σύμφωνα με το ΔΓΕ, το χάσμα στις θέσεις εργασίας, που εντάθηκε με την κρίση του 2008, δεν έχει κλείσει και συνεχίζει να διευρύνεται. Το 2013, το έλλειμμα στις θέσεις απασχόλησης ανήλθε σε 62 εκατομμύρια.
Μέσα στην ίδια χρονιά προστέθηκαν 32 εκατομμύρια άνθρωποι προς αναζήτηση εργασίας, αλλά και 23 εκατομμύρια άνθρωποι που παραιτήθηκαν από την αναζήτηση λόγω αποθάρρυνσης. Επίσης, μέσα στο 2013, 7 εκατομμύρια άτομα προστέθηκαν στον μη ενεργό πληθυσμό και δεν αναζητούν πλέον εργασία.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου