Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ;


ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ «ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ – ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σε δραστικές “λύσεις” προχωράει το υπουργείο Οικονομικών αφού όπως φαίνεται τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ μιας και οι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τους φόρους.
Έτσι, μπροστά σε αυτήν την αρνητική προοπτική, το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει δράση και προχωράει σε κατασχέσεις καταθέσεων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμίσει και παράλληλα έχουν καταθέσεις άνω των 1.000 ευρώ, τότε θα κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το ποσό αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη!
Για παράδειγμα, εαν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας και λαμβάνει το μισθό του σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, τότε αν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές η Εφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση αφού όπως λένε έφοροι, η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη! Μάλιστα, η εφορία θα “εξαφανίζει” τις καταθέσεις χωρίς καμία σχετική προειδοποίηση.
Πηγή του υπουργείου οικονομικών εξηγεί ότι όλοι οι Έλληνες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καλούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση. “Ας δίνουν έστω 15 ευρώ το μήνα” υποστηρίζει η ίδια πηγή. Το μέτρο αυτό έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ τα οποία θεωρούνται εισπράξιμα. Στο αναθεωρημένο μνημόνιο εξάλλου αναφέρεται “Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο”.
Εαν το ποσό που κατάσχεται δεν επαρκεί για να καλύψει την οφειλή τότε θα αναζητείται άλλο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου