Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«…πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική …και μετά θα γίνουν…»


Δύο Άγιοι σε μία φωτογραφία :
παπά-Γιάννης Καλαΐδης και Αντώνιος Κόμπος Σισανίου και Σιατίστης
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πριν λίγες ημέρες παραθέσαμε μια σημαντική μαρτυρία από το βιβλίο για τον Παπά-Γιάννη Καλαΐδη :
«…πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική …και μετά θα γίνουν…»
Από αυτήν συμπέρανε κανείς ότι πριν γονατίσει η Αμερική δεν επρόκειτο να ξεκινήσουν τα γεγονότα που περιμένουμε από τις προρρήσεις των αγίων γερόντων. Έτσι το μυαλό κάποιου μπορεί να πήγαινε σε οικονομική κατάρρευση αλλά μόνο της Αμερικής και όχι όλου του κόσμου είναι δυνατόν;
Τέλος πάντων, παρακάτω παραθέτουμε μία νέα μαρτυρία από το ίδιο βιβλίο που αποσαφηνίζει πως μετά την κατάρρευση της Αμερικής αυτό που θα συμβεί είναι η παράδοση της Πόλης στους Έλληνες :
«Το 2004 κατά την διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον παπά-Γιάννη, αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη. Μας είπε ότι όταν επισκέφθηκε τον Όσιο πατέρα Παΐσιο στο μοναστήρι της Σουρωτής, ο τελευταίος του είπε : “Πάτερ Ιωάννη, πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη”.
Ο Παππούλης δε μας είπε πως : “Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική. Τότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους. Πριν γίνει αυτό το μεγάλο κακό στην Αμερική, οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν….”».

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός – Σέρρες

[Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά - Γιάννης), (1925 - 2009), Σελ.141 -142)

πηγη

2 σχόλια: