Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ιστορική ομιλία του Πούτιν στους Ρώσους για να ακούσουν οι …Αμερικάνοι!


Διάγγελμα στο Ρωσικό έθνος από τον Πρόεδρο Πούτιν με έντονα στοιχεία Τζωρτζ Ουάσινγκτον, πριν από λίγο. Μία ομιλία του Ρώσου προέδρου που προκάλεσε αίσθηση στην άλλη όχθη το Ατλαντικού αφού η δομή της βασίστηκε στο πρώτο Αμερικάνικο σύνταγμα με προφανή στόχο την αποδοχή της από την παγκόσμια κοινότητα. Παρά το ότι ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι “Η Ρωσία δεν επιδιώκει τον ρόλο της υπερδύναμης”, αυτό μάλλον ως...
οξύμωρο ακούστηκε από την όλη εξέλιξη του διαγγέλματος. Δείτε τα κύρια σημεία:

“Η Ρωσία δεν επιδιώκει να γίνει περιφερειακός ή παγκόσμιος ηγεμόνας, αλλά θα υπερασπιστεί τις αξίες και τα συμφέροντα της. Κάθε απόπειρα άλλωστε επιβολής σε άλλα έθνη έχει ιστορικά αποτύχει”

“Θα υπερασπιστούμε το διεθνές δικαιο και την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Εθνών! Θα σεβαστούμε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τις ιδιαιτερότητες των λαών!”

“Είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θέλουμε να βλάψουμε τα συμφέροντα κανενός, να πατρονάρουμε άλλα έθνη ή να υπαγορεύσουμε στα έθνη για το πως πρέπει να ζουν”

“Επεμβάσεις όπως η στήριξη των ισλαμιστών στην Συρία, οδηγούν στην ασέβεια απέναντι στην εθνική κυριαρχια. Εμείς προσπαθήσαμε και πετύχαμε να υπάρξει διάλογος και συμφωνία τόσο για την Συρία όσο και για το Ιράν”

Όσον αφορά την Συρία, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα υπηρετήσει το δίκαιο ή την δύναμη. Εάν θα πολλαπλασιάσει το χάος και την δυστυχία ή εάν θα πάρει μία υπευθυνη απόφαση για να δώσει τέλος στην τραγωδία. Η Ρωσία θα συνταχθεί με την δεύτερη, την δίκαιη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου