Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μιλάει άρα υπάρχει, ο βασιλιάς των ηλιθίων


Από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας μας διαβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Προφανώς έχει αρχίσει να δέχεται το γεγονός ότι θα είναι τρίτος και με το ζόρι.

Για ακόμα μία φορά τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μοιραστεί για λόγους κοινωνικής συνοχής δηλαδή σε τράπεζες, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες οι οποίοι έχουν τον τρόπο να δημιουργούν μια συνοχή στο κοινωνικό σύνολο.

Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, με αφορμή την κριτική που δέχεται η χώρα για τις καθυστερήσεις στο ζήτημα αυτό, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα πουλήσει όλα.

Συνεχίζοντας να βρίσκεται μέσα στην καλή χαρά επανέλαβε, μπας και το πιστέψει κανένας ελαφρόμυαλος φιλελές,  ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.


Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι ικανοποιητικό για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι Έλληνες αγαπούν τη χώρα, τον Χριστό, την Παναγία, τα παιδιά τους αλλά πάνω από όλα γουστάρουν Ευρώπη. Οπότε οι Έλληνες θα ψηφίσουν Ν.Δ. Σε αντίθετη περίπτωση ούτε ο θεός ο ίδιος δεν ξέρει τι θα μας κάνουν οι κομμουνιστές.

Η συντριπτική πλειονότητα δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, υποστήριξε, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος θα κάνουν ότι μπορούν για να γίνουν οι εκλογές το 2016 ή ακόμα και αργότερα. Παραδέχτηκε πάντως ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα πρέπει να εκλεγεί το 2015, οπότε εκμυστηρεύτηκε ότι σκέφτεται να προτείνει για πρόεδρο τον Μίκη, αν βέβαια ζει έως τότε. Αλλιώς θα προτείνει τον Γκούφυ.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ο ΟΑΣΑ κατέταξε την Ελλάδα πρώτη στο κόσμο όσον αφορά την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών. Από εκεί και πέρα το χάος. Αίγυπτος, Συρία, Σομαλία, Τουρκμενιστάν…

Αναφορικά με την Τρόικα, είπε πως τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε διαπραγματευτεί μαζί της τα πάντα. Σχολίασε όμως ότι υπάρχουν κάποια όρια, όπως η πώληση της Ακρόπολης που για τον ίδιο τον Αντώνη τον Σαμαρά δεν είναι αποδεκτό.

(Είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι ανάμεσα μας υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι. Και επειδή αυτοί οι ηλίθιοι είναι πολλοί, έχουν και τον βασιλιά τους. Τον βασιλιά των ηλιθίων.)



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου